X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wy śpicie? tylko na lewym boku ?

"Optymalną pozycją do snu dla kobiety spodziewającej się dziecka jest położenie się na lewym boku. Gdy ciężarna leży na lewej stronie tułowia, zwiększa się ilość krwi i składników odżywczych dostarczanych do łożyska i dziecka. Nogi powinny być ugięte w kolanach, a pomiędzy nogami należy umieścić poduszkę."

km5smg7yv4tozota.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa ja na prawym, i kupilam juz sobie rogala do spania i jest boski...

Co do karmienia to ja przy 1 dziecku mowilam ze bede karmic do 2 lat, a tu co..1 miesiac stres, powrót do szpitala i po karmieniu.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha czyli nie powinnam sie martwic ze nie potrafie spac a lewym boku :) ? tez mam rogala i czasem maz podbiera mi nocy :D

km5smg7yv4tozota.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia ja w marcu będę miała 29lat,dokładnie ostatniego marca :)
    Ja śpię różnie,oczywiście zasypiam na lewym boku,ale budzę się różnie :)
    Ja syna karmiłam 3 miesiące,dostał skazy białkowej i musieliśmy się przerzucić na mm. Może teraz uda się karmić dłużej,ale też bez przesady ;) Moim zdaniem do pół roku jest wystarczająco, jakoś nie umiem sobie wyobrazić,że mogłabym karmić malucha,który już biega :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 08:22

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina0701, gratuluję! Ewidentnie chłopak :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sen to ja śpię na prawym boku,tak jestem przyzwyczajona :)

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień :)
    Ja śpię na brzuchu :) wcześniejsza ciążę całą tez spalam na brzuchu dosłownie :D wyobraźcie sobie jak komicznie to wyglądało :) położne na patologi się ze mnie śmiały :D mimo że zasypialam na którymś boku zawsze i tak wędrował w kucki na brzuch :)
    Rok temu strasznie upalne lato było spuchlam cała.. najbardziej ręce i nogi oczywiście :/ obrączki nie nosiłam buty musiałam kupić większe w żadne nie mieściłam stopy :/ po porodzie dosłownie dobę po od razu ta woda zleciala nagle klapki do szpitala były luźne a palce no cóż. . :) obrączkę powiększyłam ;)
    Ciesze się ze teraz ominie mnie noszenie brzucha w najgorszych miesiącach :) nawet nie wiecie jak bardzo :):)

Ewelina gratuluję synka :) niepodważalny dowód :) :p

Mój syn dzisiaj miał zła noc :( budził się dosłownie co godzinę z płaczem zasnął wtulony we mnie o 4 i tak spaliśmy do 8 . Wyglądam jak mambie :D ale kawka juz powoli stawia mnie na nogi :)
    Milej i spokojnej niedzieli ! :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze spalam na prawym boku a wlasciie na polboku bo wiekszosc na brzuchu :p ale teraz staram sie w nocy pezewracac tez na lewy bok chociaz nie zawsze to wyjdzie ;p

Moje gardlo cierpi i to bardzo :( Poradźcie mi coś proszę :(

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja zawsze spalam na prawym boku a wlasciie na polboku bo wiekszosc na brzuchu :p ale teraz staram sie w nocy pezewracac tez na lewy bok chociaz nie zawsze to wyjdzie ;p

Moje gardlo cierpi i to bardzo :( Poradźcie mi coś proszę :(

Mi pomógł nebulizator syna :) oprócz tego Tantum verde dużo cytryny czosnku . Herbata z cytryna miodem i sokiem malinowym . I polecam jeszcze inhalacje ! :)
    EDIT : do ssania tymianek i podbial! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 09:18

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też obudziłam z bólem gardła. Póki co w ruch poszedł syrop z aronii i herbata, ale skocze chyba po ten Prenalen, czy jak mu tam...
    Ja śpię głównie na lewym boku, trochę na prawym i coraz mniej na brzuchu, bo przestaje mi być na nim wygodnie. A przed ciąża to na brzucholu non stop

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No inhalacje to wiem ale nie mam nebulizatora :/ musze w koncu kupic ;)
    Dobra to dzialam z herbata najpierw ;)
    Dziękuję za rady ;)

• mania Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Ewelina no ewidentnie chłopak gratuluję :)

Malinkowe super te różyczki ostatnio w ugotowanych ktoś je robił i tez mnie zaciekawily.

Zdrowka chorujacym!

Ja też miłam wczoraj cichy dzień z mężem tak mnie wkurzył, że masakra ale miałam spokój cały dzień przynajmniej :) dziś jedziemy do castoramy musze parę rzeczy do domu kupić.

CO do spania to od zawsze lubiłam spać na lewym boku i na brzuszku teraz brzuszek opada wiec zasypiam na lewy boku ale zazwyczaj jak budzę się na siku to leżę na wznak a nigdy nie lubiłam tak spać :)

ja też bede starszą mamą bo urodze 1,5 miesiąca przed 30. Chcieliśmy wcześniej ale zeszło nam 4 lata ; (

milej niedzieli ;)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ze spaniem jest tak przynajmniej u mnie że po postu mi wygodnie jest spać na lewym boku. Wydaje mi się czasem że jak położę się na prawym to mi jakoś dziwnie jakby coś uciskało, a na plecach to jak za długo poleżę to krzyża bolą. Mój organizm sam decyduje co jest odpowiednie.

A co do małej różnicy wieku to ja też będę mieć na początku małą jazdę. Córa ur. we wrześniu 2014 a rodzeństwo kwiecień 2016.
    Już teraz czasem jest nie wesoło bo czasu na odpoczynek prawie nie ma, jedyna okazja jak mała śpi w ciągu dnia. A w nocy to też niestety się często budzi.

Jeszcze nie byłam na usg 11-14 tydz.
    Teraz mam problem bo nie mam z kim małej zostawić i tak się przedłużyło. Oby się lekarz nie wściekał że na ostatnią chwilę przychodzę.

I wydaje mi się że coś tam już czuje w brzuszku;)

Larisa lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba mój syn tez wrzesień 2014 dokładnie 10 ;) :) wiec taka sama różnica . :) najgorsze pierwsze pół roku potem już zleci.. oby tylko nasze starszaki nie były zazdrosne bo jednak małe i tez pragną bliskości która poniekąd ktoś im w jakimś stopniu zabierze.
    Ale damy rade ! :)

Larisa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nebulizator może się przydać też dziecku (jeśli nie będzie się bało maseczki, a smoczek będzie tolerować).

Ja o dziwo jestem zdrowa. Córa była w ostatnim mies 2 razy przeziębiona. Mąż też się czasem smarka. Dzieci szwagierki, która mieszka z nami to jak się sezon zaczął to na okrągło coś. Ale popijam herbatkę z domowej roboty sokiem malinowym i cytrynką, do tego rutinoskorbin i jest na razie ok. W poprzedniej ciąży to w podobnym okresie byłam 2 razy przeziębiona w tym raz był temp 38.

Teściowie i szwagierka w tamtym tyg dowiedzieli się o ciąży, nawet się nie domyślili chociaż razem mieszkamy, a już widać okrągły brzuszek i do tego 3 kg na plusie.

A rodzicom powiem za tydzień. Nie mam się jak do nich wybrać, bo tam to straszna zaraza panuje. katar na porządku dziennym, ostatnio zapalenie płuc u siostrzenicy z którym wylądowała w szpitalu. a po powrocie z tamtąd przywlekła nanowirusa.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boje o zazdrość starszej. niby uwielbia dzieci. Jak widzi jakieś to woła dzidzi i się cieszy strasznie (małe to zaściskała na śmierć).

Żałuje trochę, że tak późno było pierwsze, bo z moim mężem to jestem od szkoły średniej. Chciałam mieć trójkę. No ale już taka młoda nie jestem i do tego druga ciąża może się skończyć cięciem. To trzecie bym chciała jakbym trochę tą dwójkę odchowała. I wychodzi że się nie wyrobię bo po 35 r.ż. nie te siły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 11:20

wiecznie lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli dziewczyny :)
    Mnie coś naszla ochota na sałatkę z selerem i ananasem,więc pędzę do kuchni :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robię udka z kaczki, a do tego buraki z karmelizowaną cebulą i jabłkiem. Na deser Pavlova ze śmietaną ;)

Po południu do kościoła i na spacer :)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, przełamałam się i piszę z laptopa teściowej :P Przyjechaliśmy na cały miesiąc w odwiedziny do Łowicza :)
    Ja nadal chora, z dnia na dzień jest coraz gorzej :( Mam już ropny katar z krwią i jutro idę biegiem do lekarza!

Witam nowe dziewczyny :) Gratuluję udanych wizyt :*

Och, pojawiło się tyyyle tematów, więc dodam coś w skrócie od siebie :)
    Chodzę już tylko w legginsach i spodniach ciążowych (mam 3 pary z H&M po poprzedniej ciąży).

essentiel, dasz radę :) Podziwiam za 2 kierunki! Ja z Lilą w brzuszku skończyłam 2 semestr filologii angielskiej, a z Lilianką na kolanach pisałam pracę licencjacką :)
    Urodziłam małą w wieku 20 lat, teraz jak Groszek przyjdzie na świat to będę wciąż pełną życia (mam nadzieję! :D ) 22-latką :)

Co do nabiału- codziennie kakao i do śniadania płatki z mlekiem :P Nigdy mnie tak do mleka nie ciągnęło.

W temacie karmienia piersią- miesiąc po porodzie dostałam miesiączkę, od razu w tym cyklu była owulacja ;) A karmiłam ok. 5 miesięcy. Teraz chciałabym jak najdłużej, nawet 2 lata i będę o to walczyć :)

A śpię tak jak mi wygodnie, po 20 tygodniu będę bardziej zwracać uwagę na spanie na lewym boku, bo to zdrowsze dla malucha.

Właśnie dziś zaczynam 2 trymestr! <3
    Jestem tak bardzo szczęśliwa......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 12:07

Aleksandrakili, ewcia21k, Dobson lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia mniaam, Pavlova! Chyba wpadam do Ciebie na obiad :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ