X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja corcie rodzilam jak miałam 19 lat a teraz rocznikowo będę miała 28... teraz w październiku kończę 27...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Mania za link:) Okazało się że szukałam w złym dziale. Ostatecznie zamówilam te za 39,90 też szary melanż i narazie starczy ciążówek :P

CO do zachcianek to ja mam ciągle jakieś ale i przed ciążą mi się zdarzało że przypomniałmmi się jakiś smak i musiałam to zjeść np dziś piekłam schabik i jadłam z ćwikłą a teraz zajadam się swojską kiełbaską również z ćwikłą. Jedyne co to strasznie mnie własnie od nabiału odrzuciło, mleka nigdy nie lubiłam ale jogurty owszem. A teraz nie moge na nie patrzeć:( a przecież wapń potrzebny maluszkowi..

Ja urodzę mając 24 lata i kiedyś chciałam mieć 4 dzieci! Teraz nieco zmodyfikowałam swoje plany i starczy mi 2-3:P Zawze myślałam że lepiej miec rok lub 2 lata po sobie bo łatwiej się chowają i w ogóle ale raczej nie pozwoli nam na to sytuacja finansowea bo ja nie pracuję i utrzymujemy się z 1 pensji dlatego wstepny plan jest aby odchować dzieciaczka i dać do złobka na 1,5 roku a ja idę do pracy. Dlatego pewnie wyjdzie jakieś 3-4 lata różnicy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 19:44

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    No właśnie wyprzedziłaś moje 2 pytanie hihi ;) bo my też chcemy od razu 2 a bardzo bym chciala karmic piersia dlugo ;) ale co wyjdzie w praktyce to zobaczymy hehe ;p

Tak myślałam że o to zapytasz :) bardzo łatwo zajść w ciążę mimo że kobieta nie miesiączkuje to owulacje ma :) moja mama siostry koleżanki zachodziły karmiąc piersią :) wiec spokojnie :*
    Karmienie to super sprawa chociaż mi kojarzy się Przede wszystkim z bólem :/ mam nadzieje ze teraz będzie inaczej :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja będę rodzić jak będę miała rocznikowo 24 (teraz w październiku kończę 23 ;])
    Teraz w styczniu będę bronić inżyniera i jeszcze nie zaczęłam pracy pisać ;( Muszę się w końcu za to zabrać, bo mi też najlepiej pracuje się pod wieczór a tak o 22 to już dawno sobie pochrapuje do poduszki :D i czasu mi z tego wszystkiego braknie :P Cieszę się, że uda mi się skończyć studia jeszcze przed narodzeniem Antosia, ale już się trochę zaczynam stresować tym całym egzaminem inżynierskim :( a po pół rocznej przerwie chciałabym wrócić na magisterkę, co prawda zaocznie i mam nadzieję, że mi się uda z pół rocznym synkiem :)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to bardzo odrzuciło mnie od mięsa.. najbardziej od drobiu ;) Inne mięsko jeszcze wciągnę (najbardziej schaboszczaki) ale w małych ilościach. Za to jem dużo warzyw i owoców :) a najchętniej na okrągło mogłabym jeść kwaśne zupy ;)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym zjadła takich łazanek! :) Ja wcześniej za bardzo za kwaśnym nie przepadałam a teraz ogórki tylko kiszone, zupa ogórkowa jeszcze dzisiaj mąż zrobił taką mega kwaśną wlał wodę chyba z dwóch słoików ogórków i pycha! A się ze mnie strasznie śmieje i też krzyczy, że mam mięso jeść ale jak raz kurczaka zwróciłam tak się na razie odczepił :P

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Tak myślałam że o to zapytasz :) bardzo łatwo zajść w ciążę mimo że kobieta nie miesiączkuje to owulacje ma :) moja mama siostry koleżanki zachodziły karmiąc piersią :) wiec spokojnie :*
    Karmienie to super sprawa chociaż mi kojarzy się Przede wszystkim z bólem :/ mam nadzieje ze teraz będzie inaczej :)
    Ja w ogóle jestem zwolenniczką długiego karmienia i marzę o tym aby w ogole moc karmic. Moja jedna siostra karmila do roku a druga swojej 2 dzieci nie mogla karpic przez przyjmowane leki. Zas szwagierka nie chciala w ogole karmic piersia :) takze rozne sytuacje zaobserwowalam :) kazdy w sumie za siebie wybiera i decyduje ale mi sie to strasznie podoba ;)

Ciekawe tez jak to u mnie bedzie bo ja tez pcos mam i nie wiem czy w ogole owulacje bede miala bez leków ;) a zobaczymy :) narazie musze rodzic pierwsze dziecko hehe ;p ale marzenia i plany są :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was zapraszam na pyszne łazanki hehe Wczoraj wielki garnek zrobiłam :p

Catelyn lubi tę wiadomość

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle pije bardzo dużo herbaty.. co najmniej ze trzy kubki dziennie tylko takiej słabej, nigdy nie lubiłam mocnej ale tak mi jakoś lepiej na żołądku po ciepłej herbatce i troszkę się właśnie martwię czy za dużo teiny nie wprowadzam maluszkowi.. A dzisiaj to nawet łyka piwa wzięłam ;( no tak mnie strasznie ciągnęło! Od paru dni za mną chodził smak piwa..mmmm.. i jak zobaczyła jak mąż pije nie wytrzymałam i wzięłam takiego małego i trochę teraz mam wyrzuty sumienia ale to chyba raczej nic nie będzie po tak niewielkiej ilości mam nadzieje :]

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak czytam o tych łazankach, ogórkach i kiełbasach to m słabo :P

Niech no któraś z Was napisze O jakimś cieście czy coś :P

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ja w ogóle jestem zwolenniczką długiego karmienia i marzę o tym aby w ogole moc karmic. Moja jedna siostra karmila do roku a druga swojej 2 dzieci nie mogla karpic przez przyjmowane leki. Zas szwagierka nie chciala w ogole karmic piersia :) takze rozne sytuacje zaobserwowalam :) kazdy w sumie za siebie wybiera i decyduje ale mi sie to strasznie podoba ;)

Ciekawe tez jak to u mnie bedzie bo ja tez pcos mam i nie wiem czy w ogole owulacje bede miala bez leków ;) a zobaczymy :) narazie musze rodzic pierwsze dziecko hehe ;p ale marzenia i plany są :p

Ja jestem np zwolenniczka karmienia ale już kiedyś pisałam ze bez przesady . Myślę że max 8 miesięcy to jest idealnie. Jak widzę duże biegające dzieci memlace potem cyceto mnie odrzuca. Nie wyobrażam sobie sytuacji aby mój syn teraz np mając 13 miesięcy jedząc na obiad schabowego zapijaj go mlekiem :D - ale to każdego indywidualna sprawa :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) wpadam do Was, żeby Was poczęstować moim dzisiejszym dziełem.
    A oto i ono - smacznego ;)

edf0ba10b9b3466cgen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 20:13

Iwonkaaa, Doti10, Wiolcia1405, Catelyn, fabdorota, Olina, Funky09, Endzis, Sunday, jamniczakuchnia, ewcia21k, dziewussia, malika89 lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Jeny jak czytam o tych łazankach, ogórkach i kiełbasach to m słabo :P

Niech no któraś z Was napisze O jakimś cieście czy coś :P

Hahaha ja bym zjadła sernik królewski <3 mmm bardzo za mną chodzi :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi pizza siedzi na żołądku... do tego strasznie pić się chce. . 4 szklarni kompotu wypilam... grrrw

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ja corcie rodzilam jak miałam 19 lat a teraz rocznikowo będę miała 28... teraz w październiku kończę 27...

Iwonkaaa ja tez pierwsze dziecko rodzilam w wieku 19 lat i mam córeczke i jestem z pazdziernika dokladnie 16-tego

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja jestem np zwolenniczka karmienia ale już kiedyś pisałam ze bez przesady . Myślę że max 8 miesięcy to jest idealnie. Jak widzę duże biegające dzieci memlace potem cyceto mnie odrzuca. Nie wyobrażam sobie sytuacji aby mój syn teraz np mając 13 miesięcy jedząc na obiad schabowego zapijaj go mlekiem :D - ale to każdego indywidualna sprawa :)
    Wiesz ja mam marzenia ale jak to wyjdzie ;p zobaczymy ;p moze tez mi sie to obrzydzi hehe ;p Moja siostra ta co rok czasu karmila to nie z samej piersi tylko do butli odciagala x tego wzgledu ze blizniaczki i chciala dokladnie wiedziec ile wypijaja hehe ;p ale odciagala ;p

Ja mialam dzis ciasto zrobic jablecznik ale mialam niemoc ;p a Malinkowe teraz zrobiła mi smaaaaka hehe ;p

• Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowe oczekiwanie
    przepiekne różyczki wygladaja przepysznie...chciala bym miec taki talent ja ostanio co upieklam to byly babeczki "z kartonika"

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto krok po kroku wykonanie: https://www.youtube.com/watch?v=tG7FukKtatU
    wystarczą jabłka, ciasto francuskie, dżem, cukier puder, sok z cytryny, woda i jakiś słodki syrop. Polecam :)

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesteście gaduly :D
    My planujemy drugie dziecko tak w przeciągu dwóch lat od urodzenia Poli. A mama zostanę mając 26 lat. Kiedyś, mając może z 16 lat założyłam, że do 25 będę mieć skończone studia, prace w zawodzie, męża i dziecko:) prawie się uda z dosłownie miesięcznym poślizgiem:P tzn mam nadzieję, że się uda;)
    Co do zachcianek to już nie mam jakichś szczególnych. Tylko maslanka nieustannie. A odrzuca mnie tylko od kawy i kalarepy:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    a oto krok po kroku wykonanie: https://www.youtube.com/watch?v=tG7FukKtatU
    wystarczą jabłka, ciasto francuskie, dżem, cukier puder, sok z cytryny, woda i jakiś słodki syrop. Polecam :)

dzięki za linka :* skorzystam z instrukcji i spróbuje zrobic takie cuda

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ