X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej dziewczyny.
    Witam Was w II trymestrze i w 4 miesiącu.
    D
    Wielkie gratulacje

Coraz większymi krokami zbliżamy się do polowinek ;)

dichlieb lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Ja porządki, łącznie z myciem okien zrobiłam w zeszłym tygodniu, tzn. na początku tego tygodnia, także całe szczęście, bo teraz mam się oszczędzać ze względu na łożysko.
    Rano zamówiłam te leginsy i bluzkę z hm :) Myślę że już mi starczy ciuchów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:23

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie myc okna :) nawet bardzo tak samo jak ogólnie sprzatac musi być po mojemu :-)
    Poza tym mój mąż po polowaniu. . Wygląda sam jak upolowana zwierzyna :) bynajmniej widzę ze owocne było w % :) śpi jak niemowlę :)
    Tymczasem mój syn pomaga mi jak umie jego piękne rączki na czystej szybie :D
    Dół umyje dziś w pon umyje górę po pracy :-)

Ruskie chodziły za mną juz od kilku dni :) ogólnie wole je jeść niż je robić :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Chwal się płaszczykiem:) szukam czegos dla sie i jakos weny nie mam...
    Pochwalę się jutro, jak nie zapomnę :D teraz korzystam z telefonu, a to ciężko;)
    Super, ze pojawiają się u nas kolejne Mamcie ;D Mam nadzieję, że dobrze Wam będzie na naszym forum:)
    Ja dalej się lenie, zaraz na luźno do miasta. Może dziś kupie rozwojowy stanik, bo się cała rodzina i bliscy śmieją z moich wielkich cyckow :P aż mi głupio...
    No i dziś wieczorem powrót do zaraz męża. Strasznie się już za nim stesknilysmy ;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pierwszy raz w ciąży puściłam pawia. Sąsiadka z dołu gotuje bigos, masakra...

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taką cholerna ochotę na bigos a chłop ostatni słoik wziął w trasę...

Rotenkopf lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na urodzinowy stół zażyczyłam sobie, żeby moja mama zrobiła salatkę ze śledzi, ziemniaków, ogórków kiszonych, cebuli i majonezu :D bomba kaloryczna ale same moje ulubione "słodkości" ;)

Miłej soboty! ;*

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj taka z zupek chińskich z papryką ogórkiem i majonezem będę robić... coś mam straszną ochotę na paprykę czerwoną... od tygodnia jembjako dodatek do wszystkiego...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , hej :)
    Czytam Was dziewczyny już jakiś czas i jako że jest bardzo miło i sympatycznie to dołączam do kwietniowych mamuś. Termin na 9.04, maluch w formie, ja trochę gorzej bo wisi nade mną widmo pracy licencjackiej, a z weną słabiutko bo przecież cały czas myślę o dzidziusiu... :D
    Dziś też sprzątanie a od 18 (przysięgam!!) będę pisać to badziewie :P

jamniczakuchnia, Rotenkopf, fabdorota, Aleksandrakili, dichlieb, Funky09, Babu lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson witamy serdecznie... oj kwiecień będzie urodzajny... bo to efekt wakacyjnych uniesień... :p

Współczuję myśli o pisaniu pracy... Ja obronilam we wrześniu MGR i dosłownie kamień z serca... skupiam się teraz tylko na Maluszku... ale dasz radę kochana... co dwie głowy to nie jedna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 13:07

Dobson lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, miło by było mieć już ten kamień z serca i po prostu cieszyć się maluszkiem... Wychodzi na to że trzeba spiąć dupkę, zrobić co trzeba i o tym raz na zawsze zapomnieć xD Ale dzięki na motywację, trochę mi lepiej :)
    Noo trzeba przyznać że jest nas sporo ale w tak licznym gronie będzie nam wesoło do tego kwietnia ;)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie a tym bardziej że dziewczyny są mega sypmatuczne i pomocne... a wsparcie gwarantowane...

Miłego dnia :*

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejna kwietnioweczke ;)
    Wróciłam z zakupow;) Babie to niewiele potrzeba do szczęścia ;D upolowalam koszule w kratę, bluzę i sukienkę: nie są ta ciuchy ciążowe, ale tak skrojone, że mi do końca ciąży starcza, a po urodzeniu też Beda w sam raz. Ha! I pierwszy w życiu miękki stanik:P
    Cudny weekend:) Ale za to brzucho mi nie daje spokoju i pobolewa... Mam nadzieję, że to nie przez łożysko:/ Ciężko odpoczywać i leżeć, jak tyle rzeczy trzeba ogarnąć i ślub za tydzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 14:56

Iwonkaaa, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy kolejną kwietniową mamusię ;)
    Ja od rana biegam za mężem bo chory jest i gorzej z nim jak z dzieckiem ;p ale lubie tak nad nim skakać bo on czuje się taki doceniony i dumny hehe ;p a teraz się wyleguje przed tv :) z winogronem ;p ojjjj leniwa sobota ;p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcisnelam w siebie pizzę i idę poleżeć... pospac?

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie! : )

Wczoraj byłam na dodatkowej wizycie ze szczegółowym usg. Było już za późno na powtórzenie bad. prenatalnych, ale podglądaliśmy długo dzidzię, licząc paluszki itd. : ) Nadal nie dowiedziałam się, jaka płeć, choć był dobry widok na miejsce między nóżkami.. Ciekawa jestem, czy może jeszcze coś tam wyrosnąć.. Dzidzia waży już 100 g, tyle co tabliczka czekolady : D

Wieczorem byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch. Jak macie czas i w Waszych miastach jest coś takiego, to polecam. Te warsztaty były głównie poświęcone przewożeniu dzieci w fotelikach i pierwszej pomocy. Dowiedziałam się sporo praktycznych rzeczy, o których nie miałam pojęcia. Z gratisów nie było za wiele (pieluszka, smoczek, myjka, próbki Palmersa, stos gazetek i ulotek), ale sporo dziewczyn wygrało różne gadżety w losowaniu. Ja akurat nie miałam szczęścia.

Niektóre z Was już zaczęły robić zakupy odzieży ciążowej. Dziś też się wybrałam do HM poprzymierzać spodnie. Na razie się nie zdecydowałam, ale chcę coś w końcu zamówić (dzięki za cynka o newsletterze i rabacie 25%!). Mam dylemat, bo na razie idealnie leżą super skinny w rozm. 36 http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300024008.html ale nie wiem, czy za jakiś czas jednak nie przytyję w biodrach.. Wy kupujecie ciuchy w swoich dotychczasowych rozmiarach?
    A i znalazłam sklep, gdzie ceny spodni są o wiele niższe, no ale nie wiem, jak z jakością http://www.limone.pl/

Pozdrawiam i życzę przyjemnej soboty! : )

edit: właśnie spojrzałam na mój suwaczek i info, że w tym tygodniu dziecko waży 14 g (!?). Hmmm, mój maluch wg usg wypada mniej więcej 2-3 dni do przodu, ale żeby aż taka różnica w wadze była.. Z tego, co widziałam, to lekarka mierzyła chyba obwody główki i na tej podstawie program oblicza wagę. Robiła dużo pomiarów i mieściły się w zakresie 14w3d - 15w0d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 16:16

ewcia21k lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja mam super skiny z hm i powiem Ci że mają jeszcze sporo miejsca w biodrach i boczkach. Brałam rozm. 36 czyli taki jak noszę normalnie ;) Tak samo dresy i leginsy 36. Tylko dżinsy muszę dać do skrócenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i polecam Wam wszystkim rajstopy ciążowe Z Gatty!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam spodnie w swoim dotychczasowym rozmiarze ;) bylam dzis w sklepie i okazalo sie ze sa troche luzne hehe chyba schudlam bo mi z tylka spadaly i musialam je podciagac ;p ale mysle ze napewno przytyje ;)

a co do tych 100g to hmm wydaje mi sie ze sporo ;) zajrzalam z ciekawosci do mojej ksiazki i pisze ze w 15 tyg dziecko wazy od 56 do 85. a w 16 85 do 140 :) ale wiadomo jak to ksiazki ;) moze twoja ciaza jest starsza niz suwaczek pokazuje ;) wiec mysle ze nie ma powodu do obaw skoro lekarka nic jiepokojacego nie zauwazyla w wadze dzidziusia ;)

• Olina Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewczynki! ja zaczełam weekend raczej na smutno :(
    całą noc dziś myślałam czy z dzidzią dobrze po tym ostatnim zwiękrzeniu dawki luteiny, lekarz móiwł, ze to dlatego, że ciąża jest więkrze myśle, ze gdyby było coś zle by powiedział? ogołnie on jest bardzo dobrym lekrzem i polecanym, więc mam do niego zaufanie...pocieszcie mnie ,bo normlanie mam depreche ;(
    w nocy nawet patrzyłam czy masz brzucha, normlanie jakas histeria :(
    co do mdłości to ja mam je ciągle rano to sniadanie jem na raty, bo nie moge :/ haha dziwne troche dziś 14 tydzien, ależ ten czas leci. Ale póki co nie mam zachcianek narazie to tylko mam mdłosci jak pomysle o jedzeniu...mam dzis robi pizze, ale jakos nie jestem przekonana :/ hahah

a usg mam moje drogie panie 13 listopada w piątek ;-) jeszcze sie tym dobijam hehhehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 16:51

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ