WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ile to nerwów.... masakra... chciałam zapytać czy macie też tak.. wracam przed chwilą z pracy autkiem i nagle takie uklucie w brzuchu ze prąd po całym ciele poszedł... przedtraszylam się Ale szybko minęło i jest ok... w pierwszej ciąży byłam chyba mniej świadoma i tym samym mniej przestraszona...
    Też mi się moze ze 2 razy zdarzylo ale nie w samochodzie. Moze to normalne :)

• jaskra Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili, na szczęście samo badanie prenatalne nie upoważnia do aborcji. I tak należy później zrobić amniopunkcję lub kordocentezę.. Ale co się stresu trzeba najeść. Masakra...

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki bol klujaco ciągnący przez caly brzuch jak sie szybko rusze albo przekrece (np. zasypiając).

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Ja mam taki bol klujaco ciągnący przez caly brzuch jak sie szybko rusze albo przekrece (np. zasypiając).
    To też często mam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:
    Ginekolog nam wyjaśniała wszystko po kolei co widziała ;) także wiemy wszystko

I wiecie co ja chyba jestem sto razy bardziej przekonana do kobiet ginekologów niż do facetów.. Dzisiaj poczułam na własnej skórze że jednak nie ma to jak kobieta! :) Bardziej dokładna, wyrozumiała i potrafiła dobrze nam wszystko wyjaśnić, a nie jak facet byle tylko zrobić ;P
    Takie moje zdanie oczywiście ;]
    O rety ależ mieliście przejścia, jak to czasem dobrze zapytać innego lekarza.
    Cieszę się że z maluszkiem ok

Catelyn lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn, nawciskałabym temu lekarzowi, aby inna kobieta nie musiała przechodzić tego samego... Bardzo Ci współczuję i jednocześnie cieszę z pozytywnego zakończenia!!!!

Iwonkaaa ja się boję wszystkiego. To nasze 1 dziecko.. To chyba normalne, przecież nosimy pod sercem życie i boimy się..

Też mam ten ból podczas przewracania się.

Wczoraj zauważyłam, że mam straszne żyły od wysokości miednicy do dużo dużo wyżej na brzuchu. Też tak macie? Zastanawiam się czy to nie dlatego, że teraz mamy więcej krwi i dzidzia się rozwija?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie żyłki a do tego rozstępy po poprzedniej ciąży zsinialy także wygląda to okropnie... Ale cóż jak urodziłam corcie to zawsze powtarzalam że pomimo utraty pięknego ciała to najwspanialsze jest to że mam zdrową cudowną już 8 letnią córkę... wszystko jest tego warte...

ilonia1984 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi żyły wyszły na cycach, a rozstepy też stały się bardziej widoczne

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) po wczorajszej wizycie wszystko oki :-)
    Moje szczęście ma 4,98 cm :-) serduszko bije jak szalone <3 <3 karczek kość noska wszystko idealnie. Na 4d tak smiesznie wygladalo malenstwo :p Genetyczne za 2 tygodnie :)
    I wtedy odbiorę pena ze zdjęciami i filmikiem bo zagadalam się z ginka ze zapomniałam :D
    Poszliśmy potem z mężem objadac się chinszczyzna :D :D

agulas, Anastazjaaa, Endzis, Rotenkopf, jamniczakuchnia, wiecznie, ewcia21k, dichlieb, Lanusia93, Sunday, malika89 lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też się tak zmienił punkt widzenia? Mnie bardziej cieszą zdrowe dzieci tutaj na forum niż nowe ciuchy czy kosmetyki... Oddycham z ulgą jak sama chodzę na usg i jak widzę, że u Was wszystko dobrze.. Matka to jednak matka :)

Anastazjaaa, Rotenkopf, jamniczakuchnia, Catelyn, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Hej :) po wczorajszej wizycie wszystko oki :-)
    Moje szczęście ma 4,98 cm :-) serduszko bije jak szalone <3 <3 karczek kość noska wszystko idealnie. Na 4d tak smiesznie wygladalo malenstwo :p Genetyczne za 2 tygodnie :)
    I wtedy odbiorę pena ze zdjęciami i filmikiem bo zagadalam się z ginka ze zapomniałam :D
    Poszliśmy potem z mężem objadac się chinszczyzna :D :D
    No to nasze maluchy idą łeb w łeb ;) Mój wczoraj miał 4.99 ;)

Gratuluję pomyslnej wizyty.

Agulas to prawda priorytety się szybko zmieniają ;)

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13tc ;)

Wiolcia super wieści ;) Duże już to twoje maleństwo ;) Gratulacje :)

agulas, Wiolcia1405 lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    No to nasze maluchy idą łeb w łeb ;) Mój wczoraj miał 4.99 ;)

Gratuluję pomyslnej wizyty.

Agulas to prawda priorytety się szybko zmieniają ;)

Dziękuję :) powiem Ci ze fakt bo ja mam dziś równo 11tydz kalendarz mi coś nawalil :p wiec tak samo by wychodziło :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny wczorajszych wizyt. Niech nasze maluchy dalej szybko i zdrowo rosną.

Catelyn przykro mi że trafiliscie na takiego noekompetentnego lekarza, najważniejsze że z maluszkiem ok. Też wolę babki ginekologów moim zdaniem są bardziej empatycxne a do tego mają podobne przeżycia jak my więc można z nimi porozmawiać i uzyskamy praktyczne rady.

Oj tak mnie ostatnio w ogole nie cieszą zakupy dla siebie. W ogole w galeriwch robi mi się słabo i po 15 min muszę wyjść stsmtad jak najszybciej a kiedyś mogłam pol dnia przełazić.
    I trymestr sie konczy a mdłości chyba nie zamierzają odpuścić :( ja już chce to wspaniałe kwitnące samopoczucie II trym;) jedyne co zauwazylam to polepszenie cery

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę małe poprawy - włosy mi się ukladają (a może dlatego, że są tak krótkie, że inaczej nie mogą się ułożyć? ;p), mniej pryszczy i co prawda dalej ze mnie nerwus ale już nie wrzeszcze na wszystko i wszystkich ;)

Aaaaaaaaaaa! Jedziemy podpisać umowę z domu! ;) ;) ;)

agulas, fabdorota, ewcia21k, dziewussia lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam preferencji co do płci ginekologow, chociaż dopóki nie trafiłam na moją obecną gin, to wolałam facetów zdecydowanie. Z mojej perspektywy są delikatniejsi i tego nadal się trzymam:) w szpitalu miałam spore porównanie.
    Co do zyl, to mam widoczne i na brzuchu i na cyckach. Ale w ogóle mi.to nie przeszkadza.
    A macie linea negra? Bo ja mam od dłuższego czasu, ale teraz zaczyna sięgać już nad pępek :D.
    W ogóle to wreszcie sobie pospalam, poziom stresu mi się obniża trochę. Tylko sny.miałam głupie.

agulas lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam, ale mam ciąże młodszą o 3 tygodnie :) Cieszę się, że jesteś teraz spokojniejsza.

Dziewczyny jecie może Femibion od 13 tygodnia? Macie jakieś doświadczenia z tymi witaminami? Ja dziś biorę 3 dzień i muszę powiedzieć, że strasznie mnie mdli po tych tabletkach. Wcześniej jadłam te do 12 tygodnia i było wszystko ok. Zastanawiam się czy tylko ja tak mam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:28

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:

Ja też!

Olina lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łykać do 12 tyg kwas foliowy :) a potem wciskać w siebie owoców i ryb ile się da :) żadnych tabsow ;) - tak samo z synkiem miałam ;)

Proszę o siły. Nigdy nie miałam tak rozgoraczkowanego, marudnego gryzącego wszystkich i wszystko syna.. :( okropne ząbkowanie .. trójki nie dają żyć mu i mi. :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też takie bóle mam przy każdym gwaltowniejszym ruchu;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ