X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Wracam z wizyty i wyje od samego wyjścia z gabinetu... wszystkie parametry w normie. Kość nosowa widoczna tylko ta pieprz. .. ona przeziernosc karkowa wynosiła 2,5 a w jednym momencie nawet i 3,1!!!!!!!!!
    Ale bardzo dużo razy sprawdzał i 2,5 to najbardziej miarodajny wynik.
    Jestem załamana:( tak się cieszyłam z tej wizyty a teraz siedzę i rycze. Boje się o tego okruszka -miało być wszystko dobrze i mieliśmy się cieszyć z tej wizyty. Wyszło jak wyszło. Dostałam skierowanie na test pappa:(

Z dobrych wieści to dziecię rośnie jak na drożdżach i prawdopodobnie to chłopak :)
    Dokładnie wiem, co czujesz. Przytulam i wierzę, że będzie dobrze... Musi być. Jedziemy dokładnie na tym samym wozku:( Nawet przeziernośc podobna. U mojej małej 2,6... Lekarze twierdzą, że pappa to formalnosc i że takie NT prawdopodobnie nic nie znaczy. Wierzę im, ale jednak serce matki się boi...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota a ty masz już wyniki testu pappa? Ja mam zrobić w przyszłym tygodniu, to ostatni dzwonek. Wierzę, że test wyjdzie lepiej i może choć trochę lepiej się poczuje.
    Lekarz mnie też zapewniał, że 2,5 wynik to nie wyrok i dziecko może być zdrowe. Spotkal juz przypadki z wynikiem 5 a nawet 8 wiec to jest przepaść...
    Nie mam w rodzinie chorych dzieci, to samo u męża.
    Ale zawsze mogę być pierwsza prawda?
    Boje się, że będę w niewiedzy aż do porodu, czy ja tyle wytrzymam?
    Straszne! !!!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Miescisz sie w normie, kazala zrobic test pappa?

Bulimulia nie mialas pobieranej krwi dzisiaj? Podobno powinna byc pobrana tego samego dnia co usg jest robione. Gratuluję synka.

Na test pappa będę miała ponownie robione usg i na tej podstawie plus krew będą oceniać

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musicie wierzyć, że będzie dobrze dla dobra maluszka! Bo całą ciążę się zamartwiać to nie wpłynie na niego dobrze. Wierzę, że testy wyjdą ok :)

Dawno mnie nie było bo mam zamieszanie z pracą magisterską, którą już dawno powinnam obronić... Tak mnie wkurw... moja promotorka.

Byłam w środę na prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku. Pani dr powiedziała, że rośnie mały głodomór, bo na początku badania miał pusty żołądek a już za chwile cały pełniutki, tak się objadł wodami :)
    A w ogóle to miałam prenatalne robione przez pochwę, bo mam silne tyłozgięcie i przez brzuch było słabo widać.

Miłego dnia! :)

ewcia21k, Babu lubią tę wiadomość

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja powoli szykuję się na wizytę ale przed muszę jeszcze po wyniki skoczyć :) Miłego dnia! :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Dziewczyny wiem co czujecie, dla nas to bardzo nerwowy okres teraz. Przytulam was mocno i iestem z wami, ryzyko błędu testu pappa jest dosc spore, dowiedzialam sie wczoraj ze moj wynik moze byc taki przez kłopoty z kosmowka a dziecko moze byc zdrowe.

Ja dopiero wstaje z łózia. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 08:16

200710183334.png

201604027450.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie kolejna nieprzespana noc, miałam straszny koszmar, przebudzilam się i już było po spaniu :/

Dziś usg, proszę o kciuki aby mój kropek był zdrowy ;)

Czy ktoś jeszcze się wizytuje dziś?

Ewcia dziś usg? Trzymam kciuki

ewcia21k lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia Anastazjaaa trzymam kciuki za wizyty!
    Ja lecę upuscic trochę krwi.

Miłego dnia ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Trzymam kciuki za wizytujące, i mam nadzieję, że pomiary NT to tylko liczby ;*

Ja za chwile jadę zrobić sobie sama prezent ;p moje paznokcie wołają o pomste do nieba więc czekaja mnie 2h siedzenia u kosmetyczki.
    Chociaż tyle dobrego. Od wczoraj a w zasadzie od przeprowadzki wiecznie jakieś kłótnie są między mną a mężem. O dziwo, wolę przemilczeć kilka kwestii bo nie mam sił się kłócić.
    Wybaczcie, że wywalam tutaj swoje gorzkie żale ale od rana znowu mam paskudny humor.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez wizytuje... prenatalne o 16 a tym czasem jadę po wynik pappa... kciukasy za wszystkie wizytujace... będzie dobrze :*

Lanusia93, mania, jamniczakuchnia, Rotenkopf, ewcia21k lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w II trymestrze :)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące ;) :*

Lanusia93, mania, jamniczakuchnia, Rotenkopf, ewcia21k lubią tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia Anastazja i Iwonka powodzenia na usg:) wrzuccie jakies fotki bobaskow bo dawno nie było zadnych:) Miłego dnia!

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam się z Wami w II trymestrze :)

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizytujące ;) :*
    Gratulacje mi jeszcze niecały tydzień został ;)

Dzięki wszystkim za kciuki.

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, niestety muszę Was na pewien czas opuścić, 2 dni temu ukradli mi telefon, a z niego korzystałam z forum :( Wszystkie zdjęcia i filmy Lili stracone, przez pierwszy dzień nie mogłam się otrząsnąć :(
    Postaram się przynajmniej raz w tygodniu zaglądać przez komputer, ale szczerze tego nienawidzę i cudem jest przy mojej córeczce włączyć laptopa, a co dopiero coś skrobnąć... <3
    Udanych wizyt, żadnych komplikacji, pozdrawiam wszystkie! :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Fabdorota a ty masz już wyniki testu pappa? Ja mam zrobić w przyszłym tygodniu, to ostatni dzwonek. Wierzę, że test wyjdzie lepiej i może choć trochę lepiej się poczuje.
    Lekarz mnie też zapewniał, że 2,5 wynik to nie wyrok i dziecko może być zdrowe. Spotkal juz przypadki z wynikiem 5 a nawet 8 wiec to jest przepaść...
    Nie mam w rodzinie chorych dzieci, to samo u męża.
    Ale zawsze mogę być pierwsza prawda?
    Boje się, że będę w niewiedzy aż do porodu, czy ja tyle wytrzymam?
    Straszne! !!!!!!!
    Czekam na wyniki. Mają być koło poniedziałku albo wtorku. Właśnie to powtarzają lekarze. Ze jestem młoda, zdrowa i nieobciążona genetycznie i szansa na chore dziecko jest niewielka. I staram się tego trzymsc i Ty tez próbuj, bo inaczej to można oszalec. Wylalam mnóstwo łez, ale w czym one dziecku pomogą?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wstałam rano do wc i tak mi nagle krew siurneła z nosa, że jakaś masakra... Hmmm nigdy mi krew z nosa nie leciała. Zmierzyłam sobie ciśnienie i też w normie. Może to jednorazowy incydent :)
    Czy któraś tak w tej lub poprzedniej ciąży miała?? :)

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ja dzisiaj cały dzień wizyt o 12:45 kontrolna u naszej Pani Doktor a o 14:40 przezierność trochę się boję, trzymajcie kciuki :)

Lanusia93, ewcia21k lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na pobraniu krwi i pani w labo sama mi zaczęła opowiadać, że czeka mnie zaraz badanie glukozy kazała wziac ze sobą cytrynę :) słyszałam różne historie na temat tego badania :) ale dogadałam się z nią, ze jak przyjdę z kimś to nie będę musiała siedzieć te 2h w przychodni tylko mogę śmignąć do domu i przyjść a mam do labo 3min piechotą :)

Lanusia kurczę wiem co to znaczy ja tez kiedys w ten sposób straciłam duzo zdjęć np mojego dziadziusia który juz nie żyje i teraz zdjęcia mam i na Tel i na komputerze i na tablecie tak w razie czego.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące! :)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, odpowiadając na Wasze pytania. O plci jeszcze nic nie wiadomo. Troche za wcześnie i słabo bylo widac. Moja gin powiedział, ze nie ma zaleceń do innych badań, ale oczywiście decyzja należy do nas. Z racji wieku i wyników dobrych ona nie widzi potrzeby.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ