X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    AnnaKliwijska i właśnie o coś w tym stylu mi chodzi, ale szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to ogarnąć z praktycznej strony.. Obawiam się, że się rodzina poobraża jak nie zaproszę jakichś ludzi. Kompletnie nie mamy jeszcze spójnej wizji.
    My wyszliśmy z prostego założenia: to jest nasz dzień, my mamy być zadowoleni, a nie ktoś inny. Zapraszamy dorosłych ludzi, jeśli ktoś ma się obrazić za nasz pomysł na coś, to to naprawdę nie jest warte naszej uwagi. I bardzo polecam, jeśli macie taką możliwość, całkowitą niezależność finansową. My dzięki temu mieliśmy absolutnie pełną swobodę i o części rzeczy najbliższa rodzina nawet nie wiedziała. No i to duża satysfakcja, że nie potrzebowaliśmy niczyjej pomocy (ale my tez nie szaleliśmy i bardzo dużo rzeczy robiliśmy samemu, dobrze rozplanowaliśmy działania i zakupy na cały rok przed ślubem).

7v8rikgni12rlaff.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia.z wrote:
    Moja Kropeczka niestety znikła :(

<3 Przytulam <3
    Niech jak najszybciej do Ciebie wraca :*

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia przykro mi bardzo. Tule Cie mocno :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Technikum Warcino? <3 mój małż był sygnalista teraz niema czasu :-)

On robił technikum w Goraju :) a studia w Poznaniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia trzymaj się! Następnym razem się uda; *

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    ewcia21k dziękuję ;) Jak chmurki zejdą ze śnieżki wstawię fotę,
    wyspaliśmy się, po śniadaniu, nawet dzisiaj pierwszy raz od 3 tyg wypiłam słabiutką kawę ;)

Mama moja mówiła że jak smak na słodkie to dziewczyna a jak na kwaśne to chłopak i mówiła mi jeszcze, że jak kobieta brzydnie w ciąży, tzn jakieś pryszcze wyskakują, włosy robią się szorstkie to będzie dziewczyna bo "odbiera mamie urodę" a jak kobieta wygląda kwitnąco, nie ma pryszczy to będzie chłopak,
    takie przesądy ;) Zobaczymy w kwietniu ;) U mnie według tego wychodzi na to że będzie chłopak ;)

Ja też słyszałam, że jak kobieta ma cukrzycę ciążową to może być większe dziecko, na razie jak robiłam glukoze na czczo to było 92, więc ok.

apetyt mi dopisuje, ale bardziej na kwaśne, a bułkę z pasztetem uwielbiam, smakują też mi serki topione- takie dziwne.

monia_em ucałuj małego i zaśpiewaj mu 100 lat od nas!!

jamniczakuchnia kiedy wychodzisz za mąż??

z suplementów biorę Femibion 1 natal i magnez z wit B6, tak mi lekarz kazał brać ;)

sylwia.z baardzo mi przykro ;)Jestem z Tobą myślami i mocno Cię przytulam ;)

My mieliśmy ślub 5 lat temu ;) 18 września.
    Mieliśmy wesele z orkiestrą i najbliższymi gośćmi, było 60 osób,
    najwspanialsze wesele i wspomnienia do końca życia.

Po weselu wyjechaliśmy w podróż poślubna do Egiptu, do Hurghady na 2 tyg. Pierwszy tydzień zwiedzaliśmy płynąc statkiem po Nilu a kolejny tydzień byliśmy w hotelu. Wiele zdjęć i filmów- do tej pory jak zobaczę to wracają wspomnienia i łezka się w oku kręci ;)

Dziewczyny idę się szykować na spacer.
    później się odezwę ;)
    miłego dnia

Ja mam smak na slodkie i ładnie wyglądam - włosy się układają, zero pryszczy, hmmm, ciekawe :D

12 września wychodzę za mąż :) I podobnie jak Ty będziemy mieli wesele, ale na niecałe 50 osób, z DJem, do 3 w nocy :) A w poniedziałek Karpacz i Praga :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od słodkiego z daleka się trzymam i wyglądam jak potwór ;p twarz w pryszczach, włosy nie chcą się układać ;p ciekawe ;D

jamniczakuchnia, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia - widze ze z tego samego województwa jestesmy :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    jamniczakuchnia - widze ze z tego samego województwa jestesmy :)

Tak :) gdzie mieszkasz? Ja w Mirosławcu.

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stargard Szczeciński...

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701 wrote:
    Stargard Szczeciński...

To całkiem blisko :)

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ochotę i na słodkie i na kwaśne :D

• baba Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję ci Sylwio, będzie dobrze trzymaj się. Pamiętaj że masz jeszcze duże dzieci.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera widzę,że my też te same województwo ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    My wyszliśmy z prostego założenia: to jest nasz dzień, my mamy być zadowoleni, a nie ktoś inny. Zapraszamy dorosłych ludzi, jeśli ktoś ma się obrazić za nasz pomysł na coś, to to naprawdę nie jest warte naszej uwagi. I bardzo polecam, jeśli macie taką możliwość, całkowitą niezależność finansową. My dzięki temu mieliśmy absolutnie pełną swobodę i o części rzeczy najbliższa rodzina nawet nie wiedziała. No i to duża satysfakcja, że nie potrzebowaliśmy niczyjej pomocy (ale my tez nie szaleliśmy i bardzo dużo rzeczy robiliśmy samemu, dobrze rozplanowaliśmy działania i zakupy na cały rok przed ślubem).
    Powiem Ci ze miałam bardzo podobna sytuacje. Zapraszam najbliższą rodzinę i znajomych.. sek w tym ze wyszło nam i tak 130 osób. . Atrakcją było 'bez dzieci ' ktoś dzwonił do nas oburzony ze bez dzieci nie PRZYJEŻDŻA mówiłam trudno.. z dziećmi jak by przyjechali mielibyśmy ze 160.. a ja poza tym nie lubię dzieci na ślubach. . Płacz bieganie między nogami no masakra ;) i tak przyjechało 115 osób z czego niektórzy no cóż. . Z dziećmi mimo tłumaczeń. Akcje ze 3 latka sądzą ja na miejscu dla dorosłych masakra.swiadkowie się spisali i mówili że dzieci nie były liczone wiec teraz proszę na kolana jr wziąć. . Oburzenie. Myślałam że zwariuję ale nie dałam się ponieść emocjom.
    Mimo wszystko to był najpiękniejszy dzień w moim życiu :) bawiliśmy się do 6 rano :-) poprawiny od 11 :D znów do wieczora.. było cudownie.
    Ci co gadali za plecami no cóż niech gadają ;) nagle przypomnieli sobie o moim istnieniu aby zrobić ki wyrzut ze nie zostali zaproszeni ( gdzie nie widziałam ich z 10 lat ani z nimi nie rozmawialam ) Hahaha :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz bierzemy cywilny i na uroczystej kolacji po będzie absolutnie najbliższa rodzina: 17 osób. Jak nasz Babelek będzie miał ok 2 latka to zrobimy kościelny i wesele, ale też nie będziemy szaleć- planujemy zaprosić max 80 osób. No ale teraz też już się znajomi zaczynają obrażać. Trudno. Ale przykre jest to, że ludzie nie rozumieją, że sytuacja się.zmieniła i jest dość wyjątkowa...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest na przykład taka sytuacja, że rodzina od strony mojej mamy normalnie ze mną ma kontakt ale nie przyjedzie do mnie na wesele bo się nie odzywają z moją mamą. Mi ciężko coś takiego zrozumieć, bo przecież to jest moje święto a nie mojej mamy.. No ale są ludzie i ludziska nie da się wszystkim dogodzić :] I z tego powodu ja wesele też mam na ok 75 osób i bardzo dobrze bo przyjdą tylko Ci ludzie, którzy mi dobrze życzą :)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia.z-bardzo,bardzo mocno Cię przytulam,wiem co czujesz,trzymaj się :*

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie ile razy dziennie i po ile bierzecie kwas foliowy??

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam za słowa otuchy.Płacze ale nie jest lżej Moja kropeczka znikła dokładnie gdy miała 5 tyg.

sylwia.z
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ