X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cięęęęężki dzień u nas,nie znoszę takiej pogody! :) Odwiedził mnie niesamowity leń i w zasadzie nie załatwiłam nic z rzeczy, które załatwić miałam :(

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też libido skoczyło, ale strach tez jest. Ogólnie to straszek ze mnie ;p

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazhy zapinalam pasy do sameo konca, jestem zdania ze tak jest dla nas oboja bezpieczniej. Teraz tez sie bede zapinac. Dodatkowo ja jadac jako pasazer sieadam z tylu obok synka wiec dybym sie nie zapiela to podczas wypadku moje bezwladne cialo polecialoby na kierowce za ktorym siedze i na bank byloby po mezu ;/ jak sama kieruje tez zap9nam

PS sorki za posownie ale cos mi sprzet szwankuje ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:41

Babu lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolci i Doti ja po porodzie tez mialam straszna ocote i nie czekalismy nawet tyc 4 tygodni, tylko ze ja mialam cc wiec nie balam sie ze mi cos moze popekac w srodku.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola sliczna córeczka, od razu widac po kim odziedziczyla urode :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wszystkie poszłyście spać? tylko ja taki nocny marek
    no ale trzeba sie w koncu polozyc spac bo dzisiaj zaspalam córce do szkoly a pozniej pojechałam na badania bez skierowania a nie maialam czasu sie po nie wracac zakrecona jestem w dodatku cale noce nie moge spac a rano ni jak nie moge sie obudzic przez sen wyłączam wszystkie 4-5 alarmów na telefonie

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 12 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bojesie nawet tu wchodzic ale odpukac od 3 dni ma czysta wkladke bez krwi! Pierwszy raz od poczatku ciazy taka sytuacja. Trzymajcie kciuki bo chcialabym tu byc z Wami na dobre a tak to ciagle sie boje ze zaraz wylece z listy. Dzis mialam konrole po szpitalu i z malym wszystko ok. Pisze, ze z "malym" bo juz drugi lekarz przewiduje ze to chlopiec.
    Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

Babu lubi tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam z pracy... ból podbrzusza i pleców dzisiaj mnie powalal co rusz... okropny tępy ból... dobrze że w czwartek idę do swojej gin bo muszę jej powiedzieć...

Padam na twarz... dobranoc...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. My zaczynamy dzis malowanie domku. Wczoraj pochowalam czesc rzeczy, pojechalismy na zakupy kupić farbę, troche jedzonka, maz schodzil dwa razy zeby sie zabrac do domu. Przyjdzie z pracy to bedzie malowal. Ja wczoraj o 20:30 padlam i tak spalam do rana. Heh
    Libido mi skoczylo troche, ale jakoś marwie sie ta amniopunkcja i wogole nie mam humoru na nic, zadnych zakupow dzidziusiowych ani ciazowych nie robilam. Dzisiaj bedziemy spac u mamy mojej, zeby nie wdychac zapachu farby w nocy, bo zaczynamy od sypialki. Mama ma później przyjsc pomoc mezowi sprzątać.
    Chcialabym robic sesje ciazowa, noworodkowa, podobaja mi sie akty ciążowe. W 8 miesiacu trzeba ja zrobic?

200710183334.png

201604027450.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia a nie wolisz nifty?

Ja wczoraj zastanawiałam się nad pasami :D Mnie bardzo uciskają i rzeczywiście te od kierowcy bardziej...
    Dziś idę już po zwolnienie!!! AA!!!
    Rotenkopf, podobnie jak Ty ciągle chodzę spanikowana i nie inaczej jest przed dzisiejszą wizytą :D boję się tego wyniku z krwi genetycznego :( panicznie się boję..

Też mam dużo śluzu. Biorę luteinę więc powiedzmy, że podczas aplikacji jest go wiele.

U mnie też jest straszny popęd... Zjadłabym męża oczami.. Tak jakoś ostatnio ładniej nawet wygląda... Przez 4 lata miałam na tapecie tel zdjęcie mojego kota (awatar :D), a teraz od kilku dni mam męża :D

Aaaa... gdzie kupić kurtkę zimową ciążową?? Ledwo się w swojej dopinam.. Będę wdzięczna za namiary!!
    Ja znowu jestem przeziębiona..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:25

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana :) aulas ja ogladalam w C&A ale za 299 zł cos a'la parka, jak dla mnie troche za droga :(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Witam sie z rana. My zaczynamy dzis malowanie domku. Wczoraj pochowalam czesc rzeczy, pojechalismy na zakupy kupić farbę, troche jedzonka, maz schodzil dwa razy zeby sie zabrac do domu. Przyjdzie z pracy to bedzie malowal. Ja wczoraj o 20:30 padlam i tak spalam do rana. Heh
    Libido mi skoczylo troche, ale jakoś marwie sie ta amniopunkcja i wogole nie mam humoru na nic, zadnych zakupow dzidziusiowych ani ciazowych nie robilam. Dzisiaj bedziemy spac u mamy mojej, zeby nie wdychac zapachu farby w nocy, bo zaczynamy od sypialki. Mama ma później przyjsc pomoc mezowi sprzątać.
    Chcialabym robic sesje ciazowa, noworodkowa, podobaja mi sie akty ciążowe. W 8 miesiacu trzeba ja zrobic?
    ja w 8 miesiacu bylam juz tak na buzi, rekac i nogach opuchnieta ze nie moglam na siebie patrzec wiec najlepszy czas na takie fotki zalezy od kondycji kobiety. Tyle ze wtedy na koncowce ciazy bylo upalne lato wiec teraz w zimie mam nadzieje ze nie bedzie tak zle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:36

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas test nifty nie jest testem diagnostycznym, istnieje dalej ryzyko błędu, u mnie juz bylo za pozno na zrobienie testu nifty a w razie diagnozy ze dziecko chore zrobienia jeszcze amnopunkcji. Musialabym podjac decyzje o terminacji ciazy lub nie po samym tescie nifty. Tylko amniopunkcja daje 100%pewności ze dziecko zdrowe. Dlatego taka nasza decyzja, rozmawialam z 3 ginekologami~ genetykami. Doradzali amniopunkcje. Wiem ze jesli wykonywana jest przez dobrego specjaliste to ryzyko powiklan jest bardzo male. Ale zawsze zostaje jakies ale...
    Oby do 21 października, a potem do wynikow ok 2~3 tyg.
    Dzisiaj odbierasz swoje wyniki pappa?

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiava czyli lepiej by bylo zrobic foty ok 7 miesiaca ciazy? Tylko bym znowu chciala zeby byl brzuszek jak najwiekszy. Hmm zobaczymy jak to bedzie. Robilyscie w sesji ciazowej akty? Ja mam ochote duza, najlepiej chyba jakby fotografem byla kobieta, wydaje mi sie ze mniej bym sie krepowala.

200710183334.png

201604027450.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. W takim razie mam nadzieję, że cała sytuacja zakończy się na strachu i niczym więcej..
    Wyniki już odebrałam, ale są tak dziwne, że dopiero dziś na wizycie się dowiem co i jak. Martwię się, bo większość z dziewczyn Pappa miały ok 5, a ja mam niecałe 3. Poczekam na opinię lekarza... Ale dlatego tez się mocno stresuję :(

Ameiva, rzeczywiście drogo.. Dałabym tyle za kurtkę, ale normalną na minimum dwa sezony. Może jutro z rana wybiorę się na jakieś ciucholandy. Popatrzę też na allegro..

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia ja robiłam akt w 8 miesiącu ciąży. Był to lipiec wyglądałam jak bania ale od czego są retusze? Prezent dla męża tylko i wyłącznie dla jego wglądu strasznie mu się podobał .
    Mi nie podobają się np zdjęcia z buciki malowaniem brzucha itp dlatego fotograf zaproponował mi akt. Super wyszło na prawdę ! :)
    Pełny makijaż i ekwipunki typu skrzydła anioła pióra itp. :)
    Pochwalilabym się ale to bardzo prywatna sprawa :)

dziewussia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień ;) Witam się w 16 tygodniu ;))

agulas, Wiolcia1405, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• pati85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja wczoraj byłam na Usg prenatalnym.Dzidziuś rozwija się prawidłowo, jest tylko jedo ale. Pępowina jest dwunaczyniowa, nie ma jednej tętnicy. Lekarz kazał się nie martwić i pomyśleć nad testem Pappa. Stwierdził że dobrze by było go zrobić ale to też nie jest konieczność. Nie wiem co mam zrobić.

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja kappa miałam 1,99 i okazało się że wynik super ale u mnie wyliczal prawdopodobieństwo na podstawie 3 parametrów... wywiad... usg i pappa i w sumie bardzo niskie prawdopodobieństwo wystąpienia choroby... ale to wszystko statystyka...

Córcia w szkole obiad gotowy więc leżę bo dziś znowu na 15 do pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:17

agulas lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85, moja znajoma, która rodziła w maju też miała tylko dwu naczyniową pępowinę i wszystko było w porządku ;) Mały urodził się zdrowy, żadnych komplikacji ani nic ;) genetyczne miałaś robione u swojego gin?

Iwonkaaa, może pójdziesz na te l4? Szkoda, żebyś się tak męczyła.

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ