X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie dziewczyny :)
    Planowałam zacząć kupować drobne rzeczy po wizycie ale wyszło jak wyszło więc musiałam swoje przepłacać i przetrawić... straciłam ochotę do zakupów. Nie miałam do tego głowy. Dzięki wsparciu męża powoli wracam do żywych i ochota na zakupy powoli kiełkuje :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spora ta lista zakupów :D

Ja na pewno muszę kupić wózek, łóżeczko, materac, półeczki nad łóżeczko, wanienkę. Uwielbiam minimalizm, więc nie martwię się że zbankrutuję robiąc wyprawkę ;) Maleństwo będziemy kąpać w wodzie z dodatkiem oliwki Hipp (jeśli oczywiście nie będzie żadnych problemów skóry).

Sporo ciuszków mam od siostry, laktator mam, lampkę nocną nad łóżeczko mam, pościele, ręczniki z kapturem, dużo zabawek. Wiem też że jak tylko poznam płeć to moja mama wpadnie w szał zakupów :D

• Babu Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Moja mama do listopada jest w Polsce i obecnie mam czas na buszowanie po sklepach z nią i tak myślę, że jak zrobimy jakiś wypad to na pewno coś kupię. Chociaż jedną rzecz :) Najwyżej taką uniwersalną kolorystycznie :)

Będę próbowała upolować spodnie ciążowe dla wysokiej mamy :) Bo wydaje mi się, że łatwo nie będzie...

Kawuszka, wydaje mi się, że większość spodni z H&M, które się tutaj ciągle przewijają, powinny być dobre :) Np. ja jestem niska i muszę sobie skracać wszystkie - pomimo, że niby są w rozmiarze XS, to na długość są jak L32.

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, nie nadrobię chyba tego weekendu ;)
    Jednak chyba ja jestem najstarsza, jak się maleństwo urodzi to będę miała 31 lat. I sobie tak myślę, że chyba nie ma się co z tego tłumaczyć - ani zajścia w ciąże w okolicach 20 lat ani 30. Każdy ma wszystko inaczej poukładane, inne plany a czasem życie dodaje swój scenariusz.
    My kupiliśmy już wózek bo był 1000 zł tańszy niż normalnie więc szkoda było nie skorzystać. Sama szyję więc odpada mi zakup kocyków, otulaczy, śpiworków itp.
    A reszta zakupów dopiero ok. stycznia - zamierzam kupić trochę ciuszków na wyprzedażach zimowych.
    Miłego tygodnia dziewczyny :)

agulas lubi tę wiadomość

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha ! Jeśli któraś z was jest z Warszawy to 14.10. są organizowane warsztaty Mamo to ja, mówiące o pielęgnacji dziecka, sytuacjach trudnych dla rodziców, pielęgnacji kobiety w ciąży.
    Wpiszcie sobie: " warsztaty Mamo to ja" - są też organizowane w innych miastach.

agulas, Larisa lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spora lista ale bardzo dużo fajnych rzeczy ;) z własnego doświadczenia mogę powiedzieć że w początkowym spania dzidzia gubi się w łóżeczku lepiej się sprawdza kosz mojżesza ;) gąbki do wanienki .. do końca nie wyschna wiec zapach znany ;) emolium jest rewelacyjne ja na pewno zakupie całą serię jak przy synu ;) do tego wózek jak coś to lepiej 3w1 ;) nosidełko to fajna sprawa jest do sklepu tylko stelaż od wózka i pyk dziecko prosto z samochodu do wózka ;) spacer w cieply czerwcowy wieczor ? W nosidelku np tez jak znalazl :p mogę polecić Maxi Cosi :) rewelacja serio ;)
    I dużo dużo dużo :) Każda wybierze sobie co najbardziej potrzebuje :)

Myje okna na piętrze :D gotuje szczawiowa <3

Dziewczyny możecie mi polecić jakiś fajny odkurzacz i dobry ? Bo dość już mam swojego karchera :(

Rotenkopf, Wilka, Kawuszka lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa!! Wilka super wieści :) ja się chyba wybiorę na te warsztaty na Bemowie :) może któraś z Was dołączy??

Wilka lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, w końcu wszystko przeczytałam :D Ja właśnie w fazie picia kakao a potem śmigam po wyniki krwi bo ostatnio coś cukier miałam przy górnej granicy i mnie gin nastraszył cukrzycą ciążową, a ja nie chcę... Przez 3 tyg ograniczałam jasne pieczywo i makarony, słodziłam stewią bo ponoć super dla diabetyków i zero słodyczy. Zobaczymy :D I miłego popołudnia :)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405, ze swojej strony mogę polecić ten: http://www.morele.net/odkurzacz-standardowy-samsung-sc-6890-249949/ My go kupowaliśmy ze 4 lata temu, widzę, że teraz jest sporo tańszy - śmiga do tej pory, bardzo przyjemnie się nim odkurza i ma dużą moc :) A już patent z brakiem worków jest w ogóle najlepszy na świecie - tylko trzeba pamiętać o częstym myciu filtrów.

Wilka - czy może robisz jakieś kocyki, rożki itp. do sprzedaży? :)

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    aaa!! Wilka super wieści :) ja się chyba wybiorę na te warsztaty na Bemowie :) może któraś z Was dołączy??

Agulas ja będę :) Napisałabym do Ciebie priv tylko nie wiem jak :(

Babu - generalnie to robię kocyki i sprzedawałam wśród znajomych bo nie mam czasu na hurtowe szycie. Ale myślę, że koło stycznia jak wybiorę się na zwolnienie to będę miała więcej czasu i jak ktoś będzie chętnych to mogę pokazać moje uszytki i być może ktoś będzie chciał :) Szyję tylko z atestowanych materiałów, może trochę droższe ale nikt nie narzekał na wysypki czy problemy w praniu.

jamniczakuchnia, Babu lubią tę wiadomość

• Babu Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:

Babu - generalnie to robię kocyki i sprzedawałam wśród znajomych bo nie mam czasu na hurtowe szycie. Ale myślę, że koło stycznia jak wybiorę się na zwolnienie to będę miała więcej czasu i jak ktoś będzie chętnych to mogę pokazać moje uszytki i być może ktoś będzie chciał :) Szyję tylko z atestowanych materiałów, może trochę droższe ale nikt nie narzekał na wysypki czy problemy w praniu.

Od razu piszę, że będę chętna - na pewno będę musiała kupić sporo takich pierdółek, chętnie zobaczę, co wyczarowujesz :) Nie mam ciśnienia na najtańsze rzeczy, grunt, żeby były porządne.
    A żeby wysłać do kogoś wiadomość, to musisz dodać tę osobę najpierw do przyjaciółek (to można zrobić klikając na nick).

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka zaprosiłam Cię do przyjaciółek. Musisz mnie przyjąć :P Wtedy możemy pisać na priv :)

Czy ktoś jeszcze się wybiera? :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie dam rady, akurat w środę mam prenatalne - już nie mogę się doczekać :)

Larisa lubi tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu jak bd na kompie to sprawdzę. Dziękuję :*
    Ja uwielbiam kocyki la milou :-) <3 no boskie są ! :) na pewno zakupie dla 2 dzidzi tez :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:

Chcemy, chcemy zobaczyć! :) Pokaż nam w wolnej chwili Twoją twórczość :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • malala Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się ja w kolejnym rozpoczętym tygodniu ciąży :)

zaciekawiłyście mnie tymi warsztatami, aż poszukałam kiedy będą u mnie i okazało się, że były i to całkiem niedawno bo 30.09 :( trudno. poszperam po sieci za czymś innym ciekawym.

wracając do tematu samotnych nocy w domu to przybijam piątkę, my od czerwca ubiegłego roku w domku mieszkamy i już od samego początku 'skazana' byłam na spanie sama, gdyż mąż mój pracuje w tygodniu poza domem i wraca dopiero w piątki, także chcąc nie chcąc trzeba było szybko się przyzwyczaić.. ale do dziś zasypiam przy włączonym tv, żeby nie nasłuchwiać :P

u nas w wielkopolsce póki co bez śniegu, ale jest taki nieprzyjemny, lodowaty wiatr, że autentycznie nic się nie chce, tylko kocyk, herbatka i co najwyżej spoglądanie przez okno na kiwające się drzewa.

i wiecie co? przeczytałam, że do fryzjera jedna z Was się umówiła, to pozazdrościłam, zadzwoniłam do swojej fryzjerki i we środę zaraz po badaniach idę się ciachnąć i odświeżyć kolorek. a co! Mąż w piątek wróci do domu to niech podziwia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 15:14

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę na wakacje do szpitala tak zadecydował kardiolog musze mieć porobione dokładne badania chciałam zrobić je prywatnie bez szpitala ale się nie zgodził. Jak ja nienawidzę szpitali :( mam nadzieje, ze dlugo to nie potrwa...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu ja też w środę prenatalne i tak się stresuje ,ze hej...:( powodzenia

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Dziewczyny jadę na wakacje do szpitala tak zadecydował kardiolog musze mieć porobione dokładne badania chciałam zrobić je prywatnie bez szpitala ale się nie zgodził. Jak ja nienawidzę szpitali :( mam nadzieje, ze dlugo to nie potrwa...
    o kurka, Mania :( trzymam mocno kciuki, żeby badania zrobili szybciutko i wypuścili Ciebie do domu!

mania lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

tak z innej beczki - też macie tak dużo białego śluzu na tym etapie ciąży? ok 13 tygodnia? kurcze już od jakiegos czasu dużo ze mnie "wylatuje", taka biała, bezzapachowa wydzielina... to chyba normalne?

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ