Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyessentiel wrote:dziewussia zobaczysz,będzie dobrze
trafiłaś do kompetentnego lekarza, napewno odpowiednio się Wami zaopiekuje
Dziewczyny, powiedzcie mi proszę - jak duże macie brzuszki? U mnie praktycznie nic nie widać mimo,że moja fasolka rośnie jak oszalała. Jeśli chodzi o wagę to nawet spadła w dół,ale gin stwierdził,że skoro maleństwo rośnie to nic takiego. Tak po cichutku marzy mi się już chociaż malutki brzuszek...Jak to wygląda u Was?
U mnie rano na nie widać, ale jak coś zjem to już można zauważyć lekkie zaokrąglenie. Mam talię cały czas, waga spadła 4 kgOd wczoraj chodzę w ciążowych spodniach, bo gin mi kazał przez to moje łożysko
-
No, jechać taki kawał to faktycznie ciężko. Musisz się dobrze zastanowić... Ja uważam, że dobrze mieć na oddziale swojego lekarza albo chociaż zaufana położna. Sama się zastanawiam, czy się do jakiejś nie uśmiechnąć o ciągłą opiekę...
Moja gin nazywa się B.Myślińska. Opinie o niej są mieszane, ma swoje słabe punkty, ale mi odpowiada. Szczególnie, gdy trzeba coś szybko załatwić. No ale jestem w takiej sytuacji, że pracowałam z nią w jednej przychodni i trochę inaczej do mnie podchodzi... Chociaż pacjentki prywatne bardzo ją chwala. -
Iwonkaaa wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a87e0311b428.jpg
Ooo jaki piękny brzusioU mnie tak jak mówiłam - nie widać NIC. Noszę normalnie wszystkie ubrania, które nosiłam przed ciążą, staram się jedynie unikać spodni,które przy siedzeniu naciskają na brzuch
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Mania, za tymi terminami to nie nadazysz. Miałam na 13, później na 10, a wg ostatniego usg już 7:D ale podobno tego 10 mam się trzymać, bo usg z 12 tygodnia jest najbardziej miarodajne. Po 12tc Bąbelki rosną jak chcą (info od rzeczonego dr Dudarewicza)
jamniczakuchnia, mania lubią tę wiadomość
-
fabdorota wrote:Mania, za tymi terminami to nie nadazysz. Miałam na 13, później na 10, a wg ostatniego usg już 7:D ale podobno tego 10 mam się trzymać, bo usg z 12 tygodnia jest najbardziej miarodajne. Po 12tc Bąbelki rosną jak chcą (info od rzeczonego dr Dudarewicza)
Ja początkowo miałam na 20.04,ale po badaniach ginekolog stwierdził,że stawia na 10.04 i również tego mam się właśnie trzymać❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Dziewczyny czy któraś z was miała za niski ciezar wlasciwy moczu? Właśnie odebrałam wyniki i mam 1, 013 przy normie 1,015- 1,030. Wszystko inne mam w normie i nie wiem czy jest to powód do niepokoju czy nie a wizytę mam dopiero za tydzień. ..
-
nick nieaktualnykatka/85 wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała za niski ciezar wlasciwy moczu? Właśnie odebrałam wyniki i mam 1, 013 przy normie 1,015- 1,030. Wszystko inne mam w normie i nie wiem czy jest to powód do niepokoju czy nie a wizytę mam dopiero za tydzień. ..
Wg mnie ciężar mieści się w normie. Różnica 0,002 raczej od normy za wiele nie odbiega -
Gratuluję udanych wizyt! Ja wiedziałam,że tak będzie!
Dziewczyny właśnie patrzę na wyniki z wczoraj i w HCV przeciwciała pisze "niereaktywny" co to znaczy? I toxo igm mam wynik wątpliwy,też nie wiem co to znaczyAha i przy grupie krwi pisze "układ ABO pomoże mi któraś mądrzejsza ode mnie mamusia ???
-
katka/85 wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała za niski ciezar wlasciwy moczu? Właśnie odebrałam wyniki i mam 1, 013 przy normie 1,015- 1,030. Wszystko inne mam w normie i nie wiem czy jest to powód do niepokoju czy nie a wizytę mam dopiero za tydzień. ..❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Olina wrote:dziewczynki gratuluje udanych wizyt:)
ja tez po wizycie i jest ok, ale ginekolog mi ziwkrzył luteine z 50 na 100, bo mowi ze ciąża wiekrza, kazał sie nie martwić, ale wiecie jak to jest...❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Olina wrote:dziewczynki gratuluje udanych wizyt:)
ja tez po wizycie i jest ok, ale ginekolog mi ziwkrzył luteine z 50 na 100, bo mowi ze ciąża wiekrza, kazał sie nie martwić, ale wiecie jak to jest...
Zwiększył bo ciąża jest starsza? Ja już tydzień temu odstawiłam luteinę, wcześniej powoli zmniejszając dawki, na wszelki wypadek zostawiłam 3 tabletki. Ciałka żółtego teraz już chyba nie ma i za wszystko odpowiada łożysko więc chyba nie trzeba "dokarmiać" już progesteronem. No chyba że lutka jeszcze jakoś inaczej wpływa na to -
nie starsza tylko wiekrza
no j tez tak na poczatku brałam 100 a potem mi zmniejszył do 50 , a teraz znowu 100..nie wiem
Moja koleżanka wgl cała ciąze brała luteine wiec naprawde nie wiem co to znaczy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 19:31
-
Olina gratuluje udanej wizyty najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze. Ja tez mam luteine 100 biorę 2x1 ale mam jeszcze na tydzień i koniec.
Chyba można tak po prostu ja odstawić ?? Nie trzeba jakos stopniowo schodzić??
U mnie na kolacje buła chrupiącą z nutellą przegryzana zielonymi oliwkamimniammm i herbatka z cytryną