X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Też mi się nie chce wierzyć, że suplementy powodują to, że rodzą się większe dzieci.
    Przekonuje mnie za to argument o tym, że nadmierne obżerstwo i przytycie w ciąży powoduje nadmierny wzrost dziecka (w końcu ono też je podwójnie) - tak zresztą było napisane w mojej książce, gdy tłumaczono dlaczego trzymanie wagi jest tak ważne i dlaczego nie można jeść za dwóch.

Co do suplementów - ja już przed ciążą odżywiałam się dobrze, ale gdy zaszłam z uwagą poczytałam różne rzeczy i mnie przekonało to, by brać kwas foliowy, do tego kwas omega 3 (ultra ważny przy powstawaniu mózgu dziecka, a to się dzieje właśnie w I trymestrze) i na wizycie gin zalecił mi witaminę D i jod. Więc biorę pregna plus, który ma wszystkie te wartości. Myślę, że dobrze zrównoważy, to, czego nie dostarczę sobie podczas dni z gorszymi możliwościami jedzeniowymi. B o ile w pierwszych dwóch tygodniach jadłam i piłam świetnie, tak w tym tygodniu niestety apetyt mi opadł i zupełnie straciłam chęć na niektóre produkty (np. ryby, do których w ciąży wróciłam, mimo że jestem wege, ale wierze, że kwas omega 3 jest bardzo ważny, a suplementacja to nie wszystko).

Witam i ja z rana ;)
    Co do tych suplementów to zgadzam się z Anną ;) Sama trochę poczytałam o nich i wiem, że nie dostarczam wszystkich potrzebnych składników potrzebnych do rozwoju maluszka, szczególnie gdy teraz wszystko się tworzy (zależne jest to głównie czy te niedobre mdłości pozwolą mi coś zjeść), więc wspomagam się Mama dha ;)

monia_em wrote:
    Moj Tosio konczy dziś DWA latka. Ah jak ja go kocham <3 cudownie byc mama.

Monia wszystkiego najlepszego dla synka ;)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy taki ślub z małym przyjęciem, bez tańców, do 24. Podzieliliśmy przyjęcien a dwie cześci: Najpierw w ogrodzie restauracji zrobiliśmy taki chodzony bankiet (bufet ze słodkim i wytrawnym), kwartet saksofonowy grał na żywo, ludzie chodzil ii rozmawiali - na tej części było trochę więcej osób, a potem o 20 prześliśmy do środka restauracji na uroczystą kolację, ale to już najbliższe osoby. Bardzo jesteśmy zadowoleni z takiej formy. Ślub mieliśmy cywilny i z urzędu szliśmy do restauracji spacerkiem.
    W ramach atrakcji było zwierdzanie starej fabryki fortepianów, koło której jest restauracja (miesci sie w bylym domu wlascicieli), do ktorej moj tata zalatwil wejscie.
    Ludzie mowili, ze bylo zupelnie inaczej i bez napinki, widac, ze do niczego sie nie zmuszalismy i bylo 100% nasze i oni tez czuli się bardzo dobrze i inaczej, bez niczego na siłę.

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Wiolcia1405 krwiak do tego czasu powinien zniknąć :)

Przygotowania ok, parę pierdół zostało do zrobienia. Będziemy mieli sygnalistę myśliwskiego na mszy <3 Mój ZarazMąż też jest sygnalistą, ale będzie grał nasz kolega i może jeszcze jacyś z koła :D

Technikum Warcino? <3 mój małż był sygnalista teraz niema czasu :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    No tak Piła to wlkp :D Ja tam mieszkałam od urodzenia, studia w Poznaniu i teraz Mirosławiec zachodniopomorskie; )
    Ja juz do technikum poszłam do Warcino potem na studia do Tucholi :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Nie wiem o co chodziło z tym zamieszaniem bo nie było mnie kilka dni ale fajnie że jest nowa grupa i już teraz bez żadnych spin :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Kropeczka niestety znikła :(

sylwia.z
  • baba Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie od wczoraj co chwilę drży mi lewa dolna powieka. Biorę magnez, więc zobaczymy czy coś to pomoże.

Ameiva czytalam, że ci się udało zajść w ciążę po odstawieniu synka od cyca. U mnie w sumie też to było w tym momencie, kiedy stwierdziłam dość. Tyle że ja miałam coś nie tak w głowie zakodowane że tylko mleko matki (chociaż dostawała mm od ok 8 mies) - i prawie całe 10 mies odciągałam pokarm laktatorem (taka zawzięta byłam albo szalona).

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia.z wrote:
    Jak beta? Dziś miałaś mieć wynik?

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, bardzo mi przykro.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, trzymaj się

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia.z wrote:
    Strasznie mi przykro. Następnym razem na pewno się uda pamiętaj ze natura wie co robi ... ( ja po samoistnym poronieniu zaszłam od razu :) )

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, okropnie mi przykro:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia.z wrote:

Sylwia, tak bardzo, wręcz cholernie jest mi przykro i gdybym była teraz z Tobą w realu na pewno wyłabym z Tobą i donosiła nam lody i chusteczki.
    Sama przeszłam przez to co Ty i wiem że nie ma słów otuchy, a przynajmniej nie na tym etapie. Straszna tragedia dla kobiety, to było Twoje dziecko. Rozumiem CIę tak bardzo, jednocześnie wiem że nie ma nic mądrego co by można powiedzieć.
    Ktoś już tu napisał przede mną że szybko zaszła ponownie, ja podobnie. W 1 cyklu po poronieniu. I wiesz kiedyś ktoś mi powiedział że dzieci nie umierają tylko zmieniają datę swojego porodu. Ja w to bardzo wierzę i wierzę że do mnie mój Aniołek wrócił. Wiele znaków to mi pokzało, ale to długa historia...
    Ściskam i jakbyś coś potrzebowała wiedzieć to pytaj ;*

ilonia1984, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • triste Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia.z bardzo mi przykro :( Mocno przytulam :*

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska i właśnie o coś w tym stylu mi chodzi, ale szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to ogarnąć z praktycznej strony.. Obawiam się, że się rodzina poobraża jak nie zaproszę jakichś ludzi. Kompletnie nie mamy jeszcze spójnej wizji.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia.z tak mi przykro. Trzymaj się kochana.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia.z przykro mi:( gdybym była obok Ciebie to bym Cię mocno utuliła:*

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k dziękuję ;) Jak chmurki zejdą ze śnieżki wstawię fotę,
    wyspaliśmy się, po śniadaniu, nawet dzisiaj pierwszy raz od 3 tyg wypiłam słabiutką kawę ;)

Mama moja mówiła że jak smak na słodkie to dziewczyna a jak na kwaśne to chłopak i mówiła mi jeszcze, że jak kobieta brzydnie w ciąży, tzn jakieś pryszcze wyskakują, włosy robią się szorstkie to będzie dziewczyna bo "odbiera mamie urodę" a jak kobieta wygląda kwitnąco, nie ma pryszczy to będzie chłopak,
    takie przesądy ;) Zobaczymy w kwietniu ;) U mnie według tego wychodzi na to że będzie chłopak ;)

Ja też słyszałam, że jak kobieta ma cukrzycę ciążową to może być większe dziecko, na razie jak robiłam glukoze na czczo to było 92, więc ok.

apetyt mi dopisuje, ale bardziej na kwaśne, a bułkę z pasztetem uwielbiam, smakują też mi serki topione- takie dziwne.

monia_em ucałuj małego i zaśpiewaj mu 100 lat od nas!!

jamniczakuchnia kiedy wychodzisz za mąż??

z suplementów biorę Femibion 1 natal i magnez z wit B6, tak mi lekarz kazał brać ;)

sylwia.z baardzo mi przykro ;)Jestem z Tobą myślami i mocno Cię przytulam ;)

My mieliśmy ślub 5 lat temu ;) 18 września.
    Mieliśmy wesele z orkiestrą i najbliższymi gośćmi, było 60 osób,
    najwspanialsze wesele i wspomnienia do końca życia.

Po weselu wyjechaliśmy w podróż poślubna do Egiptu, do Hurghady na 2 tyg. Pierwszy tydzień zwiedzaliśmy płynąc statkiem po Nilu a kolejny tydzień byliśmy w hotelu. Wiele zdjęć i filmów- do tej pory jak zobaczę to wracają wspomnienia i łezka się w oku kręci ;)

Dziewczyny idę się szykować na spacer.
    później się odezwę ;)
    miłego dnia

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    AnnaKliwijska i właśnie o coś w tym stylu mi chodzi, ale szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to ogarnąć z praktycznej strony.. Obawiam się, że się rodzina poobraża jak nie zaproszę jakichś ludzi. Kompletnie nie mamy jeszcze spójnej wizji.

Jaskra my też nie prosiliśmy połowy osób z rodziny, parę osób znajomych
    Prosiłam osoby z którymi mam kontakt, z którymi mam o czym rozmawiać ;)
    Życie jest brutalne ;) Robiłam tak żeby mi było dobrze.
    Ludzie się nie po obrażali, a nawet jak parę osób miało wąty to nie tłumaczyłam się. Taki los :)

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymaj się, płacz ile będziesz chciała i absolutnie nie słuchaj, że płacz nic nie da! Ja głupia słuchałam się ludzi, że mam przestać płakać i tylko gorzej było. Jestem z Tobą!

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ