X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

U mnie kondycja wszystkiego jest do d...., włosy, cera, paznokcie. MASAKRA

U mnie paznokcie w porządku,włosy też, gorzej z cerą :<

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie może jakieś suplementy diety dla ciężarnych? :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregna plus i pregna dha, ale dopiero od II trymestru czyli z dwa tygodnie jak gin kazała :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzisiaj wizyta a ja stresuje się jakbym na egzamin jechała. Trzymajcie kciukasy aby dzieciatko zdrowe było :)

Malinkowe oczekiwanie, agulas, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia-trzymam kciuki za udaną wizytę :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, kciukasy dla wizytujacych.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,życzę Wam udanego dnia i wizyt :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jedziemy do lekarza. W planach miałam, że o tej porze będę już po wizycie ale dostałam takiego ataku paniki, że z płaczu aż się zanosiłam i bałam sie wyjść z domu.
    Pewnie teraz posiedze sobie w kolejce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dodatek wczoraj koło grdyki/krtani wyczułam guzka.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, co się stało? Czego się tak boisz? O tego guzka chodzi? Mam wrazenie, że coś mi umknęło przy czytaniu postów...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu się boję o Hanie. A guzek to spotęgował.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Rotenkopf zaraz sie przekonasz ze nie bylo powodu do paniki i z Twoja corcia wszysyko w jak najlepszym porzadku:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale coś się działo z Hania, czy zlapalas taka fazę? Na pewno zaraz wyjdziesz z gabinetu z uśmiechem od ucha do ucha! Kwietniowe Maluszki to twardziele i dzielnie się trzymają;)

Iwonkaaa, Babu, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf kochanie pomyśl co malusia Haneczka czuje jak Mamusia tak się zachowuje... wszystko będzie dobrze...musi :*

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką z pracy której 30 letnią córką jest w ciąży na marzec ma termin...ze teraz kobiety w ciąży nie mają jak się cieszyć bo co miesiąc jest strach o coś...i te nasze biedne dzieci już od poczęcia w stresach...

Ja jutro mam prenatalne i jutro wynik z pappy... tak... myślę o tym... Ale wierzę że moje maleństwo jest zdriwiutkie i szczęśliwe bo robię wszystko żeby tak było...a jeśli nawet coś by wyszło to wiem że podejmiemy się wychowania... bo to NASZE DZIECKO... moja druga połowa w pracy... także nie będzie go jutro ze mną.. Ale powiedział żebym absolutnie nie bała się tego dnia bo da on nam tylko informację o stanie naszego maleństwa i głęboko wierzymy ze będzie super ale mimo wszystko wariAnt B jest przedyskutowany... oboje wiemy co i jak...

Już tak bardzo pokochalismy to nasze Maleństwo... nie możemy się doczekać kwietnia... a córcia najbardziej...

Wróciłam właśnie z zakupów dla córci... byłam na targu kupić ciepłe spodnie bo już zimno...

Teraz idę poleżeć bo brzuszek boli...

Kochane głową do góry... Zacznijmy cieszyć się naszym stanem :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu załapałam taką fazę.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz fazy ze glaszcze co chwilę brzuszek i płacze ze szczęścia mówiąc do Dzidzi jak wielkim Skarbem jest w naszej ridzince... wszyscy tak czekamy...

Brrr właśnie mi się przypomniało ze po zakupach miałam jechać na cmentarz... zapomniałam...

agulas lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, Iwonka ma racje. Inaczej powariujemy. Ja też się tak schizuje jak Ty :) wspólnie damy radę dotrwac do kwietnia.

Dziewczyny, dziś jedziemy na 2 dni do Sopotu na konferencję a potem dwa dni odpoczynku :) pewnie odezwę się dopiero w poniedziałek. W sobotę zaczynam 2 trymestr i 4 miesiąc :)

Życzę Wamudanych wizyt i miłego weekendu!!! Buziaki ode mnie i mojego ukochanego Maleństwa!!!

Babu, fabdorota, dichlieb, ewcia21k lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nie martw się na pewno wszystko jest dobrze. Ja każdego dnia jak wstanę witam się z moim maleństwem i zaczynam dzień - normalny dzień. Nie dopuszczam do siebie myśli ze coś jest nie tak i wierzę że wszystko jest dobrze. Uwierz mi to pomaga ! :) nie ciągle zamartwianie się tylko mówienie sobie ze jest cudownie ze ja czuję się dobrze więc maleństwo tez i ciesze się każda chwila i dniem kiedy jest w brzuszku :)
    Bo wiem ze potem zacznie się ciężka praca jaka jest być MAMĄ.
    Daj znać co po wizycie :* i nie łap faz bo z lagą pogonie! Hahaha <3

Jestem w pracy . Strasznie zimno 2 stopnie na dworzu :( do tego zabrakło mi paliwa ! Hahaha czekam aż kolega podwiezie :D pięknie po prostu śmieje się z samej siebie !
    Tez tak macie ze zapominacie co miałyście zrobić ? :)
    Ja miałam męża poprosić aby mi wlal paliwo ale zapomniałam ... za to i tak mu się oberwie :D hahaha ktoś musi być winien :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 09:52

Babu lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jadę na kilka dni do rodziców odpocząć;) mam w planach poszukać tam rozwojowego płaszcza jesiennego, bo w moim mi ciasno, a faktycznie, zimno jak w psiarni :/
    No i ślub za niewiele ponad tydzień, więc to moje ostatnie takie chwile z mamą:) Zaraz się totalnie odklejam od gniazda...

Babu, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam z rana :) Trzymam kciukasy za wizytujące - dajcie znać po, na pewno będzie wszystko w porządku :)

Straciatella, Wiolcia - macie zupełną rację, nie można ciągle zadręczać się czarnymi myślami i wkręcać sobie, że coś NA PEWNO będzie nie tak. Co jest nam zapisane, to jest nam zapisane, koniec. Oczywiście trzeba działać i robić wszystko, żeby sobie w życiu maksymalnie dopomóc, ale na pewne rzeczy wpływu nie mamy. Może u mnie takie myślenie wynika z tego, że wszyscy moi bliscy odchodzili nagle, z nikim się nie pożegnałam - to mnie nauczyło, że jak coś się ma wydarzyć, to się wydarzy i trzeba się cieszyć tym, co mamy i doceniać wszystko, co dobre.
    Ale żeby nie być znowu taką hurra-optymistka, to napiszę Wam, że trochę też się ostatnio denerwuje - od kilku dni kłuje mnie brzuch i jakby... zmalał :( Nawet mąż to zauważył. No, ale nic, mam nadzieję, że wszystko jest ok - okaże się w środę.

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ