X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak długo czekalyscie na wyniki pappa? Wczoraj minął tydzień i cisza. Mieli dzwonić, jak przyjdą wyniki. Dzisiaj stres mnie zjada. Nie mogę się z łóżka podnieść, bo się cała z nerwów telepie...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam tydzień. Spokojnie ;* dzień się jeszcze nie skończył ;)

• pati85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg miałam u genetyka. Dr Dudarewicz. Do swojego pójdę może we czwartek.

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• mania Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Iwonkaaa jak brzuch? Mam nadzieje, że juz nie boli. Mnie też tak pobolewa jak Ciebie z lewej str.

Poczułam dziś moja maleńką! Jestem pewna, ze to ona! Cudowne uczucie ❤

Pojechałam na IP i dzis też mnie nie położyli bo holter zajęty i nie ma sensu żebym leżała do czwartku i na niego czekała. Dlatego jadę dopiero w czwartek ale stres ogromny pomimo, ze dr powiedział, że jak holter wyjdzie dobrze to następnego dnia wyjde.

Miłego dnia

agulas, jamniczakuchnia, Mynia lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Agulas ja kappa miałam 1,99 i okazało się że wynik super ale u mnie wyliczal prawdopodobieństwo na podstawie 3 parametrów... wywiad... usg i pappa i w sumie bardzo niskie prawdopodobieństwo wystąpienia choroby... ale to wszystko statystyka...

Iwonka od razu mi humor poprawiłaś!!!!! :D dziękuję :D

nie chcesz iść już na zwolnienie? Ja też już nie daję rady. Rano wstaję o 6 i jestem tak przemęczona, że kręci mi się w głowie. Mam wadę wrodzoną kręgosłupa i też już mocno daje o sobie znać - praca siedząca.. :(

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Gratuluję udanych wizyt!

Lanusia biedna Ty bardzo współczuję wracaj szybko do zdrowia. To będzie mój 3 pobyt w naszym cudownym szpitalu.
    Dzis nie zostałam bo nie dalam się położyć na internie tylko chciałam na ginekologię i przyszedł dr Cz. z oddziału i z nim porozmawiałam powiedzial, że mnie rozumie i na jutro mam być na 9 bo dzis nie mieli wolnego łóżka. Czekaja mnie 2-3 dni na oddziale. Ale kamień z serca ze nie musze leżeć u nas na internie.
    Ide spać bo przez ten stres boli mnie wszystko i malutkiej tez pewnie dzis źle przez to było. Dzieki Dziewczyny.
    Dobranoc

Dr Cz. to najlepszy lekarz świata! Tak bardzo żałuję, że nie może już prowadzić mojej ciąży, a prowadził dwie poprzednie. To Twój lekarz prowadzący?
    Jako że jestem do listopada w Łowiczu to skoczę do niego prywatnie na USG, będę spokojniejsza, może około 15 tygodnia wspomni coś o płci, choć nie chcę znowu przeżywać sytuacji gdzie "płeć się zmieniła" ;)
    Oby Cię szybko przyjęli i wypuścili, tam to zawsze przeładowany oddział mają...

A ja na L4 planuję iść w 16 tygodniu. Jakie podajecie powody?
    Ja mam chore nerki, więc bóle krzyża są momentami straszne.. I to zmęczenie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:19

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja nie musiałam podawać żadnego powodu. Po prostu gin się pytała czy chce zwolnienie ;) na początku brałam teraz już nie i pracuje :)
    Gin wspomniała ze jak tylko będę chciała znów zwolnienie to mam jej powiedzieć ;)

Lanusia93, agulas lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Dr Cz. to najlepszy lekarz świata! Tak bardzo żałuję, że nie może już prowadzić mojej ciąży, a prowadził dwie poprzednie. To Twój lekarz prowadzący?
    Jako że jestem do listopada w Łowiczu to skoczę do niego prywatnie na USG, będę spokojniejsza, może około 15 tygodnia wspomni coś o płci, choć nie chcę znowu przeżywać sytuacji gdzie "płeć się zmieniła" ;)
    Oby Cię szybko przyjęli i wypuścili, tam to zawsze przeładowany oddział mają...

A ja na L4 planuję iść w 16 tygodniu. Jakie podajecie powody?
    Ja mam chore nerki, więc bóle krzyża są momentami straszne.. I to zmęczenie!
    ja początkowo musiałam leżeć - mocne bóle brzucha i to było powodem. Teraz każde kolejne zwolnienie dostaję od ręki bez słowa, po prostu mi przedłużają ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia rzeczywiście to jest cudowny lekarz można z nim porozmawiać tak normalnie nie jak z lekarzem słucha uważnie i cierpliwie i odpowiada na każde pyt. Ja prowadzę ciążę w Płocku ze względu na przejścia ale tu tez musze się do jakiegoś wybrac tak w razie czego bo tam to kawałek drogi jest. Zawsze chodziłam do dr S.on jest teraz ordynatorem i się jeszcze zastanawiam do którego iść.
    Ja zwolnienie dostałam juz jak byl tylko pęcherzyk 3mm i od tamtej pory cały czas l4. Mysle, ze w ciąży nie ma problemy ze zwolnieniem.
    Jak zdrówko ?

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Lanusia rzeczywiście to jest cudowny lekarz można z nim porozmawiać tak normalnie nie jak z lekarzem słucha uważnie i cierpliwie i odpowiada na każde pyt. Ja prowadzę ciążę w Płocku ze względu na przejścia ale tu tez musze się do jakiegoś wybrac tak w razie czego bo tam to kawałek drogi jest. Zawsze chodziłam do dr S.on jest teraz ordynatorem i się jeszcze zastanawiam do którego iść.
    Ja zwolnienie dostałam juz jak byl tylko pęcherzyk 3mm i od tamtej pory cały czas l4. Mysle, ze w ciąży nie ma problemy ze zwolnieniem.
    Jak zdrówko ?

Więc ja zdecydowanie polecam dr. Cz. Ewentualnie dr. K, przyjmuje w tej samej przychodni w poniedziałki koło szpitala. Zdecydowanie lepiej mieć lekarza pod ręką. A czemu aż w Płocku, jeśli można wiedzieć?
    Dziękuję, lepiej, bo od wczoraj na antybiotyku jestem :)
    Trochę mi głupio prosić o zwolnienie, ale widzę że sporo z Was jest, więc po prostu 3.11 poproszę o to L4.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:35

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja też jestem od samego początku na l4 ze wzgledu na plamienia i pcos. Ale teraz jak chodze to od reki lekarz mi wypisuje :) Kazda kobieta w ciazy ma prawo do l4 :)

• mania Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Więc ja zdecydowanie polecam dr. Cz. Ewentualnie dr. K, przyjmuje w tej samej przychodni w poniedziałki koło szpitala. Zdecydowanie lepiej mieć lekarza pod ręką. A czemu aż w Płocku, jeśli można wiedzieć?
    Trochę mi głupio prosić o zwolnienie, ale widzę że sporo z Was jest, więc po prostu 3.11 poproszę o to L4.
    Jezeli juz to pójdę na pewno prywatnie źle wspominam przychodnie pól dnia w kolejce ;) znam wszystkich dr u nas bo troche leżałam na oddziale wiec albo dr Cz. albo dr S. :)
    Czemu tak daleko mam dr ?? Bo tam jest klinika i troche nam pomogli w zajściu w ciążę i tak juz tam zostałam u tamtego dr

A myślicie, ze można na tym etapie zmienić dr prowadzącego??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:50

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Jezeli juz to pójdę na pewno prywatnie źle wspominam przychodnie pól dnia w kolejce ;) znam wszystkich dr u nas bo troche leżałam na oddziale wiec albo dr Cz. albo dr S. :)
    Czemu tak daleko mam dr ?? Bo tam jest klinika i troche nam pomogli w zajściu w ciążę i tak juz tam zostałam u tamtego dr

myślę, że można. Sama nad tym się zastanawiam ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93, ja też nie mówiłam dlaczego chcę L4 ;) Dostałam bez problemu i to od razu na 2 miesiące, a później tylko przedłużenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Myśle, że spokojnie mozesz zmienic :)

Jamniczakuchnia aż na 2 miesiace od razu?? ;) fajnie ;) a mozna tak w ogole? hehe

• mania Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie muszę o tej zmianie pomyśleć mój się raczej zgodzi bo mam do niego 80km i niedługo będzie mi trudniej dojeżdżać. A mąż nie zawsze może wyjść wczesniej z pracy.
    Jeszcze chciałabym zrobić tam to drugie USG genetyczne bo tam są specjaliści od tego i maja dobry sprzęt a później juz mogę tu któregoś wybrać.

Wiecznie a Ty czemu chcesz zmienić dr??

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    No właśnie muszę o tej zmianie pomyśleć mój się raczej zgodzi bo mam do niego 80km i niedługo będzie mi trudniej dojeżdżać. A mąż nie zawsze może wyjść wczesniej z pracy.
    Jeszcze chciałabym zrobić tam to drugie USG genetyczne bo tam są specjaliści od tego i maja dobry sprzęt a później juz mogę tu któregoś wybrać.

Wiecznie a Ty czemu chcesz zmienić dr??
    Obecnie moim lekarzem prowadzącym jest lekarz z kliniki, który nas prowadził przez dwie IUI i później IVF, ale dojeżdżać w dwie strony 500 km jest coraz ciężej i dużo kasy idzie na paliwo. Teraz będzie u mnie w mieście raz w tygodniu, ale nie zawsze będzie nam to pasować przez pracę męża.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:

Lanusia, mi też było głupio wcześniej - pomimo wcześniejszego poronienia i silnych bólów brzucha dzielnie zasuwałam do pracy. Ale jestem już najzwyczajniej zmęczona - 3-godzinnymi dojazdami, małym dzieckiem w domu, uczelnią itp. Mąż mnie przekonał, że mam się nie wydurniać i iść na L4, zająć się sobą, odpocząć, mieć czas na zajmowanie się domem i skończenie studiów przed porodem. No i teraz myślę sobie, że byłam głupia, że nie poszłam od razu.
    Specjalnie chcę zmienić lekarza prowadzącego na lekarkę, która nie robi problemów ze zwolnieniami (oczywiście ma też inne zalety :P) - jutro idę do niej na prenatalne, chcę poprosić o prowadzenie ciąży i L4 od razu :P
    I Ty też się nie zastanawiaj, tylko wal na L4 i odpoczywaj :)

agulas, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dziewczyny ja nie miałam żadnych skrupułów jeśli chodzi o prace tym bardziej, ze i tak wszyscy nic nie robili a ja robiłam za wszystkich i od razu poszłam na zwolnienie. Teraz dopiero doceniają jak to było fajnie jak ja byłam. Drugim powodem pójścia na zwolnienie były silne bóle brzucha.

Jesteśmy w ciąży, dbajmy o siebie, o swój komfort i spokój ducha :)

Z perspektywy czasu myślę, że ja się chyba po prostu podświadomie bałam, że pójdę na zwolnienie i znowu poronię - nie chciałabym się mierzyć potem z atmosferą w pracy. Mam bardzo fajny, ludzki zespół, więc na pewno by mnie bardzo wspierali - ale widziałam po rodzinie i przyjaciołach, że nie potrafili ugryźć tego tematu i czułam się trochę jak "zgniłe jajo" w towarzystwie - każdy współczuł, ale nie wiedział, na ile mi to okazywać. Tak więc nie chciałam powtórki na polu zawodowym ;)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Obecnie moim lekarzem prowadzącym jest lekarz z kliniki, który nas prowadził przez dwie IUI i później IVF, ale dojeżdżać w dwie strony 500 km jest coraz ciężej i dużo kasy idzie na paliwo. Teraz będzie u mnie w mieście raz w tygodniu, ale nie zawsze będzie nam to pasować przez pracę męża.
    No to taki sam powód jak u mnie :) kurczę ja mam 80km w jedną str i to dużo a u Ciebie 250km masakra. No ale wiadomo czasem trzeba ja właśnie sobie mysle, ze skoro najgorszy czas za nami to tutejszy dr tez moze prowadzić moją ciążę.

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ