X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Dziewczyny... więc tak, wg miesiączki powinnam być w 9 tyg, ale wg USG mamy 7 tydzień skończony. Wskazuje na to wielkość malca. Ptyś ma centymetr długości i serduszko bije pięknie - 130

Jak Pani doktor go mierzyła to mówi że o dwa tygodnie młodszy i wg to ja w płacz, że za mały, to ona mi pokazuje, że serduszko bije i daje mi posłuchać, to ja w płacz bo je widze i słyszę, to ona na to żebym się nie martwiła, bo wszystko wygląda ładnie. Że tak czasem bywa i żeby być dobrej myśli.

1dd117ec0e9d86e0gen.jpg

69027f0ab3a55ae3gen.jpg

A nie mówiłam??? Hehe no to super :-) i gratulacje
    A jak rodzinka zareagowała? Wiedzą już?

• fabiola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Gratulacke wizytujące mamusie :))
    Anastazja zostań z nami!!! :) jesteś tu potrzebna!! :)

Rotenkopf jesteś z Rynika?:)) to blisko mnie a gdzie do lekarza jezdzisz jesli moge spytac?:))

Ja jestem z okolic Mikołowa ale chodzę do lekarza w Rybniku dr. Jakub Grudzień, nie znam lepszego lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 08:00

Rotenkopf, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) Jak tam dziewczynki wasze dzisiejsze samopoczucie,wlasnie wszamalam caly peczek swierzutkich rzodkieweczek z sola,taka mnie chec nasza mniam...dziwne mam te smaki ostatnio,a na slodycze patrzec nie moge,calkiem inaczej moj organizm sie zachowuje jak z cora,z nia jadlam sladkie i przekanszalam sledziami...a fuj...moze bedzie chlopak,wierzycie w takie cos? Bo ja tak slabo ale tak sie zawsze mowi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 08:14

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :*
    Ja mam podobnie, odrzuca mnie od słodkiego za to słone i kwaśne po prostu muszę bo aż mnie skręca. W ogóle mam problem z jedzeniem, wczoraj teściowa przyszła do mnie i robiła mi śniadanie bo nie jestem w stanie otworzyć lodówki, wszystko mi śmuerdzi :(

ilonia1984, Rotenkopf lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja z lodowka mam identycznie,ogolnie z kuchnia,ale niestwty zakladam rekaw na nos i robie co musze najlepiej mi sie je sniadania zawsze zdaze cos chapnac,zanim zaczna sie mdlosci a wieczorem nie jem juz nic bo noe daje rady,a powinno byc inaczej,najwieksze mdlosci zauwazylam wlasnie popoludniu mam,dziwnie...dupa a nie poranne mdlosci :) ogolnie mam je caly dzien

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również największe mdłości mam wieczorem, ale generalnie nie mam raczej na co narzekać. Częste wizyty w toalecie wiążą się tylko z częstszym siusianiem, wymiotów zero :) Nawet nie wiem jak miała moja mama, bo jeszcze jej nie mówiłam i nie było okazji, żeby ją wypytać o takie rzeczy..

Te duże dzieci, o których pisałyście biorą się najczęściej z cukrzycy ciążowej. Coraz częściej się ją diagnozuje, kiedyś doustny test obciążenia glukozą nie był obowiązkowy i kobieta nawet nie wiedziała, że miała cukrzycę ciążową. Miałam zajęcia z diabetologii w tym roku i mówili nam, że jeśli urodzi się dziecko z wagą powyżej 4 kg, to matka prawie na pewno miała cukrzycę. Inna przyczyna to po prostu geny- duzi rodzice = duże dzieci, choć to też nie zawsze ;)

AnnaKliwijska, monia_em lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Ja również największe mdłości mam wieczorem, ale generalnie nie mam raczej na co narzekać. Częste wizyty w toalecie wiążą się tylko z częstszym siusianiem, wymiotów zero :) Nawet nie wiem jak miała moja mama, bo jeszcze jej nie mówiłam i nie było okazji, żeby ją wypytać o takie rzeczy..

Te duże dzieci, o których pisałyście biorą się najczęściej z cukrzycy ciążowej. Coraz częściej się ją diagnozuje, kiedyś doustny test obciążenia glukozą nie był obowiązkowy i kobieta nawet nie wiedziała, że miała cukrzycę ciążową. Miałam zajęcia z diabetologii w tym roku i mówili nam, że jeśli urodzi się dziecko z wagą powyżej 4 kg, to matka prawie na pewno miała cukrzycę. Inna przyczyna to po prostu geny- duzi rodzice = duże dzieci, choć to też nie zawsze ;)
    Ja nie miałam cukrzycy :-) nikt w rodzinie nie miał. Geny ? Dzieci do 3.5kg urodziłam syna 4100 :-) powód ? - 14 dni po terminie. Jak bym urodziła w 40tyg pewnie było by 3800-3900 :-) albo i mniej - tak mówili lekarze ;) wiec spokojnie :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405, dlatego napisałam, że nie zawsze :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się nie chce wierzyć, że suplementy powodują to, że rodzą się większe dzieci.
    Przekonuje mnie za to argument o tym, że nadmierne obżerstwo i przytycie w ciąży powoduje nadmierny wzrost dziecka (w końcu ono też je podwójnie) - tak zresztą było napisane w mojej książce, gdy tłumaczono dlaczego trzymanie wagi jest tak ważne i dlaczego nie można jeść za dwóch.

Co do suplementów - ja już przed ciążą odżywiałam się dobrze, ale gdy zaszłam z uwagą poczytałam różne rzeczy i mnie przekonało to, by brać kwas foliowy, do tego kwas omega 3 (ultra ważny przy powstawaniu mózgu dziecka, a to się dzieje właśnie w I trymestrze) i na wizycie gin zalecił mi witaminę D i jod. Więc biorę pregna plus, który ma wszystkie te wartości. Myślę, że dobrze zrównoważy, to, czego nie dostarczę sobie podczas dni z gorszymi możliwościami jedzeniowymi. B o ile w pierwszych dwóch tygodniach jadłam i piłam świetnie, tak w tym tygodniu niestety apetyt mi opadł i zupełnie straciłam chęć na niektóre produkty (np. ryby, do których w ciąży wróciłam, mimo że jestem wege, ale wierze, że kwas omega 3 jest bardzo ważny, a suplementacja to nie wszystko).

7v8rikgni12rlaff.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry

Ja zgodze sie z jaskra, że cukrzyca ma duzy wplyw na wagę dziecka. Dlatego tak ważne jest by być pod odpowiednia opieka lekarza.Choc jak rodzilam, to bylavw szpitalu laska, ktora urodzila chlopca 5kg. Nie muala cukrzyca, ale sama byla gruba, wiec pewnie troche przyszalala w ciąży.

Moj Tosio konczy dziś DWA latka. Ah jak ja go kocham <3 cudownie byc mama

jamniczakuchnia, Lanusia93, ewcia21k, fabiola lubią tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Hihi :D widzę ze ty z zachodniopomorskiego, a skąd dokładnie ? :-) jeśli mogę spytać

Z Mirosławca :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Jamniczakuchnia to twoja podróż poślubna do Karpacza ? Bo kurde się pogubilam :D ktoś się żeni ktoś tam jedzie , dobrze fakty kojarzę ?
    BTW. Też możliwe ze będziemy w Karpaczu po 14 września :D

Tak, tak, my po ślubie jedziemy do Karpacza a potem do Pragi :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Ja jestem z okolic Mikołowa ale chodzę do lekarza w Rybniku dr. Jakub Grudzień, nie znam lepszego lekarza :)
    Prywatnie? Moja siostra prowadziła u Niego ciążę, podobno ciężko się dostać.

Monia, daj buziaka Tosiowi! ;)

Co do cukrzycy - moja znajoma ją miała w ciąży a urodziła chłopca jakoś 2600, też byłam w szoku.

Wczorajszy ból był tak nie do wytrzymania, że musiałam zażyć paracetamol - znowu nic nie widziałam i było mi strasznie nie dobrze. I mam teraz wyrzuty sumienia mimo , że pani doktor powiedziała, ze paracetamol moge.

Dzień dobry ;)
    Uf, w końcu dzień bez słońca ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2015, 09:28

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Tak, tak, my po ślubie jedziemy do Karpacza a potem do Pragi :P
    Ja się urodziłam w Pile wiec pytam :p o to dobrze kojarzę :-) jak przygotowania ?
    Mnie jak uruchomi lekarka i zniknie ten krwiak :( to tez pojedziemy sobie :) Pragę uwielbiam na pewno na kilka dni tam się zatrzymamy :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja się urodziłam w Pile wiec pytam :p o to dobrze kojarzę :-) jak przygotowania ?
    Mnie jak uruchomi lekarka i zniknie ten krwiak :( to tez pojedziemy sobie :) Pragę uwielbiam na pewno na kilka dni tam się zatrzymamy :D

Ja też pochodzę z Piły!!! I często w Pile jestem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 krwiak do tego czasu powinien zniknąć :)

Przygotowania ok, parę pierdół zostało do zrobienia. Będziemy mieli sygnalistę myśliwskiego na mszy <3 Mój ZarazMąż też jest sygnalistą, ale będzie grał nasz kolega i może jeszcze jacyś z koła :D

Paulka123 lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Co do cukrzycy - moja znajoma ją miała w ciąży a urodziła chłopca jakoś 2600, też byłam w szoku.

Bo jeśli cukrzyca jest dobrze kontrolowana, a dieta przestrzegana to ryzyko urodzenia dziecka z wysoką masą spada :)

My też planujemy ślub, ale cywilny i totalnie nie wiemy jak to ogarnąć. Chcielibyśmy urządzić małe przyjęcie w restauracji, bez tańców, ale przy zaproszeniu niezbędnego minimum gości wychodzi nam ok. 40-50 osób.

monia_em, jamniczakuchnia, AnnaKliwijska lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Uzupełniłam listę. Fajna sprawa.

Jadę dzisiaj na grilla, może w końcu zjem jakieś mięsko.. mam nadzieję:)

Pozdrawiam

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja też pochodzę z Piły!!! I często w Pile jestem :D
    Ale gamę walnelam piła to wielkopolskie a anie zachodniopomorskie :x no ale nic. O widzisz ! :-) no ja się wychowałam w Koszalinie a teraz mieszkam w okolicach Gdańska :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ale gamę walnelam piła to wielkopolskie a anie zachodniopomorskie :x no ale nic. O widzisz ! :-) no ja się wychowałam w Koszalinie a teraz mieszkam w okolicach Gdańska :)

No tak Piła to wlkp :D Ja tam mieszkałam od urodzenia, studia w Poznaniu i teraz Mirosławiec zachodniopomorskie; )

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ