X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja pamiętam zdjęcia miałam ok 2 tygodnie po ślubie, album miesiąc po. Znajome w okresie lipiec-sierpień-wrzesień jak ślubowały to czekały ponad miesiąc na zdjęcia. Więc nie jest jeszcze źle ;)

Właśnie, zapomniałam dodać że on nam obiecał foty max. 2 tyg po ślubie ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Ku pocieszeniu Ci napiszę - na zdjęcia z samego ślubu czekaliśmy 2 msc i w sumie to sami je koniec końców wymusiliśmy . A teraz na zdjęcia z sesji też nam właśnie stuka drugi miesiąc. Ślub mieliśmy 29.05, sesję w połowie sierpnia - bo coś się naszym fotografom do niej nie paliło. Tak to czasem jest, jak się robi coś po rodzinie :/ Zdjęcia śliczne, ale po takim czasie nie ma już tego efektu "wow", człowiek zdąży zapomnieć w ogóle, że brał ślub... :/

Po rodzinie mówisz? No właśnie! Ten nasz to kuzyn męża, a placiliśmy i tak normalną stawkę. Zdjęcia robi boskie, ale czas oczekiwania to przegięcie, szczególnie że obiecał foty max 2 tyg po ślubie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:50

• agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Pada deszcz zmoklam jak kwoka :) jeszcze dyskusja ze starszą panią dziś. Witam się przedstawiam i legitymuje i mówię że 50 m dalej jest parking i nie można stawać w lesie takie tam a ona do mnie A ty Dziewucho mi mówić będziesz sama stoisz a pier... mi tutaj . :) mowie dalej spokojnie chodź całą się gotuje ona zaczyna mnie wyzywać :) mowie stop. Kur.. stara piz.. tak mnie wkurzyla ze mimo że tego nie robię wyciągam bloczki i wystawiam mandat a ta baba do mnie ze mi dokumentów nie da bo nie musi. No i telefon straż leśna i w ogóle ceregiele a na koniec ona do mnie " zdechnij ty i to coś " pokazuje brzuch ;) myślałam że ja zaje... aż się trzęse kur.. !!!!

Normalnie nie przeklinam, ale do niej powiedziałabym spier.. stara kur...

Iwonka, ja też miewam bóle brzucha. Lekarz mi powiedział, że to wszystko z powodu powiększającej się macicy i więzadeł jakichś tam. Ale oczywiście dopytaj swojego lekarza.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Po rodzinie mówisz? No właśnie! Ten nasz to kuzyn męża, a placiliśmy i tak normalną stawkę. Zdjęcia robi boskie, ale czas oczekiwania to przegięcie, szczególnie że obiecał foty max 2 tyg po ślubie.

Niech Wam zwraca część kosztów teraz, skoro wziął jak od normalnego klienta, obiecał, że będą ekspresowo, a tu taka buba :/ U nas, żeby było jeszcze śmieszniej, zdjęcia miały być prezentem od brata mojego męża i jego dziewczyny - więc głupio nam się było upominać. Ale ponieważ koniec końców i tak im daliśmy chociaż symbolicznie kilkaset złotych, to już po tych dwóch miesiącach skończyła się nasza cierpliwość. Zdjęcia ze ślubu dostaliśmy, udało się w końcu umówić sesję i ... tyle. Pleneru jak nie miałam, tak nie mam. Masakra. Zdjęcia robią naprawdę piękne i ciekawe, polecałam ich do tej pory wszystkim znajomym - ale już tego więcej nie zrobię. Chyba, że ktoś ma chęć czekać 2 msc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 13:57

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 współczuję- jak bym miała w dupie robotę i poszła na zwolnienie. Współczuję bardzo- mocno przytulam ;)

agulas, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piersi bola mnie prawie od samego poczatku a jeszcze niewiele urosły...niestety

a ja z takim newsem ze kupilam dzisiaj rewelacyjny termometr bezdotykowy w smiesznej cenie 50zl w biedronce
    jakos nie mam zaufania do elektroniki z biedronki ale sie skusilam ta cena

jest naprawde super maly poreczny mierzy temp w uchu i z czola temp otoczenia i wody do kapieli albo mleka w butelce u mnie w aptece z tymi funkcjami kosztuje 120zl
    ogólnie rzucilam sie jak lwica na artykuly z biedronki naszla mnie mysl ze na wszelki wypadek warto kupic rzeczy na pobyt w szitalu gdybym musiala wczesniej sie tam pojawic mam nadzieje ze przydadza sie dopiero w kwietniu i mam super cieplutki i milusi szlafroczek za 42zl to fajna cena torbe sportowa 25zl recznik wielki za 20zl

bede spokojniejsza jak juz kupie sobie wszystkie rzeczy potrzebne na wszelki wypadek gdybym musiala wczesniej pojawic sie w szpitalu

wy też macie takie lęki ze nagle moze cos sie stać?

z corka mialam problematyczna ciaze na podtrzymaniu bo plamilam moze stad ten strach i kupowanie na wszelki wypadek rzeczy do szpitala mam juz torbe szlafrok nowy recznik a nawet kapcie (dostalam w prezencie od znajomej z wycieczki z gor i tak sobie leżą)

pamietam ze na poczatku drugiej ciazy ciagle latalam i sprawdzalam bielizne czy nie ma sladu krwi bo co jakis czas mialam wrazenie ze krwawie istny obłęd i paralizujacy strach chyba mam slaba psychike ogolnie od kiedy jestem w ciazy zrobilam sie bardziej emocjonalna i nerwowa

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥
    zasnął:13.10.2015 13tc
    Porzegnanie:29.10.2015 15tc

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Tak! Straciatellaa mi właśnie uświadomiła, że muszę niedługo się umówić na usg połówkowe!!!

Siedzę w pracy jak na szpilkach. Liczę na to, że dziś poznam płeć mojego szczęścia :D

Ja mam kolejna wizytę w ten czwartek czyli też to będzie 14 tydzień i marzę o tym żeby powiedziała mi jaka płeć dziecka :) Chyba oszaleję z radości jak już będę miała świadomość czy córcia czy synek :) Tydzień temu na usg genetycznym robiła mi usg przez brzuch a później jeszcze dowcipnie, bo właśnie czegoś dobrze nie widziała. Teraz jednak myślę, że będzie przez brzuch i może już coś powie! Nie wiem czemu jedni lekarze widzą wcześniej inni później. No na pewno to zależy od sprzętu i od tego jak się dzidzia ułoży, a może nie wszyscy widzą i są pewni? Nie wiem, ale większość z Was już zna płeć.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znowu sama doprowadzam się do zawału. Od 2-3 dni brałam luteinę doustnie, wczoraj mnie coś pokusiło i wzięłam jedną z ostatnich tabletek dowcipnie. Dzisiaj rano patrzę, a na piżamce kilka brązowych plam, a na papierze toaletowym dosłownie cień brązu... Najpierw przez 5 minut patrzałam i się zastanawiałam o co chodzi, a potem patrzę na swoje ręce i widzę moje pazury ;/ ostatnio było to samo, nie obcięłam paznokci, były długie i też zauważyłam pomarańczowy śluz po aplikacji. Dzisiaj dzwonię do gina, żeby się upewnić, że to moja głupota, a nie nic poważnego.

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę wystawiając mandat kierować się emocjami, chodź nie ukrywam ze kolega ze straży leśnej nie żałował wypisując go. Mi ona nie chciała się wylegitymowac .
    Starsi ludzie ponoć tacy kultury nauczeni i w ogóle .. wszystkich młodych mają za jedno wielkie gówno i taka jest prawda.
    Bardzo rzadko zdarzają się takie przypadki w mojej pracy mandaty wystawilam raptem 4 razy w ciągu 4 lat tak to tylko zwracam uwagę i daje upomnienie słowne. :(
    Ubieram się i jadę po synka. Posiedzę trochę u rodziców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:30

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam wczoraj na wizycie, płci mi nie powiedziała, gdy zapytałam się czy widać już płeć powiedziała, że ma ważniejsze rzeczy do zbadania.. no trudno
    Mówiła też, że maluszek zdrowy :)Następna wizyta 29.10. Mam infekcje i bakterie w moczu dostałam globulki i furagin

• fabiola Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    ja byłam wczoraj na wizycie, płci mi nie powiedziała, gdy zapytałam się czy widać już płeć powiedziała, że ma ważniejsze rzeczy do zbadania.. no trudno
    Mówiła też, że maluszek zdrowy :)Następna wizyta 29.10. Mam infekcje i bakterie w moczu dostałam globulki i furagin

To nie zbyt przyjemną masz lekarke :( ale najważniejsze że dzidziuś zdrowy :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte we wtorek a jutro badania nie nawidze widoku igiel a do tego bede pic ta paskudna glukoze

u mojego lekarza wszystkie kobiety późno sie dowiadywały o płci a to dlatego ze lekarka nie mowi zanim nie jest pewna na 100%

moze ja przycisne i cos powie mam dziewczynke licze na chlopca cala odzina stawia na chlopca córa chce brata mąż syna bo mówi ze z 3 baba w domu nie wytrzyma i musi byc jakas równowaga w rodzinie tesciu juz dawno nam truł o drugim dziecku bo ma jedynego syna i chce zeby nazwisko przetrwało

a u mnie w rodzinie same dziewczynki w pierwszej ciazy marzyłam o chłopcu jest dziewczynka teraz mam dozy nacisk na chlopca z moim zyciowym szczesciem bedzie dziewczynka a na 3 dziecko sie nie odwarze trzymajcie kciuki musi być CHŁOPIEC

we wtorek wieczorem obowiazkowo melduje sie na forum

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    To nie zbyt przyjemną masz lekarke :( ale najważniejsze że dzidziuś zdrowy :)

właśnie ogólnie jest bardzo miła, raczej stwierdziła, że jeszcze za wcześnie na płeć żeby powiedzieć w 100%

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooooo, swędzące cycki to u mnie na codzień ;) czasami jeszcze poswędzi mnie brzuch xd

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez tak swędzą, z dwa dni temu tak się drapałam potem poszłam się wykąpać wychodzę z wanny patrzę w lustro a tu takie czerwono borodwe paski na cyckach :D aż się wystraszyłam, ale przypomniało mi się, że przecież się tak drapałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Ja mam kolejna wizytę w ten czwartek czyli też to będzie 14 tydzień i marzę o tym żeby powiedziała mi jaka płeć dziecka :) Chyba oszaleję z radości jak już będę miała świadomość czy córcia czy synek :) Tydzień temu na usg genetycznym robiła mi usg przez brzuch a później jeszcze dowcipnie, bo właśnie czegoś dobrze nie widziała. Teraz jednak myślę, że będzie przez brzuch i może już coś powie! Nie wiem czemu jedni lekarze widzą wcześniej inni później. No na pewno to zależy od sprzętu i od tego jak się dzidzia ułoży, a może nie wszyscy widzą i są pewni? Nie wiem, ale większość z Was już zna płeć.

Wg mnie dziewczyny, które poznały płeć w 12 czy 13 tyg nie mogą być do końca pewne. W tych tygodniach narządy wyglądają tak samo. Ja dogadałam się z lekarzem, że ma mi powiedzieć jak będzie już pewny na te 90% chociaż ;)
    W sobotę jedziemy z mężem na targi artykułów dziecięcych i tam będzie można zrobić usg 3d za darmo - może wtedy poznamy płeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu wrote:
    Niech Wam zwraca część kosztów teraz, skoro wziął jak od normalnego klienta, obiecał, że będą ekspresowo, a tu taka buba :/ U nas, żeby było jeszcze śmieszniej, zdjęcia miały być prezentem od brata mojego męża i jego dziewczyny - więc głupio nam się było upominać. Ale ponieważ koniec końców i tak im daliśmy chociaż symbolicznie kilkaset złotych, to już po tych dwóch miesiącach skończyła się nasza cierpliwość. Zdjęcia ze ślubu dostaliśmy, udało się w końcu umówić sesję i ... tyle. Pleneru jak nie miałam, tak nie mam. Masakra. Zdjęcia robią naprawdę piękne i ciekawe, polecałam ich do tej pory wszystkim znajomym - ale już tego więcej nie zrobię. Chyba, że ktoś ma chęć czekać 2 msc :D

Już wyciagnęłam od niego 2 mini albumy dla rodziców i wydrukowane zdjęcia każdej pary z wesela gratis :D

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia, ja uwielbiam starszych ludzi, ale to fakt, że oni często nie mają za grosz szacunku dla osób z niższych grup wiekowych
    Bardzo Ci współczuję tej "sceny". Postaraj się ochlonac, zrób sobie jakąś przyjemność, żeby o tej malpie nie myśleć.
    Ja dalej stres, bo telefon milczy. Az się za prasowanie wziełam, żeby się wyciszyć trochę. Dziś się spotykam z koleżankami, więc będę mieć odrobinę relaksu...
    A tak z innej beczki: pilnujecie, ile kg Wam przybywa? W każdej książce piszą, żeby o to dbać, a ja nawet wagi nie mam. Nie mam pojęcia, czy jem w normie, czy za dużo/za mało... Myślicie, że powinnam bardziej o to zadbać?

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Wiolcia, ja uwielbiam starszych ludzi, ale to fakt, że oni często nie mają za grosz szacunku dla osób z niższych grup wiekowych
    Bardzo Ci współczuję tej "sceny". Postaraj się ochlonac, zrób sobie jakąś przyjemność, żeby o tej malpie nie myśleć.
    Ja dalej stres, bo telefon milczy. Az się za prasowanie wziełam, żeby się wyciszyć trochę. Dziś się spotykam z koleżankami, więc będę mieć odrobinę relaksu...
    A tak z innej beczki: pilnujecie, ile kg Wam przybywa? W każdej książce piszą, żeby o to dbać, a ja nawet wagi nie mam. Nie mam pojęcia, czy jem w normie, czy za dużo/za mało... Myślicie, że powinnam bardziej o to zadbać?
    ja ważę się raz w tygodniu ;). Ale z tego co mi się wydaje to na wizycie (czyli średnio te raz w m-cu) powinnaś być zważona

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Doti10 Przyjaciółka

Wysłany: 13 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja schudlam 3kg jem jak opentana a waga leci w dół mam nadzieje ze niedlugo to sie zmieni do tego mam czesto zawroty glowy i sie zastanawiam czy to normalne w ciazy czy moze zwiane z moja utrata wagi

💁‍♀️córka 26.07.2010r🥰

Aniołek mój skarb 😥

💁‍♂️Syn 21.10.2016😍
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ