Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 12 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cięęęęężki dzień u nas,nie znoszę takiej pogody! :) Odwiedził mnie niesamowity leń i w zasadzie nie załatwiłam nic z rzeczy, które załatwić miałam :(

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też libido skoczyło, ale strach tez jest. Ogólnie to straszek ze mnie ;p

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciazhy zapinalam pasy do sameo konca, jestem zdania ze tak jest dla nas oboja bezpieczniej. Teraz tez sie bede zapinac. Dodatkowo ja jadac jako pasazer sieadam z tylu obok synka wiec dybym sie nie zapiela to podczas wypadku moje bezwladne cialo polecialoby na kierowce za ktorym siedze i na bank byloby po mezu ;/ jak sama kieruje tez zap9nam

PS sorki za posownie ale cos mi sprzet szwankuje ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 22:41

Babu lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolci i Doti ja po porodzie tez mialam straszna ocote i nie czekalismy nawet tyc 4 tygodni, tylko ze ja mialam cc wiec nie balam sie ze mi cos moze popekac w srodku.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola sliczna córeczka, od razu widac po kim odziedziczyla urode :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wszystkie poszłyście spać? tylko ja taki nocny marek
    no ale trzeba sie w koncu polozyc spac bo dzisiaj zaspalam córce do szkoly a pozniej pojechałam na badania bez skierowania a nie maialam czasu sie po nie wracac zakrecona jestem w dodatku cale noce nie moge spac a rano ni jak nie moge sie obudzic przez sen wyłączam wszystkie 4-5 alarmów na telefonie

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Dewajtis Znajoma

Wysłany: 12 października 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bojesie nawet tu wchodzic ale odpukac od 3 dni ma czysta wkladke bez krwi! Pierwszy raz od poczatku ciazy taka sytuacja. Trzymajcie kciuki bo chcialabym tu byc z Wami na dobre a tak to ciagle sie boje ze zaraz wylece z listy. Dzis mialam konrole po szpitalu i z malym wszystko ok. Pisze, ze z "malym" bo juz drugi lekarz przewiduje ze to chlopiec.
    Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

Babu lubi tę wiadomość

q1ztgl8.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wróciłam z pracy... ból podbrzusza i pleców dzisiaj mnie powalal co rusz... okropny tępy ból... dobrze że w czwartek idę do swojej gin bo muszę jej powiedzieć...

Padam na twarz... dobranoc...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana. My zaczynamy dzis malowanie domku. Wczoraj pochowalam czesc rzeczy, pojechalismy na zakupy kupić farbę, troche jedzonka, maz schodzil dwa razy zeby sie zabrac do domu. Przyjdzie z pracy to bedzie malowal. Ja wczoraj o 20:30 padlam i tak spalam do rana. Heh
    Libido mi skoczylo troche, ale jakoś marwie sie ta amniopunkcja i wogole nie mam humoru na nic, zadnych zakupow dzidziusiowych ani ciazowych nie robilam. Dzisiaj bedziemy spac u mamy mojej, zeby nie wdychac zapachu farby w nocy, bo zaczynamy od sypialki. Mama ma później przyjsc pomoc mezowi sprzątać.
    Chcialabym robic sesje ciazowa, noworodkowa, podobaja mi sie akty ciążowe. W 8 miesiacu trzeba ja zrobic?

200710183334.png

201604027450.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia a nie wolisz nifty?

Ja wczoraj zastanawiałam się nad pasami :D Mnie bardzo uciskają i rzeczywiście te od kierowcy bardziej...
    Dziś idę już po zwolnienie!!! AA!!!
    Rotenkopf, podobnie jak Ty ciągle chodzę spanikowana i nie inaczej jest przed dzisiejszą wizytą :D boję się tego wyniku z krwi genetycznego :( panicznie się boję..

Też mam dużo śluzu. Biorę luteinę więc powiedzmy, że podczas aplikacji jest go wiele.

U mnie też jest straszny popęd... Zjadłabym męża oczami.. Tak jakoś ostatnio ładniej nawet wygląda... Przez 4 lata miałam na tapecie tel zdjęcie mojego kota (awatar :D), a teraz od kilku dni mam męża :D

Aaaa... gdzie kupić kurtkę zimową ciążową?? Ledwo się w swojej dopinam.. Będę wdzięczna za namiary!!
    Ja znowu jestem przeziębiona..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:25

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana :) aulas ja ogladalam w C&A ale za 299 zł cos a'la parka, jak dla mnie troche za droga :(

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Witam sie z rana. My zaczynamy dzis malowanie domku. Wczoraj pochowalam czesc rzeczy, pojechalismy na zakupy kupić farbę, troche jedzonka, maz schodzil dwa razy zeby sie zabrac do domu. Przyjdzie z pracy to bedzie malowal. Ja wczoraj o 20:30 padlam i tak spalam do rana. Heh
    Libido mi skoczylo troche, ale jakoś marwie sie ta amniopunkcja i wogole nie mam humoru na nic, zadnych zakupow dzidziusiowych ani ciazowych nie robilam. Dzisiaj bedziemy spac u mamy mojej, zeby nie wdychac zapachu farby w nocy, bo zaczynamy od sypialki. Mama ma później przyjsc pomoc mezowi sprzątać.
    Chcialabym robic sesje ciazowa, noworodkowa, podobaja mi sie akty ciążowe. W 8 miesiacu trzeba ja zrobic?
    ja w 8 miesiacu bylam juz tak na buzi, rekac i nogach opuchnieta ze nie moglam na siebie patrzec wiec najlepszy czas na takie fotki zalezy od kondycji kobiety. Tyle ze wtedy na koncowce ciazy bylo upalne lato wiec teraz w zimie mam nadzieje ze nie bedzie tak zle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:36

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas test nifty nie jest testem diagnostycznym, istnieje dalej ryzyko błędu, u mnie juz bylo za pozno na zrobienie testu nifty a w razie diagnozy ze dziecko chore zrobienia jeszcze amnopunkcji. Musialabym podjac decyzje o terminacji ciazy lub nie po samym tescie nifty. Tylko amniopunkcja daje 100%pewności ze dziecko zdrowe. Dlatego taka nasza decyzja, rozmawialam z 3 ginekologami~ genetykami. Doradzali amniopunkcje. Wiem ze jesli wykonywana jest przez dobrego specjaliste to ryzyko powiklan jest bardzo male. Ale zawsze zostaje jakies ale...
    Oby do 21 października, a potem do wynikow ok 2~3 tyg.
    Dzisiaj odbierasz swoje wyniki pappa?

200710183334.png

201604027450.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiava czyli lepiej by bylo zrobic foty ok 7 miesiaca ciazy? Tylko bym znowu chciala zeby byl brzuszek jak najwiekszy. Hmm zobaczymy jak to bedzie. Robilyscie w sesji ciazowej akty? Ja mam ochote duza, najlepiej chyba jakby fotografem byla kobieta, wydaje mi sie ze mniej bym sie krepowala.

200710183334.png

201604027450.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. W takim razie mam nadzieję, że cała sytuacja zakończy się na strachu i niczym więcej..
    Wyniki już odebrałam, ale są tak dziwne, że dopiero dziś na wizycie się dowiem co i jak. Martwię się, bo większość z dziewczyn Pappa miały ok 5, a ja mam niecałe 3. Poczekam na opinię lekarza... Ale dlatego tez się mocno stresuję :(

Ameiva, rzeczywiście drogo.. Dałabym tyle za kurtkę, ale normalną na minimum dwa sezony. Może jutro z rana wybiorę się na jakieś ciucholandy. Popatrzę też na allegro..

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia ja robiłam akt w 8 miesiącu ciąży. Był to lipiec wyglądałam jak bania ale od czego są retusze? Prezent dla męża tylko i wyłącznie dla jego wglądu strasznie mu się podobał .
    Mi nie podobają się np zdjęcia z buciki malowaniem brzucha itp dlatego fotograf zaproponował mi akt. Super wyszło na prawdę ! :)
    Pełny makijaż i ekwipunki typu skrzydła anioła pióra itp. :)
    Pochwalilabym się ale to bardzo prywatna sprawa :)

dziewussia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień ;) Witam się w 16 tygodniu ;))

agulas, Wiolcia1405, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• pati85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja wczoraj byłam na Usg prenatalnym.Dzidziuś rozwija się prawidłowo, jest tylko jedo ale. Pępowina jest dwunaczyniowa, nie ma jednej tętnicy. Lekarz kazał się nie martwić i pomyśleć nad testem Pappa. Stwierdził że dobrze by było go zrobić ale to też nie jest konieczność. Nie wiem co mam zrobić.

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja kappa miałam 1,99 i okazało się że wynik super ale u mnie wyliczal prawdopodobieństwo na podstawie 3 parametrów... wywiad... usg i pappa i w sumie bardzo niskie prawdopodobieństwo wystąpienia choroby... ale to wszystko statystyka...

Córcia w szkole obiad gotowy więc leżę bo dziś znowu na 15 do pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:17

agulas lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati85, moja znajoma, która rodziła w maju też miała tylko dwu naczyniową pępowinę i wszystko było w porządku ;) Mały urodził się zdrowy, żadnych komplikacji ani nic ;) genetyczne miałaś robione u swojego gin?

Iwonkaaa, może pójdziesz na te l4? Szkoda, żebyś się tak męczyła.

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ