X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko pytanko.Teraz się oczyszczam.Lekarz dziś przy wypisie powiedział że poronienie było samoistne i całkowite i nie trzeba żadnej interwencji z ich strony w stronę mego ciała.Chciałabym spytac tylko kiedy mogę spodziewac się normalnej @

sylwia.z
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja niestety nie odpowiem Ci na to pytanie bo u mnie było w 35 tc to inaczej,może jak dziewczyny wpadną to Któraś Ci odpowie. Trzymaj się :*

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Heathera widzę,że my też te same województwo ;)
    A skąd dokładnie jesteś? Bo ja to dokładniej mazury przy Elku i Suwałkach :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore raz dziennie 1 tabl. Foliku.
    Dziewczymy a mi dziś zniknęły mdłości. Ostatnie dni były nie do zniesienia a dziś nic:( już cała w nerwach siedze:(

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Emocje już opadły i oczywiście przyznaje wam rację to że jedna osoba sprawiła mi przykrość nie znaczy że mam rezygnować z całego forum.

Jestem w trakcie sprzątania i tak mnie wzięło na przemyślenia.

Idę podczytac co u was się działo ;)

jamniczakuchnia, Wiolcia1405, fabdorota, ewcia21k lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, u mnie też było troszke inaczej bo ja musiałam mieć zabieg. Okres przyszedł jakoś po miesiącu.

Ja również biorę folik raz dziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ja biore raz dziennie 1 tabl. Foliku.
    Dziewczymy a mi dziś zniknęły mdłości. Ostatnie dni były nie do zniesienia a dziś nic:( już cała w nerwach siedze:(

Też biorę 1 tabletkę Foliku. Mi zniknęły mdłości jakoś w 7t5d i od tej pory jest super, także się nie martw tylko ciesz! :)

Endzis lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko folik raz dziennie :-) i tak do 3 trymestru, potem magnez bo skurcze będą na pewno ( umięśnione nogi ) . Poza tym nic.
    Pamiętajcie że czasem można przesadzić z nadmiarem witamin wiec lepiej pytajcie lekarza czy mozecie/co poleca .
    Anastazja ciesze się ze sobie wszystko przemyslalas i wróciła do nas :-*

Wiem ze mam leżeć no ale tak za mną chodziła prazucha ze nie wytrzymalam i zrobiłam. . I właśnie ja szaman <3 co za cudowne uczucie ulżyć sobie na żołądku :D :x

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to prazucha? ;p

Anastazjaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A co to prazucha? ;p
    Powielam pytanie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia.z wrote:
    Mam tylko pytanko.Teraz się oczyszczam.Lekarz dziś przy wypisie powiedział że poronienie było samoistne i całkowite i nie trzeba żadnej interwencji z ich strony w stronę mego ciała.Chciałabym spytac tylko kiedy mogę spodziewac się normalnej @

ja w 11tyg, samoistne całkowite, normlnie miesiączi 28 dni ale po poronieniu dopiero 35dni po dostałam i owulacje przesunęła mi się o pare dni do przodu też w obydwu cyklach po poronieniu.(drugi już zaciążyłam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:03

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ziemniaczki z cebulką i kiełbasa. Ja daje do tego twaróg mąkę ziemniaczana magii sól i duzo duzo pieprzu . Podsmazam to na patelni <3

Ogólnie to u mnie na stole zawsze dodatek do np.bialego barszczu no ale tak mnie ochota wzięła :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 15:01

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów tematy kulinarne, jak widzę;) właśnie wciagnelam 2 talerze pomidorowki z ryżem:) Co ciekawsze, nigdy jej nie lubiłam, a jak tylko wstałam, to wiedziałam, że muszę ją dziś zjeść:D

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że będą dość często tu wracać :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    ja w 11tyg, samoistne całkowite, normlnie miesiączi 28 dni ale po poronieniu dopiero 35dni po dostałam i owulacje przesunęła mi się o pare dni do przodu też w obydwu cyklach po poronieniu.(drugi już zaciążyłam)
    A ja do Piero w 5 cpp

Justine M lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a często jecie nabiał teraz? Ja generalnie od wielu lat koncentruje na nim moja dietę, bo go zwyczajnie uwielbiam, ale teraz dość mocno boję się odwapnienia. I w sumie to codziennie wlewam w siebie maslanki i kefir, jem hurtowo jogurty i sery i wciąż swiruje, że nadal to za mało...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaaaaa ta prazucha brzmi dobrze :D Ja dzisiaj znowu miałam kopytka, tym razem z masłem i cukrem <3 A teraz herbatka i m&m :D Mój ZarazMąż pojechał do Poznania na kawalerski, więc mam popołudnie i wieczór z serialami ach! Do południa byliśmy na długim spacerze w lesie, więc nie mam wyrzutów sumienia :D

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze uwielbialam nabiał więc dużo jadłam i jem nadal

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro będę robić kopytka z sosem pieczarkowym ;)

Wiolcia, rozumiem, że gotujesz ziemniaki, tłuczesz je i dodajesz składniki, kulasz kluski i smażysz? ;))

ewcia21k, gosiunia lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ojaaaaa ta prazucha brzmi dobrze :D Ja dzisiaj znowu miałam kopytka, tym razem z masłem i cukrem <3 A teraz herbatka i m&m :D Mój ZarazMąż pojechał do Poznania na kawalerski, więc mam popołudnie i wieczór z serialami ach! Do południa byliśmy na długim spacerze w lesie, więc nie mam wyrzutów sumienia :D

Haha pewnie ze tak ! :-) każdy zasługuje na chwile relaksu :-) Powiem ci ze smaczna mi wyszła małż się rzucił na nią :D a teraz ja uciekam na jakiś film bo moje chlopaki pojechali do sresciowej :D :x :x

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ