Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

U mnie kondycja wszystkiego jest do d...., włosy, cera, paznokcie. MASAKRA

U mnie paznokcie w porządku,włosy też, gorzej z cerą :<

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bierzecie może jakieś suplementy diety dla ciężarnych? :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregna plus i pregna dha, ale dopiero od II trymestru czyli z dwa tygodnie jak gin kazała :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzisiaj wizyta a ja stresuje się jakbym na egzamin jechała. Trzymajcie kciukasy aby dzieciatko zdrowe było :)

Malinkowe oczekiwanie, agulas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia-trzymam kciuki za udaną wizytę :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, kciukasy dla wizytujacych.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,życzę Wam udanego dnia i wizyt :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jedziemy do lekarza. W planach miałam, że o tej porze będę już po wizycie ale dostałam takiego ataku paniki, że z płaczu aż się zanosiłam i bałam sie wyjść z domu.
    Pewnie teraz posiedze sobie w kolejce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dodatek wczoraj koło grdyki/krtani wyczułam guzka.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, co się stało? Czego się tak boisz? O tego guzka chodzi? Mam wrazenie, że coś mi umknęło przy czytaniu postów...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu się boję o Hanie. A guzek to spotęgował.

• Endzis Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Rotenkopf zaraz sie przekonasz ze nie bylo powodu do paniki i z Twoja corcia wszysyko w jak najlepszym porzadku:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale coś się działo z Hania, czy zlapalas taka fazę? Na pewno zaraz wyjdziesz z gabinetu z uśmiechem od ucha do ucha! Kwietniowe Maluszki to twardziele i dzielnie się trzymają;)

Iwonkaaa, Babu, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf kochanie pomyśl co malusia Haneczka czuje jak Mamusia tak się zachowuje... wszystko będzie dobrze...musi :*

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką z pracy której 30 letnią córką jest w ciąży na marzec ma termin...ze teraz kobiety w ciąży nie mają jak się cieszyć bo co miesiąc jest strach o coś...i te nasze biedne dzieci już od poczęcia w stresach...

Ja jutro mam prenatalne i jutro wynik z pappy... tak... myślę o tym... Ale wierzę że moje maleństwo jest zdriwiutkie i szczęśliwe bo robię wszystko żeby tak było...a jeśli nawet coś by wyszło to wiem że podejmiemy się wychowania... bo to NASZE DZIECKO... moja druga połowa w pracy... także nie będzie go jutro ze mną.. Ale powiedział żebym absolutnie nie bała się tego dnia bo da on nam tylko informację o stanie naszego maleństwa i głęboko wierzymy ze będzie super ale mimo wszystko wariAnt B jest przedyskutowany... oboje wiemy co i jak...

Już tak bardzo pokochalismy to nasze Maleństwo... nie możemy się doczekać kwietnia... a córcia najbardziej...

Wróciłam właśnie z zakupów dla córci... byłam na targu kupić ciepłe spodnie bo już zimno...

Teraz idę poleżeć bo brzuszek boli...

Kochane głową do góry... Zacznijmy cieszyć się naszym stanem :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu załapałam taką fazę.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz fazy ze glaszcze co chwilę brzuszek i płacze ze szczęścia mówiąc do Dzidzi jak wielkim Skarbem jest w naszej ridzince... wszyscy tak czekamy...

Brrr właśnie mi się przypomniało ze po zakupach miałam jechać na cmentarz... zapomniałam...

agulas lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, Iwonka ma racje. Inaczej powariujemy. Ja też się tak schizuje jak Ty :) wspólnie damy radę dotrwac do kwietnia.

Dziewczyny, dziś jedziemy na 2 dni do Sopotu na konferencję a potem dwa dni odpoczynku :) pewnie odezwę się dopiero w poniedziałek. W sobotę zaczynam 2 trymestr i 4 miesiąc :)

Życzę Wamudanych wizyt i miłego weekendu!!! Buziaki ode mnie i mojego ukochanego Maleństwa!!!

Babu, fabdorota, dichlieb, ewcia21k lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nie martw się na pewno wszystko jest dobrze. Ja każdego dnia jak wstanę witam się z moim maleństwem i zaczynam dzień - normalny dzień. Nie dopuszczam do siebie myśli ze coś jest nie tak i wierzę że wszystko jest dobrze. Uwierz mi to pomaga ! :) nie ciągle zamartwianie się tylko mówienie sobie ze jest cudownie ze ja czuję się dobrze więc maleństwo tez i ciesze się każda chwila i dniem kiedy jest w brzuszku :)
    Bo wiem ze potem zacznie się ciężka praca jaka jest być MAMĄ.
    Daj znać co po wizycie :* i nie łap faz bo z lagą pogonie! Hahaha <3

Jestem w pracy . Strasznie zimno 2 stopnie na dworzu :( do tego zabrakło mi paliwa ! Hahaha czekam aż kolega podwiezie :D pięknie po prostu śmieje się z samej siebie !
    Tez tak macie ze zapominacie co miałyście zrobić ? :)
    Ja miałam męża poprosić aby mi wlal paliwo ale zapomniałam ... za to i tak mu się oberwie :D hahaha ktoś musi być winien :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 09:52

Babu lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś jadę na kilka dni do rodziców odpocząć;) mam w planach poszukać tam rozwojowego płaszcza jesiennego, bo w moim mi ciasno, a faktycznie, zimno jak w psiarni :/
    No i ślub za niewiele ponad tydzień, więc to moje ostatnie takie chwile z mamą:) Zaraz się totalnie odklejam od gniazda...

Babu, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam z rana :) Trzymam kciukasy za wizytujące - dajcie znać po, na pewno będzie wszystko w porządku :)

Straciatella, Wiolcia - macie zupełną rację, nie można ciągle zadręczać się czarnymi myślami i wkręcać sobie, że coś NA PEWNO będzie nie tak. Co jest nam zapisane, to jest nam zapisane, koniec. Oczywiście trzeba działać i robić wszystko, żeby sobie w życiu maksymalnie dopomóc, ale na pewne rzeczy wpływu nie mamy. Może u mnie takie myślenie wynika z tego, że wszyscy moi bliscy odchodzili nagle, z nikim się nie pożegnałam - to mnie nauczyło, że jak coś się ma wydarzyć, to się wydarzy i trzeba się cieszyć tym, co mamy i doceniać wszystko, co dobre.
    Ale żeby nie być znowu taką hurra-optymistka, to napiszę Wam, że trochę też się ostatnio denerwuje - od kilku dni kłuje mnie brzuch i jakby... zmalał :( Nawet mąż to zauważył. No, ale nic, mam nadzieję, że wszystko jest ok - okaże się w środę.

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ