Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lanusia93 studiowałaś dziennie?
ja dziennie ciągnę filoligię
mam nadzieję,ze uda mi się do końca zaliczyć ten rok,a od października planuje na filoligii roczną dziekankę
zaoczne będę kontynuować
Jak mała będzie mieć 1.5 roczku dokończę te dzienne
Bynajmniej taki mam plan!
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
nick nieaktualny
-
essentiel wrote:Lanusia93 studiowałaś dziennie?
ja dziennie ciągnę filoligię
mam nadzieję,ze uda mi się do końca zaliczyć ten rok,a od października planuje na filoligii roczną dziekankę
zaoczne będę kontynuować
Jak mała będzie mieć 1.5 roczku dokończę te dzienne
Bynajmniej taki mam plan!
Tak, 1 semestr chodziłam na zajęcia w ciąży, potem miałam indywidualny tok studiów (zdawałam tylko egzaminy i kolokwia), bo moja ciąża to był jeden wielki pobyt w szpitalu, krwiaki i leżenie
Potem 1 semestr 3 roku znowu miałam indywidualną organizację studiów, a 2 semestr już chodziłam. Córcia miała pół roku jak wróciłam na studia... Było mi bardzo ciężko, bardzo. Nie tyle z nauką, bo uczyłam się od zawsze wieczorami, czyli jak szła spać po 19 to siadałam do nauki i do 23 nie odpuszczałamByło mi ciężko psychicznie, że córka siedzi z dziadkami, a ja na uczelni
Ale to się skończyło i mam tytuł licencjata
Było warto
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Baba i wiolcia ja podobnie,ale synek z końca lipca wiec troszkę starszy od Waszych. Mam czasem myśli takie jak to będzie, ale jakoś się ułoży. Wszystko da się ogarnąć, wiec będzie ok
Powiem Wam ,ze czułam ostatnio takie laskotanie w brzuchu jak miałam w pierwszej ciąży i sobie wszystko przypomniałam, ale ja myślę ,że to za wcześnie i mi się wydawało. Przyjdzie czas na odczuwanie ruchów i to będzie fajneWiolcia1405, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
Larisa ja też takie laskotanie czuje ale tak jak Tobie wydaje mi się ze to zbyt wcześnie.
Moja lekarka mówi ze mimo że nie jestem pierworodka to ruchy mogę poczuć od 14 tygodniazostało tylko czekać na słodkie pukanie
mimo wszystko ciesze się ze będzie ono szybciej niż za 1 razem ( 16-17 tydzień
)
Larisa lubi tę wiadomość
-
Lanusia93 ja niestety naszych rodziców mam daleko,nie będę miała z kim zostawić małej,a nie wyobrażam sobie oddać jej do żłobka,czy niani,stąd decyzja o dziekance
Bedzie dobrze,bo musi
Ta mała istotka jest dla mnie ogromną motywacją
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, synek śpi to mam trochę czasu. W zeszłym tyg byłam na wizycie, lekarz widział chłopca, ale jeszcze poczekam, nie napalam się, bo mam jeszcze nadzieję na córeczkę. Ale najważniejsze żeby zdrowe. Już sobie pomyślałam, że jak faktycznie synek, to może Mikołaj
Wg belly zaczynam dziś 16 tydz., brzuszek mam już całkiem całkiem. Za tydzień jedziemy do znajomych na Mazury, podobno planują ślub w maju 2016 i jeśli urodzę po terminie, a oni będą mieli ten ślub na początku maja to pewnie nie pojedziemy. Chyba że termin jednak przesuną.
Jak Oskarek wstanie to jedziemy na basen, miłej niedzieli.
-
jamniczakuchnia wrote:To co, która chętna na Pavlovą?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cfb9baa4d13.jpg
Ja uwielbiam stać przy garach, ale ciasta to dla mnie meczarniaNiby prawie zawsze wychodzą, ale bardzo nie lubię się z nimi babrac. Raz na jakiś czas coś upieke, głównie ze względu na przyszłego męża, ale zero przyjemności z tego. Ostatnio upieklam ucierane ze śliwkami, bo z tym mało roboty:D
-
Ale rzadko zaglądam... Nadrobiłam kilka ostatnich stron:)
Ja dalej chora - dzis doszedł okropny ból głowy - żałuje ze nie pojechałam z małym na weekend do rodziców - mogłabym sie wygrzać a tak to maz w pracy i tyle z tego mam.
U nas tez mała różnica wiekuMikołaj z 7.11.2014 - lada moment rok bedzie miał.
Mi 2 października stuknęło 25, wiec widzę ze sporo nas w takim wieku -
Aa i miałam wizytę u gin - plan na ten miesiąc skupić sie na ciśnieniu - 135/80 dla mojej gin za wysokie tym bardziej Żr w pierwszej ciazy norma było zwykle 90/60. Mam kontrolować, brać magnez. Jak sie bedzie utrzymywało w okolicach 130 to po macierzyńskim tez chce od razu na l4 mnie wysłać i pewnie dopegyt by dała.
9 listopada kolejna wizyta. We wtorek teściowa ma mi przysłać ciśnieniomierz bo zostawiliśmy moj babci meza. Stwierdziła Że go nam oddadzą. -
Mag.1990 wrote:Aa i miałam wizytę u gin - plan na ten miesiąc skupić sie na ciśnieniu - 135/80 dla mojej gin za wysokie tym bardziej Żr w pierwszej ciazy norma było zwykle 90/60. Mam kontrolować, brać magnez. Jak sie bedzie utrzymywało w okolicach 130 to po macierzyńskim tez chce od razu na l4 mnie wysłać i pewnie dopegyt by dała.
9 listopada kolejna wizyta. We wtorek teściowa ma mi przysłać ciśnieniomierz bo zostawiliśmy moj babci meza. Stwierdziła Że go nam oddadzą.
Na ostatnich wizytach mialam tez "wysokie" cisnienie 130/85 oraz 140/75, no ale to trochę mój błąd bo albo było mierzone tuż po zejściu z rowera (dojeżdżam na rowerze) albo po szybkim marszulekarz mi nic nie powiedzial no ale tego pilnują babki z rejestracji. Dostalam do domu kalendarzyk do zapisywania i sprawdzalam rano i wieczorem - po spokojnym lezeniu
i na szczescie mam w normie
Ja będę dojrzałą mamusiąjak ur będę miała 31 ale dwa miesiące później juz 32
ale nigdy tez nie chcialam dziecka w wieku 20, wtedy byly studia i zabawa a mojego przyszlego meza i tak poznalam w wieku 25. Jesteśmy 5 lat po slubie i dopiero teraz uznalismy ze czas na dziecko, lubimy podroze i chcieliśmy nacieszyć się też sobą a teraz będziemy zwiedzać z maluszkiem
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:Chyba lubisz piec, co?
Ja uwielbiam stać przy garach, ale ciasta to dla mnie meczarniaNiby prawie zawsze wychodzą, ale bardzo nie lubię się z nimi babrac. Raz na jakiś czas coś upieke, głównie ze względu na przyszłego męża, ale zero przyjemności z tego. Ostatnio upieklam ucierane ze śliwkami, bo z tym mało roboty:D
Lubię, lubię! I gotować i piecTeraz mam w końcu na to czas
-
Ja tez uwielbiam gotować ale piec... to nie dla mnie
teraz poza tym mało czasu na to
synek na głowie siedzi
na szczęście je to co my juz od kiedy skończył 7 miesięcy. . A tak ? Od 4 gotowanie zupek masakra
No ale zawsze jakaś kanapkę trzeba zrobić jakiś budyń ugotować czy cośdzieciaki lubią pójść.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 16:31
-
Ja właśnie w związku z ciśnieniem mam jutro kardiologa troche się boje, ze cos niepokojącego wyjdzie...kołatania mam ciągle myślałam może, ze to początek ciąży i strach o wszystko tak na mnie działał ale teraz nic się nie uspokoiło...
Lanusia czyli jestesmy z jednego miasta ?? Mlekiem i dżemami płynącego
Jamniczakuchnia wow pięknie to Twoje dzieło wygląda w zyciu bym nic takiego nie zrobiła bo piec to ja nie umiem wcale. Tzn podstawa biszkopt, ciasto marchewkowe, ciasto kruche i to chyba wszystko