X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka kochana narobiłaś smaka :)
    I dałaś pomysł na kolacje moja i synka :D

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm Iwonka jak zrobiłaś takie rowniutkie? Masz maszynke do frytek? I gdzie smażone? Ja nie mam frytkownicy a takie fryteczki bym wszamała achh..

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Mmm Iwonka jak zrobiłaś takie rowniutkie? Masz maszynke do frytek? I gdzie smażone? Ja nie mam frytkownicy a takie fryteczki bym wszamała achh..
    Kochana nie mam maszynki śni frytkwnicy... ziemniaka tne na plastry i plastry na paseczki... smażę na patelni większą powierzchnia i nie trzeba tyle oleju... pychoty...

ewcia21k, Endzis lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja :) Nareszcie mogę chwilkę usiąść :)
    Iwonka-smaka narobiłaś! Też robię tak jak ty,uwielbiam chrupiące z wierzchu a w środku mięciutkie dlatego chwilkę po wrzuceniu na patelnię trzymam pod pokrywką :)
    Na badania poszłam po śniadaniu i rzeczywiście nie musiałam być na czczo :) Ale koszt badań masakra! 360 zł i to już z 5% rabatem za kartę stałego klienta :(

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że smęcę...ale boję się ;(
    Dobrze, że jadę z samego rana bo bym chyba oszalała.

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana wszystko będzie dobrze trzymamy kciuki :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Wiem, że smęcę...ale boję się ;(
    Dobrze, że jadę z samego rana bo bym chyba oszalała.
    Trzymam mocno kciukasy ;) stres zawsze będzie ;) ale wszystko będzie okey zobaczysz ;)

• dziewussia Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jedziesz na normalna wizyte? Bedziesz miec usg? Robilas test pappa?

200710183334.png

201604027450.png
  • PaulaJ Koleżanka

Wysłany: 7 października 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam wasze wpisy i jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że zrobienie tych wszystkich badań prenatalnych nic by mi nie dało a i tylko zaszkodziło. Tyle stresu, bo nie da się nie stresowac, to nie dla mnie. W pierwszej ciąży tego nie robili i teraz, też nie czuje takiej potrzeby.

Mojej kuzynce "zdiagnozowali" dzicko z zespołem Downa, już niemal na 100%. Nie muszę dodawać,że stres ogromny.Córka całkowicie zdrowa.Przy trzeciej ciąży odpuściła sobie wszystkie badania.

Sunday, ewcia21k, Babu lubią tę wiadomość

f2w33e3klcs8zquf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna wizyte, mam nadzieje, że zrobi usg bo nie wyjde inaczej z gabinetu. Robiłam pappe.

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co,z jednej strony niby lepiej nie robić tego pappa i życ w spokoju. Po przemyśleniach ja jednak zrobiłam. Nawet jeśli wyszłoby najgorsze to miałabym czas na przygotowanie się do tego psychicznie i nie tylko. Poczytałabym,pouczyłabym się jak pracować z takim dzieckiem od najmłodszych lat. Jednak to jest ważne i dla tego Bogu ducha winnego dziecka i dla całej rodziny.
    dziewussia , w Twoim przypadku nie jest NIC przesądzone, główka do góry! Skoro usg wyszło dobrze to moim zdaniem tego należy się trzymać.

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Normalna wizyte, mam nadzieje, że zrobi usg bo nie wyjde inaczej z gabinetu. Robiłam pappe.
    A kiedy będziesz miec wyniki?
    Na pewno będzie wszystko ok i zobaczysz dzidzie.

Ja mam jutro o 9:30 wizyte u genetyk, zapytam sie o wszystko, ile kosztuja tesy nifty i harmony.
    O amniopunkcje tez sie wypytam. Jakoś uspokoilam sie, usg prawidłowe, jestem gotowa do dzialania. Zmotywowalyscie mnie, to tez wasza zasługa.

jamniczakuchnia, ewcia21k lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia i słusznie glowa do góry działaj...daj znać co po wizycie u genetyk... trzymamy kciuki :*

Poglaskaj Dzidzie od cioć i niech Maluszek wkoncu przestanie się denerwować i smucic przez Mamunie... :*

Powodzenia Kochana... wierzę że wszystko będzie dobrze zobaczysz...

dziewussia lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam je jakoś tydzień po badaniu prenatalnym chyba to było 1 października. Wszystko okej.

Zaraz się popłacze i tyle będzie z wieczora. Nie daruję sobie, jeśli się coś stanie.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć :)

Byłam dziś u mojej cioci w odwiedzinach i rozmawiałyśmy o ciuchach ciążowych. Jak jej powiedziałam że chce kupić używane spodnie ciążowe to mnie wręcz okrzyczała, że wszystko jak wszystko ale w ciąży to powinnam wszystko kupić w sklepie, a nie od kogoś lub z lumpiku. Poczułam się dziwnie i już sama nie wiem :P co myślicie o spodniach czy bluzkach ciążowych używanych?
    hehe :) jakbym slyszala moja mame, tylko ona ma takie zdanie o ciuszkac dla dziecka. W pierwszej ciazy dostalismy mnóstwo ubranek po starszyc kuzynach Maciusia, wiele z nich wygladala jakby nidy nie byla uzywana, nie widzialam potrzeby zeby kupowac nowe rzeczy. Nie ukrywam ze szkoda mi bylo kasy, ktorej nidy za wiele. Mama twierdzila ze pierwsze dziecko powinno miec nowe ubranka przynajmniej na pobyt w szpitalu i na wyjscie bo inaczej nie wypada :P Ja dla siebie tez ciuchy ciazowe kupuje w lumpkach bo po co przeplacac skoro mozna te pieniadze lepiej spozytkowac :) a w zabobony nie wierze

a ja dzis na kolacje zrobilam kluski leniwe, juz jakis czas za mna chodzily :) Tez tak macie ze teraz wiecej zjadacie nabialu? mi jakos bardziej smakuje wiec sporo zjadam wlasnie bialego sera, jogurtów, mleka, moze dzidzia potrzebuje

Mam tez do was pytanie, strasznie wypadaja mi wlosy. Juz nie pamietam jak to bylo na poczatku pierwszej ciazy, wiem tylko ze pod koniec ciazy wcale mi nie wypadaly i bardzo sie wzmocnily. Jak jest u was z kondycja wlosów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 21:57

Olina lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    hehe :) jakbym slyszala moja mame, tylko ona ma takie zdanie o ciuszkac dla dziecka. W pierwszej ciazy dostalismy mnóstwo ubranek po starszyc kuzynach Maciusia, wiele z nich wygladala jakby nidy nie byla uzywana, nie widzialam potrzeby zeby kupowac nowe rzeczy. Nie ukrywam ze szkoda mi bylo kasy, ktorej nidy za wiele. Mama twierdzila ze pierwsze dziecko powinno miec nowe ubranka przynajmniej na pobyt w szpitalu i na wyjscie bo inaczej nie wypada :P Ja dla siebie tez ciuchy ciazowe kupuje w lumpkach bo po co przeplacac skoro mozna te pieniadze lepiej spozytkowac :) a w zabobony nie wierze

a ja dzis na kolacje zrobilam kluski leniwe, juz jakis czas za mna chodzily :) Tez tak macie ze teraz wiecej zjadacie nabialu? mi jakos bardziej smakuje wiec sporo zjadam wlasnie bialego sera, jogurtów, mleka, moze dzidzia potrzebuje

Mam tez do was pytanie, strasznie wypadaja mi wlosy. Juz nie pamietam jak to bylo na poczatku pierwszej ciazy, wiem tylko ze pod koniec ciazy wcale mi nie wypadaly i bardzo sie wzmocnily. Jak jest u was z kondycja wlosów?
    Tylko jej nie chodzi o zabobony, a o higienę :P bo twierdzi, że mimo że wyprane to i tak po KIMŚ :P

U mnie kondycja wszystkiego jest do d...., włosy, cera, paznokcie. MASAKRA

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy i paznokcie mam teraz super, ale cera to dno;(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wwystraszylam się przed chwilaq. Bylam w toalecie i w śluzie miałam brązowa kropke. Po raz pierwszy. Jest stres powiem Wam w takich sytuacjach. Pierwszy raz mam taka brązową wydzieline w śluzie i juz się boje. Na szczęście idę jutro do lekarza także wszystko jej powiem. Do tego dzisiaj kłuje mnie coś jakby prawy jajnik. Niezbyt miły koniec dnia.

Dziewussia dziewczyny juz wszystko napisaly, nie zamartwiaj się na zapas bp to nic dobrego nie przyniesie. Skoro genetyczne usg wyszlo dobrze to tego w myślach się trzymaj. Jesli dodatkowe badania Cię uuspokoja to zrób je. Najważniejsze jest zachować spokój jak najbardziej się da.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella co do higieny to od czego mamy detergenty ?:) kupujac nowe rzeczy tez mozna trafic na cos co z 10 osob juz mierzylo, takich ubran tez nie zakladam bez prania. Dodatkowo po wyprasowaniu tez sa odkażone. Na pewno bym tylko nie kupila bielizny i butów po kims ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:12

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 7 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, jestem tego samego zdania - czasem jak przychodzi mi coś mierzyć w sklepie "nowego", to aż się wymiotować chce - wymemłane, upaćkane, nie wiadomo ile razy leżące na podłodze. Osobiście nie widzę wielkiej różnicy pomiędzy nowymi ubraniami a tymi z lumpka (mam na myśli rzeczy, które są w dobrym/bardzo dobrym stanie, a nie jakieś łachy). I dla dzieciaczka też będę kupować używane - od czegoś jest pranie i prasowanie w końcu ;)

Edit: a co do ubrań ciążowych dla mnie - dziś przejechałam się w końcu do H&M po spodnie ciążowe. Kurde, wyszłam stamtąd zła jak osa. Chciałam kupić najzwyklejsze czarne rurki - NIE MA :/ Wszystkie przetarte, poszarzałe itp. - może fajne do luźnej koszulki, ale nie do czegoś bardziej monochromatycznego i pseudo-eleganckiego :/ W końcu kupiłam granatowe, z jakiegoś badziewnego materiału - 139zł, słabizna :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:28

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ