X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie drożdżowka z dżemem jeżynowym i kruszonką :P

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jak drożdżowe to tylko na ciepło i z maselkiem :D
    Luteine można przerwac od razu ;) ja brałam do ostatniej wizyty i kazała gin juz odstawić bo wszystko super i pięknie :)
    Mąż pojechał po pizze :D synek śpi ja chlodze piwko ( sobie warke radler )i zaraz meczyk :-)
    Dobrej nocy mamuski! <3

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia my też czekamy na meczyk mąż z piwkiem a ja z karotką-schłodzoną ;) :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też było! Drożdżowka na a ciepło i z masłem :D Ale już wystygła, więc na śniadanie będzie jak znalazł :)

• Olina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Olina gratuluje udanej wizyty najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze. Ja tez mam luteine 100 biorę 2x1 ale mam jeszcze na tydzień i koniec.
    Chyba można tak po prostu ja odstawić ?? Nie trzeba jakos stopniowo schodzić??

U mnie na kolacje buła chrupiącą z nutellą przegryzana zielonymi oliwkami :D mniammm i herbatka z cytryną

własnie słysząłam, że powinno sie ja odstawiać zmniejszajac dawke, ale nie wiem z ta luteiną to widze duzo jeszcze nie wiem :D

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem też zajadaliśmy się pizza ;)

Zauważyłyście już u siebie ten charakterystyczny ciążowy chód? :D

• malala Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)
    mogę do Was dołączyć? :) mam termin na 04.04.2016 także wygląda na to, że też będę kwietniową mamuśką!

dziewussia, jamniczakuchnia, Lanusia93, mania, Babu, Olina, Ameiva lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Malala :D zapraszamy... napisz cosik o sobie i o Malenstwie :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam pomóżcie, moja koleżanka ma problem z tym podwójnym testem. Ja go nie robiłam więc nie umiem jej pomóc i liczne na Was bo dziewczyna już od zmysłów odchodzi. Ma pecha do lekarzy :(

Test robiony w 11 TC
    Wolna b-hcg 107,3 IU/I odpowiada 2,555 MoM
    PAPP-a 0,490 IU/I odpowiada 0,301MoM

USG genetyczne w 12tc wszystko prawidlowo i lekarz powiedzial ze tamtym testem ma się nie martwić. teraz jest w 20tc i miała połówkowe wszystko ok ale lekarz( inny niż tec co robil w 12tc) ją opieprzył za ten test pappa ze jest nieodpowiedzialna że to bagatelizuje. Biedna siedzi i wyje od kilku dni, proszę pomozcie czy faktycznie powinna sie martwić? I co dalej robić?

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    U mnie drożdżowka z dżemem jeżynowym i kruszonką :P
    Oooo też to chce ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Witamy Malala :D zapraszamy... napisz cosik o sobie i o Malenstwie :)
    to moja pierwsza ciąża. staraliśmy się kilka miesięcy, nie było lekko bo jak miałam cykle stymulowane Clo to nie było owu, potem przerwa w stymulacji, cykl bez żadnych leków, trwał bardzo długo, zrobiłam test i o, 2 kreski :) także byliśmy moooocno zaskoczeni :)

płci maleństwa jeszcze nie znamy, byłam na prenatalnym w 12t 3d i nie było widać niestety, ale lekarz zaprosił mnie jeszcze raz w przyszły czwartek, powiedział, że wtedy już powinno być pięknie widac :) także nie mogę się doczekać!

od początku dostałam od ginki zwolnienie, półtora miesiąca musiałam się bardzo oszczędzać, jak najwięcej wypoczywać, bo już na pierwszym usg dojrzała sporego krwiaka :( na chwilę obecną krwiak już prawie zniknął, także od początku października wracam do żyia, tj. wychodzenia poza dom ;) powolutku, powolutku i mam nadzieję że kolejna wizyta przyniesie dobre wieści i krwiaka juz w ogóle nie będzie.

to tak pokrótce o mnie :)

Iwonkaaa, dziewussia, Rotenkopf, jamniczakuchnia, jamniczakuchnia, ewcia21k, fabdorota, ilonia1984, Lanusia93, Babu lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze z maluszkiem wszystko ok :) a Ty jak znosisz ciaze?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Super ze z maluszkiem wszystko ok :) a Ty jak znosisz ciaze?
    dobrze - bez wymiotów, mdłości w Itc miałam ale tylko wtedy kiedy łapał mnie głód. a głod łapał mnie często :P teraz już rzadko się to zdarza, senność mniejsza, tylko kondycja mi poleciała na łeb na szyję przez to półtoramiesięczne siedzenie/leżenie.. będę musiała coś z tym zrobić, jak tylko gin mi powie, że mam zielone światło ;)
    waga długo stała mi w miejscu albo wahała się +- 0,5kg, teraz już chyba na stałe poszło w górę o 1,2kg. mam nadzieję, że nie poleci zbyt mocno w górę, bo ciążę już rozpoczęłam z niewielką nadwagą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 21:18

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala ciesze sie ze wszystko ok... jestes juz w drugim trymestrze takze uzasadnione lepsze samopoczucie...

Dobranoc dziewczynki...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Dziewczyny błagam pomóżcie, moja koleżanka ma problem z tym podwójnym testem. Ja go nie robiłam więc nie umiem jej pomóc i liczne na Was bo dziewczyna już od zmysłów odchodzi. Ma pecha do lekarzy :(

Test robiony w 11 TC
    Wolna b-hcg 107,3 IU/I odpowiada 2,555 MoM
    PAPP-a 0,490 IU/I odpowiada 0,301MoM

USG genetyczne w 12tc wszystko prawidlowo i lekarz powiedzial ze tamtym testem ma się nie martwić. teraz jest w 20tc i miała połówkowe wszystko ok ale lekarz( inny niż tec co robil w 12tc) ją opieprzył za ten test pappa ze jest nieodpowiedzialna że to bagatelizuje. Biedna siedzi i wyje od kilku dni, proszę pomozcie czy faktycznie powinna sie martwić? I co dalej robić?

hmm sama do końca nie kumam tych wyników testu pappa
    ja ma wolna b-hcg 62,9 IU/I odpowiada 2,757 MoM
    Pappa 0,590 Iu/I odpowiada 0,343 Mom

historię znasz, na amniopunkcję za późno chyba, dobry lekarz genetyk ginekolog?? Rozumie co znajoma czuje. Pomyslę i dam znać ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po wizycie. Według usg wszystkie parametry w normie. NT jednak mnie lekko martwi. Norma jest do 2,5 a mnie wyszlo 2,1. Mierzyla 3 razy i wyszlo 2,1 ; 1,9 i trzeci raz 2,0. Wpisała w kartę 2,1. Powiedział ze do 2,5 to jeszcze bardzo daleko wg tych wartości. Wiecie jednak jak to jest człowiek myśli... Przejdzie mi pewnie jutro i zacznę się cieszyć..
    Wszystko poza tym ok i w normie.
    Zdjęcie slabej jakości bo pierwsze usg przez brzuch. Powiedziała ze mimo ze jestem szczupla to mam taką tkankę ze nie jestem przezroczysta

ewcia21k lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś na temat płci wiesz? :)

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z wizyty i wyje od samego wyjścia z gabinetu... wszystkie parametry w normie. Kość nosowa widoczna tylko ta pieprz. .. ona przeziernosc karkowa wynosiła 2,5 a w jednym momencie nawet i 3,1!!!!!!!!!
    Ale bardzo dużo razy sprawdzał i 2,5 to najbardziej miarodajny wynik.
    Jestem załamana:( tak się cieszyłam z tej wizyty a teraz siedzę i rycze. Boje się o tego okruszka -miało być wszystko dobrze i mieliśmy się cieszyć z tej wizyty. Wyszło jak wyszło. Dostałam skierowanie na test pappa:(

Z dobrych wieści to dziecię rośnie jak na drożdżach i prawdopodobnie to chłopak :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    My z mężem też zajadaliśmy się pizza ;)

Zauważyłyście już u siebie ten charakterystyczny ciążowy chód? :D
    Przyszła teściowa zauważyła:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Dziewczyny jestem po wizycie. Według usg wszystkie parametry w normie. NT jednak mnie lekko martwi. Norma jest do 2,5 a mnie wyszlo 2,1. Mierzyla 3 razy i wyszlo 2,1 ; 1,9 i trzeci raz 2,0. Wpisała w kartę 2,1. Powiedział ze do 2,5 to jeszcze bardzo daleko wg tych wartości. Wiecie jednak jak to jest człowiek myśli... Przejdzie mi pewnie jutro i zacznę się cieszyć..
    Wszystko poza tym ok i w normie.
    Zdjęcie slabej jakości bo pierwsze usg przez brzuch. Powiedziała ze mimo ze jestem szczupla to mam taką tkankę ze nie jestem przezroczysta
    Miescisz sie w normie, kazala zrobic test pappa?

Bulimulia nie mialas pobieranej krwi dzisiaj? Podobno powinna byc pobrana tego samego dnia co usg jest robione. Gratuluję synka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 22:40

200710183334.png

201604027450.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ