Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
malala wrote:ja również mocno trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
co do przezierności, to u nas było 2,2 - niby norma ale też już gdzieś tam z tyłu głowy miałam, że jednak wysoko.
Mania piękny brzuszeku mnie czasem coś widać, czasem nie. ale ja mam szeroką miednicę więc wydaje mi się że mi się rozejdzie brzuch w poziomie bardziej zanim zacznie wystawać piłeczka.
widze, że nie tylko ja mam problem z włosami - też mam oooookropnie suche. po umyciu jest mi bardzo trudno rozczesac przez tą suchość, poza tym widze jak się łamią.. niby mniej wypadają niż przed ciążą, co mnie cieszy, ale ta łamliwość i kruchość..
ja z niecierpliwością czekam na 14.10 i na ponowną wizytę u tego samego lekarza, który mi robił prenatalne. zaprosił mnie wtedy na drugą darmową wizytę, jak mu powiedziałam, że choruję na stwardnienie rozsiane, powiedział że w takim razie jeszcze raz na spokojnie przyjrzymy się maleństwu, poznamy płeć i zrobimy test potrójny.
a dziś byłam na krwi, zobaczymy jak tam moje TSH się ma, prawie 2mies temu badałam, wtedy było okej, oby dalej tak było. -
fabdorota wrote:Kochana, SM może mieć wpływ na Maluszka? Mój narzeczony ma stwardnienie i jego lekarz twierdził, że to nie powinno mieć znaczenia. Czyżby jednak? Mojej gin też pytałam i powiedziała, że ciężko o jakąś zależność, chociaż to nadal słabo przebadany temat.
fabdorota lubi tę wiadomość
Julia
-
trzymam kciuki za Twoje Maleństwo, niech się pięknie rozwija i grzecznie czeka do kwietnia aby zawitać na świat
jak będę tego 14.10 na badanaiach to podpytam tego lekarza dlaczego zaproponował mi ten test potrójny, czy to chodzi właśnie o SM czy o co. ale nie sądze, by był w stanie np. dopatrzyć się na usg jakiś zmian w mózgu dzieciaczka, skoro dorosły człowiek musi iść na rezonans by cokolwiek wykryli..Julia
-
Straciatella, ja zwykle robię badania dosłownie kilka dni przed wizytą - ale jak coś Ci wariuje pęcherz, to może zrób sobie wcześniej - jeśli będzie coś nie tak, to będziesz mogła np. pójść wcześniej do lekarza?
A propos badań - czy któreś z Was robią morfologię, mocz, TSH i ft4 prywatnie? Da się robić w ogóle na NFZ? Pytam, bo się strasznie wydurniłam ze zmianą ubezpieczenia medycznego i koniec końców jestem bez czegokolwiekNo i zastanawiam się, jakie koszty mnie teraz czekają
-
Babu wrote:Straciatella, ja zwykle robię badania dosłownie kilka dni przed wizytą - ale jak coś Ci wariuje pęcherz, to może zrób sobie wcześniej - jeśli będzie coś nie tak, to będziesz mogła np. pójść wcześniej do lekarza?
A propos badań - czy któreś z Was robią morfologię, mocz, TSH i ft4 prywatnie? Ile mniej więcej mogą kosztować pobrania? Da się robić w ogóle na NFZ?
Pytam, bo się strasznie wydurniłam ze zmianą ubezpieczenia medycznego i koniec końców jestem bez czegokolwiekNo i zastanawiam się, jakie koszty mnie teraz czekają
Ojej, przepraszam, chciałam edytować poprzedni komentarz, a kliknęłam "cytuj"Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 16:16
-
Ja zawsze robie prywatnie morfologia i mocz to ok 10- 15 zł w zależności od laboratorium. Dziś robiłam tsh i zapłaciłam 25 zł ft3 to z tego co pamiętam bo robiłam miesiąc temu to jakieś 35 zł. Robiłam dziś tez atpo i zapłaciłam 50 zł.
-
Kochane moje gratuluję udanych wizyt. Brzuszki śliczne a bobasy jeszcze ładniejsze
Witam nowe mamusie!
Kobitki myślami bardzo was wspieram, nie zamartwiajcie się na zapas wynikami, jeszcze nic nie jest przesądzone. Wyliczenia mogą dawać fałszywy obraz, a wasze dzidzie na pewno okaże się, że są zdrowe jak rybki. Wiem, że jest ciężko się nie martwić, ale spróbujcie przynajmniej się wyciszyć.
Polecam audiobook: Potęga podświadomości https://www.youtube.com/watch?v=BHjHjakiC-Q - mi pomaga
Buziaki dla Was wszystkich :-*
-
fabdorota wrote:Dzięki;) Trochę się zaniepokoilam. Dużo teraz zmartwień u nas i jestem nadwrazliwa: NT, ryzyko łożyska przodujacego, jeszcze się okazało, że mam pcos. Zaczynam się bać chodzić do lekarzy:/
Fabdorota ja mam powoli tak samo... stres pod drzwiami od gabinetu nie do wytrzymania.
Mam tylko nadzieje, że w ciągu kilku tygodni wszystko się wyjaśni i będziemy mogły cieszyć się z tej ciąży.https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
mania wrote:Ja zawsze robie prywatnie morfologia i mocz to ok 10- 15 zł w zależności od laboratorium. Dziś robiłam tsh i zapłaciłam 25 zł ft3 to z tego co pamiętam bo robiłam miesiąc temu to jakieś 35 zł. Robiłam dziś tez atpo i zapłaciłam 50 zł.
DziękiCzyli ok. 100 zł muszę liczyć na badania + 200/250 na wizytę co miesiąc... Ale się załatwiłam
-
Hej poczytuje was od samego początku. Też jestem kwietniówką
, ale niestetu po dwóch poronieniach więc nie miałam odwagi pisać przed końcem I trymestru.. Ale jestem już w 14 tc więc się witam:) też czekam na wyniki pappa więc znam ten stres ;/ a do tego paraliżuje mnie strach przed toxo... Tydzień temu zjadłam dwa kawałki karkowki zanim zobaczyłam, że w środku jest prawie surowa!!! Nie daruje sobie jak zaszkodziłam malcowi :,( ciągle czytam o toxo jak wariatka..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 17:16
Larisa, Babu lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa !!!!!!
Długość 65,1 mm
Przeziernosc karku 1,2 mm
Łożysko tylna ściana wysoko
Kość nosowa obecna
Czaszka, mózg, kręgosłup, przednia ściana brzucha, żołądek, pęcherz moczowy, obie rączki i nóżki
Trisonomia 21 1:16388
Trisonomia 18 1:20000
Trisonomia 13 1:20000
Radość !!!!!!!jamniczakuchnia, Endzis, dziewussia, Malinkowe oczekiwanie, ewcia21k, mania, Catelyn, Rotenkopf, Funky09, Wiolcia1405, Sunday, karola91, dichlieb, malala, Babu lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c785ad361438.jpg
A o to moje największe Szczęście :*
Kocham ponad wszystko:*
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6eb7f4f1b83.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89a178a37370.jpgRotenkopf, ilonia1984, izka05, Funky09, Wiolcia1405, jamniczakuchnia, Endzis, katka/85, Sunday, karola91, dziewussia, fabdorota, malika89, dichlieb, ewcia21k, Babu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŚliczności!
Ja chyba będę musiała na chwilę stąd zniknąć bo łapie solidną depresje. Witam uroczą jesień. Pokonała mnie kupa żelastwa w postaci pieca. Co prawda pierwszy raz w ogóle rozpalałam coś takiego ale fakt jest faktem, że w domu zimno, woda zimna... Przez to wszystko mam wrażenie, że będę za przeproszeniem chujową matką.
Zaraz się to skończy tym, że odwołam jutrzejszych gości i urodziny spędzę w łóżku. -
nick nieaktualnyDziewczyny gratulacje bobasków
Iwonka cudnie wygląda:) mały gigant hihi ;p
Magsz witamy
Ja byłam dziś na zakupkach w końcuzakupiłam sobie spodenki
M. mnie troche wkurza ale wybaczam mu bo jest chory ;p
A teraz tobie łaaazanki hehe ;p
A to moje spodnie i leginsy z h&mjamniczakuchnia, dziewussia, MagSz, ewcia21k lubią tę wiadomość
-
Iwonka gratuluję mamusiu :* śliczne maleństwo !
Rotenkopf spokojnie mnie też łapie okropny nastrój przez ta jesień. . A co do grzania w piecu. My mamy centralnezawsze pali mąż ale w sytuacji takiej jaka jest ja musiałam dziś rozpalić
dobry smolak trochę kory suchy klocki drewna i dasz rade !! Kwestia wprawy !
-
nick nieaktualnyAleksandrakili wrote:
Te leginsy z hm to które to są dokładnie? Prześwitują czy są mocno kryjące? Mogłabyś mi podesłać link ze sklepu internetowego hm? Nie będę miała dostępu do stacjonarnego w najbliższym czasie, a chętnie bym kupiła -
Aleksandrakili wrote:
super wygodne i spodnie i leginsy. Jutro jeszcze podjade chyba po takie szare melanżowe leginsy bo są z takiej fajnej mięciutkiej bawełny a nie wzięłam ich od razu bo wydawały mi się drogie bo 60 zł