Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki wielkie dziewczyny
Planowałam zacząć kupować drobne rzeczy po wizycie ale wyszło jak wyszło więc musiałam swoje przepłacać i przetrawić... straciłam ochotę do zakupów. Nie miałam do tego głowy. Dzięki wsparciu męża powoli wracam do żywych i ochota na zakupy powoli kiełkujehttps://www.maluchy.pl/li-72361.png -
nick nieaktualnySpora ta lista zakupów
Ja na pewno muszę kupić wózek, łóżeczko, materac, półeczki nad łóżeczko, wanienkę. Uwielbiam minimalizm, więc nie martwię się że zbankrutuję robiąc wyprawkęMaleństwo będziemy kąpać w wodzie z dodatkiem oliwki Hipp (jeśli oczywiście nie będzie żadnych problemów skóry).
Sporo ciuszków mam od siostry, laktator mam, lampkę nocną nad łóżeczko mam, pościele, ręczniki z kapturem, dużo zabawek. Wiem też że jak tylko poznam płeć to moja mama wpadnie w szał zakupów -
Kawuszka wrote:Moja mama do listopada jest w Polsce i obecnie mam czas na buszowanie po sklepach z nią i tak myślę, że jak zrobimy jakiś wypad to na pewno coś kupię. Chociaż jedną rzecz
Najwyżej taką uniwersalną kolorystycznie
Będę próbowała upolować spodnie ciążowe dla wysokiej mamyBo wydaje mi się, że łatwo nie będzie...
Kawuszka, wydaje mi się, że większość spodni z H&M, które się tutaj ciągle przewijają, powinny być dobreNp. ja jestem niska i muszę sobie skracać wszystkie - pomimo, że niby są w rozmiarze XS, to na długość są jak L32.
-
Wow, nie nadrobię chyba tego weekendu
Jednak chyba ja jestem najstarsza, jak się maleństwo urodzi to będę miała 31 lat. I sobie tak myślę, że chyba nie ma się co z tego tłumaczyć - ani zajścia w ciąże w okolicach 20 lat ani 30. Każdy ma wszystko inaczej poukładane, inne plany a czasem życie dodaje swój scenariusz.
My kupiliśmy już wózek bo był 1000 zł tańszy niż normalnie więc szkoda było nie skorzystać. Sama szyję więc odpada mi zakup kocyków, otulaczy, śpiworków itp.
A reszta zakupów dopiero ok. stycznia - zamierzam kupić trochę ciuszków na wyprzedażach zimowych.
Miłego tygodnia dziewczynyagulas lubi tę wiadomość
-
Acha ! Jeśli któraś z was jest z Warszawy to 14.10. są organizowane warsztaty Mamo to ja, mówiące o pielęgnacji dziecka, sytuacjach trudnych dla rodziców, pielęgnacji kobiety w ciąży.
Wpiszcie sobie: " warsztaty Mamo to ja" - są też organizowane w innych miastach.agulas, Larisa lubią tę wiadomość
-
Spora lista ale bardzo dużo fajnych rzeczy
z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że w początkowym spania dzidzia gubi się w łóżeczku lepiej się sprawdza kosz mojżesza
gąbki do wanienki .. do końca nie wyschna wiec zapach znany
emolium jest rewelacyjne ja na pewno zakupie całą serię jak przy synu
do tego wózek jak coś to lepiej 3w1
nosidełko to fajna sprawa jest do sklepu tylko stelaż od wózka i pyk dziecko prosto z samochodu do wózka
spacer w cieply czerwcowy wieczor ? W nosidelku np tez jak znalazl :p mogę polecić Maxi Cosi
rewelacja serio
I dużo dużo dużoKażda wybierze sobie co najbardziej potrzebuje
Myje okna na piętrzegotuje szczawiowa
Dziewczyny możecie mi polecić jakiś fajny odkurzacz i dobry ? Bo dość już mam swojego karcheraRotenkopf, Wilka, Kawuszka lubią tę wiadomość
-
No, w końcu wszystko przeczytałam
Ja właśnie w fazie picia kakao a potem śmigam po wyniki krwi bo ostatnio coś cukier miałam przy górnej granicy i mnie gin nastraszył cukrzycą ciążową, a ja nie chcę... Przez 3 tyg ograniczałam jasne pieczywo i makarony, słodziłam stewią bo ponoć super dla diabetyków i zero słodyczy. Zobaczymy
I miłego popołudnia
-
Wiolcia1405, ze swojej strony mogę polecić ten: http://www.morele.net/odkurzacz-standardowy-samsung-sc-6890-249949/ My go kupowaliśmy ze 4 lata temu, widzę, że teraz jest sporo tańszy - śmiga do tej pory, bardzo przyjemnie się nim odkurza i ma dużą moc
A już patent z brakiem worków jest w ogóle najlepszy na świecie - tylko trzeba pamiętać o częstym myciu filtrów.
Wilka - czy może robisz jakieś kocyki, rożki itp. do sprzedaży?Wiolcia1405 lubi tę wiadomość
-
agulas wrote:aaa!! Wilka super wieści
ja się chyba wybiorę na te warsztaty na Bemowie
może któraś z Was dołączy??
Agulas ja będęNapisałabym do Ciebie priv tylko nie wiem jak
Babu - generalnie to robię kocyki i sprzedawałam wśród znajomych bo nie mam czasu na hurtowe szycie. Ale myślę, że koło stycznia jak wybiorę się na zwolnienie to będę miała więcej czasu i jak ktoś będzie chętnych to mogę pokazać moje uszytki i być może ktoś będzie chciałSzyję tylko z atestowanych materiałów, może trochę droższe ale nikt nie narzekał na wysypki czy problemy w praniu.
jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość
-
Wilka wrote:Agulas ja będę
Napisałabym do Ciebie priv tylko nie wiem jak
Babu - generalnie to robię kocyki i sprzedawałam wśród znajomych bo nie mam czasu na hurtowe szycie. Ale myślę, że koło stycznia jak wybiorę się na zwolnienie to będę miała więcej czasu i jak ktoś będzie chętnych to mogę pokazać moje uszytki i być może ktoś będzie chciałSzyję tylko z atestowanych materiałów, może trochę droższe ale nikt nie narzekał na wysypki czy problemy w praniu.
Od razu piszę, że będę chętna - na pewno będę musiała kupić sporo takich pierdółek, chętnie zobaczę, co wyczarowujeszNie mam ciśnienia na najtańsze rzeczy, grunt, żeby były porządne.
A żeby wysłać do kogoś wiadomość, to musisz dodać tę osobę najpierw do przyjaciółek (to można zrobić klikając na nick). -
Wilka wrote:Agulas ja będę
Napisałabym do Ciebie priv tylko nie wiem jak
Chcemy, chcemy zobaczyć!Pokaż nam w wolnej chwili Twoją twórczość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
witam się ja w kolejnym rozpoczętym tygodniu ciąży
zaciekawiłyście mnie tymi warsztatami, aż poszukałam kiedy będą u mnie i okazało się, że były i to całkiem niedawno bo 30.09trudno. poszperam po sieci za czymś innym ciekawym.
wracając do tematu samotnych nocy w domu to przybijam piątkę, my od czerwca ubiegłego roku w domku mieszkamy i już od samego początku 'skazana' byłam na spanie sama, gdyż mąż mój pracuje w tygodniu poza domem i wraca dopiero w piątki, także chcąc nie chcąc trzeba było szybko się przyzwyczaić.. ale do dziś zasypiam przy włączonym tv, żeby nie nasłuchwiać
u nas w wielkopolsce póki co bez śniegu, ale jest taki nieprzyjemny, lodowaty wiatr, że autentycznie nic się nie chce, tylko kocyk, herbatka i co najwyżej spoglądanie przez okno na kiwające się drzewa.
i wiecie co? przeczytałam, że do fryzjera jedna z Was się umówiła, to pozazdrościłam, zadzwoniłam do swojej fryzjerki i we środę zaraz po badaniach idę się ciachnąć i odświeżyć kolorek. a co! Mąż w piątek wróci do domu to niech podziwiaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 15:14
Julia
-
Dziewczyny jadę na wakacje do szpitala tak zadecydował kardiolog musze mieć porobione dokładne badania chciałam zrobić je prywatnie bez szpitala ale się nie zgodził. Jak ja nienawidzę szpitali
mam nadzieje, ze dlugo to nie potrwa...
-
mania wrote:Dziewczyny jadę na wakacje do szpitala tak zadecydował kardiolog musze mieć porobione dokładne badania chciałam zrobić je prywatnie bez szpitala ale się nie zgodził. Jak ja nienawidzę szpitali
mam nadzieje, ze dlugo to nie potrwa...
trzymam mocno kciuki, żeby badania zrobili szybciutko i wypuścili Ciebie do domu!
mania lubi tę wiadomość
Julia