X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    jak czujesz ruchy?? Jakie to uczucie?? W podobnym tc jesteśmy.
    chociaż mój okruszek teraz wystraszony to może się mniej ruszać chyba..
    Paradoksalnie rusza się pewnie więcej. Mi ze stresu kurczyla się macica, więc Mała się rozpychala i prezyla, bo było jej ciasno. Także dr podczas usg pokazała mi naocznie, jak stres wpływa na dziecko. Od tego momentu staram się być spokojna

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    jak czujesz ruchy?? Jakie to uczucie?? W podobnym tc jesteśmy.
    chociaż mój okruszek teraz wystraszony to może się mniej ruszać chyba..

Takie gilgotanie jak leżę na wznak i jest cicho :) Śmieszne uczucie, dziwne, zupełnie inne niż jelita, więc to na pewno fasola :D

mania lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiecie to jednak niewiele do szczęścia potrzeba :) poszłam sobie kupic botki i akurat były takie moje wymarzone i rozmiar byl i jestem zadowolona od razu humor i samopoczucie lepsze.

A teraz cos dla mojej maleńkiej bo zachciało jej się klusek z truskawkami wiec mamusia juz się nimi zajada :)

Wilka dziękuję za fachową, mądrą odpowiedź tego mi bylo trzeba :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, koniecznie poproś o przeliczenie ryzyka na nowo. Przecież to łącznie powinno się oceniać i zapewne ostatecznie Twoje ryzyko znacznie spadnie :) co do amniopunkcji to ryzyko waha się od 0,5 do 2%. Myślę, że dużo zależy od ośrodka, w którym się to badanie wykonuje. Ryzyko niestety niesie i to takie najbardziej brzemienne w skutkach, dlatego to taka ciężka decyzja.

Ale z praktycznych aspektów- jeśli u kogoś w nifty wyjdzie jakaś wada genetyczna i zapadnie decyzja o terminacji ciąży, to żeby móc wykonać zabieg trzeba zrobić amniopunkcję, bo sam wynik nifty nie jest wskazaniem.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja czuję ruchy od niedzieli ;) I z tego co lekarz mówił to łożysko centralnie przodujące jest o wiele gorsze niż brzeżnie przodujące, więc jest duża szansa że się podniesie :)

Ja nie napisalam,że się ich nie czuje tylko ze ona czuła je slabsze ;) na różnicach się nie znam na szczęście w 1 ciąży ominęły mnie problemy z łożyskiem i szczerze wierze ze teraz tez tak będzie.

Co do ruchów :) tez czuje lekkie gilgotanie ale to pikuś jest z tym co potem będzie. A jak nóżka pójdzie np na pęcherz mm <3 hahaha wtedy zobaczycie jak fajnie jest :D

jamniczakuchnia, Iwonkaaa, Lanusia93, ewcia21k lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczeeee też bym chciała już coś poczuć. A pewnie jak pierwsza ciąża to licze na ok. 20 tc dopiero hehe ;)
    Juź się doczekać nie mogę. Zawsze moich siostr i szwagierki pytałam jak to jest czuć ruchy. Opowiadały ale nie umiem sobie tego tak dokładnie wyobrazić :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Kurczeeee też bym chciała już coś poczuć. A pewnie jak pierwsza ciąża to licze na ok. 20 tc dopiero hehe ;)
    Juź się doczekać nie mogę. Zawsze moich siostr i szwagierki pytałam jak to jest czuć ruchy. Opowiadały ale nie umiem sobie tego tak dokładnie wyobrazić :)

Moja też pierwsza i lekarz mówił że niektóre kobiety mogą czuć wcześniej a inne koło 20tc. :)

• Babu Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czooołeeem! :)

Ostatnio nie mam czasu na nic, mam straszny kocioł w pracy :/ Więc tylko Was podglądam i "lubię".

Dziewussia, przykro mi bardzo, że przeżywasz taki stres :( Ale tak, jak pisały dziewczyny, koniecznie idź do ginekologa i omów wyniki, niech wyliczy ryzyko - nie wkręcaj sobie broń Boże, że będziesz miała chore dziecko - wyniki wcale na to nie wskazują i tak, jak pisała któraś z dziewczyn - to czysta matematyka, statystyka. Statystycznie jak idę na spacer z psem, to mamy po 3 nogi - znacie to ;)

Malinkowe - super, że zaczyna się wszystko układać, oby wszystko szło już po Twojej myśli :*

Sunday - gratuluję ślicznego i dużego już malucha! Cudowności! :O <3

P.S. Pewnie spotkam się z negowaniem i opiniami, że to niemożliwe, ale wiecie co, wydaje mi się, że w tym tygodniu czuję już fasola. Jak kładę się spać i już przysypiam, to kilkukrotnie zdarzyło mi się czuć takie "łaskotanie" od środka - zawsze w zbliżonym miejscu, z podobnym natężeniem. Na pewno nie są to jelita - prędzej jeśli już jakaś żyłka, ale to jest bardzo powtarzające się uczucie. Może dlatego, ze jestem bardzo szczupła udaje mi się wyczuć już jakieś gilgotanie? Nie nazwałabym tego ruchami, ale raczej znakiem, że KTOŚ tam jest :D

Malinkowe oczekiwanie, ewcia21k, Sunday lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak prowadziłam auto to aż musiałam się zatrzymać bo poczułam takie stuknięcie, sądzę, że to nie były jelita bo jak stukają mi jelita to tak jak by jeździły xd ale zaczekam żeby mieć pewność. Ja dziś się zajadam grochówką, chociaż przed ciążą jej nie lubiłam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 14:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Moja też pierwsza i lekarz mówił że niektóre kobiety mogą czuć wcześniej a inne koło 20tc. :)
    To ja pewnie będę z tych w 20tc hehe ;p ale na każdą przyjdzie pora :) hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie skończyłam robić wielki gar leczo hehe ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pomidorówkę dzisiaj mam :P

• Babu Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, nie mówcie mi nic o jedzeniu, bo aż mi ślinka cieknie :( Zostawiłam dziś obiad w samochodzie i pojechał z mężem do pracy, co za pechunio :(

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko naleśniki :D w piątek małż na polowanie się wybiera do mnie wpada przyjaciola robimy sobie babski wieczór :) ona z winem ja z warka radler hahaha :p

Zimno dziś strasznie :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś kopytka i gulasz ;) Wracam chyba w fazę ziemniaczana :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Domowe... musiałam... pycha...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86c058fe0012.jpg

fabdorota, Aleksandrakili, Endzis, Wiolcia1405, ewcia21k, mania lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem tak chora że żyję na płatkach z mlekiem i kanapkach z czosnkiem. Nic innego nie wcisnę :(
    Ja ruchów nie czuję, to dopiero 12 tydzień ;) Ale liczę na to że w ciągu 2-3 tygodni ktoś mnie połaskocze :)
    Miłego wieczoru :*

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    I nie kupujcie kaftanikow bo oszaleć z nimi można, podciagaja się do góry i denerwują malucha, body i pajace najlepsze na świecie.

Z konfliktem jak to jest to nie pomogę bo ma b+

Aaa jednorazowe majtki poporodowe, pomyłka.
    Ale podkłady poporodowe mi się przydały bo dość obficie plamilam po porodzie

Ja standardowo z doskoku :) u mnie świetnie sprawdziły się majtki wielokrotnego użytku takie z siateczki :)

I polecam kupić tantum rosa w saszetce i rozpuścić w malej butelce wody takiej z dziubkiem i po każdym sikaniu polac woda i potem delikatnie osuszyć papierem. Bo ja ze strachu przez 2 tyg balam się normalnie podetrzec.

Podpaski bella mama - największe i najlepsze. Ja do szpitala kupilam sobie mniejsze i maz szybko lecial dokupić mi te z bella.

Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Domowe... musiałam... pycha...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86c058fe0012.jpg
    ooooo już wiem co zjem na kolacje ;p allleee mi smaka zrobiłaś hehe :p

Iwonkaaa, Olina lubią tę wiadomość

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia - jestem już kolejną osobą, która Ci to napisze ale nie zamartwiaj się na zapas. W USG wszystko ok i tego się trzymaj. Z tymi 3 nogami to bardzo dobry przykład :) Ja mojej młodszej siostrze wmawiałam, że jest Chińczykiem bo mówiło się wtedy że co 4 człowiek na świecie to Chińczyk, no i tata jest najstarszy więc pierwszy, później mama, ja no i wychodziło jak nic że ona jest czwarta :)
    Trochę wredna byłam, bo robiłam to dla zabawy a ona biedna wierzyła i płakała :D

Także tak jak piszą dziewczyny postaraj się w ogóle tym Pappa nie przejmowąc. Ja nie robiłam tego badania nie dlatego, że bałam się że wyjdzie, że mogę mieć chore dziecko tylko tego, że wynik wyjdzie fałszywie dodatni a ja do końca ciąży będę się martwić niepotrzebnie, ze szkodą dla dzidzi. Ty zrobiłaś, trudno. Porozmawiaj z mężem co byście zrobili jeśli dzieciątko byłoby chore i wtedy podejmijcie decyzję czy robić kolejne badania.
    Ściskam mocno!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 17:22

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ