X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lekarz mowil teraz jak bylam,ze moge farbowac,bo juz jedna.noga w 2 trymestrze jestem,tylko,zeby nie wdychac bo przez skore nie przechodzi...zabiore ze soba maseczke i powiem fryzjierce,zeby uzyla jakiejs lekkiej farby,moze bez amoniaku no zobaczymy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 08:54

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji ślubu się umówiłam na farbę w połowie października. Włosy mam już okropne. W I trymestrze nie chciałam farbowac...
    Trzymam kciuki dziewussia i Iwonkaaa ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ile kosztuja badania USG genetycze (prywatnie )? i USG wtedy mialyscie przez brzuch ?

km5smg7yv4tozota.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf gratulacje :-) slicznotka mała ! :-)
    Powiem Ci ze ja poznałam płeć w 12 tyg okazała się trafiona w 100% . Potem w szpitalu bo trafiłam z powodu skurczy powiedzieli mi ze żadnego siusiaka nie widzą i jest dziewucha :o
    . Powiedziałam o tym mojej gin i mój skarb do 6 miesiaca odwracal się pupa i zaciskal nóżki nie chciał znów pokazać jak się okazało swojego siusiaka :D pamiętam z tego tyle ze moja gin właśnie w 12 tyg dawała 101% na chłopaka :D

Ilonia ja rozjasnialam włosy :D chodzę regularnie co 5 tyg do fryzjera, naturalnie mam krucza czarne a co wizyta jestem jasno brązowa :p robie paznokcie,rzęsy brwi itp. Moja gin mi mówi ze teraz niema takiej chemii jak kiedyś a szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko ! :-)

ilonia1984 lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    dziewczyny ile kosztuja badania USG genetycze (prywatnie )? i USG wtedy mialyscie przez brzuch ?

Ja mam badanie genetyczne w cenie wizyty :) chodzę prywatnie ;)

28latkaa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjj, dobry początek dnia:) dodzwonilam się do poradni i będę mogła podejść po to moje nieszczesne zwolnienie;D

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf śliczna dzidzia gratuluję super wyników!
    Dziewiusia kciuki za Twoją wizytę!

Ja raz farbowalam włosy w ciazy ale musze to powtorzyc bo mam odrosty okropne ja farbuje taką farbą/szamponem bez amoniaku do 24 myć juz dawno tym farbuje albo olia z garniera tez nie ma amoniaku, tylko ja z blond moich naturalnych farbuje na czekoladowy brąz :) heh dziewczyny, które maja blond włosy często farbuja na ciemno a te mające ciemne włosy rozjasniaja :)

miłego dnia!

Ja za genetyczne prywatnie place 200 zł plus 120 zł wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:52

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za genetyczne płaciłam 230zł.

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    z tego co wiem badanie kosztuje prywatnie 200 zł + wizyta w zależności od lekarza. Ja byłam na nfz i miałam robione i przez brzuch i dopochwowo bo nie było wiele widać z racji ułożenia maluszka. dzisiaj mam drugie podejście.

Rotenkopf a jak dostałaś skierowanie to miałaś napisane że na usg prenatalne i test pappa?? Ja mam na badania prenatalne ale nie wiem czy będą mi krew pobierać.

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    Tam gdzie ja byłam takie badanie kosztuje 240 zł. I przez telefon pani powiedziała mi, że badanie będzie przez brzuch ale jeśli np dziecko schowa się pod spojenie to będzie usg dopochwowe.

Ja ja skierowaniu miałam tylko że skierowanie z prośbą o przeprowadzenie badania prenatalnego i na dole chyba jeszcze pisało, że rok temu poroniłam ale nie jestem pewna bo pismo lekarzy to dla mnie niemalże chiński :D

Lece robić obiad ;) dziś przebudziłam się o 3 w nocy i sama ze sobą debatowałam co wolałabym bardziej zjeść - ogórkową czy żurek ;) ogórkowa wygrała ;p

fabdorota lubi tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf gratuluję cudownego maleństwa! Śliczności!!! <3

Dziewussia i Iwonkaaa - trzymam kciuki za Was, za wizytę i obronę! Powodzenia :*

Rotenkopf lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej rzadko tu zaglądam ... ale często was czytam ;)
    nie umiem się jakoś wbić do was;p

My jesteśmy aktualnie w (13)12tc3dni ;)
    Po badaniach prenatalnych wszystko oki, niskie ryzyko ;)
    myszka moja wtedy miała 5.14cm..teraz to już troszkę więcej ;p

3jgxyx8d52krklsp.png

mania, Lanusia93, Kajka, Rotenkopf, ilonia1984, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, u mnie podobnie, ale polem do rozważań było śniadanie:D Jajko sadzone na szynce czy śledzie w sosie tatarskim:D Wygrało jajko;)
    Czuje się jak chodzący przewód pokarmowy ;) Jeść, jeść, jeeeesc!

• Babu Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kinia23 :) To też już masz sporego dzidziusia, oby wszystko dalej było dobrze i się pięknie rozwijał :) Wrzuć fotę, pozachwycamy się :D

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Farbujecie wlosy? Ktoras rozjasniala farba? Ja dzis sie zapisalam do fryzjiera,od poczatku nie robilam nic,ale juz poprostu patrzec na siebie nie moge i jakies mnie glupie wyrzuty lapia....ze chemia itd...

Ja farbowałam kilka dni temu :) Z ciemnego blondu na kawowy brąz :)
    Farbą bez amoniaku, rzecz jasna :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinia23 wrote:
    Hej rzadko tu zaglądam ... ale często was czytam ;)
    nie umiem się jakoś wbić do was;p

My jesteśmy aktualnie w (13)12tc3dni ;)
    Po badaniach prenatalnych wszystko oki, niskie ryzyko ;)
    myszka moja wtedy miała 5.14cm..teraz to już troszkę więcej ;p

Witaj :) Ja też nie mogę się wbić ze względu na brak czasu. Ale ciągle podczytuję. W poprzedniej ciąży ciągle siedziałam na sierpniówkach, a teraz jak znajdę czas żeby kilka słów napisać to jest cud :P

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kinia23 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu

prenatalne badania miałam robione w poniedziałek ;)
    a jak tu się zdj dodaje? ;p to wam pokaże;p

Lanusia93
    udzielałam się troszkę na Kwietnióweczki 2016 ale chyba coś tam nie tak że
    tutaj zrobiłyście nowy wątek;p mało kto widział moje wypowiedzi to wygasłam;p

ja jeszcze nie wiem jaka płeć bo moja dzidzia sobie spała na badaniach;p
    trzeba było ją obudzić ;D jak słodko rączkami i nóżkami machalo ;D jeju!

• Babu Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie wiem czy nie pochrzanię (też jeszcze nie dodawałam zdjęcia), więc w razie czego poprawcie mnie dziewczyny proszę:

musisz wrzucić zdjęcie na jakiś zewnętrzny serwer (np. zrzuć to czy coś w tym stylu, google na pewno coś podpowiedzą) i potem wkleić link pomiędzy i, tyle, że z linku trzeba usunąć końcówkę, czyli html.

Dobrze mówię czy pokręciłam? :/

Tyle zapamiętałam z tego, co kiedyś któraś z dziewczyn tutaj podpowiadała ;) Miliony stron wcześniej na pewno można znaleźć ten post :D

madziutek 23 lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najłatwiej na http://zapodaj.net/
    Dostajesz tam kod do bezpośredniego wklejenia na stronę : )

Pytałyście o cenę prenatalnych. Ja, tak już pisałam, miałam na zwykłej wizycie w standardowej cenie 150 zł. Tylko że nie miałam chyba aż tak długiego i szczegółowego badania, o jakich czasami się czyta. Gin nie wyliczał mi też statystyk dotyczących ryzyka. Wystarcza mi, że przezierność w normie, kość nosowa widoczna i narządy oraz przepływy również. Sprzęt ma bardzo dobry, więc chyba mogę zaufać : )

edit: usg miałam w całości przez brzuch - wszystko było pięknie widać : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 11:52

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu, dobrze opisalas :) tak trzeba zrobić.

Kinia23- ja tez rzadko pisze, ale czytam wszystko i jestem na bieżąco. Gratuluje dziewczynom po badaniach i zazdroszczę ;)ale tak pozytywnie rzecz jasna :) czekam z niecierpliwością na moja wizytę w czwartek :)

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ