X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Finanse i rachunkowość spec. bankowość i filologię romańską spec. język francuski z językiem portugalskim :D Mamą zostanę w wieku 21 lat, od zawsze chciałam być młodą mamą i.. udało się,jestem przeszczęśliwa <3 Nasza mała jakoś dodaje mi skrzydeł, mam większą motywację do wszystkiego,chociaż tak jak mówię - muszę jakoś zmienić system nauki z wieczorno-nocnego na dzienny :D

Oo,zajęcia w szpitalu :D Studiujesz kierunek medyczny? :)Moim niespełnionym marzeniem było położnictwo :D
    Łał no to nieźle ;p super naprawde wielki ukłon :))

Ja 2 rok mgr pielęgniarstwa ;p Jakoś zawsze o tym marzyłam ;) i czuje się spełniona ;) pracuje w szpitalu na oddziale dziecięcym co też było moim wielkim marzeniem ;D

Uwielbiam dzieci i tez zawsze chcialam byc mlodą mamusia ale niestety przez pcos przeciaglo sie to o 2.5 roku ;) a uwazam ze 21 lat to super wiek na macierzynstwo ;) zreszta kazdy wiek jest dobry ;) nawet te kobiety kolo 40 ;))

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaa pisłam kilka postów wstecz, ze ten nie mam zachcianek, absolutnie zandych NIC xd

ja zostane mama w wieku 25 lat

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 , no nie.. przez Ciebie mam ochotę na sałatkę grecką! :o Chyba zadzwonię do P.,żeby kupił mi składniki :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Łał no to nieźle ;p super naprawde wielki ukłon :))

Ja 2 rok mgr pielęgniarstwa ;p Jakoś zawsze o tym marzyłam ;) i czuje się spełniona ;) pracuje w szpitalu na oddziale dziecięcym co też było moim wielkim marzeniem ;D

Uwielbiam dzieci i tez zawsze chcialam byc mlodą mamusia ale niestety przez pcos przeciaglo sie to o 2.5 roku ;) a uwazam ze 21 lat to super wiek na macierzynstwo ;) zreszta kazdy wiek jest dobry ;) nawet te kobiety kolo 40 ;))
    Super! Moja mama pracowała na intensywnej terapii dziecięcej. Niesamowicie satysfakcjonująca praca,mam tylko nadzieję,że zarobki z czasem będą równie satysfakcjonujące :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:40

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zostane mamą w wieku 25 lat ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Super! Moja mama pracowała do na intensywnej terapii dziecięcej. Niesamowicie satysfakcjonująca praca,mam tylko nadzieję,że zarobki z czasem będą równie satysfakcjonujące :D
    Haha no moze kiedys ;p jak do tej pory nie zauwazylam ani grosza podwyzki na moim koncie w czasie wyplaty ;p

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie wiecie czy kupować różowy czy niebieski to pamiętajcie że żółty pasuje i tu i tu :) :p

Ja mam fazę na kiwi jem ok 10 sztuk dziennie a nabiał .. jogurty fuj, ser to tylko królewski z Sierpc <3 no I płatki z mlekiem Corn Flakes :)
    Odrzuca mnie od sosów i wołowiny :( resztę mogę zjeść ale najbardziej to smakują mi owoce i warzywa :p

Posprzatane :) Mąż wygląda jak śmierć :D haha ale mam z niego polewke :) a co do wieku ja synka urodziłam mając 23 lata :) teraz na 25 urodziny będzie drugi dzidziuś :) stopujemy do 30 mojej a potem planujemy jeszcze jedno maleństwo :-) w sumie na cos budowalismy tak wielka landare ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:43

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie odrzuca jeszcze od mięsa - w zasadzie nie pamiętam,kiedy je ostatnio jadłam. Tzn. wędliny okej,ale na myśl o kotlecie aż mnie skręca :(

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, to Ty w sumie jedno po drugim dzieciątko ? :) my właśnie dziś zaczęliśmy się zastanawiać, czy by nie pójść "za ciosem" i rozpocząc starania po narodzinach. tylko to chyba teź nie tak od razu?

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi maz wmusza mieso.. ale ja miesa nigdy duzo nie jadłam... moze jak bylam dzieckiem ale tak od 8-10 lat jem baaardzo sporadycznie ;) nie to ze sie zwierzeta katuje.. poprostu mi nie smakuje ;) ale jem za to duzo innych odzywczych pokarmow ;) i nie uwazam ze zle robie ;) szkoda ze mojemu miesozernemu mezowi nie umiem tego dokladnie wytlumaczyc hehe ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia a karmiłaś piersią?? ;))

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Mi maz wmusza mieso.. ale ja miesa nigdy duzo nie jadłam... moze jak bylam dzieckiem ale tak od 8-10 lat jem baaardzo sporadycznie ;) nie to ze sie zwierzeta katuje.. poprostu mi nie smakuje ;) ale jem za to duzo innych odzywczych pokarmow ;) i nie uwazam ze zle robie ;) szkoda ze mojemu miesozernemu mezowi nie umiem tego dokladnie wytlumaczyc hehe ;p
    U mnie dokładnie to samo.. nigdy nie przepadałam za mięsem,sporadycznie kurczak,ale mój Piotrek absolutnie tego nie rozumie. Dla niego obiad bezmięsny to nie obiad,a co najwyżej przystawka :D Staram się jakoś,żeby zawsze było to mięso,ale i trochę zieleniny dla mnie :D Też nie uważam,że to źle,od zawsze tak jadam i jestem cała i zdrowa :) Jem wiele innych rzeczy,którymi nadrabiam brak mięcha w mojej diecie :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Ci faceci hehe :p
    Mój maz tlumaczy mi to tym ze raz na studiach jak bylam to zdarzyło mi sie miec anemie. Poprostu sie tak beznadziejnie przez rok odzywialam ze wyniki sie pogorszyly ale potem zaczelam prowadzic zbilansowana dietke i wyniki idealne ale on dalej twierdzi ze w anemie wpadne i dziecko tez ;p hehe ale nie jest tak zle ;)

Moim jednym najgorszym przezyciem kiedys jak meza poznalam 8 lat temu. U niego w domu na obiedzie niedzielnym jak zwykle kluski i duzo roznego miesa ;) a ja kluski slaskie zawsze jem same z sosem bez miesa a tesciowa o tym nie wiedziala i wpakowala mi pol talerza miesa i 5 kluszeczek.. Ojjj jaka bylam nieszczesliwa ;p ale potem wytlumaczylam. Z poczatku nie umiala tego pojac ze jak ja moge miesa nie jesc ze co to za dziewczyne sobie Robert znalazl.. hehe ale sie nauczyla i jest spoko ;) poznala mnie dokladniej i nie narzeka;p

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cały czas gadka o tym,że za mało mięsa,że w anemię wpadnę,w ciąży tak nie można (blablabla),a jak przychodzi co do czego to wyniki morfologii mam wręcz książkowe :D No,ale wiadomo - rezygnując z mięsa (nawet w jakimś stopniu - tak jak ja), trzeba zdawać sobie sprawę z tego,że wynikające z tego braki należy czymś nadrobić :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mamalife.pl/ciezarna-na-jezykach/

Uwielbiam blog tej dziewczyny :) to co wyslalam to tez opisuje o jedzeniu w ciazy ;) super artykul ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też teraz w ciąży w ogóle nie mam ochoty na mięso! Kawałek zjem i to tyle...

Zostanę mamą w wieku 25 lat i chcielibyśmy starać się o drugie zanim pierwsze nie skończy roczku - by mieć dwójkę "z bomby" :)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    Wiolcia, to Ty w sumie jedno po drugim dzieciątko ? :) my właśnie dziś zaczęliśmy się zastanawiać, czy by nie pójść "za ciosem" i rozpocząc starania po narodzinach. tylko to chyba teź nie tak od razu?

Zaszłam w ciążę jak mały miał 10 miesięcy :) zaczęliśmy się starać od kiedy skończył pół roku. Chciałam mieć 2 lata różnicy rocznikiem między dziećmi bo według mnie to idealnie na wspólną zabawę jeszcze itp. Różnicy łącznie będzie 20 miesięcy prawie :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Wiolcia a karmiłaś piersią?? ;))

Tak karmiłam :) jeśli o to chodzi to mitem jest ze przy karmieniu się nie zachodzi :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Zaszłam w ciążę jak mały miał 10 miesięcy :) zaczęliśmy się starać od kiedy skończył pół roku. Chciałam mieć 2 lata różnicy rocznikiem między dziećmi bo według mnie to idealnie na wspólną zabawę jeszcze itp. Różnicy łącznie będzie 20 miesięcy prawie :)
    dziękuję za odpowiedź :)
    musimy jeszcze przemyśleć, ale wiemy, że jak nie zdecydujemy się od razu to bardzo możliwe, że już w ogóle nie podejmiemy się starań.

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Tak karmiłam :) jeśli o to chodzi to mitem jest ze przy karmieniu się nie zachodzi :D
    No właśnie wyprzedziłaś moje 2 pytanie hihi ;) bo my też chcemy od razu 2 a bardzo bym chciala karmic piersia dlugo ;) ale co wyjdzie w praktyce to zobaczymy hehe ;p

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ