X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • triste Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) chociaż nie udzielam się to od czasu do czasu podczytuję Was :) W przyszłym tyg może będę troszkę więcej udzielać się ale nie daję gwarancji bo już chcę ruszyć z zakupami ;) Korzystając z urlopu oczywiście remontujemy i powolutku posuwamy się do przodu, pokoik do kwietnia na pewno skończymy hehe

Mam nadzieję że już żadna nie będzie się zamartwiać i teraz będą tylko same szczęśliwe mamusie :)

Wróciłam z wizyty i jestem bardzo szczęśliwa :) ostatnio pisałyście o badaniach genetycznych, ja nie zdecydowałam się bo wiedziałam że maluszka i tak będę kochać, mąż miał takie samo zdanie (skończyłam oligofrenopedagogikę więc wiem co i jak), a już nie wspominam o zafałszowanych wynikach :/ Jako że chodzę do lekarza na nfz nawet nie pomyślałam że będzie robił dokładne pomiary a tu miła niespodzianka :)
    Dzieciaczek jest zdrowy :) NT 1,6 :) mierzył też inne miejsca ale nie podawał mi wyników tylko zapisał u siebie w karcie, ważne że wszystko na swoim miejscu i na tym etapie maluszek jest zdrowiutki <3

Jak mówiłam mężowi o badaniu i wynikach to aż się wzruszył, powiedział że wiedza czy dziecko jest zdrowe na tym etapie jest jednak ważna ;) też poczułam ulgę ale przy drugim dziecku (tak jest w planach hehe) też pewnie nie zdecyduję się na typowe badanie genetyczne.

Moje pozytywne myśli cały czas są ze mną, a od dzisiaj to już spaceruję w chmurach ;)
    Teraz chyba mogę już zalewać Was tymi pozytywnymi "myślami"??? :>

No i mogę zjeść kiełbasę prosto z lodówki :D ogólnie trzeba jęść to na co ma się ochotę aby dziecko poznawało wszystkie smaki :)

P.S. jeszcze płeć nie jest znana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:12

dziewussia, jamniczakuchnia, Babu, Wiolcia1405, dichlieb, ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dziewczyny to pregna dha sie bierze od którego tyg ciazy?
    ost zaiteresowała mnie ta pregna plus bo ma wiecej w składzie np kwas foliowy , jod i witaminy, ale nie wiem od ktorego tyg ciazy
    Mi gin kazała brać od 12-13 tygodnia

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie. Dzidziuś zdrowy, wszystko na swoim miejscu, no i na 90% będzie CHŁOPAK :)

dziewussia, Rotenkopf, fabiola, jamniczakuchnia, Endzis, fabdorota, essentiel, mania, Babu, triste, Wiolcia1405, ewcia21k, Olina, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile Hania ma cm bo lekarka powiedziała, że skoro nie dawno miałam szczegółowe usg prenatalne to ona sprawdzi tylko serduszko i główkę. Na dodatek Hania nie chciała współpracować i leżała pleckami do nas więc lekarka musiała się trochę namęczyć ;) wspominałam już, że znowu Hania urosła na tyle, że znowu mamy dzień do przodu? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! ;) Chcę tu widzieć same szczęśliwe mamusie!
    Ja dzisiaj byłam u dentystki wymienić lekarstwo w zębie, fuuuuuj. Potem na zakupach spożywczych i po olejek do Rossmanna, bo już mi się kończy na brzuszek :) Teraz relaks i robię drożdżowe :)

Powiem Wam że strasznie się cieszę że będę mamą <3 I pewnie w przyszły weekend poznam płeć na usg 3d aaaaaaaaaa <3

dziewussia, Iwonkaaa, ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!
    Ja już w domu jestem. Byłam u Pani genetyk, omówiliśmy test nifty i test harmony.
    Okazało się że te testy nie są diagnostyczne, czyli zawsze istnieje ryzyko błędu.
    Jedyną metodą dowiedzenia się czy dziecko jest zdrowe jest amniopunkcja. Pani poleciła mi dr Dudarewicza z ICZMP z kliniki genetyki. Dostałam skierowanie do ICZMP. Pani powiedziała że jak ktoś wie jak to zrobić i jest doświadczony to bardzo bardzo rzadko zdarzają się komplikacje. Pojechaliśmy na oddział- umówiłam się na 21 października na godzinę 8 na amniopunkcję. Podjęliśmy decyzję razem z mężem. Lekarz który mnie zapisywał (dr Dudarewicz- odszukałam go) powiedział na podstawie badań które mu pokazałam że podejrzewa kłopoty z łożyskiem a dziecko wg usg jest zdrowe. Kazał się uspokoić i przyjechać na zabieg spokojną bo jak będę zdenerwowana to macica będzie się kurczyć.

Ciesze się u Was ok, wizyty udane, czekam na kolejne wieści.

fabdorota, niunia26, ewcia21k, Lanusia93 lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczuwam po tym co napisałaś, że trafiłaś na kompetentnego lekarza. Jakiś straszy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczuwam po tym co napisałaś, że trafiłaś na kompetentnego lekarza. Jakiś straszy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia mam nadzieję że ten lekarz to dobry specjalista i że wszystko będzie dobrze :*

Olina lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, ja robiłam genetyczne prywatnie u doktora Dudarewicza i nie spotkałam nigdy bardziej kompetentnego lekarza. Jeśli będą u nas wskazania do amnio (oby nie!), to też pójdę do niego. Ufam mu w 100%, zresztą wszystkie moje znajome na ważniejsze badania trafiały do niego. Przy tym gość ma klasę i poczucie humoru, potrafi rzeczowo wszystko wytłumaczyć i uspokoić.
    Będzie dobrze! :*

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam badanie genetyczne u dr. Roszkowskiego (Warszawa). Ponoć najlepszy specjalista w stolicy jesli chodzi o wykrywanie wad. Na pierwszym usg w 12 tyg i 3 dniu nie widział kości nosowej, przez tydzien żyłam w mega stresie, tydzien później kostka sie pokazała. Pozostałe parametry w normie. Odetchnęłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:16

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia zobaczysz,będzie dobrze :) trafiłaś do kompetentnego lekarza, napewno odpowiednio się Wami zaopiekuje :)

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę - jak duże macie brzuszki? U mnie praktycznie nic nie widać mimo,że moja fasolka rośnie jak oszalała. Jeśli chodzi o wagę to nawet spadła w dół,ale gin stwierdził,że skoro maleństwo rośnie to nic takiego. Tak po cichutku marzy mi się już chociaż malutki brzuszek... :) Jak to wygląda u Was?

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf
    Dr Dudarewicz w średnik wieku (na oko ok.50tki)
    http://www.znanylekarz.pl/lech-dudarewicz/ginekolog-genetyk/lodz

jakoś tak mnie uspokoił. Opinie ma bardzo dobre. Dzwoniłam do mojego gina i powiedziałam co załatwiłam, powiedział że bardzo dobrze że właśnie Dudarewicz zrobi mi ten zabieg.

fabdorota gdzie masz zamiar rodzić??

ja brzuszek mam dość spory ale pewnie dlatego że przed ciążą miałam nadwagę.
    waga stoi w miejscu a w spodnie sprzed ciązy nie mieszczę się od ok miesiąca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:25

200710183334.png

201604027450.png
  • Aleksia85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    dziewussia zobaczysz,będzie dobrze :) trafiłaś do kompetentnego lekarza, napewno odpowiednio się Wami zaopiekuje :)

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę - jak duże macie brzuszki? U mnie praktycznie nic nie widać mimo,że moja fasolka rośnie jak oszalała. Jeśli chodzi o wagę to nawet spadła w dół,ale gin stwierdził,że skoro maleństwo rośnie to nic takiego. Tak po cichutku marzy mi się już chociaż malutki brzuszek... :) Jak to wygląda u Was?

U mnie z samego rana nic nie widać (lekką wypukłość nad spojeniem łonowym jedynie) ale wystarczy że napije się czegos lub zjem nawet niewiele a wywala mi brzuchol tak ze nie moge dopiąć spodni - w pracy siedze z rozpiętym guzikiem w dżinsach ;)

oeuadzu5c56wlzo3.png
    bhywcwa1cs9d2clm.png
    w5wqcwa1bc3vq9f8.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Essentiel ciesz się tak małym brzuszkiem bo to długo nie potrwa a jak już się pojawi to będzie rosnąć w zastraszającym tempie :)
    Ja miałam brzuch od razu i nie mogłam tego przeżyć że to już. Na szczęście się przyzwyczaiłam :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, w Rydygierze:) a Ty co planujesz? O porodowce w ICZMP słyszałam wiele złego i bardzo daleko mam do niej. W Rydygierze pracuje moja gin, no i szpital już sprawdziłam na własnej skórze...

A mój brzucho już jest taki nie do ukrycia ;) bez szans na noszenie spodni sprzed ciąży. Ale ja się nim bardzo cieszę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:36

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:

Ja swoim się już chwalilam 5 miesiąc jak nie dalej... Ale to druga ciąża i po pierwszej zostało trochę skóry także to też się przyczynia Ale brzuch mam mega napięty... koleżanki pytają czy na pewno mam jedno szczęście w brzuszjui...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a87e0311b428.jpg

mania, jamniczakuchnia, essentiel, Endzis, triste, ewcia21k, Olina, Lanusia93, Catelyn lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewussia, w Rydygierze:) a Ty co planujesz? O porodowce w ICZMP słyszałam wiele złego i bardzo daleko mam do niej. W Rydygierze pracuje moja gin, no i szpital już sprawdziłam na własnej skórze...
    mój gin pracuje w CZMP- nie wiem właśnie co zrobić..
    Ogólnie jak leżałam 3 razy w szpitalu to nie mam zastrzeżeń.
    Zastanawiałam się czy jak będzie bliżej porodu nie pogadać z ginem konkretnie-
    ten mój pracuje w klinice rozrodczości i terapii płodu- mówił że on swoje pacjentki wysyła na oddział matczyno- płodowy i tam przekazuje kolegom, zagląda do swoich pacjentek. Mam do niego spore zaufanie, raczej nie chciałabym go zmieniać- sama nie wiem. Rozmawiałam z nim że pod koniec ciąży może mnie położyć na oddziale u siebie i tam doczekam sobie do porodu. Do Łodzi mam 60km i z bólami porodowymi, po odejściu wód nie chciałabym jechać samochodem. Kolejny ciężki temat. Jak się nazywa twoja gin?

200710183334.png

201604027450.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluje udanych wizyt!
    U mnie brzuch rano nie za duży ale rośnie w ciagu dnia :) chodzę juz tylko w spodniach i leginsach ciążowych. Strasznie mi się mój brzucho podoba bo idzie do przodu moje wcięcie w talii jest takie jak było :)

Dziewussia super, że trafiłaś na kompetentnego dr i że potrafił Cie uspokoić powiedział, że dzidziuś zdrowy wiec wszystko będzie dobrze.

Moja mama musi juz zaplanować urlop na przyszły rok i dzwoni i się mnie pyta kiedy dokladnie rodzę bo ona musi wiedzieć :D a skąd ja mam to wiedzieć musi pogadać z moją malutką kiedy chce wyjść na świat :)

Zaczynam 15 tydzień jejku jak ten czas przyśpieszył :) czyli niedługo będzie kwiecień :)
    A wyczytalam, że z usg termin mi sie przesunął na 8go kwietnia wczesniej to jakos przeoczyłam.

Iwonkaaa piękny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:44

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ