X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa jak dobrze Cię widzieć :D

Anastazjaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm uwielbiam kopytka z sosem przygrzewane w głębokim tłuszczu,takie całe chrupiące :D

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia bardzo mi przykro trzymaj sie!

moja mama wpadła na super pomysl, żeby zrobic jutro grila, bo ma jeszcze karczek i kiełbase

nie chcecie widziec mojej minyxdd

ja wgl rzadko miewam mdłosci, teraz juz nawet piersi nie bola chociaz sa ogromne...tez sie zaczynma martwic tym stanem bezobjawowymxd

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    pojechali do sresciowej :D :x :x

hahahah widzę, że tak samo jak ja nie przepadasz za matką swojego mężczyzny ? :D

jamniczakuchnia, monia_em lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sresciowa haha hit :D Moja też zalicza się do tych teściowych "nie za bardzo" :D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś robię lazanki ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Sresciowa haha hit :D Moja też zalicza się do tych teściowych "nie za bardzo" :D
    I moja niestety też,

Jak mąż przedstawił mnie jako dziewczynę, powiedziała wszystkie tylko nie ona
    Jak mąż oświadczył że w maju zmowiny (po czterech latach chodzenia) powiedziała rety a ja czekałam kiedy się rozejdziecie.... Eh życie, nauczyłam się z tym żyć.
    Po ślubie trochesie uspokoiła ale niesmak został ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest tak niereformowalna, że brakuje słów by ją opisać ;]
    na dzień dzisiejszy nie rozmawiamy ze sobą w ogóle, ostatnio dzwoniła i dopytywała co u nas (raz, że się ktoś wychlapał, że byłam w szpitalu bo kilka dni po tym telefonie miała przyjechać rodzina z Niemiec i głupio by jej było odpowiadać, że nie wie co u nas słychać ;D

No i oczywiście nie wie o ciąży (jeśli wie to nie od nas ;p) ani o przeprowadzce. Ma to, na co zasłużyła ;)

Raz w kłótni chciałam się jej spytać, w której szafie trzymała męża i Jego młodszego brata (ogólnie jest ich piątka) bo tylko oni są normalni ;p

U mnie straciła szacunek po dwóch sytuacjach :
    1) Zaskoczyliśmy ich wieścią o (zeszłorocznej) ciąży, akurat myła naczynia.
    - Aha - i dalej sobie myła.

2) Do dzisiejszego dnia nie spytała się nawet mojego męża jak się czuje po stracie dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 16:03

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia przykro mi :( trzymaj sie i uwierz,ze twoj malec niedlugo do Ciebie wroci Co do twojej tesciowej Rotenkopf jedzaaaaaa straszna, bez serca :/ a ja zrobilam dzis golabki od wczoraj za mna chodzily i zjadlam 2 i ruszyc sie nie moge z przejedzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 16:20

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ummm gołąbki też bym zjadła ;)

Rotenkopf, ilonia1984 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gołąąąąąbki!
    Kurde, chyba gdzieś mam w zamrażalniku jak ostatnio robiłam ;]

ilonia1984, gosiunia lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    po tym telefonie miała przyjechać rodzina z Niemiec i głupio by jej było odpowiadać, że nie wie co u nas słychać
    To mają wiele wspólnego z moją,tez dzwoni tylko po to żeby widzieć co powiedzieć rodzinie jak się zapyta.

Na szczęście mieszkam od niej 900 km więc rzadko się widzimy.

U nas o ciazy nie wie nikt, że względu na moje niepowodzenia, mój syn dowie się się jako pierwszy po drugiej wizycie jak będzie wszystko ok ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och no to macie pecha z teściówkami... ja na szczęście nie narzekam, nie wtrąca się, nie wpada z niespodziewaną wizytą, nie dzwoni co chwilę... widzimy się głównie na uroczystościach, a że nie jestem osobą która dużo mówi to zbyt wielu zdań nie wymieniamy ze sobą ;) ale równa z niej babka :)

Teraz Wam coś powiem... pewnie pomyślicie że jestem szalona ;) mniej więcej od roku a może nawet ponad odwiedzam szmateksy (głównie z angielską odzieżą) i w naszej sypialni stoi chyba 6 kartonów (mniejszych większych) z ubrankami dziecięcymi 0-12 :P wszystkie ubranka były kupowane po 1zł, no i wszystkie wygladają jak nowe a do tego markowe :P
    Jako że jestem fanką stylu skandynawskiego w domu to miałam też wizje w co będę ubierać dzieciaczka a że nowe ubranka są okropnie drogie to uznałam że minie troche czasu zanim uda mi się naleźć odpowiednie ubranka, no i tak wpadłam w szał zakupów i dzisiaj mogę powiedzieć że z ubranek do roku mam wszystkie :P

Zaczynam się bać co się będzie działo od drugiego trymestru ;)

ewcia21k, Lanusia93, Rotenkopf, ilonia1984, fabiola, monia_em, Ameiva lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam za to przecudowną przyszłą teściową ;) Trochę tylko rozpieściła tego mojego przyszłego męża :P Dzisiaj np przyjechała z niespodzianką sprawdzić jak się czuję bo oczywiście synek nie wytrzymał i się pochwalił ciążą z mamusią :) Zawsze jak wracamy do domu z Wrocławia to specjalnie dla nas pół dnia lepi pierogi czy przygotowuje obiad na który akurat mamy ochotę ;) Już traktuje mnie jak swoją córkę! Także tylko się cieszyć bo teściu bardzo podobny :)

ewcia21k, Lanusia93, Anastazjaaa, monia_em lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tymi teściowymi,ja też kiedyś myślałam,że mam super teściowa,nie wtrącała się w nasze życie,przed ślubem widziałam ją może ze 3 razy a 2,5 roku byliśmy parą przed ślubem,mieszka na stałę we Włoszech,4 lata temu jej matka nie miała się gdzie podziać bo po wylewie ze sparaliżowaną całą lewą stroną ciała uciekła od męża alkoholika,wzieliśmy ją z mężem do siebie,po roku wprowadziliśmy się do naszego nowego domku,już razem z babcią,wszystko niby ok,potem zaszłam w ciążę,musiałam sama cały czas wszystko koło niej robić,dźwigać nawet pod prysznic,takim sposobem podejżewamy z mężem,że przez stres i wysiłek straciliśmy córeczkę,po 4 latach teściowa powiedziała do mnie przez skypa,że jestem obcą osobą,nawymyślała mojemu mężowi,że jest kryminalistą(bo ma tatuaże od 14 lat i wcześniej jej to nigdy nie przeszkadzało)kazała babcię do domu starców oddać bo podobno u nas było jej źle,mało tego potem od rodziny dowiedzieliśmy się z mężęm,że opowiadała,że co miesiąć kasę mi przysyłała,no masakra jakaś,tyle nerwów przez tą babę miałam ostatnio,a tu okazało się,że już w ciąży byłam,

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj rozpisałam się ale mi trochę ulżyło ;) Teraz już wszystko układa się cudownie,mój mąż powiedział przed wylotem,że wreszcie czuje się jak u siebie w domu :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia.z wrote:
    Mam tylko pytanko.Teraz się oczyszczam.Lekarz dziś przy wypisie powiedział że poronienie było samoistne i całkowite i nie trzeba żadnej interwencji z ich strony w stronę mego ciała.Chciałabym spytac tylko kiedy mogę spodziewac się normalnej @

Ja miałam zabieg w 10 tygodniu. Miesiączkę dostałam normalnie po miesiącu. W Twoim przypadku powinno być tak samo, ciąża była bardzo wczesna. Ponoć po poronieniu samoistnym są największe szanse na ciążę. Powodzenia :*

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie szczęście dziewczyny :) Ja teścia mam spoko,bardzo się lubimy :)
    A teściowa o tej ciąży nigdy w życiu od nas się nie dowie. Straciłam do niej szacunek po słowach,które wypowiedziała w moim kierunku,za to męża mam najukochańszego na całym świecie!

izka05 lubi tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, a często jecie nabiał teraz? Ja generalnie od wielu lat koncentruje na nim moja dietę, bo go zwyczajnie uwielbiam, ale teraz dość mocno boję się odwapnienia. I w sumie to codziennie wlewam w siebie maslanki i kefir, jem hurtowo jogurty i sery i wciąż swiruje, że nadal to za mało...

Dopiero w 3 trymesrze jest naprawdę duże zapotrzebowanie. Ja jem co jakiś czas jogurt, codziennie szklankę mleka, ser żółty. Nie bardzo dużo, ale odpowiednio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 16:55

fabdorota lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    Och no to macie pecha z teściówkami... ja na szczęście nie narzekam, nie wtrąca się, nie wpada z niespodziewaną wizytą, nie dzwoni co chwilę... widzimy się głównie na uroczystościach, a że nie jestem osobą która dużo mówi to zbyt wielu zdań nie wymieniamy ze sobą ;) ale równa z niej babka :)

Teraz Wam coś powiem... pewnie pomyślicie że jestem szalona ;) mniej więcej od roku a może nawet ponad odwiedzam szmateksy (głównie z angielską odzieżą) i w naszej sypialni stoi chyba 6 kartonów (mniejszych większych) z ubrankami dziecięcymi 0-12 :P wszystkie ubranka były kupowane po 1zł, no i wszystkie wygladają jak nowe a do tego markowe :P
    Jako że jestem fanką stylu skandynawskiego w domu to miałam też wizje w co będę ubierać dzieciaczka a że nowe ubranka są okropnie drogie to uznałam że minie troche czasu zanim uda mi się naleźć odpowiednie ubranka, no i tak wpadłam w szał zakupów i dzisiaj mogę powiedzieć że z ubranek do roku mam wszystkie :P

Zaczynam się bać co się będzie działo od drugiego trymestru ;)

Przybijam pionę! :D Ten sam system z ubrankami, mam ich tyle, że dopiero dziś dotarło do mnie, że córka połowy na oczy nie widziała! Czas wyruszyć na nowe łowy, bo roczek minął i zbiory leżą w pudłach, czekając na kwietniowego Groszka <3
    Moja teściowa też jest fajna, pomaga mi, wspiera mnie, dużo rozmawiamy. Ale... Jest bardzo zaborcza jeśli chodzi o Lilę, w sprawy związane z małą często się wtrąca, narzuca swoje zdanie.
    Ale to tylko taki mankament, ogólnie uważam ze mam fajną (przyszłą) teściową :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 17:09

triste lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ