Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się z kłębuszkiem po wizycie
Niestety muszę iść za tydzień na pomiary bo dzidziuś ma tylko 5 cm i troszkę jest za malutki,żeby pomierzyć.Pani dr powiedziała,że cm zgadzają się z czasem zapłodnienia idealnie ale nie zmieniała tp ani nic. Serduszko pięknie biło i maleństwo fikało koziołki przed panią doktorZobaczymy co powie za tydzień
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5af7db613fb1.jpgfabdorota, Malinkowe oczekiwanie, mania, Funky09, Endzis, dziewussia, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Olina, malika89, Babu lubią tę wiadomość
-
Dobrze, że jest nas tak dużo, bo codziennie jakieś wizyty i dobre wieści się pojawiają
Super!
A ja się lenie, jak nigdy. Rodzice w pracy, a ja zgodnie z zaleceniami: poleguje. A po południu szał zakupów:) -
Hej kobietki u nas wszystko ok maluch wciąż szybko rośnie ma już prawie 7 cm, wciąż jest większy o kilka dni niż z terminu @ wszystkie pomiary bardzo dobre ryzyko wystąpienia chorób na karcie wpisane jest 1:5000
Nie udało ki się ublagac aby spojrzeli na płeć, a kolejne usg dopiero w 20 tc więc trochę poczekam, pewnie hede ostatnia która się dowie o płci swojego dziecka na naszym forumFunky09, mania, fabdorota, Endzis, ewcia21k, dziewussia, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Olina, Babu lubią tę wiadomość
-
Iwonkaaa na pewno wszystko jest dobrze!
Anastazjaaa super wieści! Co do płci to przynajmniej będziesz miała od razu pewną bo ja niby wiem, że prawdopodobnie córcia ale siusiak może jej jeszcze wyrosnąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:39
ewcia21k, Anastazjaaa, Iwonkaaa, dziewussia, jamniczakuchnia, Babu, Endzis, Olina, Catelyn, Larisa, malika89 lubią tę wiadomość
-
Kobietki, mam idiotyczne pytanie. Czy Wam we włosach teraz też częściej się robią koltuny?
Bardzo mi się poprawiła kondycja włosów, ale zaczęły się przy tym okrutnie platac. Nigdy nie miałam z tym kłopotu, mogłam czesac włosy dwa razy dziennie i to starczyło. A teraz non stop splatane. Zastanawiam się,czy hormony mają z tym coś wspólnego czy to po prostu kwestia zmiany szamponu na bardziej naturalny... -
fabdorota wrote:Kobietki, mam idiotyczne pytanie. Czy Wam we włosach teraz też częściej się robią koltuny?
Bardzo mi się poprawiła kondycja włosów, ale zaczęły się przy tym okrutnie platac. Nigdy nie miałam z tym kłopotu, mogłam czesac włosy dwa razy dziennie i to starczyło. A teraz non stop splatane. Zastanawiam się,czy hormony mają z tym coś wspólnego czy to po prostu kwestia zmiany szamponu na bardziej naturalny... -
fabdorota wrote:Kobietki, mam idiotyczne pytanie. Czy Wam we włosach teraz też częściej się robią koltuny?
Bardzo mi się poprawiła kondycja włosów, ale zaczęły się przy tym okrutnie platac. Nigdy nie miałam z tym kłopotu, mogłam czesac włosy dwa razy dziennie i to starczyło. A teraz non stop splatane. Zastanawiam się,czy hormony mają z tym coś wspólnego czy to po prostu kwestia zmiany szamponu na bardziej naturalny...
Kurczę, to ciekawe, jakoś wcześniej nie wiązałam tego z ciążą, ale może coś w tym jest - też mi się straszliwie plączą i ogólnie są mocno przesuszone. Za to na początku ciąży wypadały na potęgę, teraz już zdecydowanie mniej (chociaż u mnie to ma pewnie związek z unormowaniem TSH).
Wszystkim wizytującym już mamusiom gratuluję cudnych pociech :* I trzymam kciuki za pozostałe z Was :*
edit: Mania, jaki masz piękny brzuszek!Jej, aż się przyjemnie patrzy na Wasze fotki, u mnie brzuchol zmalał ewidentnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 14:40
mania, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
ja również mocno trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
co do przezierności, to u nas było 2,2 - niby norma ale też już gdzieś tam z tyłu głowy miałam, że jednak wysoko.
Mania piękny brzuszeku mnie czasem coś widać, czasem nie. ale ja mam szeroką miednicę więc wydaje mi się że mi się rozejdzie brzuch w poziomie bardziej zanim zacznie wystawać piłeczka.
widze, że nie tylko ja mam problem z włosami - też mam oooookropnie suche. po umyciu jest mi bardzo trudno rozczesac przez tą suchość, poza tym widze jak się łamią.. niby mniej wypadają niż przed ciążą, co mnie cieszy, ale ta łamliwość i kruchość..
ja z niecierpliwością czekam na 14.10 i na ponowną wizytę u tego samego lekarza, który mi robił prenatalne. zaprosił mnie wtedy na drugą darmową wizytę, jak mu powiedziałam, że choruję na stwardnienie rozsiane, powiedział że w takim razie jeszcze raz na spokojnie przyjrzymy się maleństwu, poznamy płeć i zrobimy test potrójny.
a dziś byłam na krwi, zobaczymy jak tam moje TSH się ma, prawie 2mies temu badałam, wtedy było okej, oby dalej tak było.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 15:07
Julia