X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 studiowałaś dziennie? :D ja dziennie ciągnę filoligię :) mam nadzieję,ze uda mi się do końca zaliczyć ten rok,a od października planuje na filoligii roczną dziekankę :) zaoczne będę kontynuować :) Jak mała będzie mieć 1.5 roczku dokończę te dzienne :) Bynajmniej taki mam plan! :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    jamniczakuchnia mniaam, Pavlova! Chyba wpadam do Ciebie na obiad :D

Zapraszam :D

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essentiel wrote:
    Lanusia93 studiowałaś dziennie? :D ja dziennie ciągnę filoligię :) mam nadzieję,ze uda mi się do końca zaliczyć ten rok,a od października planuje na filoligii roczną dziekankę :) zaoczne będę kontynuować :) Jak mała będzie mieć 1.5 roczku dokończę te dzienne :) Bynajmniej taki mam plan! :D

Tak, 1 semestr chodziłam na zajęcia w ciąży, potem miałam indywidualny tok studiów (zdawałam tylko egzaminy i kolokwia), bo moja ciąża to był jeden wielki pobyt w szpitalu, krwiaki i leżenie :P
    Potem 1 semestr 3 roku znowu miałam indywidualną organizację studiów, a 2 semestr już chodziłam. Córcia miała pół roku jak wróciłam na studia... Było mi bardzo ciężko, bardzo. Nie tyle z nauką, bo uczyłam się od zawsze wieczorami, czyli jak szła spać po 19 to siadałam do nauki i do 23 nie odpuszczałam :) Było mi ciężko psychicznie, że córka siedzi z dziadkami, a ja na uczelni :( Ale to się skończyło i mam tytuł licencjata :P Było warto ;)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba i wiolcia ja podobnie,ale synek z końca lipca wiec troszkę starszy od Waszych. Mam czasem myśli takie jak to będzie, ale jakoś się ułoży. Wszystko da się ogarnąć, wiec będzie ok
    Powiem Wam ,ze czułam ostatnio takie laskotanie w brzuchu jak miałam w pierwszej ciąży i sobie wszystko przypomniałam, ale ja myślę ,że to za wcześnie i mi się wydawało. Przyjdzie czas na odczuwanie ruchów i to będzie fajne :)

Wiolcia1405, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa ja też takie laskotanie czuje ale tak jak Tobie wydaje mi się ze to zbyt wcześnie.
    Moja lekarka mówi ze mimo że nie jestem pierworodka to ruchy mogę poczuć od 14 tygodnia :) zostało tylko czekać na słodkie pukanie :) mimo wszystko ciesze się ze będzie ono szybciej niż za 1 razem ( 16-17 tydzień ;) )

Larisa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 ja niestety naszych rodziców mam daleko,nie będę miała z kim zostawić małej,a nie wyobrażam sobie oddać jej do żłobka,czy niani,stąd decyzja o dziekance :) Bedzie dobrze,bo musi :) Ta mała istotka jest dla mnie ogromną motywacją :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co, która chętna na Pavlovą? :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cfb9baa4d13.jpg

malika89, dziewussia, fabdorota, Sunday, mania, Lanusia93, Catelyn, ewcia21k, Babu, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

• essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko,jak pięknie wygląda! :o

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, synek śpi to mam trochę czasu. W zeszłym tyg byłam na wizycie, lekarz widział chłopca, ale jeszcze poczekam, nie napalam się, bo mam jeszcze nadzieję na córeczkę. Ale najważniejsze żeby zdrowe. Już sobie pomyślałam, że jak faktycznie synek, to może Mikołaj :)
    Wg belly zaczynam dziś 16 tydz., brzuszek mam już całkiem całkiem. Za tydzień jedziemy do znajomych na Mazury, podobno planują ślub w maju 2016 i jeśli urodzę po terminie, a oni będą mieli ten ślub na początku maja to pewnie nie pojedziemy. Chyba że termin jednak przesuną.
    Jak Oskarek wstanie to jedziemy na basen, miłej niedzieli.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Ja ja ja, poproszę troszkę. :-D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:

Chyba lubisz piec, co?
    Ja uwielbiam stać przy garach, ale ciasta to dla mnie meczarnia :D Niby prawie zawsze wychodzą, ale bardzo nie lubię się z nimi babrac. Raz na jakiś czas coś upieke, głównie ze względu na przyszłego męża, ale zero przyjemności z tego. Ostatnio upieklam ucierane ze śliwkami, bo z tym mało roboty:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale rzadko zaglądam... Nadrobiłam kilka ostatnich stron:)
    Ja dalej chora - dzis doszedł okropny ból głowy - żałuje ze nie pojechałam z małym na weekend do rodziców - mogłabym sie wygrzać a tak to maz w pracy i tyle z tego mam.

U nas tez mała różnica wieku :) Mikołaj z 7.11.2014 - lada moment rok bedzie miał.
    Mi 2 października stuknęło 25, wiec widzę ze sporo nas w takim wieku :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zdecydowanie wolę gotować niz piec :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i miałam wizytę u gin - plan na ten miesiąc skupić sie na ciśnieniu - 135/80 dla mojej gin za wysokie tym bardziej Żr w pierwszej ciazy norma było zwykle 90/60. Mam kontrolować, brać magnez. Jak sie bedzie utrzymywało w okolicach 130 to po macierzyńskim tez chce od razu na l4 mnie wysłać i pewnie dopegyt by dała.
    9 listopada kolejna wizyta. We wtorek teściowa ma mi przysłać ciśnieniomierz bo zostawiliśmy moj babci meza. Stwierdziła Że go nam oddadzą.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Aa i miałam wizytę u gin - plan na ten miesiąc skupić sie na ciśnieniu - 135/80 dla mojej gin za wysokie tym bardziej Żr w pierwszej ciazy norma było zwykle 90/60. Mam kontrolować, brać magnez. Jak sie bedzie utrzymywało w okolicach 130 to po macierzyńskim tez chce od razu na l4 mnie wysłać i pewnie dopegyt by dała.
    9 listopada kolejna wizyta. We wtorek teściowa ma mi przysłać ciśnieniomierz bo zostawiliśmy moj babci meza. Stwierdziła Że go nam oddadzą.

Na ostatnich wizytach mialam tez "wysokie" cisnienie 130/85 oraz 140/75, no ale to trochę mój błąd bo albo było mierzone tuż po zejściu z rowera (dojeżdżam na rowerze) albo po szybkim marszu ;) lekarz mi nic nie powiedzial no ale tego pilnują babki z rejestracji. Dostalam do domu kalendarzyk do zapisywania i sprawdzalam rano i wieczorem - po spokojnym lezeniu ;) i na szczescie mam w normie ;)
    Ja będę dojrzałą mamusią ;) jak ur będę miała 31 ale dwa miesiące później juz 32 :) ale nigdy tez nie chcialam dziecka w wieku 20, wtedy byly studia i zabawa a mojego przyszlego meza i tak poznalam w wieku 25. Jesteśmy 5 lat po slubie i dopiero teraz uznalismy ze czas na dziecko, lubimy podroze i chcieliśmy nacieszyć się też sobą a teraz będziemy zwiedzać z maluszkiem :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje było mierzone w pełnym spokoju - jak już wysiedziałam się z 15 minut w poczekalni, bo zapomniałam pójść zmierzyć do położnej ;)
    na poprzedniej wizycie miałam 130/80, no ale zobaczymy co cały miesiąc pokaże.

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kilku dniach mierzenia uznałam że jest ok więc nie będę mierzyć juz dalej tylko się tym stresuje ;) a przed każdą wizytą będę siedziała 15min na ławeczce aby bylo juz ok;)
    Wracam do robienia karuzeli;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Chyba lubisz piec, co?
    Ja uwielbiam stać przy garach, ale ciasta to dla mnie meczarnia :D Niby prawie zawsze wychodzą, ale bardzo nie lubię się z nimi babrac. Raz na jakiś czas coś upieke, głównie ze względu na przyszłego męża, ale zero przyjemności z tego. Ostatnio upieklam ucierane ze śliwkami, bo z tym mało roboty:D

Lubię, lubię! I gotować i piec :D Teraz mam w końcu na to czas :)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam gotować ale piec... to nie dla mnie :D teraz poza tym mało czasu na to :) synek na głowie siedzi :D na szczęście je to co my juz od kiedy skończył 7 miesięcy. . A tak ? Od 4 gotowanie zupek masakra :/
    No ale zawsze jakaś kanapkę trzeba zrobić jakiś budyń ugotować czy coś :) dzieciaki lubią pójść. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 16:31

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w związku z ciśnieniem mam jutro kardiologa troche się boje, ze cos niepokojącego wyjdzie...kołatania mam ciągle myślałam może, ze to początek ciąży i strach o wszystko tak na mnie działał ale teraz nic się nie uspokoiło...

Lanusia czyli jestesmy z jednego miasta ?? Mlekiem i dżemami płynącego ;)

Jamniczakuchnia wow pięknie to Twoje dzieło wygląda w zyciu bym nic takiego nie zrobiła bo piec to ja nie umiem wcale. Tzn podstawa biszkopt, ciasto marchewkowe, ciasto kruche i to chyba wszystko :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ