X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na ten przypłływ energii. Wg usg mam dzis 13t2d a nawet drobne zakupy spożywcze są dla mnie wyczerpujące:( mdłości nie ustępują i spać mogłabym pól dnia...

Moje usg też trwało ok 20 min i moja ginka jest na tej liście ale żadnego ryzyka mi nie wyliczała , mam tylko opis o organach i przepływach plus te wszysykie pomiary.

f2w3s65gpeorv80s.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, ja również umówiłam się do innego lekarza. Na szczęście termin już na jutro :) Akurat pomiarem przezierności się nie przejmuję,bo na pewno był dobrze zrobiony, ale właśnie brakowało mi tego dokładnego przyjrzenia się budowie, opowiedzeniu mi dokładnie co widzi, mimo że mój ginekolog jest na liście tych certyfikowanych i sprzęt ma naprawdę nowoczesny..

edit: a jeszcze odnośnie karmienia piersią. Bardzo chciałabym karmić minimum pół roku i potem do roku maksymalnie. Jak dziecko jest samo przybiec i poprosić o mleko z piersi, to według mnie jest już za duże na karmienie cycem. W ogóle jak słyszę hasło, że karmi się kilkulatki to włos mi się jeży na głowie.. Jest to moim zdaniem swego rodzaju dewiacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:17

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jestem przerażona :D siostra farbuje mi włosy a farba ma kolor ...malinowy :p
    Koniecznie musisz pokazac efekt końcowy :)

Zapisalam się do kardiologa na 12go szukalam takiego który poprowadzi ciężarną-zobaczymy bo nie znam tych kardio u mnie.

Film "Chemia" średni tzn jak na polski film ok ale myślałam, ze będzie lepszy.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izka05 wrote:
    Witajcie jestem tu nowa termin 15.04 wpisała bym się na początku forum ale nie umiem chociaż próbowałam :-)

Hej Izka :) Dołączyłam Cię do listy sexi kwietnióweczek, bo my tu same najlepsze kobitki mamy :) Rozgość się. A ja staram się na bieżąco czuwać i wpisywać na początku te najważniejsze sprawy :)

edit: Witam Was wieczorową porą. U mnie nastrój mniej podły. Wczoraj cały dzień klęłam, biłam się z myślami, a dziś już na chłodno - zaczynam trzeźwo myśleć :) I dzięki pewnej osóbce widzę maleńkie światełko w tunelu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:20

Aleksandrakili, ewcia21k, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Jestem przerażona :D siostra farbuje mi włosy a farba ma kolor ...malinowy :p
    Ja też jestem ciakawa efektu końcowego hihi ;)

Patrzyłam dziś na farby w rossmanie bo moj odrost woła o pomoc ale jakoś się zawahałam hehe ;p zrobie kolejne podejscie jutro ;)

• mania Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja też jestem ciakawa efektu końcowego hihi ;)

Patrzyłam dziś na farby w rossmanie bo moj odrost woła o pomoc ale jakoś się zawahałam hehe ;p zrobie kolejne podejscie jutro ;)
    Ja kupiłam olie Garniera jest bez amoniaku i 60% olejki roślinne wiec myślę, ze bezpieczna bo juz patrzeć na siebie nie mogłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:28

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja kupiłam olie Garniera jest bez amoniaku i 60% olejki roślinne wiec myślę, ze bezpieczna bo juz patrzeć na siebie nie mogłam ;)
    No to chyba tez sie skusze bo naprawde mam taki odrost ze wsyd... ale napewno w poniedzialek pogadam z moim lekarzem o tym farbowaniu ;p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbowalam dwa tyg temu glossem

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • izka05 Znajoma

Wysłany: 2 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma linkowe oczekiwania : Ok dziękuję za przyjęcie do grupy :-) dziwne do 12 tygodnia samopoczucie ok teraz mdłości, wzdety brzuch apetyty krokiety z kapustą i grzybami o 24 dużo mleka.

3e36f31d86.png
  • Mynia Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brać już witaminy regularnie (dotąd brałam tak co 3-4 dni,a w pozostałe dni kwas foliowy, jod i wit. D- zalecenie endokrynologa). Ginekolog powiedział, żeby miały DHA. Na razie mam MamaDHA, ale może zmienię na inne jak wyłykam bo te są mega duże i czasem ciężko mi je połknąć :)

Jaskra- mój gin jest na tej liście i wygląda na ogarniętego, ale też nie wyliczał nam tych procent ryzyka. Z pomiarów tylko NT, BPD i CRL. Tak czy siak ufamy mu i nie będziemy kombinować z drugim USG.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha to ten dzieciak miał lepsze poczucie smaku niż nie jedna ciężarówka :D kapustę mlekiem popijać hihi :p

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja bralam falvit mama i sa naprawde beznadziejne. po nich jeszcze bardziej rzygalam... teraz kupilam femibion 2 :) wzielam dzis pierwsza porcje i jest ok ;p
    W ogole jest sukces bo od porannym wymiotow poki co caly dzien spokoj jest hihi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 20:36

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę teraz falvit mama i dla mnie są ok,w tamtej ciąży brałam femibion i jak dla mnie bezkonkurencyjny,te kupiła mi koleżanka bo tamtych nie było,ale jak wyłykam to wrócę do femibionu.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Z tą energia to u mnie coś na odwrót bo nie mam siły na nic :/
    Śpię do 10-11, drzemka o 18-20. I zasypiam ok 1-2. nawet wchodzenie po schodach mnie męczy.

Ja biorę pregna plus, ale odkąd je biorę to mam biegunki i juz sama nie wiem czy to może być przez witaminy?

Też biorę pregna plus już ponad miesiąc i wręcz przeciwnie mam zaparcia. Ale każdy organizm może inaczej reagować. Chociaż nie wiem czy tabletki mają aż taki wpływ na te sprawt. Mi one bardzo pasują i mam je w aptece u siebie za 27 zl wiec nienajgirzej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 20:40

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę witaminer prenatal plus Dha... komplet 30 tabletek z witaminami plus 30 z kwasami dha

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra! Niby rude ale czasami zalatuje na...różowy ;p zobacze jutro jak na słońcu to będzie wyglądać ;) ale chyba kupie zwykłą farbę i zafarbuje raz jeszcze za jakiś czas.

Cholera, ja i różowe włosy, tego jeszcze nie było xd

dziewussia, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;*

Dobrej nocy Wam życzę!
    Dzisiaj zrobiłam kilka km spaceru z chartem rodziców.
    Jutro rano idę do fryzjera, bo włosy są już długie i potrzebują drastycznego cięcia końców ;) Nie farbuje, więc chociaż ten problem mam z głowy :p
    A później jadę z mamą na shopping do Bydgoszczy.

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie ok. Bylismy dzisiaj na targach dziecięcych, ogladalismy wozki, lozeczko i wszystko po kolei. Mamy chyba wozek wybrany, baby merc neo albo tutek grander play. Podobaly nam sie oba, baby merc mial dluzsza spacerowke. Kupila mama moja pierwsze ciuchy dla okruszka, spodnie na szelki, kaftanik i czapke. ;-) ja jeszcze nic nie kupowalam z ubranek. Zmeczona jestem, brzuch ciagnie, ide spac.
    Ja zrazilam sie do kobiet ginekologow, nie przyjemne, malo delikatne, chodze do faceta i jestem mega zadowolona. Wiadomo ze zalezy od czlowieka. Uciekam, pa

200710183334.png

201604027450.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj mąż też zabrał do kina ;D Byliśmy na "Król życia" i powiem wam, że zwiastun lepszy od filmu... Prawie na nim zasnęłam co mi się nigdy nie zdarza w kinie :P także średnio polecam :)

A z witamin brałam mama dha ale na opakowaniu jest napisane, że trzeba brać dwie dziennie i moja doktorka powiedziała żeby zamienić na takie, które bierze się raz dziennie i poleciła pregna plus ;) Tabletki mniejsze i faktycznie w jednej tabletce jest ten sam skład co w dwóch z mama dha :) plus w pregnie jest żelazo

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja mam łykać do 12 tyg kwas foliowy :) a potem wciskać w siebie owoców i ryb ile się da :) żadnych tabsow ;) - tak samo z synkiem miałam ;)

Proszę o siły. Nigdy nie miałam tak rozgoraczkowanego, marudnego gryzącego wszystkich i wszystko syna.. :( okropne ząbkowanie .. trójki nie dają żyć mu i mi. :(

Przytulam <3 Dużo sił dla Ciebie i synka :* Szybko mu ząbki idą! Moja ma 14 miesięcy i dopiero 7 zębów- wszystkie jedynki, górne dwójki i czwórkę.
    A gryzie niemiłosiernie.. Jak ugryzie to nie puści dopóki krew nie poleci :( :( :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ