Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć
Ja porządki, łącznie z myciem okien zrobiłam w zeszłym tygodniu, tzn. na początku tego tygodnia, także całe szczęście, bo teraz mam się oszczędzać ze względu na łożysko.
Rano zamówiłam te leginsy i bluzkę z hmMyślę że już mi starczy ciuchów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:23
-
Lubie myc okna
nawet bardzo tak samo jak ogólnie sprzatac musi być po mojemu
Poza tym mój mąż po polowaniu. . Wygląda sam jak upolowana zwierzynabynajmniej widzę ze owocne było w %
śpi jak niemowlę
Tymczasem mój syn pomaga mi jak umie jego piękne rączki na czystej szybie
Dół umyje dziś w pon umyje górę po pracy
Ruskie chodziły za mną juz od kilku dniogólnie wole je jeść niż je robić
-
Iwonkaaa wrote:Chwal się płaszczykiem:) szukam czegos dla sie i jakos weny nie mam...
teraz korzystam z telefonu, a to ciężko;)
Super, ze pojawiają się u nas kolejne MamcieMam nadzieję, że dobrze Wam będzie na naszym forum:)
Ja dalej się lenie, zaraz na luźno do miasta. Może dziś kupie rozwojowy stanik, bo się cała rodzina i bliscy śmieją z moich wielkich cyckoważ mi głupio...
No i dziś wieczorem powrót do zaraz męża. Strasznie się już za nim stesknilysmy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej , hej
Czytam Was dziewczyny już jakiś czas i jako że jest bardzo miło i sympatycznie to dołączam do kwietniowych mamuś. Termin na 9.04, maluch w formie, ja trochę gorzej bo wisi nade mną widmo pracy licencjackiej, a z weną słabiutko bo przecież cały czas myślę o dzidziusiu...
Dziś też sprzątanie a od 18 (przysięgam!!) będę pisać to badziewiejamniczakuchnia, Rotenkopf, fabdorota, Aleksandrakili, dichlieb, Funky09, Babu lubią tę wiadomość
-
Dobson witamy serdecznie... oj kwiecień będzie urodzajny... bo to efekt wakacyjnych uniesień... :p
Współczuję myśli o pisaniu pracy... Ja obronilam we wrześniu MGR i dosłownie kamień z serca... skupiam się teraz tylko na Maluszku... ale dasz radę kochana... co dwie głowy to nie jednaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 13:07
Dobson lubi tę wiadomość
-
No właśnie, miło by było mieć już ten kamień z serca i po prostu cieszyć się maluszkiem... Wychodzi na to że trzeba spiąć dupkę, zrobić co trzeba i o tym raz na zawsze zapomnieć xD Ale dzięki na motywację, trochę mi lepiej
Noo trzeba przyznać że jest nas sporo ale w tak licznym gronie będzie nam wesoło do tego kwietnia -
Witamy kolejna kwietnioweczke
Wróciłam z zakupow;) Babie to niewiele potrzeba do szczęściaupolowalam koszule w kratę, bluzę i sukienkę: nie są ta ciuchy ciążowe, ale tak skrojone, że mi do końca ciąży starcza, a po urodzeniu też Beda w sam raz. Ha! I pierwszy w życiu miękki stanik:P
Cudny weekend:) Ale za to brzucho mi nie daje spokoju i pobolewa... Mam nadzieję, że to nie przez łożysko:/ Ciężko odpoczywać i leżeć, jak tyle rzeczy trzeba ogarnąć i ślub za tydzień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 14:56
Iwonkaaa, Aleksandrakili lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitamy kolejną kwietniową mamusię
Ja od rana biegam za mężem bo chory jest i gorzej z nim jak z dzieckiem ;p ale lubie tak nad nim skakać bo on czuje się taki doceniony i dumny hehe ;p a teraz się wyleguje przed tvz winogronem ;p ojjjj leniwa sobota ;p
-
Cześć Mamusie! : )
Wczoraj byłam na dodatkowej wizycie ze szczegółowym usg. Było już za późno na powtórzenie bad. prenatalnych, ale podglądaliśmy długo dzidzię, licząc paluszki itd. : ) Nadal nie dowiedziałam się, jaka płeć, choć był dobry widok na miejsce między nóżkami.. Ciekawa jestem, czy może jeszcze coś tam wyrosnąć.. Dzidzia waży już 100 g, tyle co tabliczka czekolady : D
Wieczorem byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch. Jak macie czas i w Waszych miastach jest coś takiego, to polecam. Te warsztaty były głównie poświęcone przewożeniu dzieci w fotelikach i pierwszej pomocy. Dowiedziałam się sporo praktycznych rzeczy, o których nie miałam pojęcia. Z gratisów nie było za wiele (pieluszka, smoczek, myjka, próbki Palmersa, stos gazetek i ulotek), ale sporo dziewczyn wygrało różne gadżety w losowaniu. Ja akurat nie miałam szczęścia.
Niektóre z Was już zaczęły robić zakupy odzieży ciążowej. Dziś też się wybrałam do HM poprzymierzać spodnie. Na razie się nie zdecydowałam, ale chcę coś w końcu zamówić (dzięki za cynka o newsletterze i rabacie 25%!). Mam dylemat, bo na razie idealnie leżą super skinny w rozm. 36 http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024008.html ale nie wiem, czy za jakiś czas jednak nie przytyję w biodrach.. Wy kupujecie ciuchy w swoich dotychczasowych rozmiarach?
A i znalazłam sklep, gdzie ceny spodni są o wiele niższe, no ale nie wiem, jak z jakością http://www.limone.pl/
Pozdrawiam i życzę przyjemnej soboty! : )
edit: właśnie spojrzałam na mój suwaczek i info, że w tym tygodniu dziecko waży 14 g (!?). Hmmm, mój maluch wg usg wypada mniej więcej 2-3 dni do przodu, ale żeby aż taka różnica w wadze była.. Z tego, co widziałam, to lekarka mierzyła chyba obwody główki i na tej podstawie program oblicza wagę. Robiła dużo pomiarów i mieściły się w zakresie 14w3d - 15w0dWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 16:16
ewcia21k lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa kupiłam spodnie w swoim dotychczasowym rozmiarze
bylam dzis w sklepie i okazalo sie ze sa troche luzne hehe chyba schudlam bo mi z tylka spadaly i musialam je podciagac ;p ale mysle ze napewno przytyje
a co do tych 100g to hmm wydaje mi sie ze sporozajrzalam z ciekawosci do mojej ksiazki i pisze ze w 15 tyg dziecko wazy od 56 do 85. a w 16 85 do 140
ale wiadomo jak to ksiazki
moze twoja ciaza jest starsza niz suwaczek pokazuje
wiec mysle ze nie ma powodu do obaw skoro lekarka nic jiepokojacego nie zauwazyla w wadze dzidziusia
-
cześc dziewczynki! ja zaczełam weekend raczej na smutno
całą noc dziś myślałam czy z dzidzią dobrze po tym ostatnim zwiękrzeniu dawki luteiny, lekarz móiwł, ze to dlatego, że ciąża jest więkrze myśle, ze gdyby było coś zle by powiedział? ogołnie on jest bardzo dobrym lekrzem i polecanym, więc mam do niego zaufanie...pocieszcie mnie ,bo normlanie mam depreche ;(
w nocy nawet patrzyłam czy masz brzucha, normlanie jakas histeria
co do mdłości to ja mam je ciągle rano to sniadanie jem na raty, bo nie mogehaha dziwne troche dziś 14 tydzien, ależ ten czas leci. Ale póki co nie mam zachcianek narazie to tylko mam mdłosci jak pomysle o jedzeniu...mam dzis robi pizze, ale jakos nie jestem przekonana
hahah
a usg mam moje drogie panie 13 listopada w piątekjeszcze sie tym dobijam hehhehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 16:51