Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Catelyn wrote:I w ogóle pije bardzo dużo herbaty.. co najmniej ze trzy kubki dziennie tylko takiej słabej, nigdy nie lubiłam mocnej ale tak mi jakoś lepiej na żołądku po ciepłej herbatce i troszkę się właśnie martwię czy za dużo teiny nie wprowadzam maluszkowi.. A dzisiaj to nawet łyka piwa wzięłam ;( no tak mnie strasznie ciągnęło! Od paru dni za mną chodził smak piwa..mmmm.. i jak zobaczyła jak mąż pije nie wytrzymałam i wzięłam takiego małego i trochę teraz mam wyrzuty sumienia ale to chyba raczej nic nie będzie po tak niewielkiej ilości mam nadzieje :]
ja teraz w te zimne dni tez popijam herbate słabą z cytyna nie wyobrażam sobie ciagle być na wodzie, bo jakos by mi źle na żołądku było
od takiej ilości piwa na pewno nie zaszkodzisz dziecku;)Catelyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCatelyn wrote:I w ogóle pije bardzo dużo herbaty.. co najmniej ze trzy kubki dziennie tylko takiej słabej, nigdy nie lubiłam mocnej ale tak mi jakoś lepiej na żołądku po ciepłej herbatce i troszkę się właśnie martwię czy za dużo teiny nie wprowadzam maluszkowi.. A dzisiaj to nawet łyka piwa wzięłam ;( no tak mnie strasznie ciągnęło! Od paru dni za mną chodził smak piwa..mmmm.. i jak zobaczyła jak mąż pije nie wytrzymałam i wzięłam takiego małego i trochę teraz mam wyrzuty sumienia ale to chyba raczej nic nie będzie po tak niewielkiej ilości mam nadzieje :]
ja juz ze 4 razy w ciazy szklanke coli lub pepsi wypilam. Chociaz wczesniej nie pilam nalogowo coli. bardzo rzadko sie zdarzylo ale mam takie smaki czasem i mysle ze nic mojej kruszynce nie bedzie
Catelyn lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Uda Ci się! Moja córa miała 6 miesięcy jak poszłam na studia
Było ciężko, ale z pomocą małża dałam radę
moje znajome to wszystkie, ktore zostały wczesnie mamami póki co zostały przy jednym dziecku
zastanawia mnie czemu tak jest czy to, że wczesnie zostały rodzicami czy cos innego
-
ja mam dziwna prawie bezobjawową ciaze jak bym nie zobaczyla bąbelka na usg to bym nie uwierzyla ze jestem w ciazy
jestem w 12tyg i nadal czekam na zaokraglenie brzuszka nosze zwykle ubrania w rozm 34 ciagle jem a schudlam juz 2kg żadych zachcianek czasami mam rano male mdlosci lub zawroty glowy strasznie bola mnie piersi od 8tyg ciazy i zauważyłam ze szybciej sie denerwuje
z córka szybko sie zaokraglilam na początku czulam sie dziwnie inaczej wiecznie zmeczona od 3 mies mdlałam i wymiotowalam i od samego poczatku mialam wstręt do wczesniej lubianych potraw smaczki na inne jedzenie drażniły mnie zapachy i piekielnie piekla zgaga...a teraz nie mam nic z wczesniejszych objawów za wymiotowaniem nie tesknie ale chciala bym juz miec ciazowe zachcianki
💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
zasnął:13.10.2015 13tc
Porzegnanie:29.10.2015 15tc
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
Ja pije kawę
3 dziennie z ekspresu z mlekiem. O dziwo w tej ciąży smakuje mi herbata pije ze 2 w ciągu dnia z cytryna miodem i sokiem malinowym
ah i coca cola
.. uwielbiam i pije nałogowo.
Wyrodna matka jakaś jestem chyba bo nie mam wyrzutów przez to do siebie i tak samo ich nie miałam przy 1 ciąży
-
Ja zawsze chciałam rodzeństwa dla córci... sama jestem adoptowana... do domu dziecka trafiłam z bratem i oboje zostaliśmy adoptowani 20 lat temu także zawsze we dwoje... to dużo znaczy... z drugim malenstwem czekałam do ukończenia studiów i poukladania życia... rozwód 5 lat studia... remont... umowa na czas nieokreślony w pracy... obecnie wszystko dopięte na ostatni guzik ( prawie bo jeszcze cywilny trzeba ogarnąć do kwietnia.. zaręczyny były rok temu w grudniu)... córcia chodzi do drugiej klasy i jest mega szczęśliwa i swiadoma... myślę że udało mi się ją wychować na bardzo empatyczne dzieciątko... ma świetny kontakt z maluszkami...
Mój narzeczony ma skończone 37 lat także stwierdziliśmy ze fajnie byłoby gdyby do 40 został tatusiem:) na szczęście młody duchem... Ja miałam okres gdzie troszke postanowiłam korzystać z młodości i tu impreza tu jakieś wyjście (jak córcia u taty i partner w trasie) i nagle coś we mnie pękło i mega potrzeba zostać mamusia... trzeslam się na widok wózka... dzieci... i od marca poczelismy starania... tzn mój partner naciskał żeby zacząć po obronie i byłam w szoku jak mój kochany (sory za bezposredniosc) postanowił wstrzelic się we mnie pomimo wiedzy ze właśnie mam dni płodne... dziekowalam mu ze mi zaufał a on ze widzi jak bardzo tego pragnę i ufa ze damy radę... no ale wyszło dopiero w lipcu na wakacjach...
Się rozpisalam...
Jestem przeszczesliwa że jest mi dane zostać mamusia po raz drugi...
-
kawe tez potrafiłam pic 3 razy dziennie i litry coli ale dalo sie to ograniczyc do 1 kubka kawy karmelowej a coli nie kupuje zeby nie kusila ale czasami zgrzesze i wychodze ze sklepu z puszka pepsi
moja znajoma przy kazdej ciazy pila 3-4mocne kawy dziennie litrowe energetyki i nie ograniczyła fajek a dzieciaki zdrowe urodzila
ja nie rezygnuje obsesyjnie ze swoich przyzwyczajeń ale staram sie ograniczyc zle nawyki w koncu jak bede karmic to bede musiala potrafić odmówic sobie swoich przyjemności juz mi smutno na mysl o mojej codziennej porannej kawce z jakas mala slodkoscia
a pije moze któraś z was kawe zbożowa?💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
A jeśli chodzi o brak zdecydowania na drugie przy urodzeniu pierwszego dziecka w młodym wieku jest poprostu wygoda... moja też już odchowana pewien rytm życia ustalony a przy maluszku troszkę się wszystko zmienia... pewnych rzeczy trzeba uczyć się i wypracować na nowo... ale na tym polega budowanie rodzinnego szczescia...
Straciatellaa, Olina lubią tę wiadomość
-
Ja przy karmieniu na poczatkua uważałam co jem aby nie było to tłuste i ciezkostrawne. Od samego początku piłam kawę i piłam cole
. Po 3 miesiącach jadłam praktycznie jak w ciąży
- czyli co dusza zapragnie . Syn zdrowy jak rybka rozwija się nad wyraz
zero alergii jak narazie i czegokolwiek
Każda w sumie z nas niech robi jak uważa. Ja nikogo broń Boże nie chce namawiać do niczego albo czegoś negować. Bóg każdemu z nas dał rozum a jak go wykorzysta to indywidualna sprawa :p a tak serio to każda matka wie co dla niej najlepszei najważniejsze żeby zawsze słuchać swojego wewnętrznego głosu i instynktu
Iwonka właśnie o tej wygodzie co mówisz to prawda. My zdecydowaliśmy się szybko na 2 bo wiemy ze jak Odchowamy Mikołaja to nie będzie nam się znów chciało bawić w pieluchywiec święte słowa napisałaś.
Zmęczona strasznie jestem tymi porządkamikładę się spać. Kolorowych snów :*
-
ja bede miec 6lat różnicy miedzy dziecmi toczylam doslowne wojny z mezem o rodzenstwo dla corci bo on upierał sie zeby byla jedynaczka i dawal silne argumenty
ja mam dwie siostry i wiem jak dozo znaczy miec rodzenstwo teraz w doroslym zyciu bardzo sie wspieramy
nie chcialam zeby córka czula sie samotna albo w przyszlosci miala nam za zle ze nie ma rodzenstwa
teraz jest przeszczesliwa codziennie ranio wita sie z moim brzuchem i dzidziusia nazywa babelkiem liczac na to ze to chopiec juz chce isc na bobaskowe zakupy i ciagle gada jaka bedzie dobra siostra i ze bedzie mi pomagac (mąż jest 8mies w roku za granica)
💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
przy dużym samodzielnym dziecku to jest naprawde cięzko przestawic sie spowrotem na pieluchy żałuje ze wczesniej nie naciskalam meza na drugie dziecko ale z drugiej strony latwiej bedzie z maluszkiem i 6 latka ktora jest juz samodzielna i rozsadna jak na swoj wiek i dożo czasu spedza w szkole bede miec czas dla babelka i na poradki gotowanie a najwazniejsze to drzemki po nieprzespanych nocach
koleżanka ma malenka córeczke i nieznośnego trzylatka który próbuje ciagle zwrócic na siebien uwage strzelal rzutkami do malej i wchodzil do wozka jak w nim lezala innym razem chcial ja wyniesc z pokoju...wiele miala takich niebezpiecznych sytuacji ja bym chyba nie dala sobie rady sama z dwojka malych dzieci i wszystko na mojej glowie💁♀️córka 26.07.2010r🥰
Aniołek mój skarb 😥
💁♂️Syn 21.10.2016😍 -
Cześć Kochane, ale się rozgadałyście przy weekendzie
Ja dziś byłam na uczelni od 8 do 20:30 plus dojazdy - dopiero weszłam do domu, po prostu PADAM ze zmęczeniaJeszcze wracając wgniotłam próg w aucie, bo puszczałam straż pożarną i już ze zmęczenia zjechałam z krawężnika tak szybko, jak na niego wjechałam - zarąbałam fest
A teraz pierwsze co zrobiłam po powrocie to zajrzałam do Was
Muszę sobie Was nadrobić i idę spać, jutro znowu zajęcia przez cały dzień
Tylko jeszcze Wam napiszę taką anegdotkę, bo przeczytałam, że wcześniej pisałyście o usg i płci: mojej mamie jak chodziła z nami w ciąży, to do 7msc. mówili, że będzie jeden chłopak - a potem bam! dwie dziewczynki
Ale wiadomo - to były inne czasy... -
nick nieaktualny
-
Czesc Wam!
Zrobilam dzisiaj taki "tort" pampersowy, wypraweczka dla kolezanki, ktora ma termin za miesiac
Mysle, ze jej sie spodoba, praktyczne prezenciki.
Ojjjj ja tu chyba najstarsza jestem.. 1 dzidzia i w styczniu 30!! Mama-babcia.. Tyle, ze ja mojego A. poznalam 3 lata temu, dlugo czekalismy na siebie ale sie oplacalo!
Ja dzis mialam smakowitego ogromniastego paczusia
A co do miesa to od 6 lat wogole nie jem, od 2 lat zaczelam ryby, wyniki krwi mam swietne, zelazo tez wiec nie ma reguly i smieszy mnie jak ktos mi mowi, ze powinnam jesc mieso "bo dla dziecka sie zmus", po co jak zwymiotuje od razu i na talerz zapewne. To sie wie, co organizm potrzebuje, moj najwidoczniej nie teskni za miesem
Dobrej nocki!jamniczakuchnia, Malinkowe oczekiwanie, Catelyn, dichlieb, ewcia21k, fabdorota, Lanusia93, malika89, Olina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olina wrote:tak samo do Iwonki chciałam napisać, ze pomimo, że zostałyscie mamami w młodym wieku to super, że teraz bedziecie miały juz 2 dziecko
moje znajome to wszystkie, ktore zostały wczesnie mamami póki co zostały przy jednym dziecku
zastanawia mnie czemu tak jest czy to, że wczesnie zostały rodzicami czy cos innego
),potem szkoła,praca za granicą,budowa domu i zleciało.I tak jak dziewczyny pisały,było po prostu wygodnie.Teraz mamy wszystko,mąż w grudniu zjeżdża na stałe,naszym zdaniem to idealny czas na dzidziusia.
Odmłodzą się trochę dziadkowie(tzn ja i mąż)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 07:24
Olina lubi tę wiadomość
-
Rzeczywiście młodszy wiek matki powoduje że są pełne werwy i umieją poukładać sobie życie. Moja siostra w wieku 20lat wzięła ślub i rok później mieli dziecko. Podziwiam ich. Ja nie miałam okazji wcześniej zrobić dzidziusia.. Teraz jestem dojrzalsza, mądrzejsza ale jednocześnie bardzie świadoma wszelkich niebezpieczeństw i pozytywów. Ma to swoje plusy i minusy:)
Wczoraj cały dzień sprzeczałam się z mężem. Myślałam że wyjdę z siebie, chyba mi hormony szaleją bo nigdy nie byłam tak wściekła -
Cześć dziewczyny, ja spać nie mogę.
Bolą was tez tak plecy w odcinku ledzwiowym? Tak sie krece, poduszki podkladam i godzina 7 i mam oczy jak 5zl. Chyba powaznie zastanowie sie nam zakupem tej poduszki do spania w ksztalcie litery C. Wczoraj wrocilismy późno, wykapalam sie, zerklam na was i poszlam spac.
Ja mam 27 lat, w marcu skoncze 28. Plany byly wczesniejszego macierzynstwa ale troche nam zeszlo zanim zaskoczylam.chcielibysmy drugie dzieciatko, oboje z mezem jestesmy jedynakami, zobaczymy co pokaże czas.
Malinkowe sliczne róże, pysznie wyglądają.
Za mna chodzi ochota na slone, ostre i kwasne. Wczoraj robilam kotlety jajeczne na obiad, mizerie i ziemniaki. Dzisiaj idziemy do tesciow na obiad, wiec bedzie na pewno rosół i jakies mięso, maz mowil ze kapusta mloda i ziemniaki.
Jakie macie plany na niedziele? -
Hej hej wczoraj bylam na prenatalnych lekarz juz mi okreslił płec:
Patrzcie na to zdjecie wczoraj
ta antenka to ponoc fiutek.Wiolcia1405, ewcia21k, essentiel, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, Sunday, Endzis, Babu, Lanusia93, malika89, malala lubią tę wiadomość