X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJE II TRYMESTRU MAMUŚKI :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tam ;p jaka agentka ;)
    Ostatnio żałowałam, że moja teściowa nie ma fb ;D
    Sytuacja 1 :
    Wrzuciłam z konta mojej mamy (ale córka ze mnie ;p ) sobie na tablicę mema z kaszanką i starą babką i podpis - Kaszanka nie wędlina, teściowa nie rodzina.
    :D

Sytuacja druga, kto w niej był bardziej wredny to nie wiem ;D
    Mąż wrzucił mi (oczywiście na tablicę) mema ze zdjęciem męskiej ręki, która trzyma 4 znicze opakowane w folii i z podpisem "Czteropak dla teściowej", no to ja mu w komentarzu odbiłam piłeczkę pytając dla której teściowej to jest, dla mojej czy dla Jego, bo dla Jego teściowej należy się wino i kwiaty :D
    Zapomniałam, że w znajomych mam tą właścicielkę mieszkania, w którym jeszcze mieszkamy a one ze sobą gadają ;D i ta babka napisała komentarz w stylu "o matko, co na to teściowe - gratuluję odwagi" i wstawiła płaczącą ze śmiechu minkę ;]
    A moja mama jak to moja mama jak to zobaczyła to się popłakała ze śmiechu ;D

Więc akcja z domem wcale taka zła nie jest ;p
    Tylko się zastanawiam co zrobić, czy rzeczywiście wysłać tam męża z informacją, że się wyprowadzamy czy to olać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 15:13

ewcia21k, Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, moja teściowa przy Waszych to skarb. Zaraz właśnie do teściów jedziemy z nagraniem usg;)
    Bardzo mnie dzisiaj bolał prawy jajnik. Doktor mówił, że jak Pola będzie szaleć i jak będzie rosnąć, to muszę się nastawić na ból, bo ten mój policystyczny jajnik jest mocno przerosniety. Więc pewnie moja dziecinka sobie dzisiaj w pobliżu brykala, bo momentami z bólu gwiazdy widziałam:D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ta już wie o ciąży właściwie od samego początku bo jak byłam w tym sierpniu w szpitalu to się okazało, że robi tam jakaś jej znajoma pielęgniarka, która skojarzyła nazwisko i od razu poleciała do mojej szanownej teściowej. A od nas o ciąży dowiedziała się jakoś dopiero 2 tyg temu ;p

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf-kaszanka zajebista-padłam! :D

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie słyszę ze są te teściowej takie złe bo mają synów :/ wątpię w to abym ja była taka okropna dla swojej synowej w przyszłości. . To raczej zależy od osobowości i charakteru osoby a nie od płci jej dzieci. :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Nie no, ta już wie o ciąży właściwie od samego początku bo jak byłam w tym sierpniu w szpitalu to się okazało, że robi tam jakaś jej znajoma pielęgniarka, która skojarzyła nazwisko i od razu poleciała do mojej szanownej teściowej. A od nas o ciąży dowiedziała się jakoś dopiero 2 tyg temu ;p
    to pielegniarka niby wszystko to tajemnica lekarska widac znajomych to nie dotyczny....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam na początku żeby iść do ordynatora, ale było by kiepsko gdyby tą znajomą okazała się jedna z tych zajebiście fajnych pielęgniarek/położnych.
    Ale mimo tego i tak jestem zadowolona, że ten plan też wypalił. Od początku chciałam żeby teściowa o mojej ciąży dowiedziała się od osób trzecich (w domyśle była ta właścicielka domu w którym mieszkamy) żeby zrobiło się jej głupio, że się nie interesuje ani, że dzieci nie przychodzą do niej z takimi wiadomościami. Żałuję, że nie widziałam jej miny, chociaż obstawiam, że pewnie jej to nie wzruszyło w żaden sposób...tak jak rok temu.
    Jej reakcja?
    - Aha.

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam cudownych teściów :) Chociaż teściowa trochę panikara i teraz w końcu mogę się troszeczkę stawiać ;P ale daje sobie z nią radę a jak się za dużo wtrąca to wzrok na męża i on już wie że sam musi z mamusią porozmawiać :) Ale w ogólnym rozrachunku lepszej nie mogłam sobie wyobrazić :D I myślałam że ciężko mi się będzie przestawić z per Pani na Mamo ale nie miałam żadnych oporów ;) A jak moja mama tańczyła z teściem na weselu to on powiedział do niej, że zyskał świetną córkę a moja mama, że kolejnego syna a teść do mamy "a kto Ci tak powiedział?!" :P Dobrze że oni też się dogadują i lubią :D

madziutek 23 lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już jutro zacznie się 15 tydzień (14+0)! Ale ten czas szybko leci.. Zaraz porządnie brzuszek będzie sterczał a ja niem żadnych ciuchów ciążowych! Wszystko takie drogie dla tych przyszłych mam..

madziutek 23 lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski, ile ja mialam stron do nadrobienia!!! :-D

Po pierwsze..wszystkie laski jestescie!! Dzieciaczki beda piekne :-) sliczne fotki slubne, ahh tez moglam wrzucic moja, ostatnio ogladalam nasz album slubny i az mi sie lezka w oku zakrecila, powtorzylabym to jeszcze raz!! :-)

Gratuluje udanych wizyt i duzych dzieciaczkow! Cudnie na nie patrzyc..ja mojego zobacze we wtorek! Mam wizyte w szpitalu publicznym, planuje zapytac o pobieranie komorek macierzystych.

Malinkowe, toz to chamstwo w Twojej pracy! Jak mozna tak zrobic kobiecie, ktora tyle przeszla?! Bezczelnosc.

Catelyn, ten lekarz to potwor! Jakby mial troche oliwy w glowie to zrobily pomiary jeszcze raz zeby dac wiadygodna opinie, ehhh tyle stresu ale na szczescie wszystko dobrze.

Wiecie co? A ja nie zrobilam w koncu tego genetycznego, moj gin byl na urlopie 2 tyg a teraz to juz raczej za pozno..potwor ze mnie!! :-( zaniedbalam to, moglam isc do innego gina, teraz tylko musze zyc w nadziei, ze wszystko bedzie dobrze, wiecznie cos. Kiedys nie bylo wogole USG i kobiety sie tak nie schizowaly jak my teraz. Mama mi powiedziala, ze ani razu nie miala USG jak byla w ciazy ze mna. Sama juz nie wiem co mam o tym myslec.

U mnie w pracy wszyscy wiedza o ciazy, postaram sie chodzic tak dlugo jak bede mogla, najlepiej do konca bo staramy sie teraz o kredyt na dom wiec musze jezdzic do pracy, chociaz baaaardzo mi sie nie chce, masakra jakas! 5 dni w tyg wstawac o 5, bo zaczynam o 7 do 16. Na piatek czekam jak na zbawienie :-) w tym tyg wtorek wolny bo wizyta w szpitalu, pewnie posiedze troche ale co tam, wazne, ze nie bede w pracy :-D

Jutro mam w planie piec serniko brownie z musem truskawkowym, luksus :-P

A co do witamin to biore Falvit Mama (zadowolona jestem, nie mam po nich mdlosci), kwas foliowy jeszcze i kwas DHA.

Co do Fejsa to nie mam zamiaru wrzucac zdjec z USG (co mnie irytuje) ani golego brzucha. Dopiero jak dzieciatko bedzie z nami to wrzucs piekna fotke z sesji, juz sie nie moge doczekac!! Hihi.

Monego kuzyna zona, prawie 3 letnie dziecko, ktore samo gryzie kukurydze itp dokarmia cycem!! Zeby jak u bobra a ona daje tego wymietego cycka i to przy wszystkich i przy stole, sorry ale sa granice, mnie az trzepie jak o tym pomysle. Raz siedziala na przeciw mojego A. i bez skrepowania cycek na wierzch..On biedny nie wiedzial, gdzie ma oczy podziac, nie jezdzimy do nich za czesto.

Ale sie rozpisalam!!
    Milego wieczorku, odpoczywajcie! I ja tez :-)

Buziaki

madziutek 23, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na wieść o pierwszej ciąży zareagowała słowami " aha, fajnie " ;) ot, chyba nie spodobał jej się prezent na gwiazdkę bo o poprzedniej ciąży dowiedziałam się 23 grudnia 2013 ;) . No dlatego postanowiłam jej nic nie mówić ;) chce aby się dowiedziała z plotek albo niech zobaczy mój brzuch na święta :) już nie da się go ukryć wiec co będzie za 3 miesiące ? :D

Najgorsze w tym wszystkim ze potem rozpowiadala po rodzinie ze ona nie jest gotowa na wnuki ze za szybko JA chciałam dziecka :) ( jakby mój mąż swoim przyrodzeniem nie był potrzebny w tym celu ) :) ogólnie ma wnuka w dupie nie interesuje ją nic z nim związanego wszystko musi kręcić się wokół niej :/
    Czekam tylko na tekst jak będzie mówić "tak szybko drugie ? " od razu wygrane ze nie pamięta wół jak cieleciem był .. bo między jej dziećmi jest niecałe 12 miesięcy różnicy :) ehh nerwy mnie biorą jak myślę o tej kobiecie po prostu jest nienawidzę i nawet na nią patrzeć nie chce .. :/ :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam czegoś na sylwestra, jakieś spa może z balem sylwestrowym. Czy mogę w ciąży korzystać ze spa?

Macie jakieś fajne pomysły na sylwestra?

Co do witamin ja zajadam vibivit dla kobiet w ciąży, jest z kwasami omega dlatego go wybrałam ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia ja z poinformowaniem teściowej mam identyczny plan, albo dowie się z plotek albo na święta zobaczy brzuch ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wygrałam w totka z tesciowa... nie mam z nią problemów... chociaż ostatnio mnie zdenerwowana. ... gdy poprosiła o podwozke z pracy do tego musiałam ja wozić po mieście a w tym czasie szczekala kaszlem jak najeta... myślałam, że ja wywale z tego samochodu... wie dobrze, ze w ciąży nic na przeziębienie nie mogę brać a chora wpakowala mi się do samochodu. ..
    Na szczęście nic mnie nie chwyciło...

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha się uśmiałam z tych teściowych :D Moja na początku była taka słodko pierdząca, ale szybko się przekonałam że jest niewarta zachodu. W życiu nie powiem do niej mamo, nie mamy o czym gadać, niezgodność charakteru totalna. Mąż rozumie, bo on z nią też nie bardzo się dogaduje... ;)

Zaszalałam dzisiaj na zakupach! Kupiłam dżinsy ciążowe, spodnie dresowe i bluzkę w hm :) A do tego 2 ciepłe sweterki narzutki z domieszką wełny i przeboski sweterek z wełną i alpaką :D I botki jesienne. Jestem obkupiona na całą ciążę ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 21:03

ewcia21k lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na fotki ciuszkow... sweterki też w hm?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa fajna kobita, zrobila mi pyszny sok malinowy. Inne smakolyki tez, nie moge narzekac :-)

4z4sijb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Haha się uśmiałam z tych teściowych :D Moja na początku była taka słodko pierdząca, ale szybko się przekonałam że jest niewarta zachodu. W życiu nie powiem do niej mamo, nie mamy o czym gadać, niezgodność charakteru totalna. Mąż rozumie, bo on z nią też nie bardzo się dogaduje... ;)

Zaszalałam dzisiaj na zakupach! Kupiłam dżinsy ciążowe, spodnie dresowe i bluzkę w hm :) A do tego 2 ciepłe sweterki narzutki z domieszką wełny i przeboski sweterek z wełną i alpaką :D I botki jesienne. Jestem obkupiona na całą ciążę ;p

Zazdroszcze!! Ja tez sie musze w koncu wybrac na zakupy. Jutro obowiazkowo leginsy! :-) jak kupilas teraz jeansy to wystarcza na cala ciaze? Bo ja zwlekam z kupnem jeansow, nie wiem czy lepiej poczekac i jakby co kupic wieksze..?

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa sweterki w Orsay i Promod. Sunday kupiłam dżinsy, które moim zdaniem wystarczą na całą ciążę ;) Mają elastan w składzie i ten pas na brzuch też się rozchodzi sporo i do tego fajnie podkreślają figurę :)

Fotki ciuchów, hmmm wiecie jak to jest - na fotkach będą wyglądały średnio, co innego po ubraniu i zestawieniu całości :D Może poszukam w necie i pokaże Wam zdjęcia ze sklepów internetowych, na pewno będą korzystnejsze :p
    Fakt faktem to wszystko mnie sporo kosztowało, no ale jakościowo wszystko jest ok i na pewno mi posłuży :)

Sunday, Iwonkaaa, ewcia21k lubią tę wiadomość

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ