X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A ja dziś jadę na kilka dni do rodziców odpocząć;) mam w planach poszukać tam rozwojowego płaszcza jesiennego, bo w moim mi ciasno, a faktycznie, zimno jak w psiarni :/
    No i ślub za niewiele ponad tydzień, więc to moje ostatnie takie chwile z mamą:) Zaraz się totalnie odklejam od gniazda...

Oj, to faktycznie, korzystaj z obecności mamy, odpoczywaj :)
    A co do płaszczów - właśnie Dziewczyny, macie już jakieś upatrzone? Ja się zastanawiam czy lepiej kupić coś jesiennego czy bardziej zimowego? W sumie to chyba od grudnia do marca będzie najchłodniej i raczej zimówka ciążowa się najbardziej przyda? Nie chcę kupować dwóch kurtek ciążowych :/

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf trzymaj się dzielnie :) z dzidziusiem na pewno wszystko dobrze jest :)

Co do kurtek to ja też bym kupiła tylko na zimę bo to trochę kaski wyniesie. Chyba że coś z lumpeksie znajdę na jesień :) Chociaż mam taki szerszy płaszcyk z Mohito :) Może się przez jesień do niego będę mieścić :)

Ja Wam powiem, że też w jakiegoś doła wpadam... Od nocy ciągle płaczę :(
    Mam już dość tych głupich wymiotów. Obudziłam się o 3 i do 6 na przemian z biegunką :( Wykańczam się już :( Boję się już cokolwiek zjeść... Boję się o dzidzię moją przecież przy wymiotach cały czas zaciśnięty brzuch od skurczów żołądka:( Nie wiem już co robić. Imbir nie działa... Nic nie działa a nie chcę leków brać pomimo że są też takie które kobiety w ciąży mogą brać... :((( Jestem już bezsilna...

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Melduje sie ze funkcjonujemy. Przeziębienie rozkłada mnie dalej. Boli mnie cała twarz.
    Synuś w zdrowieniu nie pomaga ;) - nie da sie wygrzać a maz duzo w pracy.
    Wczoraj skończył 11 mcy - szybko ten czas leci...
    Dzis mam wizytę u gin - nie mam zrobionego moczu przez to choróbsko.

Co do ciuszków ja sie bałam na początku i ubierałam tylko w pajace. Nie umiałam założyć body.
    Co do wyprawki szpitalnej - podkłady na łóżko, wielkie podpaski z bella - po 2 dniach jak juz troche sie przewietrzylam i czułam pewniej zaczęłam zakładać te majtki siateczkowe. Kupiłam sobie tez czysto bawełniane babcine majty.

Kciuki za wszystkie wyniki i wszystkie wizytujące :*

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 to współczuję Ci tego przeziębienia :( Obu choróbsko się od Ciebie jak najszybciej odczepiło!
    Aleksandrakili - wiesz, chyba na Twoim miejscu bym już brała te leki. Jak masz się tak męczyć, płakać i nie spać, to też nie będzie dobrze dla dzieciaczka :( Współczuję Ci bardzo, bo to musi być straszliwie męczące...

Haha, dzisiaj jestem w zasadzie non stop na tym forum, chyba będę Was zadręczać :P Poprosiłam dziś o pracę zdalną, bo kłuje mnie ten brzuch od wtorku, a że dziś w końcu nie miałam żadnych spotkań, to zdecydowałam, że muszę poleżeć. A jakoś nie potrafię się na same pracy skupić :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Oj, to faktycznie, korzystaj z obecności mamy, odpoczywaj :)
    A co do płaszczów - właśnie Dziewczyny, macie już jakieś upatrzone? Ja się zastanawiam czy lepiej kupić coś jesiennego czy bardziej zimowego? W sumie to chyba od grudnia do marca będzie najchłodniej i raczej zimówka ciążowa się najbardziej przyda? Nie chcę kupować dwóch kurtek ciążowych :/
    Ja na teraz to planuje parke kupić, żebym i po ciąży mogła w niej spokojnie chodzić. I z zimowa też tak będę kombinować, żeby nie musiała być typowo ciążowa, ale z tym może być więcej kłopotu. Tego sezonu i tak musiałabym kupić dwie, więc liczyłam się z wydatkiem...
    Ale tak w ogóle to straszna skanera się ze mnie zrobiła i nie wydaje nic ponad podstawowe potrzeby. Żadnych rozrywek, restauracji, kin... No nic:D każdy grosz na Pole odkladamy. A mój przyszły mąż uważa, że wpadłam w paranoje...:P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie zasadzić mi soczyste kopniaki ;)
    Z Hanią wszystko jest okej ;) nie widać już Jej w całości na monitorze, a wg obwodu główki przyśpieszyła o kolejny dzień czyli wg USG mam 14+6 ;)

Ja nie przybrałam ani grama i pani doktor powiedziała, że dopóki Hania rośnie to nie będzie się czepiać. Znowu dostałam skierowanie na mocz bo w ostatnim badaniu wyszło mi dużo czerwonych krwinek.

Endzis, fabdorota, Babu, Aleksandrakili, Iwonkaaa, dziewussia, jamniczakuchnia, triste, dichlieb, ewcia21k, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super ! Mowilam ze wszystko bedzie dobrze:* a ile ma cm już Hania?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Z Hanią wszystko jest okej ;) nie widać już Jej w całości na monitorze, a wg obwodu główki przyśpieszyła o kolejny dzień czyli wg USG mam 14+6 ;)

Ja nie przybrałam ani grama i pani doktor powiedziała, że dopóki Hania rośnie to nie będzie się czepiać. Znowu dostałam skierowanie na mocz bo w ostatnim badaniu wyszło mi dużo czerwonych krwinek.
    No i pięknie!

• Babu Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Ooo, no to super, gratulacje! :* Było panikować? :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Gratulacje mamusiu ;*

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Gratulacje

Olina lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesć mamusie ;-) dawno mnie nie było, ale jakoś ostatnio jestem wyluzowana :O nie wiem czy to źle czy dobrze ;o
    dziś tez wizytuje i trzymam kciuki za wizytyjace dziewczyny ;) trzymajcie sie!
    a co do ubrań z lumpa to jesli sie je wygotuje to myśle, że nie ma sie co bac o higienie.
    Jest wielu ludzi, którzy np kupuja dzieciom ciuchy z lumpa, bo na nowe ich po prostu nie stac same przyznamy, ze ciuszki dla dzieci sa ogromnie drogie.
    Także myśle, że to każdego indywidualna sprawa :)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj czas na moją wizytę. Powodzenia dla wszystkich Was, które również dzisiaj wizytują. Obyśmy wyszły szczęśliwe z dobrymi wiadomościami!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś w sumie ide tylko po zwolnienie, ale na pewno bedzie mnie badał. I msze zapytać o coś na bole głowy, bo ost mam makabre...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja dziś w sumie ide tylko po zwolnienie, ale na pewno bedzie mnie badał. I msze zapytać o coś na bole głowy, bo ost mam makabre...

Ja się boj tej wizyty, różnie się one potoczyły tutaj na forum, do tego każdy o tym badaniu mówi. Czuję presję tego, że to jest ważne i dlatego się boję.

Mnie ostatnio też bolała głowa kilka dni pod rząd no i ratowałam się okładami i leżeniem...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, czyli Ty dziś masz prenatalne? Trzymam kciuki mocno! Za Ciebie i wszystkie wizytujace!;) Będzie dobrze, dziewczyny!

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Kawuszka, czyli Ty dziś masz prenatalne? Trzymam kciuki mocno! Za Ciebie i wszystkie wizytujace!;) Będzie dobrze, dziewczyny!

Tak dzisiaj mam to usg prenatalne... Mąż miał iść ze mną, ale ja go zaraziłam moim przeziębieniem i dzisiaj został w domu nie poszedł do pracy. I tak samo nie wyobrażaliśmy sobie żeby zakatarzony, kichający szedł ze mną do kobiet w ciąży... Dlatego idę sama :/ Jeszcze 3h bo mam wizytę o 14:45.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Olina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to pregna dha sie bierze od którego tyg ciazy?
    ost zaiteresowała mnie ta pregna plus bo ma wiecej w składzie np kwas foliowy , jod i witaminy, ale nie wiem od ktorego tyg ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:10

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ptegna plus biore od 8 tc. A te dha nie slyszalam o tym. To chyba trzeba brac wtedy i te i te

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:14

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam szczęśliwie do domu :)
    Biore się za obiad :) wcześniej prysznic i kawa :) powodzenia na wizytach :*

Rotenkopf <kop w tylek> :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ