Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dla mnie jak drożdżowe to tylko na ciepło i z maselkiem
Luteine można przerwac od razuja brałam do ostatniej wizyty i kazała gin juz odstawić bo wszystko super i pięknie
Mąż pojechał po pizzesynek śpi ja chlodze piwko ( sobie warke radler )i zaraz meczyk
Dobrej nocy mamuski! -
nick nieaktualny
-
mania wrote:Olina gratuluje udanej wizyty najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze. Ja tez mam luteine 100 biorę 2x1 ale mam jeszcze na tydzień i koniec.
Chyba można tak po prostu ja odstawić ?? Nie trzeba jakos stopniowo schodzić??
U mnie na kolacje buła chrupiącą z nutellą przegryzana zielonymi oliwkamimniammm i herbatka z cytryną
własnie słysząłam, że powinno sie ja odstawiać zmniejszajac dawke, ale nie wiem z ta luteiną to widze duzo jeszcze nie wiem
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny błagam pomóżcie, moja koleżanka ma problem z tym podwójnym testem. Ja go nie robiłam więc nie umiem jej pomóc i liczne na Was bo dziewczyna już od zmysłów odchodzi. Ma pecha do lekarzy
Test robiony w 11 TC
Wolna b-hcg 107,3 IU/I odpowiada 2,555 MoM
PAPP-a 0,490 IU/I odpowiada 0,301MoM
USG genetyczne w 12tc wszystko prawidlowo i lekarz powiedzial ze tamtym testem ma się nie martwić. teraz jest w 20tc i miała połówkowe wszystko ok ale lekarz( inny niż tec co robil w 12tc) ją opieprzył za ten test pappa ze jest nieodpowiedzialna że to bagatelizuje. Biedna siedzi i wyje od kilku dni, proszę pomozcie czy faktycznie powinna sie martwić? I co dalej robić?
[/url]
-
Iwonkaaa wrote:Witamy Malala
zapraszamy... napisz cosik o sobie i o Malenstwie
także byliśmy moooocno zaskoczeni
płci maleństwa jeszcze nie znamy, byłam na prenatalnym w 12t 3d i nie było widać niestety, ale lekarz zaprosił mnie jeszcze raz w przyszły czwartek, powiedział, że wtedy już powinno być pięknie widactakże nie mogę się doczekać!
od początku dostałam od ginki zwolnienie, półtora miesiąca musiałam się bardzo oszczędzać, jak najwięcej wypoczywać, bo już na pierwszym usg dojrzała sporego krwiakana chwilę obecną krwiak już prawie zniknął, także od początku października wracam do żyia, tj. wychodzenia poza dom
powolutku, powolutku i mam nadzieję że kolejna wizyta przyniesie dobre wieści i krwiaka juz w ogóle nie będzie.
to tak pokrótce o mnieIwonkaaa, dziewussia, Rotenkopf, jamniczakuchnia, jamniczakuchnia, ewcia21k, fabdorota, ilonia1984, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość
Julia
-
Iwonkaaa wrote:Super ze z maluszkiem wszystko ok
a Ty jak znosisz ciaze?
teraz już rzadko się to zdarza, senność mniejsza, tylko kondycja mi poleciała na łeb na szyję przez to półtoramiesięczne siedzenie/leżenie.. będę musiała coś z tym zrobić, jak tylko gin mi powie, że mam zielone światło
waga długo stała mi w miejscu albo wahała się +- 0,5kg, teraz już chyba na stałe poszło w górę o 1,2kg. mam nadzieję, że nie poleci zbyt mocno w górę, bo ciążę już rozpoczęłam z niewielką nadwagąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 21:18
Iwonkaaa lubi tę wiadomość
Julia
-
fabiola wrote:Dziewczyny błagam pomóżcie, moja koleżanka ma problem z tym podwójnym testem. Ja go nie robiłam więc nie umiem jej pomóc i liczne na Was bo dziewczyna już od zmysłów odchodzi. Ma pecha do lekarzy
Test robiony w 11 TC
Wolna b-hcg 107,3 IU/I odpowiada 2,555 MoM
PAPP-a 0,490 IU/I odpowiada 0,301MoM
USG genetyczne w 12tc wszystko prawidlowo i lekarz powiedzial ze tamtym testem ma się nie martwić. teraz jest w 20tc i miała połówkowe wszystko ok ale lekarz( inny niż tec co robil w 12tc) ją opieprzył za ten test pappa ze jest nieodpowiedzialna że to bagatelizuje. Biedna siedzi i wyje od kilku dni, proszę pomozcie czy faktycznie powinna sie martwić? I co dalej robić?
hmm sama do końca nie kumam tych wyników testu pappa
ja ma wolna b-hcg 62,9 IU/I odpowiada 2,757 MoM
Pappa 0,590 Iu/I odpowiada 0,343 Mom
historię znasz, na amniopunkcję za późno chyba, dobry lekarz genetyk ginekolog?? Rozumie co znajoma czuje. Pomyslę i dam znać
-
Dziewczyny jestem po wizycie. Według usg wszystkie parametry w normie. NT jednak mnie lekko martwi. Norma jest do 2,5 a mnie wyszlo 2,1. Mierzyla 3 razy i wyszlo 2,1 ; 1,9 i trzeci raz 2,0. Wpisała w kartę 2,1. Powiedział ze do 2,5 to jeszcze bardzo daleko wg tych wartości. Wiecie jednak jak to jest człowiek myśli... Przejdzie mi pewnie jutro i zacznę się cieszyć..
Wszystko poza tym ok i w normie.
Zdjęcie slabej jakości bo pierwsze usg przez brzuch. Powiedziała ze mimo ze jestem szczupla to mam taką tkankę ze nie jestem przezroczystaewcia21k lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
Wracam z wizyty i wyje od samego wyjścia z gabinetu... wszystkie parametry w normie. Kość nosowa widoczna tylko ta pieprz. .. ona przeziernosc karkowa wynosiła 2,5 a w jednym momencie nawet i 3,1!!!!!!!!!
Ale bardzo dużo razy sprawdzał i 2,5 to najbardziej miarodajny wynik.
Jestem załamana:( tak się cieszyłam z tej wizyty a teraz siedzę i rycze. Boje się o tego okruszka -miało być wszystko dobrze i mieliśmy się cieszyć z tej wizyty. Wyszło jak wyszło. Dostałam skierowanie na test pappa:(
Z dobrych wieści to dziecię rośnie jak na drożdżach i prawdopodobnie to chłopakhttps://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Kawuszka wrote:Dziewczyny jestem po wizycie. Według usg wszystkie parametry w normie. NT jednak mnie lekko martwi. Norma jest do 2,5 a mnie wyszlo 2,1. Mierzyla 3 razy i wyszlo 2,1 ; 1,9 i trzeci raz 2,0. Wpisała w kartę 2,1. Powiedział ze do 2,5 to jeszcze bardzo daleko wg tych wartości. Wiecie jednak jak to jest człowiek myśli... Przejdzie mi pewnie jutro i zacznę się cieszyć..
Wszystko poza tym ok i w normie.
Zdjęcie slabej jakości bo pierwsze usg przez brzuch. Powiedziała ze mimo ze jestem szczupla to mam taką tkankę ze nie jestem przezroczysta
Bulimulia nie mialas pobieranej krwi dzisiaj? Podobno powinna byc pobrana tego samego dnia co usg jest robione. Gratuluję synka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 22:40