X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A ja dziś jadę na kilka dni do rodziców odpocząć;) mam w planach poszukać tam rozwojowego płaszcza jesiennego, bo w moim mi ciasno, a faktycznie, zimno jak w psiarni :/
    No i ślub za niewiele ponad tydzień, więc to moje ostatnie takie chwile z mamą:) Zaraz się totalnie odklejam od gniazda...

Oj, to faktycznie, korzystaj z obecności mamy, odpoczywaj :)
    A co do płaszczów - właśnie Dziewczyny, macie już jakieś upatrzone? Ja się zastanawiam czy lepiej kupić coś jesiennego czy bardziej zimowego? W sumie to chyba od grudnia do marca będzie najchłodniej i raczej zimówka ciążowa się najbardziej przyda? Nie chcę kupować dwóch kurtek ciążowych :/

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymaj się dzielnie :) z dzidziusiem na pewno wszystko dobrze jest :)

Co do kurtek to ja też bym kupiła tylko na zimę bo to trochę kaski wyniesie. Chyba że coś z lumpeksie znajdę na jesień :) Chociaż mam taki szerszy płaszcyk z Mohito :) Może się przez jesień do niego będę mieścić :)

Ja Wam powiem, że też w jakiegoś doła wpadam... Od nocy ciągle płaczę :(
    Mam już dość tych głupich wymiotów. Obudziłam się o 3 i do 6 na przemian z biegunką :( Wykańczam się już :( Boję się już cokolwiek zjeść... Boję się o dzidzię moją przecież przy wymiotach cały czas zaciśnięty brzuch od skurczów żołądka:( Nie wiem już co robić. Imbir nie działa... Nic nie działa a nie chcę leków brać pomimo że są też takie które kobiety w ciąży mogą brać... :((( Jestem już bezsilna...

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Melduje sie ze funkcjonujemy. Przeziębienie rozkłada mnie dalej. Boli mnie cała twarz.
    Synuś w zdrowieniu nie pomaga ;) - nie da sie wygrzać a maz duzo w pracy.
    Wczoraj skończył 11 mcy - szybko ten czas leci...
    Dzis mam wizytę u gin - nie mam zrobionego moczu przez to choróbsko.

Co do ciuszków ja sie bałam na początku i ubierałam tylko w pajace. Nie umiałam założyć body.
    Co do wyprawki szpitalnej - podkłady na łóżko, wielkie podpaski z bella - po 2 dniach jak juz troche sie przewietrzylam i czułam pewniej zaczęłam zakładać te majtki siateczkowe. Kupiłam sobie tez czysto bawełniane babcine majty.

Kciuki za wszystkie wyniki i wszystkie wizytujące :*

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 to współczuję Ci tego przeziębienia :( Obu choróbsko się od Ciebie jak najszybciej odczepiło!
    Aleksandrakili - wiesz, chyba na Twoim miejscu bym już brała te leki. Jak masz się tak męczyć, płakać i nie spać, to też nie będzie dobrze dla dzieciaczka :( Współczuję Ci bardzo, bo to musi być straszliwie męczące...

Haha, dzisiaj jestem w zasadzie non stop na tym forum, chyba będę Was zadręczać :P Poprosiłam dziś o pracę zdalną, bo kłuje mnie ten brzuch od wtorku, a że dziś w końcu nie miałam żadnych spotkań, to zdecydowałam, że muszę poleżeć. A jakoś nie potrafię się na same pracy skupić :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Oj, to faktycznie, korzystaj z obecności mamy, odpoczywaj :)
    A co do płaszczów - właśnie Dziewczyny, macie już jakieś upatrzone? Ja się zastanawiam czy lepiej kupić coś jesiennego czy bardziej zimowego? W sumie to chyba od grudnia do marca będzie najchłodniej i raczej zimówka ciążowa się najbardziej przyda? Nie chcę kupować dwóch kurtek ciążowych :/
    Ja na teraz to planuje parke kupić, żebym i po ciąży mogła w niej spokojnie chodzić. I z zimowa też tak będę kombinować, żeby nie musiała być typowo ciążowa, ale z tym może być więcej kłopotu. Tego sezonu i tak musiałabym kupić dwie, więc liczyłam się z wydatkiem...
    Ale tak w ogóle to straszna skanera się ze mnie zrobiła i nie wydaje nic ponad podstawowe potrzeby. Żadnych rozrywek, restauracji, kin... No nic:D każdy grosz na Pole odkladamy. A mój przyszły mąż uważa, że wpadłam w paranoje...:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie zasadzić mi soczyste kopniaki ;)
    Z Hanią wszystko jest okej ;) nie widać już Jej w całości na monitorze, a wg obwodu główki przyśpieszyła o kolejny dzień czyli wg USG mam 14+6 ;)

Ja nie przybrałam ani grama i pani doktor powiedziała, że dopóki Hania rośnie to nie będzie się czepiać. Znowu dostałam skierowanie na mocz bo w ostatnim badaniu wyszło mi dużo czerwonych krwinek.

Endzis, fabdorota, Babu, Aleksandrakili, Iwonkaaa, dziewussia, jamniczakuchnia, triste, dichlieb, ewcia21k, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super ! Mowilam ze wszystko bedzie dobrze:* a ile ma cm już Hania?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Z Hanią wszystko jest okej ;) nie widać już Jej w całości na monitorze, a wg obwodu główki przyśpieszyła o kolejny dzień czyli wg USG mam 14+6 ;)

Ja nie przybrałam ani grama i pani doktor powiedziała, że dopóki Hania rośnie to nie będzie się czepiać. Znowu dostałam skierowanie na mocz bo w ostatnim badaniu wyszło mi dużo czerwonych krwinek.
    No i pięknie!

• Babu Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Ooo, no to super, gratulacje! :* Było panikować? :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Gratulacje mamusiu ;*

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Gratulacje

Olina lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć mamusie ;-) dawno mnie nie było, ale jakoś ostatnio jestem wyluzowana :O nie wiem czy to źle czy dobrze ;o
    dziś tez wizytuje i trzymam kciuki za wizytyjace dziewczyny ;) trzymajcie sie!
    a co do ubrań z lumpa to jesli sie je wygotuje to myśle, że nie ma sie co bac o higienie.
    Jest wielu ludzi, którzy np kupuja dzieciom ciuchy z lumpa, bo na nowe ich po prostu nie stac same przyznamy, ze ciuszki dla dzieci sa ogromnie drogie.
    Także myśle, że to każdego indywidualna sprawa :)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj czas na moją wizytę. Powodzenia dla wszystkich Was, które również dzisiaj wizytują. Obyśmy wyszły szczęśliwe z dobrymi wiadomościami!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś w sumie ide tylko po zwolnienie, ale na pewno bedzie mnie badał. I msze zapytać o coś na bole głowy, bo ost mam makabre...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja dziś w sumie ide tylko po zwolnienie, ale na pewno bedzie mnie badał. I msze zapytać o coś na bole głowy, bo ost mam makabre...

Ja się boj tej wizyty, różnie się one potoczyły tutaj na forum, do tego każdy o tym badaniu mówi. Czuję presję tego, że to jest ważne i dlatego się boję.

Mnie ostatnio też bolała głowa kilka dni pod rząd no i ratowałam się okładami i leżeniem...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, czyli Ty dziś masz prenatalne? Trzymam kciuki mocno! Za Ciebie i wszystkie wizytujace!;) Będzie dobrze, dziewczyny!

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Kawuszka, czyli Ty dziś masz prenatalne? Trzymam kciuki mocno! Za Ciebie i wszystkie wizytujace!;) Będzie dobrze, dziewczyny!

Tak dzisiaj mam to usg prenatalne... Mąż miał iść ze mną, ale ja go zaraziłam moim przeziębieniem i dzisiaj został w domu nie poszedł do pracy. I tak samo nie wyobrażaliśmy sobie żeby zakatarzony, kichający szedł ze mną do kobiet w ciąży... Dlatego idę sama :/ Jeszcze 3h bo mam wizytę o 14:45.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to pregna dha sie bierze od którego tyg ciazy?
    ost zaiteresowała mnie ta pregna plus bo ma wiecej w składzie np kwas foliowy , jod i witaminy, ale nie wiem od ktorego tyg ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:10

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ptegna plus biore od 8 tc. A te dha nie slyszalam o tym. To chyba trzeba brac wtedy i te i te

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:14

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam szczęśliwie do domu :)
    Biore się za obiad :) wcześniej prysznic i kawa :) powodzenia na wizytach :*

Rotenkopf <kop w tylek> :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ