Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Też czekam na ten przypłływ energii. Wg usg mam dzis 13t2d a nawet drobne zakupy spożywcze są dla mnie wyczerpujące:( mdłości nie ustępują i spać mogłabym pól dnia...
Moje usg też trwało ok 20 min i moja ginka jest na tej liście ale żadnego ryzyka mi nie wyliczała , mam tylko opis o organach i przepływach plus te wszysykie pomiary. -
Kajka, ja również umówiłam się do innego lekarza. Na szczęście termin już na jutro
Akurat pomiarem przezierności się nie przejmuję,bo na pewno był dobrze zrobiony, ale właśnie brakowało mi tego dokładnego przyjrzenia się budowie, opowiedzeniu mi dokładnie co widzi, mimo że mój ginekolog jest na liście tych certyfikowanych i sprzęt ma naprawdę nowoczesny..
edit: a jeszcze odnośnie karmienia piersią. Bardzo chciałabym karmić minimum pół roku i potem do roku maksymalnie. Jak dziecko jest samo przybiec i poprosić o mleko z piersi, to według mnie jest już za duże na karmienie cycem. W ogóle jak słyszę hasło, że karmi się kilkulatki to włos mi się jeży na głowie.. Jest to moim zdaniem swego rodzaju dewiacja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:17
-
Rotenkopf wrote:Jestem przerażona
siostra farbuje mi włosy a farba ma kolor ...malinowy :p
Zapisalam się do kardiologa na 12go szukalam takiego który poprowadzi ciężarną-zobaczymy bo nie znam tych kardio u mnie.
Film "Chemia" średni tzn jak na polski film ok ale myślałam, ze będzie lepszy. -
izka05 wrote:Witajcie jestem tu nowa termin 15.04 wpisała bym się na początku forum ale nie umiem chociaż próbowałam
Hej IzkaDołączyłam Cię do listy sexi kwietnióweczek, bo my tu same najlepsze kobitki mamy
Rozgość się. A ja staram się na bieżąco czuwać i wpisywać na początku te najważniejsze sprawy
edit: Witam Was wieczorową porą. U mnie nastrój mniej podły. Wczoraj cały dzień klęłam, biłam się z myślami, a dziś już na chłodno - zaczynam trzeźwo myślećI dzięki pewnej osóbce widzę maleńkie światełko w tunelu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:20
Aleksandrakili, ewcia21k, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRotenkopf wrote:Jestem przerażona
siostra farbuje mi włosy a farba ma kolor ...malinowy :p
Patrzyłam dziś na farby w rossmanie bo moj odrost woła o pomoc ale jakoś się zawahałam hehe ;p zrobie kolejne podejscie jutro -
Aleksandrakili wrote:Ja też jestem ciakawa efektu końcowego hihi
Patrzyłam dziś na farby w rossmanie bo moj odrost woła o pomoc ale jakoś się zawahałam hehe ;p zrobie kolejne podejscie jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 19:28
-
nick nieaktualnymania wrote:Ja kupiłam olie Garniera jest bez amoniaku i 60% olejki roślinne wiec myślę, ze bezpieczna bo juz patrzeć na siebie nie mogłam
-
Ja mam brać już witaminy regularnie (dotąd brałam tak co 3-4 dni,a w pozostałe dni kwas foliowy, jod i wit. D- zalecenie endokrynologa). Ginekolog powiedział, żeby miały DHA. Na razie mam MamaDHA, ale może zmienię na inne jak wyłykam bo te są mega duże i czasem ciężko mi je połknąć
Jaskra- mój gin jest na tej liście i wygląda na ogarniętego, ale też nie wyliczał nam tych procent ryzyka. Z pomiarów tylko NT, BPD i CRL. Tak czy siak ufamy mu i nie będziemy kombinować z drugim USG.- szczęśliwy
-
nick nieaktualnyWiecie co ja bralam falvit mama i sa naprawde beznadziejne. po nich jeszcze bardziej rzygalam... teraz kupilam femibion 2
wzielam dzis pierwsza porcje i jest ok ;p
W ogole jest sukces bo od porannym wymiotow poki co caly dzien spokoj jest hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 20:36
-
Ja biorę teraz falvit mama i dla mnie są ok,w tamtej ciąży brałam femibion i jak dla mnie bezkonkurencyjny,te kupiła mi koleżanka bo tamtych nie było,ale jak wyłykam to wrócę do femibionu.
-
Straciatellaa wrote:Z tą energia to u mnie coś na odwrót bo nie mam siły na nic
Śpię do 10-11, drzemka o 18-20. I zasypiam ok 1-2. nawet wchodzenie po schodach mnie męczy.
Ja biorę pregna plus, ale odkąd je biorę to mam biegunki i juz sama nie wiem czy to może być przez witaminy?
Też biorę pregna plus już ponad miesiąc i wręcz przeciwnie mam zaparcia. Ale każdy organizm może inaczej reagować. Chociaż nie wiem czy tabletki mają aż taki wpływ na te sprawt. Mi one bardzo pasują i mam je w aptece u siebie za 27 zl wiec nienajgirzej;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 20:40
-
nick nieaktualnyO masakra! Niby rude ale czasami zalatuje na...różowy ;p zobacze jutro jak na słońcu to będzie wyglądać
ale chyba kupie zwykłą farbę i zafarbuje raz jeszcze za jakiś czas.
Cholera, ja i różowe włosy, tego jeszcze nie było xddziewussia, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny ;*
Dobrej nocy Wam życzę!
Dzisiaj zrobiłam kilka km spaceru z chartem rodziców.
Jutro rano idę do fryzjera, bo włosy są już długie i potrzebują drastycznego cięcia końcówNie farbuje, więc chociaż ten problem mam z głowy :p
A później jadę z mamą na shopping do Bydgoszczy. -
Dziewczyny u mnie ok. Bylismy dzisiaj na targach dziecięcych, ogladalismy wozki, lozeczko i wszystko po kolei. Mamy chyba wozek wybrany, baby merc neo albo tutek grander play. Podobaly nam sie oba, baby merc mial dluzsza spacerowke. Kupila mama moja pierwsze ciuchy dla okruszka, spodnie na szelki, kaftanik i czapke.
ja jeszcze nic nie kupowalam z ubranek. Zmeczona jestem, brzuch ciagnie, ide spac.
Ja zrazilam sie do kobiet ginekologow, nie przyjemne, malo delikatne, chodze do faceta i jestem mega zadowolona. Wiadomo ze zalezy od czlowieka. Uciekam, pa -
A mnie dzisiaj mąż też zabrał do kina
Byliśmy na "Król życia" i powiem wam, że zwiastun lepszy od filmu... Prawie na nim zasnęłam co mi się nigdy nie zdarza w kinie
także średnio polecam
A z witamin brałam mama dha ale na opakowaniu jest napisane, że trzeba brać dwie dziennie i moja doktorka powiedziała żeby zamienić na takie, które bierze się raz dziennie i poleciła pregna plusTabletki mniejsze i faktycznie w jednej tabletce jest ten sam skład co w dwóch z mama dha
plus w pregnie jest żelazo
-
Wiolcia1405 wrote:Ja mam łykać do 12 tyg kwas foliowy
a potem wciskać w siebie owoców i ryb ile się da
żadnych tabsow
- tak samo z synkiem miałam
Proszę o siły. Nigdy nie miałam tak rozgoraczkowanego, marudnego gryzącego wszystkich i wszystko syna..okropne ząbkowanie .. trójki nie dają żyć mu i mi.
PrzytulamDużo sił dla Ciebie i synka :* Szybko mu ząbki idą! Moja ma 14 miesięcy i dopiero 7 zębów- wszystkie jedynki, górne dwójki i czwórkę.
A gryzie niemiłosiernie.. Jak ugryzie to nie puści dopóki krew nie poleciAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm