Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ooo witam nowe Mamusie
i wczoraj jakie ładne zdjęcia maluszków się pojawiły! coraz bardziej nie mogę się doczekać środy aż znowu mojego szkraba zobaczę
widzę że temat ciuszkowych zakupów jest teraz na fali - fajne te Wasze łowy z HM. ja jeszcze tam nie byłam ani razu mierzyć. póki co kupiłam jedne zwykłe jeansowe rurki w Kappahlu ale takie z gumką w pasie. jak na razie nie ciśnie, ma jeszcze trochę zapasu więc pewnie pochodzę ile się da.
ciekawi mnie właśnie, czy te spodnie ciążowe, np. z HM byłyby w stanie posłużyć do końca ciąży..? czy to raczej jest tak, że trzeba zaplanować sobie, że np. za 2 miesiące nowa para
musze też kupić kurtkę, i ta samo zastanawiam się czy w jednej oblecę.
u mnie dziś popołudnie w kuchni, właśnie się dusi Strogonof a ja sobie siedzę i nadrabiam internetowe zaległościMąż oczywiście zażywa sobotniej dawki sportu w postaci Fify na PS
eh ci mężczyźni
Julia
-
Dobson, na pocieszenie powiem Ci,że ja studiuję 2 kierunki - dziennie i zaocznie, do tego zamiast o zajęciach myślę ciągle o mojej małej i aż martwię się czy pozaliczam wszystko w terminie,z czym wcześniej nigdy nie miałam problemu
Ale o dziwo powiem Wam,że z zajęć wynoszę więcej niż przed ciążą. Mankamentem jest to,że nauczona jestem uczyć się wieczorami i po nocach a teraz? 22:00 ,a ja już padnięta w łóżku,aż boję się myśleć o sesji!
Swoją drogą stawiam na to,że jestem tutaj najmłodszą kwietniówką❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
U mnie prawie posprzątane, w kominku się pali więc przyjemnie
I ta kolejna wzmianka o pizzy przeważyła szalę i już wiem czym się będę dziś obżerać do jakiegoś dennego filmu z TVN'u
Głupie pytanie może ale czy Wy też macie jakąś większą ochotę na nabiał? Znaczy w szczególności mleko w każdej postaci (kakao raz dziennie musi być xD), biały ser, serek wiejski i takie tam? Bo ja mam wrażenie że z Biedronki mogłabym całą lodówkę tego wynieść... Może kosteczki rosną i tyle wapnia trzeba? -
Dobson wrote:U mnie prawie posprzątane, w kominku się pali więc przyjemnie
I ta kolejna wzmianka o pizzy przeważyła szalę i już wiem czym się będę dziś obżerać do jakiegoś dennego filmu z TVN'u
Głupie pytanie może ale czy Wy też macie jakąś większą ochotę na nabiał? Znaczy w szczególności mleko w każdej postaci (kakao raz dziennie musi być xD), biały ser, serek wiejski i takie tam? Bo ja mam wrażenie że z Biedronki mogłabym całą lodówkę tego wynieść... Może kosteczki rosną i tyle wapnia trzeba?Teraz mi przeszło,ale.. ciągle mam ochotę na pomidory - jem pokrojone,z serkiem, piję soki pomidorowe,normalnie MASAKRA
aż mnie wysypało na twarzy od tego nadmiaru
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
nick nieaktualnyessentiel wrote:Dobson, na pocieszenie powiem Ci,że ja studiuję 2 kierunki - dziennie i zaocznie, do tego zamiast o zajęciach myślę ciągle o mojej małej i aż martwię się czy pozaliczam wszystko w terminie,z czym wcześniej nigdy nie miałam problemu
Ale o dziwo powiem Wam,że z zajęć wynoszę więcej niż przed ciążą. Mankamentem jest to,że nauczona jestem uczyć się wieczorami i po nocach a teraz? 22:00 ,a ja już padnięta w łóżku,aż boję się myśleć o sesji!
Swoją drogą stawiam na to,że jestem tutaj najmłodszą kwietniówką
z ciekawosci ile masz lat?hihi :*
-
nick nieaktualnyDobson wrote:U mnie prawie posprzątane, w kominku się pali więc przyjemnie
Głupie pytanie może ale czy Wy też macie jakąś większą ochotę na nabiał? Znaczy w szczególności mleko w każdej postaci (kakao raz dziennie musi być xD), biały ser, serek wiejski i takie tam? Bo ja mam wrażenie że z Biedronki mogłabym całą lodówkę tego wynieść... Może kosteczki rosną i tyle wapnia trzeba?a szczegolnie kiwi
zawsze uwielbialam kiwi a teraz to w potege jem
ostatnio zjadlam 8 przez caly dzien. wiec napakowalam sie witaminami na jakies 3-4 dni hehe ;p
-
Ja właściwie nie mam zachcianek. Na początku ciąży było więcej:)
Z nabiału to u mnie codziennie jogurt naturalny i czasami biały ser, żółty. Mleka nigdy nie trawiłam..
Olina, nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale martwisz się, że dzidzia jest większa z pomiarów niż wg OM? Jaka jest różnica? U mnie i wielu dziewczyn maluszki są "do przodu" o parę dni i wszystko jest ok.
A wracając do spodni, to te z HM polecam mierzyć przed ew. zakupami w necie. Inny fason (straight) pasował u mnie w rozm. 34 i jeszcze luzik był...
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Aleksandrakili wrote:A co ciekawego studiujesz?? podziwiam Cie ze 2 kierunki robisz. Ja teraz Mrg robie i zaczynam zajecia za tydzien w weekend i juz boje sie jak ja wytrzymam na tych wykladach i zajeciach w szpitalu
z ciekawosci ile masz lat?hihi :*
Mamą zostanę w wieku 21 lat, od zawsze chciałam być młodą mamą i.. udało się,jestem przeszczęśliwa
Nasza mała jakoś dodaje mi skrzydeł, mam większą motywację do wszystkiego,chociaż tak jak mówię - muszę jakoś zmienić system nauki z wieczorno-nocnego na dzienny
Oo,zajęcia w szpitaluStudiujesz kierunek medyczny? :)Moim niespełnionym marzeniem było położnictwo
Aleksandrakili, Dobson lubią tę wiadomość
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
nick nieaktualnyDobson wrote:U mnie prawie posprzątane, w kominku się pali więc przyjemnie
Głupie pytanie może ale czy Wy też macie jakąś większą ochotę na nabiał? Znaczy w szczególności mleko w każdej postaci (kakao raz dziennie musi być xD), biały ser, serek wiejski i takie tam? Bo ja mam wrażenie że z Biedronki mogłabym całą lodówkę tego wynieść... Może kosteczki rosną i tyle wapnia trzeba?
Oj tak, nabiałSzczególnie twaróg, kakao, jogurty, sery. Ale po dzisiejszym pawiu od zapachu bigosu sąsiadki (ja pieprzę, jak to smierdziało!) na samą myśl o jedzeniu mi słabo. Tylko owoce przechodzą.
-
essentiel ja mam 20
ps w poniedziałek mam wizytę usg, nie mogę się doczekać, chciałabym żeby powiedziała coś o płcibo już nie chcę mówić do brzuszka dzidzia hehe, tylko synek albo córcia. I oby wszystko było dobrze
Aleksandrakili lubi tę wiadomość
-
Aleksandra19 wrote:essentiel ja mam 20
ps w poniedziałek mam wizytę usg, nie mogę się doczekać, chciałabym żeby powiedziała coś o płcibo już nie chcę mówić do brzuszka dzidzia hehe, tylko synek albo córcia. I oby wszystko było dobrze
O proszę,wychodzi na to,że jesteśmy mniej więcej w takim samym wiekuJa już płeć wstępnie znam,ale siedzi mi w głowie coś takiego : "a co jak okaże się,że to jednak synek?" No i nadal jestem w kropce - kupować różowe,czy niebieskie
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Trochę zazdroszczę młodym mamusiom..
Oczywiście, jakby mi 5 lat temu ktoś powiedział, że będę żałować, że wcześniej nie mmieliśmy dziecka, to bym się obruszyła ; ) A tak to będę miała skończone 29 lat w momencie porodu, a moj mąż będzie się zbliżał do 34 urodzin..
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualny
-
moja koleżanka do 34 tygodnia miała mieć córkę, a potem okazało się, że jednak synek
Natomiast mojej siostrze już w 12 tygodniu powiedziała,że chłopak na bank i jest chłopczyk:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:29
-
Z jednej strony fajnie by było już poznać płeć, a z drugiej wolę poczekać i mieć większą pewność... Kolejne usg w przyszły poniedziałek, to będzie 16 tc, może coś się pokaże:)
[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kajka wrote:Trochę zazdroszczę młodym mamusiom..
Oczywiście, jakby mi 5 lat temu ktoś powiedział, że będę żałować, że wcześniej nie mmieliśmy dziecka, to bym się obruszyła ; ) A tak to będę miała skończone 29 lat w momencie porodu, a moj mąż będzie się zbliżał do 34 urodzin..
W sumie nie wszyscy są na to gotowi w tak młodym wiekuNam od dawna marzył się potomek,ale jednak musieliśmy poczekać do osiągnięcia chociaż w części niezależności finansowej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:36
❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
ja zostanę mamusią w wieku 28
pamiętam jak 5 lat temu mieliśmy poważny dylemat czy starać się już czy zaczekać.. ale sytuacja poniekąd wymusiła przełożenie planów i dopiero teraz cieszymy się z nowego członka rodziny)
kurcze dziewczyny piszecie tak o zachciankach, o fazie na jedzenie czy to pomidorów, czy to serów etc a ja absolutnie niczego takiego nie mam.. tzn są dni że chętniej jem szynkę a kolejnego wolę wypić np kefir ale tak ogólnie ogólnie to chyba tylko świeżutkie pieczywo mogłabym jeść o każdej godzinie. może jeszcze dojdą mnie te typowe ciążowe zchcianki, zobaczymy..Julia