X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Myśle, że spokojnie mozesz zmienic :)

Jamniczakuchnia aż na 2 miesiace od razu?? ;) fajnie ;) a mozna tak w ogole? hehe

No właśnie też byłam zdziwiona :D

• agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie teraz usg? przez brzuch czy dowcipne? U mnie teraz 14 tydzień i zastanawiam się czy szykować pęcherz czy dalej dowcipne...

A pytanie nr 2, na kiedy umawiacie teraz wizytę? Zastanawiam się czy teraz nie zrobić na za 4 tygodnie o ile będzie dziś wszystko oki.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu id 9 września - czekałam aż koleżanka z pracy ogarnie moje obowiązki i będzie mogła je przejąć ;) Szef nie miał nic przeciwko, a ja jestem bardzo zadowolona że jestem na zwolnieniu i za pracą nie tęsknię :P Typowy ze mnie lew :D

agulas, Babu, Foto_Anna, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, nastaw się, że usg będzie już raczej przez brzuch. Chociaż mi na genetycznym robił dr i tak, i tak, ale to dlatego, że czegoś nie mógł dobrze dojrzeć, bo mała się wiercila ;)
    Co do wizyt, to ja mam od początku co 4 tygodnie.

agulas lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas ja mam przez brzuch, a dowcipnie oglądał łożysko.

agulas lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny jakie macie teraz usg? przez brzuch czy dowcipne? U mnie teraz 14 tydzień i zastanawiam się czy szykować pęcherz czy dalej dowcipne...

A pytanie nr 2, na kiedy umawiacie teraz wizytę? Zastanawiam się czy teraz nie zrobić na za 4 tygodnie o ile będzie dziś wszystko oki.
    już genetyczne miałam przez brzuch, a to był 11t6d :)

Co do wizyt to umawiam się co 3-4 tygodnie, ale częściej co 4 tygodnie

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Mam nadzieję, że będzie przez brzuch. Odkąd zaszłam w ciążę, dowcipne usg sprawia mi ból.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szał się zacznie w listopadzie, bo już będziemy na półmetku naszej ciążowej drogi :D

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak! Straciatellaa mi właśnie uświadomiła, że muszę niedługo się umówić na usg połówkowe!!!

Siedzę w pracy jak na szpilkach. Liczę na to, że dziś poznam płeć mojego szczęścia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 12:47

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Tak! Straciatellaa mi właśnie uświadomiła, że muszę niedługo się umówić na usg połówkowe!!!

Siedzę w pracy jak na szpilkach. Liczę na to, że dziś poznam płeć mojego szczęścia :D
    też bym już chciała wiedzieć :D - a wizyta za tydzień (trzeba ćwiczyć cierpliwość :P )

agulas, Babu lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, cierpliwość jest chyba największą cnotą w ciąży :D Też się nie mogę doczekać aż zobaczymy naszego okrucha na usg i kiedy poznamy płeć - po cichu liczę, że jutro lekarka szepnie nam słówko (u mojej siostry prawidłowo wskazała płeć w 12 tyg), ale z drugiej strony wiem, że na to niewielkie szanse. Ech, co za męka! :P

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że zwolnienie powyżej miesiąca może wystawiać tylko komisja lekarska ;) lekarz rodzinny 2 tyg max specjalista miesiąc a więcej właśnie komisja. No cóż :)

Pada deszcz zmoklam jak kwoka :) jeszcze dyskusja ze starszą panią dziś. Witam się przedstawiam i legitymuje i mówię że 50 m dalej jest parking i nie można stawać w lesie takie tam a ona do mnie A ty Dziewucho mi mówić będziesz sama stoisz a pier... mi tutaj . :) mowie dalej spokojnie chodź całą się gotuje ona zaczyna mnie wyzywać :) mowie stop. Kur.. stara piz.. tak mnie wkurzyla ze mimo że tego nie robię wyciągam bloczki i wystawiam mandat a ta baba do mnie ze mi dokumentów nie da bo nie musi. No i telefon straż leśna i w ogóle ceregiele a na koniec ona do mnie " zdechnij ty i to coś " pokazuje brzuch ;) myślałam że ja zaje... aż się trzęse kur.. !!!!

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ja bez konsultacji z lekarzem mogę wziąć nospe przy bólu podbrzusza? W czwartek gin już nie mogę się doczekać aby dowiedzieć się skąd te bóle...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 co za sucz! :/

Mnie fotograf dzisiaj wkur***!!! Ślub był 12 września, a my do tej pory nie mamy zdjęć! Facet tłumaczy się że ma jakieś problemy osobiste i nie może skupić się na zdjęciach. Gówno mnie to obchodzi, w końcu to usługa, zapłaciliśmy za niego kupę kasy, a zdjęć jak nie ma tak nie ma. I mamy mu dać jeszcze 1-2 tygodnie czasu na to. Brak słów.

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziewczyny czy ja bez konsultacji z lekarzem mogę wziąć nospe przy bólu podbrzusza? W czwartek gin już nie mogę się doczekać aby dowiedzieć się skąd te bóle...
    Oczywiście, że możesz. Mi mówił że mogę wziąć w każdej chwili jak mnie boli brzuch.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    możesz wziąć. Mi gin na moje bóle zaleca brać no-spę + leżenie

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Myślałam że zwolnienie powyżej miesiąca może wystawiać tylko komisja lekarska ;) lekarz rodzinny 2 tyg max specjalista miesiąc a więcej właśnie komisja. No cóż :)

Pada deszcz zmoklam jak kwoka :) jeszcze dyskusja ze starszą panią dziś. Witam się przedstawiam i legitymuje i mówię że 50 m dalej jest parking i nie można stawać w lesie takie tam a ona do mnie A ty Dziewucho mi mówić będziesz sama stoisz a pier... mi tutaj . :) mowie dalej spokojnie chodź całą się gotuje ona zaczyna mnie wyzywać :) mowie stop. Kur.. stara piz.. tak mnie wkurzyla ze mimo że tego nie robię wyciągam bloczki i wystawiam mandat a ta baba do mnie ze mi dokumentów nie da bo nie musi. No i telefon straż leśna i w ogóle ceregiele a na koniec ona do mnie " zdechnij ty i to coś " pokazuje brzuch ;) myślałam że ja zaje... aż się trzęse kur.. !!!!
    Co za małpa! Brak słów! Trzeba jej było wystawić najwyższy mandat z możliwych!

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:

CO ZA OBRZYDLIWA STARA KUR**** !!! No aż się sama zdenerwowałam, jak to przeczytałam! Jak tak można?! A niby ci starsi ludzie tacy dobrze wychowani...

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi też mnie swedza... od wczoraj mam mega bolacy brzuch... dzisiaj już wezmę nospe bo zaraz do pracy... jaka jestem głupia do tych zasmarkanych ludzi (pracuje na kasie na basenie)... trzeba myśleć o zwolnieniu...

Jadę zaraz zamówić tort na 8 urodzinki córci bo 22.10 się urodziła więc domowy torcik i szampan w domu a dwa dni później impreza na basenie z koleżankami więc już nie będę piekła tylko zamówie coś pięknego....

Ale mam ochotę na Rafaelo... nie pamiętam kiedy słodkie jadłam...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Babu Ekspertka

Wysłany: 13 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Wiolcia1405 co za sucz! :/

Mnie fotograf dzisiaj wkur***!!! Ślub był 12 września, a my do tej pory nie mamy zdjęć! Facet tłumaczy się że ma jakieś problemy osobiste i nie może skupić się na zdjęciach. Gówno mnie to obchodzi, w końcu to usługa, zapłaciliśmy za niego kupę kasy, a zdjęć jak nie ma tak nie ma. I mamy mu dać jeszcze 1-2 tygodnie czasu na to. Brak słów.

Ku pocieszeniu Ci napiszę - na zdjęcia z samego ślubu czekaliśmy 2 msc i w sumie to sami je koniec końców wymusiliśmy . A teraz na zdjęcia z sesji też nam właśnie stuka drugi miesiąc. Ślub mieliśmy 29.05, sesję w połowie sierpnia - bo coś się naszym fotografom do niej nie paliło. Tak to czasem jest, jak się robi coś po rodzinie :/ Zdjęcia śliczne, ale po takim czasie nie ma już tego efektu "wow", człowiek zdąży zapomnieć w ogóle, że brał ślub... :/

ckai3e3k0s8hy0lf.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ