X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wy śpicie? tylko na lewym boku ?

"Optymalną pozycją do snu dla kobiety spodziewającej się dziecka jest położenie się na lewym boku. Gdy ciężarna leży na lewej stronie tułowia, zwiększa się ilość krwi i składników odżywczych dostarczanych do łożyska i dziecka. Nogi powinny być ugięte w kolanach, a pomiędzy nogami należy umieścić poduszkę."

km5smg7yv4tozota.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa ja na prawym, i kupilam juz sobie rogala do spania i jest boski...

Co do karmienia to ja przy 1 dziecku mowilam ze bede karmic do 2 lat, a tu co..1 miesiac stres, powrót do szpitala i po karmieniu.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha czyli nie powinnam sie martwic ze nie potrafie spac a lewym boku :) ? tez mam rogala i czasem maz podbiera mi nocy :D

km5smg7yv4tozota.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia ja w marcu będę miała 29lat,dokładnie ostatniego marca :)
    Ja śpię różnie,oczywiście zasypiam na lewym boku,ale budzę się różnie :)
    Ja syna karmiłam 3 miesiące,dostał skazy białkowej i musieliśmy się przerzucić na mm. Może teraz uda się karmić dłużej,ale też bez przesady ;) Moim zdaniem do pół roku jest wystarczająco, jakoś nie umiem sobie wyobrazić,że mogłabym karmić malucha,który już biega :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 08:22

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701, gratuluję! Ewidentnie chłopak :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sen to ja śpię na prawym boku,tak jestem przyzwyczajona :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)
    Ja śpię na brzuchu :) wcześniejsza ciążę całą tez spalam na brzuchu dosłownie :D wyobraźcie sobie jak komicznie to wyglądało :) położne na patologi się ze mnie śmiały :D mimo że zasypialam na którymś boku zawsze i tak wędrował w kucki na brzuch :)
    Rok temu strasznie upalne lato było spuchlam cała.. najbardziej ręce i nogi oczywiście :/ obrączki nie nosiłam buty musiałam kupić większe w żadne nie mieściłam stopy :/ po porodzie dosłownie dobę po od razu ta woda zleciala nagle klapki do szpitala były luźne a palce no cóż. . :) obrączkę powiększyłam ;)
    Ciesze się ze teraz ominie mnie noszenie brzucha w najgorszych miesiącach :) nawet nie wiecie jak bardzo :):)

Ewelina gratuluję synka :) niepodważalny dowód :) :p

Mój syn dzisiaj miał zła noc :( budził się dosłownie co godzinę z płaczem zasnął wtulony we mnie o 4 i tak spaliśmy do 8 . Wyglądam jak mambie :D ale kawka juz powoli stawia mnie na nogi :)
    Milej i spokojnej niedzieli ! :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze spalam na prawym boku a wlasciie na polboku bo wiekszosc na brzuchu :p ale teraz staram sie w nocy pezewracac tez na lewy bok chociaz nie zawsze to wyjdzie ;p

Moje gardlo cierpi i to bardzo :( Poradźcie mi coś proszę :(

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja zawsze spalam na prawym boku a wlasciie na polboku bo wiekszosc na brzuchu :p ale teraz staram sie w nocy pezewracac tez na lewy bok chociaz nie zawsze to wyjdzie ;p

Moje gardlo cierpi i to bardzo :( Poradźcie mi coś proszę :(

Mi pomógł nebulizator syna :) oprócz tego Tantum verde dużo cytryny czosnku . Herbata z cytryna miodem i sokiem malinowym . I polecam jeszcze inhalacje ! :)
    EDIT : do ssania tymianek i podbial! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 09:18

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też obudziłam z bólem gardła. Póki co w ruch poszedł syrop z aronii i herbata, ale skocze chyba po ten Prenalen, czy jak mu tam...
    Ja śpię głównie na lewym boku, trochę na prawym i coraz mniej na brzuchu, bo przestaje mi być na nim wygodnie. A przed ciąża to na brzucholu non stop

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No inhalacje to wiem ale nie mam nebulizatora :/ musze w koncu kupic ;)
    Dobra to dzialam z herbata najpierw ;)
    Dziękuję za rady ;)

• mania Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Ewelina no ewidentnie chłopak gratuluję :)

Malinkowe super te różyczki ostatnio w ugotowanych ktoś je robił i tez mnie zaciekawily.

Zdrowka chorujacym!

Ja też miłam wczoraj cichy dzień z mężem tak mnie wkurzył, że masakra ale miałam spokój cały dzień przynajmniej :) dziś jedziemy do castoramy musze parę rzeczy do domu kupić.

CO do spania to od zawsze lubiłam spać na lewym boku i na brzuszku teraz brzuszek opada wiec zasypiam na lewy boku ale zazwyczaj jak budzę się na siku to leżę na wznak a nigdy nie lubiłam tak spać :)

ja też bede starszą mamą bo urodze 1,5 miesiąca przed 30. Chcieliśmy wcześniej ale zeszło nam 4 lata ; (

milej niedzieli ;)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ze spaniem jest tak przynajmniej u mnie że po postu mi wygodnie jest spać na lewym boku. Wydaje mi się czasem że jak położę się na prawym to mi jakoś dziwnie jakby coś uciskało, a na plecach to jak za długo poleżę to krzyża bolą. Mój organizm sam decyduje co jest odpowiednie.

A co do małej różnicy wieku to ja też będę mieć na początku małą jazdę. Córa ur. we wrześniu 2014 a rodzeństwo kwiecień 2016.
    Już teraz czasem jest nie wesoło bo czasu na odpoczynek prawie nie ma, jedyna okazja jak mała śpi w ciągu dnia. A w nocy to też niestety się często budzi.

Jeszcze nie byłam na usg 11-14 tydz.
    Teraz mam problem bo nie mam z kim małej zostawić i tak się przedłużyło. Oby się lekarz nie wściekał że na ostatnią chwilę przychodzę.

I wydaje mi się że coś tam już czuje w brzuszku;)

Larisa lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba mój syn tez wrzesień 2014 dokładnie 10 ;) :) wiec taka sama różnica . :) najgorsze pierwsze pół roku potem już zleci.. oby tylko nasze starszaki nie były zazdrosne bo jednak małe i tez pragną bliskości która poniekąd ktoś im w jakimś stopniu zabierze.
    Ale damy rade ! :)

Larisa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nebulizator może się przydać też dziecku (jeśli nie będzie się bało maseczki, a smoczek będzie tolerować).

Ja o dziwo jestem zdrowa. Córa była w ostatnim mies 2 razy przeziębiona. Mąż też się czasem smarka. Dzieci szwagierki, która mieszka z nami to jak się sezon zaczął to na okrągło coś. Ale popijam herbatkę z domowej roboty sokiem malinowym i cytrynką, do tego rutinoskorbin i jest na razie ok. W poprzedniej ciąży to w podobnym okresie byłam 2 razy przeziębiona w tym raz był temp 38.

Teściowie i szwagierka w tamtym tyg dowiedzieli się o ciąży, nawet się nie domyślili chociaż razem mieszkamy, a już widać okrągły brzuszek i do tego 3 kg na plusie.

A rodzicom powiem za tydzień. Nie mam się jak do nich wybrać, bo tam to straszna zaraza panuje. katar na porządku dziennym, ostatnio zapalenie płuc u siostrzenicy z którym wylądowała w szpitalu. a po powrocie z tamtąd przywlekła nanowirusa.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boje o zazdrość starszej. niby uwielbia dzieci. Jak widzi jakieś to woła dzidzi i się cieszy strasznie (małe to zaściskała na śmierć).

Żałuje trochę, że tak późno było pierwsze, bo z moim mężem to jestem od szkoły średniej. Chciałam mieć trójkę. No ale już taka młoda nie jestem i do tego druga ciąża może się skończyć cięciem. To trzecie bym chciała jakbym trochę tą dwójkę odchowała. I wychodzi że się nie wyrobię bo po 35 r.ż. nie te siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 11:20

wiecznie lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli dziewczyny :)
    Mnie coś naszla ochota na sałatkę z selerem i ananasem,więc pędzę do kuchni :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robię udka z kaczki, a do tego buraki z karmelizowaną cebulą i jabłkiem. Na deser Pavlova ze śmietaną ;)

Po południu do kościoła i na spacer :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, przełamałam się i piszę z laptopa teściowej :P Przyjechaliśmy na cały miesiąc w odwiedziny do Łowicza :)
    Ja nadal chora, z dnia na dzień jest coraz gorzej :( Mam już ropny katar z krwią i jutro idę biegiem do lekarza!

Witam nowe dziewczyny :) Gratuluję udanych wizyt :*

Och, pojawiło się tyyyle tematów, więc dodam coś w skrócie od siebie :)
    Chodzę już tylko w legginsach i spodniach ciążowych (mam 3 pary z H&M po poprzedniej ciąży).

essentiel, dasz radę :) Podziwiam za 2 kierunki! Ja z Lilą w brzuszku skończyłam 2 semestr filologii angielskiej, a z Lilianką na kolanach pisałam pracę licencjacką :)
    Urodziłam małą w wieku 20 lat, teraz jak Groszek przyjdzie na świat to będę wciąż pełną życia (mam nadzieję! :D ) 22-latką :)

Co do nabiału- codziennie kakao i do śniadania płatki z mlekiem :P Nigdy mnie tak do mleka nie ciągnęło.

W temacie karmienia piersią- miesiąc po porodzie dostałam miesiączkę, od razu w tym cyklu była owulacja ;) A karmiłam ok. 5 miesięcy. Teraz chciałabym jak najdłużej, nawet 2 lata i będę o to walczyć :)

A śpię tak jak mi wygodnie, po 20 tygodniu będę bardziej zwracać uwagę na spanie na lewym boku, bo to zdrowsze dla malucha.

Właśnie dziś zaczynam 2 trymestr! <3
    Jestem tak bardzo szczęśliwa......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 12:07

Aleksandrakili, ewcia21k, Dobson lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia mniaam, Pavlova! Chyba wpadam do Ciebie na obiad :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ