Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJE II TRYMESTRU MAMUŚKI :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee tam ;p jaka agentka ;)
    Ostatnio żałowałam, że moja teściowa nie ma fb ;D
    Sytuacja 1 :
    Wrzuciłam z konta mojej mamy (ale córka ze mnie ;p ) sobie na tablicę mema z kaszanką i starą babką i podpis - Kaszanka nie wędlina, teściowa nie rodzina.
    :D

Sytuacja druga, kto w niej był bardziej wredny to nie wiem ;D
    Mąż wrzucił mi (oczywiście na tablicę) mema ze zdjęciem męskiej ręki, która trzyma 4 znicze opakowane w folii i z podpisem "Czteropak dla teściowej", no to ja mu w komentarzu odbiłam piłeczkę pytając dla której teściowej to jest, dla mojej czy dla Jego, bo dla Jego teściowej należy się wino i kwiaty :D
    Zapomniałam, że w znajomych mam tą właścicielkę mieszkania, w którym jeszcze mieszkamy a one ze sobą gadają ;D i ta babka napisała komentarz w stylu "o matko, co na to teściowe - gratuluję odwagi" i wstawiła płaczącą ze śmiechu minkę ;]
    A moja mama jak to moja mama jak to zobaczyła to się popłakała ze śmiechu ;D

Więc akcja z domem wcale taka zła nie jest ;p
    Tylko się zastanawiam co zrobić, czy rzeczywiście wysłać tam męża z informacją, że się wyprowadzamy czy to olać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 15:13

ewcia21k, Malinkowe oczekiwanie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, moja teściowa przy Waszych to skarb. Zaraz właśnie do teściów jedziemy z nagraniem usg;)
    Bardzo mnie dzisiaj bolał prawy jajnik. Doktor mówił, że jak Pola będzie szaleć i jak będzie rosnąć, to muszę się nastawić na ból, bo ten mój policystyczny jajnik jest mocno przerosniety. Więc pewnie moja dziecinka sobie dzisiaj w pobliżu brykala, bo momentami z bólu gwiazdy widziałam:D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ta już wie o ciąży właściwie od samego początku bo jak byłam w tym sierpniu w szpitalu to się okazało, że robi tam jakaś jej znajoma pielęgniarka, która skojarzyła nazwisko i od razu poleciała do mojej szanownej teściowej. A od nas o ciąży dowiedziała się jakoś dopiero 2 tyg temu ;p

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf-kaszanka zajebista-padłam! :D

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszędzie słyszę ze są te teściowej takie złe bo mają synów :/ wątpię w to abym ja była taka okropna dla swojej synowej w przyszłości. . To raczej zależy od osobowości i charakteru osoby a nie od płci jej dzieci. :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Nie no, ta już wie o ciąży właściwie od samego początku bo jak byłam w tym sierpniu w szpitalu to się okazało, że robi tam jakaś jej znajoma pielęgniarka, która skojarzyła nazwisko i od razu poleciała do mojej szanownej teściowej. A od nas o ciąży dowiedziała się jakoś dopiero 2 tyg temu ;p
    to pielegniarka niby wszystko to tajemnica lekarska widac znajomych to nie dotyczny....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam na początku żeby iść do ordynatora, ale było by kiepsko gdyby tą znajomą okazała się jedna z tych zajebiście fajnych pielęgniarek/położnych.
    Ale mimo tego i tak jestem zadowolona, że ten plan też wypalił. Od początku chciałam żeby teściowa o mojej ciąży dowiedziała się od osób trzecich (w domyśle była ta właścicielka domu w którym mieszkamy) żeby zrobiło się jej głupio, że się nie interesuje ani, że dzieci nie przychodzą do niej z takimi wiadomościami. Żałuję, że nie widziałam jej miny, chociaż obstawiam, że pewnie jej to nie wzruszyło w żaden sposób...tak jak rok temu.
    Jej reakcja?
    - Aha.

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam cudownych teściów :) Chociaż teściowa trochę panikara i teraz w końcu mogę się troszeczkę stawiać ;P ale daje sobie z nią radę a jak się za dużo wtrąca to wzrok na męża i on już wie że sam musi z mamusią porozmawiać :) Ale w ogólnym rozrachunku lepszej nie mogłam sobie wyobrazić :D I myślałam że ciężko mi się będzie przestawić z per Pani na Mamo ale nie miałam żadnych oporów ;) A jak moja mama tańczyła z teściem na weselu to on powiedział do niej, że zyskał świetną córkę a moja mama, że kolejnego syna a teść do mamy "a kto Ci tak powiedział?!" :P Dobrze że oni też się dogadują i lubią :D

madziutek 23 lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już jutro zacznie się 15 tydzień (14+0)! Ale ten czas szybko leci.. Zaraz porządnie brzuszek będzie sterczał a ja niem żadnych ciuchów ciążowych! Wszystko takie drogie dla tych przyszłych mam..

madziutek 23 lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski, ile ja mialam stron do nadrobienia!!! :-D

Po pierwsze..wszystkie laski jestescie!! Dzieciaczki beda piekne :-) sliczne fotki slubne, ahh tez moglam wrzucic moja, ostatnio ogladalam nasz album slubny i az mi sie lezka w oku zakrecila, powtorzylabym to jeszcze raz!! :-)

Gratuluje udanych wizyt i duzych dzieciaczkow! Cudnie na nie patrzyc..ja mojego zobacze we wtorek! Mam wizyte w szpitalu publicznym, planuje zapytac o pobieranie komorek macierzystych.

Malinkowe, toz to chamstwo w Twojej pracy! Jak mozna tak zrobic kobiecie, ktora tyle przeszla?! Bezczelnosc.

Catelyn, ten lekarz to potwor! Jakby mial troche oliwy w glowie to zrobily pomiary jeszcze raz zeby dac wiadygodna opinie, ehhh tyle stresu ale na szczescie wszystko dobrze.

Wiecie co? A ja nie zrobilam w koncu tego genetycznego, moj gin byl na urlopie 2 tyg a teraz to juz raczej za pozno..potwor ze mnie!! :-( zaniedbalam to, moglam isc do innego gina, teraz tylko musze zyc w nadziei, ze wszystko bedzie dobrze, wiecznie cos. Kiedys nie bylo wogole USG i kobiety sie tak nie schizowaly jak my teraz. Mama mi powiedziala, ze ani razu nie miala USG jak byla w ciazy ze mna. Sama juz nie wiem co mam o tym myslec.

U mnie w pracy wszyscy wiedza o ciazy, postaram sie chodzic tak dlugo jak bede mogla, najlepiej do konca bo staramy sie teraz o kredyt na dom wiec musze jezdzic do pracy, chociaz baaaardzo mi sie nie chce, masakra jakas! 5 dni w tyg wstawac o 5, bo zaczynam o 7 do 16. Na piatek czekam jak na zbawienie :-) w tym tyg wtorek wolny bo wizyta w szpitalu, pewnie posiedze troche ale co tam, wazne, ze nie bede w pracy :-D

Jutro mam w planie piec serniko brownie z musem truskawkowym, luksus :-P

A co do witamin to biore Falvit Mama (zadowolona jestem, nie mam po nich mdlosci), kwas foliowy jeszcze i kwas DHA.

Co do Fejsa to nie mam zamiaru wrzucac zdjec z USG (co mnie irytuje) ani golego brzucha. Dopiero jak dzieciatko bedzie z nami to wrzucs piekna fotke z sesji, juz sie nie moge doczekac!! Hihi.

Monego kuzyna zona, prawie 3 letnie dziecko, ktore samo gryzie kukurydze itp dokarmia cycem!! Zeby jak u bobra a ona daje tego wymietego cycka i to przy wszystkich i przy stole, sorry ale sa granice, mnie az trzepie jak o tym pomysle. Raz siedziala na przeciw mojego A. i bez skrepowania cycek na wierzch..On biedny nie wiedzial, gdzie ma oczy podziac, nie jezdzimy do nich za czesto.

Ale sie rozpisalam!!
    Milego wieczorku, odpoczywajcie! I ja tez :-)

Buziaki

madziutek 23, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na wieść o pierwszej ciąży zareagowała słowami " aha, fajnie " ;) ot, chyba nie spodobał jej się prezent na gwiazdkę bo o poprzedniej ciąży dowiedziałam się 23 grudnia 2013 ;) . No dlatego postanowiłam jej nic nie mówić ;) chce aby się dowiedziała z plotek albo niech zobaczy mój brzuch na święta :) już nie da się go ukryć wiec co będzie za 3 miesiące ? :D

Najgorsze w tym wszystkim ze potem rozpowiadala po rodzinie ze ona nie jest gotowa na wnuki ze za szybko JA chciałam dziecka :) ( jakby mój mąż swoim przyrodzeniem nie był potrzebny w tym celu ) :) ogólnie ma wnuka w dupie nie interesuje ją nic z nim związanego wszystko musi kręcić się wokół niej :/
    Czekam tylko na tekst jak będzie mówić "tak szybko drugie ? " od razu wygrane ze nie pamięta wół jak cieleciem był .. bo między jej dziećmi jest niecałe 12 miesięcy różnicy :) ehh nerwy mnie biorą jak myślę o tej kobiecie po prostu jest nienawidzę i nawet na nią patrzeć nie chce .. :/ :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam czegoś na sylwestra, jakieś spa może z balem sylwestrowym. Czy mogę w ciąży korzystać ze spa?

Macie jakieś fajne pomysły na sylwestra?

Co do witamin ja zajadam vibivit dla kobiet w ciąży, jest z kwasami omega dlatego go wybrałam ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia ja z poinformowaniem teściowej mam identyczny plan, albo dowie się z plotek albo na święta zobaczy brzuch ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wygrałam w totka z tesciowa... nie mam z nią problemów... chociaż ostatnio mnie zdenerwowana. ... gdy poprosiła o podwozke z pracy do tego musiałam ja wozić po mieście a w tym czasie szczekala kaszlem jak najeta... myślałam, że ja wywale z tego samochodu... wie dobrze, ze w ciąży nic na przeziębienie nie mogę brać a chora wpakowala mi się do samochodu. ..
    Na szczęście nic mnie nie chwyciło...

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha się uśmiałam z tych teściowych :D Moja na początku była taka słodko pierdząca, ale szybko się przekonałam że jest niewarta zachodu. W życiu nie powiem do niej mamo, nie mamy o czym gadać, niezgodność charakteru totalna. Mąż rozumie, bo on z nią też nie bardzo się dogaduje... ;)

Zaszalałam dzisiaj na zakupach! Kupiłam dżinsy ciążowe, spodnie dresowe i bluzkę w hm :) A do tego 2 ciepłe sweterki narzutki z domieszką wełny i przeboski sweterek z wełną i alpaką :D I botki jesienne. Jestem obkupiona na całą ciążę ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 21:03

ewcia21k lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na fotki ciuszkow... sweterki też w hm?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa fajna kobita, zrobila mi pyszny sok malinowy. Inne smakolyki tez, nie moge narzekac :-)

4z4sijb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Haha się uśmiałam z tych teściowych :D Moja na początku była taka słodko pierdząca, ale szybko się przekonałam że jest niewarta zachodu. W życiu nie powiem do niej mamo, nie mamy o czym gadać, niezgodność charakteru totalna. Mąż rozumie, bo on z nią też nie bardzo się dogaduje... ;)

Zaszalałam dzisiaj na zakupach! Kupiłam dżinsy ciążowe, spodnie dresowe i bluzkę w hm :) A do tego 2 ciepłe sweterki narzutki z domieszką wełny i przeboski sweterek z wełną i alpaką :D I botki jesienne. Jestem obkupiona na całą ciążę ;p

Zazdroszcze!! Ja tez sie musze w koncu wybrac na zakupy. Jutro obowiazkowo leginsy! :-) jak kupilas teraz jeansy to wystarcza na cala ciaze? Bo ja zwlekam z kupnem jeansow, nie wiem czy lepiej poczekac i jakby co kupic wieksze..?

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa sweterki w Orsay i Promod. Sunday kupiłam dżinsy, które moim zdaniem wystarczą na całą ciążę ;) Mają elastan w składzie i ten pas na brzuch też się rozchodzi sporo i do tego fajnie podkreślają figurę :)

Fotki ciuchów, hmmm wiecie jak to jest - na fotkach będą wyglądały średnio, co innego po ubraniu i zestawieniu całości :D Może poszukam w necie i pokaże Wam zdjęcia ze sklepów internetowych, na pewno będą korzystnejsze :p
    Fakt faktem to wszystko mnie sporo kosztowało, no ale jakościowo wszystko jest ok i na pewno mi posłuży :)

Sunday, Iwonkaaa, ewcia21k lubią tę wiadomość

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ