Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bulimulia wrote:Wracam z wizyty i wyje od samego wyjścia z gabinetu... wszystkie parametry w normie. Kość nosowa widoczna tylko ta pieprz. .. ona przeziernosc karkowa wynosiła 2,5 a w jednym momencie nawet i 3,1!!!!!!!!!
Ale bardzo dużo razy sprawdzał i 2,5 to najbardziej miarodajny wynik.
Jestem załamana:( tak się cieszyłam z tej wizyty a teraz siedzę i rycze. Boje się o tego okruszka -miało być wszystko dobrze i mieliśmy się cieszyć z tej wizyty. Wyszło jak wyszło. Dostałam skierowanie na test pappa:(
Z dobrych wieści to dziecię rośnie jak na drożdżach i prawdopodobnie to chłopak -
Fabdorota a ty masz już wyniki testu pappa? Ja mam zrobić w przyszłym tygodniu, to ostatni dzwonek. Wierzę, że test wyjdzie lepiej i może choć trochę lepiej się poczuje.
Lekarz mnie też zapewniał, że 2,5 wynik to nie wyrok i dziecko może być zdrowe. Spotkal juz przypadki z wynikiem 5 a nawet 8 wiec to jest przepaść...
Nie mam w rodzinie chorych dzieci, to samo u męża.
Ale zawsze mogę być pierwsza prawda?
Boje się, że będę w niewiedzy aż do porodu, czy ja tyle wytrzymam?
Straszne! !!!!!!!https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
dziewussia wrote:Miescisz sie w normie, kazala zrobic test pappa?
Bulimulia nie mialas pobieranej krwi dzisiaj? Podobno powinna byc pobrana tego samego dnia co usg jest robione. Gratuluję synka.
Na test pappa będę miała ponownie robione usg i na tej podstawie plus krew będą oceniaćhttps://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Dziewczyny musicie wierzyć, że będzie dobrze dla dobra maluszka! Bo całą ciążę się zamartwiać to nie wpłynie na niego dobrze. Wierzę, że testy wyjdą ok
Dawno mnie nie było bo mam zamieszanie z pracą magisterską, którą już dawno powinnam obronić... Tak mnie wkurw... moja promotorka.
Byłam w środę na prenatalnych, wszystko w jak najlepszym porządku. Pani dr powiedziała, że rośnie mały głodomór, bo na początku badania miał pusty żołądek a już za chwile cały pełniutki, tak się objadł wodami
A w ogóle to miałam prenatalne robione przez pochwę, bo mam silne tyłozgięcie i przez brzuch było słabo widać.
Miłego dnia!ewcia21k, Babu lubią tę wiadomość
-
Witam z rana.
Dziewczyny wiem co czujecie, dla nas to bardzo nerwowy okres teraz. Przytulam was mocno i iestem z wami, ryzyko błędu testu pappa jest dosc spore, dowiedzialam sie wczoraj ze moj wynik moze byc taki przez kłopoty z kosmowka a dziecko moze byc zdrowe.
Ja dopiero wstaje z łózia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 08:16
-
Hej dziewczyny, u mnie kolejna nieprzespana noc, miałam straszny koszmar, przebudzilam się i już było po spaniu
Dziś usg, proszę o kciuki aby mój kropek był zdrowy
Czy ktoś jeszcze się wizytuje dziś?
Ewcia dziś usg? Trzymam kciukiewcia21k lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Trzymam kciuki za wizytujące, i mam nadzieję, że pomiary NT to tylko liczby ;*
Ja za chwile jadę zrobić sobie sama prezent ;p moje paznokcie wołają o pomste do nieba więc czekaja mnie 2h siedzenia u kosmetyczki.
Chociaż tyle dobrego. Od wczoraj a w zasadzie od przeprowadzki wiecznie jakieś kłótnie są między mną a mężem. O dziwo, wolę przemilczeć kilka kwestii bo nie mam sił się kłócić.
Wybaczcie, że wywalam tutaj swoje gorzkie żale ale od rana znowu mam paskudny humor. -
nick nieaktualny
-
Eh, niestety muszę Was na pewien czas opuścić, 2 dni temu ukradli mi telefon, a z niego korzystałam z forum
Wszystkie zdjęcia i filmy Lili stracone, przez pierwszy dzień nie mogłam się otrząsnąć
Postaram się przynajmniej raz w tygodniu zaglądać przez komputer, ale szczerze tego nienawidzę i cudem jest przy mojej córeczce włączyć laptopa, a co dopiero coś skrobnąć...
Udanych wizyt, żadnych komplikacji, pozdrawiam wszystkie!Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Bulimulia wrote:Fabdorota a ty masz już wyniki testu pappa? Ja mam zrobić w przyszłym tygodniu, to ostatni dzwonek. Wierzę, że test wyjdzie lepiej i może choć trochę lepiej się poczuje.
Lekarz mnie też zapewniał, że 2,5 wynik to nie wyrok i dziecko może być zdrowe. Spotkal juz przypadki z wynikiem 5 a nawet 8 wiec to jest przepaść...
Nie mam w rodzinie chorych dzieci, to samo u męża.
Ale zawsze mogę być pierwsza prawda?
Boje się, że będę w niewiedzy aż do porodu, czy ja tyle wytrzymam?
Straszne! !!!!!!! -
nick nieaktualnyKurcze, wstałam rano do wc i tak mi nagle krew siurneła z nosa, że jakaś masakra... Hmmm nigdy mi krew z nosa nie leciała. Zmierzyłam sobie ciśnienie i też w normie. Może to jednorazowy incydent
Czy któraś tak w tej lub poprzedniej ciąży miała?? -
Byłam na pobraniu krwi i pani w labo sama mi zaczęła opowiadać, że czeka mnie zaraz badanie glukozy kazała wziac ze sobą cytrynę
słyszałam różne historie na temat tego badania
ale dogadałam się z nią, ze jak przyjdę z kimś to nie będę musiała siedzieć te 2h w przychodni tylko mogę śmignąć do domu i przyjść a mam do labo 3min piechotą
Lanusia kurczę wiem co to znaczy ja tez kiedys w ten sposób straciłam duzo zdjęć np mojego dziadziusia który juz nie żyje i teraz zdjęcia mam i na Tel i na komputerze i na tablecie tak w razie czego. -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, odpowiadając na Wasze pytania. O plci jeszcze nic nie wiadomo. Troche za wcześnie i słabo bylo widac. Moja gin powiedział, ze nie ma zaleceń do innych badań, ale oczywiście decyzja należy do nas. Z racji wieku i wyników dobrych ona nie widzi potrzeby.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33)