X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bierzecie jakies witaminy czy tylko kwas foliowy? Ja do tej pory bralam Femibion Natal Classic, teraz kuilam Mamadha ale w sumie nie wiem czy brac to systematycznie bo wyczytalam, ze zbyt duże dzieci sie rodzą po suplementach... Z drugiej strony nie chce żeby czegokolwiek zabrakło mojemu dzidziusiowi w czasie rozwoju narządów. Jakie macie na ten temat opinie, a jeszcze lepiej doświadczenia?

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Dziewczyny a bierzecie jakies witaminy czy tylko kwas foliowy? Ja do tej pory bralam Femibion Natal Classic, teraz kuilam Mamadha ale w sumie nie wiem czy brac to systematycznie bo wyczytalam, ze zbyt duże dzieci sie rodzą po suplementach... Z drugiej strony nie chce żeby czegokolwiek zabrakło mojemu dzidziusiowi w czasie rozwoju narządów. Jakie macie na ten temat opinie, a jeszcze lepiej doświadczenia?

Ja biorę tylko kwas, tak zalecił gin do 12 tygodnia. Później zaproponuje mi jakieś witaminy z dha :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja biorę tylko kwas, tak zalecił gin do 12 tygodnia. Później zaproponuje mi jakieś witaminy z dha :)

Nawet dzisiaj o to pytałam na wizycie. Teraz witaminy nie mają takiego wpływu. Gin mówiła, żeby nic nie brać, bo one często potęgują mdłości. W drugim trymestrze już coś zaordynuje.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia ja biore kamplet witamin dla kobiet w ciazy na 1 trymestr tak zalecil mi lekarz. Rozmawialam z nim tez kiedys na temat duzej wagi dzieci po witaminach, mowil ze to bujda na resorach :P

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny!!
    Jestem i ja, cieszę się, że jesteśmy razem

Malinkowe oczekiwanie bardzo fajnie że podjęłaś się prowadzenia forum, zrobiłaś bardzo ładną, przejrzystą pierwszą stronę i panujesz nad nami ;)Dzięki Ci za to dobra Kobieto ;)
    gratuluję dzidziusia pięknego i wizyty z dobrymi wieściami !

Rotenkopf zrobiłaś bardzo fajny arkusz z pytaniami, na pewno uzupełnię.:)

sylwia.z trzymam kciuki za twoją kruszynkę, na pewno będzie dobrze;)

Nie było mnie 2 dni i jak dzisiaj weszłam na forum to doznałam szoku, brak słów, szkoda wątku ale ważne że jesteśmy tutaj w zgodzie.

Anastazjaaa nie odchodź od nas, ja też się mało udzielam, mało radzę- uważam że jak nie wiem to się nie wypowiadam, to moja pierwsza ciąża, nie wiem jak twoja, ale uważam, że mamy prawo nie wiedzieć.

Ja jestem teraz na urlopie w Karpaczu, dzisiaj przyjechaliśmy, bardzo fajnie, możemy z mężem pobyć sami z dala od spraw, mamy czas tylko i wyłącznie od siebie.

Przed wyjazdem odebrałam wyniki badań, wszystko ok tylko nieznacznie podwyższone neutrofile. wiecie może dlaczego?

kolejną wizytę mam u lekarza na nfz 7 września a do mojego ginekologa u którego się leczyłam, i dzięki niemu mamy okruszka idziemy 8 września. Ten lekarz na nfz przyjmuje w moim mieście, więc mam blisko a ten prywatnie to muszę do Łodzi dojechać ;)mam do niego baaardzo duże zaufanie ;)

pozdrawiam Dziewczyny z Karpacza ;)
    spokojnej nocy ;)

Malinkowe oczekiwanie, Malinkowe oczekiwanie, Gosia91 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    pozdrawiam Dziewczyny z Karpacza ;)
    spokojnej nocy ;)

Udanego wypoczynku :* pozdrów ode mnie Śnieżkę, będę tam za ponad 2 tygodnie :D

dziewussia lubi tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    na pewno pozdrowię ;) będzie na Ciebie czekać jak przyjedziesz ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaszalałam i zjadłam chleb ze smalcem i domowymi ogórkami :D :D :D

ewcia21k, Lanusia93, fabdorota, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Ja biorę tylko kwas foliowy,tak kazała gin,w 2013 r leżałam w szpitalu z Madzią i doświadczony ordynator powiedział to samo o czym piszesz,że dzieci duże się rodzą,kiedyś nie było suplementów i kobiety nie miały problemów z porodami i dużymi dziećmi,ale tylko raz wtedy o tym słyszałam a wiadomo,co lekarz to inna opinia.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em wrote:
    a ja zaszalałam i zjadłam chleb ze smalcem i domowymi ogórkami :D :D :D
    Ja wczoraj i przed wczoraj robiłam ogóreczki na zimę :)

monia_em lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym roku odpuściłam :/ robiłam w sezonie na bieżąco, a teraz już nie ma składników za bardzo

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas końcówka już,paprykę też już zrobiłam i sałatkę z zielonych pomidorów i na ten rok koniec ;)

monia_em lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kocham domowe przetwory :)

ewcia21k lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia-udanego wypoczynku :)

dziewussia lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Hihi :D widzę ze ty z zachodniopomorskiego, a skąd dokładnie ? :-) jeśli mogę spytać

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipasztetowa pomorskie widzę jak ja :D mogę wiedzieć czy może Gdańsk ? :D może chodzimy do tego samego lekarza :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia to twoja podróż poślubna do Karpacza ? Bo kurde się pogubilam :D ktoś się żeni ktoś tam jedzie , dobrze fakty kojarzę ?
    BTW. Też możliwe ze będziemy w Karpaczu po 14 września :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mi się wydaje czy nasz stary wątek odzyskał swoje stare imię?:)

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdaje ci się :) zizi pisała do wyższej instancji z prośbą o przywrócenie nazwy.

fabiola lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie rozumiem tego. Po co ? Zamieszanie tylko , Malinkowe oczekiwania postarala sie o nowy, zrobiła śliczna 1 stronę <3 i teraz co ? Będziemy podzielone ? No głupota :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 06:50

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ