X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    To chyba prawda. Mi to samo powiedziała Pani dr. Każdego wieczoru podczas prysznicu szoruje szorstka szczotką piersi, tyłek, brzuch i uda. Pani dr pwoiedziała, że taka terapia daje lepsze efekty niż kremy i oliwki. Mi bardzo urosły piersi i odpukać nie mam rozstępów. W 3 trymestrze należy zacząć szorować sutki, aby stały się mniej wrażliwe na karmienie.
    To szorowanie nie jest przyjemne, ale z czasem się przyzwyczaiłam i jest coraz lepiej.

Czyli Ty też o czymś takim słyszałaś a nawet wykonujesz :) Także spoko trzeba działać :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja wyszła 82 a w laboratorium norma do 99

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    tez wczoraj gina pytałam czy mam brac jakies witaminy w tabletkach a on powiedział, że nie, bo to sama chemia.
    Ale za to kwas foliowy dalej kazał
    dużo sił dla Ciebie i twojego synka żebyscie to dobrze przeszli oboje.

Dziękuję kochana. :*
    Moja gin tez twierdzi ze to chemia ... fakt owoce teraz już nie sezonowe tez szczytem marzeń nie są ale wole je niż tabsy :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin, też nie zaleca witamin a szeroką dietę. Na szczęście nie męczą mnie wymioty, więc jak najbardziej jest to do zrobienia :) Jem bardzo dużo owoców.

Najnowsze normy dla ciężarnych dla glukozy na czczo to <92, więc lekarz powinien skierować na doustny test obciążenia glukozą.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witamin, to mi dr powiedziała, że jeszcze nie, bo zacznę rzygać. Mam zdrowo jeść. Ale z tym bywa różnie...:P
    Właśnie wracam z pracy, zwolnienie ma błąd i musi iść do korekty. Grr. Dobrze, że idę do gin w poniedziałek, bo jakbym miała iść specjalnie, to bym się wkurzyla...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z bólem sutków jest różnie. . Ja szorowalam smarowałam na koniec szczypalam wykrecalam no cuda nie widy..i co ? Popękane aż do krwi.. naderwane ból niesamowity :(
    Siostra nie robiła nic a nic.. i poszło jej karmienie elegancko :) ja się po ok. Miesiącu przyzwyczaiłam .. ale straszny bol :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja jak sobie przypomnę początek karmienia to aż ciary mnie przechodzą. Taki to był dla mnie ból. Ale teraz mimo wszystko chce jak najdłużej karmić choćby nie wiem co :-)

Ja też chcę karmić i mam nadzieje ze przy 2 będzie lżej. . Zawsze to sutki juz coś przeszly :D
    Ale czy jak najdłużej .. mnie osobiście widok poltorarocznego dziecka z cycem w buzi przeraza :p myślę że 8-9 miesięcy jest ok ;) roczne dzieci jedzą jak dorośli cyc im nie potrzebny :p ale to moje zdanie inne opcje szanuje :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • izka05 Znajoma

Wysłany: 2 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie jestem tu nowa termin 15.04 wpisała bym się na początku forum ale nie umiem chociaż próbowałam :-)

Olina, ewcia21k, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

3e36f31d86.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej
    bo to moderator forum wpisuje, nie my :-)

Wiolcia w moim przypadku długo znaczy do roku bo później do pracy wracam, chyba że namowie męża na trzecie dziecko :p

Juz myślałam że jesteś zwolenniczka karmie do przedszkola hahaha :p żarcik

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Nieee to jest już niesmaczne :P Moja koleżanka karmiła do prawie 4 !!!! roku życia. To było juz po prostu śmieszne jak mały jadł bigos i popijal cycem. Masakra
    Aż się zakrztusilam :D

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Nieee to jest już niesmaczne :P Moja koleżanka karmiła do prawie 4 !!!! roku życia. To było juz po prostu śmieszne jak mały jadł bigos i popijal cycem. Masakra

O FUUUUUUUJ <bełcik> To już jest gruba przesada :/

Olina, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis zaatakowalo rozwolnienie chyba od kapuchy kiszonej bo mialam taka mega ochotę i zjadlam duuuuuzo haha tylko czasem mnie pobolewq brzuch mam nadzieje ze przejdsie szybko i nie bedzie potrzebny lekarz.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Byłam wczoraj u ginekologa na genetycznym, robiłam sobie też białko Pappa i betaHCG- wyniki w normie. Przezierność karkowa 1,2mm, k. nosowa jest, ale mam wrażenie, że Wy miałyście dużo dokładniejsze badania. Miałam ocenione przepływy, widziałam kończyny, ale wątpię, że lekarz dokładnie ocenił morfologię płodu. Na wyniku mam napisane o sercu, żołądku, pęcherzu i kończynach. Poza tym nawet jeśli ocenił to życzyłabym sobie aby mówił co widzi na ekranie. Badanie trwało ok 20 min, z czego mniej więcej 5 minut zajęły próby uwidocznienia kości nosowej, co było ciężkie, bo dzidzia zasłaniała nosek rączką. Ale czuję niedosyt.. Dotąd byłam zachwycona moim lekarzem a teraz mam wrażenie, że nie dostałam tego, za co zapłaciłam, że należało mi się więcej... Poza tym wczoraj w gabinecie zawiesił mu się program do wyliczania ryzyka. Przysłał mi dzisiaj mms-em wyliczone ryzyko, ale chyba się pomylił, bo ryzyko podstawowe trisomii 21 to 1:334 a skorygowane 1:1083. Pod spodem jest napisane: "Ryzyko wyjściowe jest wyliczone na podstawie wieku matki (34 lata).." Ale ja mam 26 lat.. Czy Wy macie pod wyliczonym ryzykiem taki opis i jest tam prawidłowy wiek? Z góry dzięki za odpowiedź :)

Jaskra, ja też właśnie po moim badaniu miałam pewien niedosyt.. Tym bardziej, że mój gin nawet nie wyliczał tego ryzyka, bo nie ma chyba tego certyfikatu do bad. genetycznych ani programu (tu znajdziecie listę uprawnionych lekarzy https://courses.fetalmedicine.com/lists/web).
    Dlatego zdecydowałam, że pójdę na dodatkową wizytę do lekarki, która jest specjalistką od usg. Niestety jest teraz na urlopie, więc zapisałam się dopiero na czwartek. Będzie już za późno na ponowny pomiar NT, ale chciałabym, żeby się szczegółowo przyjrzała budowie serduszka, mózgu i innych narządów. Na to, mam nadzieję, za późno nie będzie : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:29

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego lekarza nie ma na tej liście ;) ale chyba mu zaufam narazie ;) zobaczymy jak coś mnie będzie martwić to zasięgne opini u innego lekarza :)

Masakra byłam ze szwagierką w lumpeksie chyba ze 2 h... ona nakupula pelno ciuszkow dla dzieci swoich. Mialam dla siebie cos kupic ale nic mi nie odpowiadalo ;) a dla dziecka nie chcialam kupic nic bo bardzo duzo mam ;) zreszta nie wiem czy bedzie dziewczynka czy chlopczyk ;) wtedy ew. cos pokupuje jak juz bede wiedziala na 100% :)
    Jak wam dzień mija? :) Ja jestem wykonczona i ide na kanape odpoczac hehe ;p

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jest na liście. Badania robi standardowo, nawet nie musiałam o nie prosić. Tak jak kolejna wizyta :)

Macie tak, że z każdym dniem macie więcej energii? Ja teraz mogę jeździć cały dzień po mieście... I nie jestem zmęczona, do tego mdłości i wymioty odpuscily i pojawiają się tylko co kilka dni...
    A w głowie panika czy to na pewno dobrze. ..

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście moja dr jest na tej liście i w przyszły piątek zobaczymy co powie :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia piersią,syna tylko 3 miesiące karmiłam,bo dostał skazy białkowej,teraz chciałabym karmić trochę dłużej ale też bez przesady,moim zdaniem do ok 6-8 miesiąca jest wystarczająco,oczywiście szanuję też zdanie innych na ten temat. My z młodym wybraliśmy się dziś do lasu po południu,trochę pospacerowaliśmy :) Przyjemnie ten zapach-uwielbiam! :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Mój lekarz jest na liście. Badania robi standardowo, nawet nie musiałam o nie prosić. Tak jak kolejna wizyta :)

Macie tak, że z każdym dniem macie więcej energii? Ja teraz mogę jeździć cały dzień po mieście... I nie jestem zmęczona, do tego mdłości i wymioty odpuscily i pojawiają się tylko co kilka dni...
    A w głowie panika czy to na pewno dobrze. ..
    Na pewno wszystko dobrze,zbliżasz się do II trymestru i dlatego jest lepiej,też czekam na przypływ energii :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest średnio

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem przerażona :D siostra farbuje mi włosy a farba ma kolor ...malinowy :p

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ