WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co mi jest, zaczynam sie martwić. Od dwóch dni czuje ze cos dzieje sie z moim pęcherzem , chodzę bardzo często do toalety i przed pójściem i jakiś czas po czuje ucisk na pęcherzu jakbym nie była w toalecie cały dzień, czy to jest normalne w ciąży czy moze wyglada to na jakaś infekcje ?

km5smg7yv4tozota.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie więcej :) jest choinka są stroiki w salonie i na stole w jadalni ozdabiam kominek i schody :) zawsze wisi jemiola taka rodzinna tradycja :) do tego oświetlenie na dworzu na świerkach i ukochanym milorzabie :p

Miłego dnia kochane :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już daaawno nic nie robilam na święta ;) mowie wam jak sie w tym roku zabiore to caly dom bedzie sie swiecil haha ;p
    aa i piec uwielbiam ;) a najlepszy jest domek z piernika ;) w koncu bede miala duzo czasu na robienie tego wszystkiego ;)

28latka moze jakies zapalenie pecherza masz?? piecze cie? przy infekcjach tak jest ze jak sie wysikasz to dalej czujesz ze musisz a nic nie leci. Zrob badanie ogolne moczu i jak sie wysikujesz to zginaj sie w pol zeby wszystko wylecialo i pij bardzo duzo wody ;)

Wiem co to znaczy, ja czesto takie brudy mam :)

• Larisa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa jeśli chodzi o tycie to nie martw się mistrzem nie jesteś bo u mnie bardzo podobnie. Ważę 69 kg a startowałam z 5 lub 4. Nie wiem jak to możliwe,ale jakoś jak widać tak;) w pierwszej ciąży przytyłam trochę mniej niż Ty bo ok 23 ale tak ja byłam spuchnieta to myślałam, że zejde, no, ,ale to poród w największe upały tak poczynił ze mną. A teraz upału nie ma a ja już tyje...
    Wczoraj miałam usg prywatnie,było oczywiście tak jak myslalam-bardzo fajnie. Lekarz znowu mi powtarzał ze nasz Staś to cud bo powiększony pęcherz u dziecka cofa się raz na kilka lat(takie przypadki,najczęściej niestety dzieci umierają. ..) od razu jak włączył usg powiedział, że pęcherz super i ,ze to pewnie dziewczynka:) potwierdzi za 4 tygodnie :) jestem taka szczęśliwa, że wszystko ok.
    Trzymajcie się dziewczyny w szpitalach! Xxx
    Jeśli chodzi o prywatna położna to miałam i teraz ta sama chciałabym. Bardzo mi pomogła i niestety okazało się ,ze jak ma się wykupione opiekę to jest łatwiej. ..:(

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ile się płaci za taką położna? Bo zaczynam się zastanawiać.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak patrzy personel szpitalu na ta nasza wynajęta położona ?

km5smg7yv4tozota.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey trochę mnie nie było ale leżałam w szpitalu... miałam sporego krwiaka i trafiłam tam z dość mocnym krwawieniem...
    na szczęście już jestem w domu, po krwiaku nie ma śladu i fasolka ma się dobrze...
    ale teraz chcę 100%czasu poświęcić synkowi za którym baaaardzo tęskniłam więc na jakiś cczas odpuszczam forum... postaram jeszcze się odezwać ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    hey trochę mnie nie było ale leżałam w szpitalu... miałam sporego krwiaka i trafiłam tam z dość mocnym krwawieniem...
    na szczęście już jestem w domu, po krwiaku nie ma śladu i fasolka ma się dobrze...
    ale teraz chcę 100%czasu poświęcić synkowi za którym baaaardzo tęskniłam więc na jakiś cczas odpuszczam forum... postaram jeszcze się odezwać ;*
    Ojej madziutek to trzymaj się dzielnie :) dobrz, że już wszystko w porządku :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Witam się 16 tygodniu :D. Oby do środy i zobaczymy z mężem naszą kruszynkę :D.

Widzę rozmowy o świętach :P, a to jeszcze tyle czasuuu :). Chociaż powoli zastanawiam się nad tym co kupić dzieciakom w rodzinie i dobrze by było już coś kupić w listopadzie

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę mam wizytę nie mogę się już jej doczekać. Położna zależy jak się ceni 500-700-1000 zł chyba to jest za całość... Madzutek trzymaj się pobaw się z małym i wracaj do nas a w przerwie zawsze możesz do nas wpaść ;-)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim szpital musi wyrażać zgodę na taką osobę :) nie każdy chce .. ja rodziłam w Wojewódzkim w Gdańsku i mogłam pomarzyć tylko :)

Widziałam jak wygląda opieka położnej ze szpitala .. rozmawialam z innymi dziewczynami.. czasem zdążą się przypadki ze jest 1 np na 2 rodzące :) i nie będzie ciągle przy nas. A ja takiej opieki potrzebuje tak samo jak wiem ze potrzebuje ciszy i sali pojedynczej gdzie nikt mnie nie będzie słyszał i widział zza ściany :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, wszystkiego najlepszego! ;)

No właśnie, gdzie panipasztetowa i inne mamusie?

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki... dzisiaj w biegu bo na 15 do pracy... idę robić rybkę na obiad...

Miłego dnia

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Warszawy i położna kosztuje 1500 zł w największych szpitalach i trochę taniej w innych. Na opiekę podpisana jest umowa i jest to uzgodnione ze szpitalem.u mnie naprawdę się sprawdziło, ale inne koleżanki rodziły bez i tez było ok często. Zależy jaki masz poród.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w okolicy znajoma 2 lata temu płaciła położnej 300zł. Położna nie była przy niej non stop, ale pilnowała porodu i rozmawiała z lekarzami, dzięki czemu znajoma dostała szybciej kroplówkę, a sam poród wspomina bardzo dobrze :) wiadomo, że inaczej wygląda jak matka sugeruje coś lekarzowi, a inaczej jak spokojna położna z nim porozmawia:) sama chcę wynająć położną do porodu.

• Babu Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ale się wstrzeliłyście z tym tematem świątecznym - ja ostatnio też już myślałam o Świętach :D Nie mogę się ich doczekać - będę na zwolnieniu, więc chciałabym odpowiednio wcześniej zająć się dekoracjami, prezentami, zrobić coś pysznego do jedzenia... A sama Wigilia w moim rodzinnym domu też będzie bardzo wesoła - pierwsze Święta moich siostrzeńców na świecie, u nas kolejna dzidzia w brzuszku - dawno nie było już tak dobrze <3 Z kolei u męża nie wiem czy w ogóle coś będzie, bo jego rodzina jest mocno powalona, ale staram się na razie o tym nie myśleć...

Co do położnej, to ja też słyszałam u nas w okolicach o koszcie 1000-1500 zł, także sobie daruję :/

A jeśli chodzi jeszcze o szkołę rodzenia - fakt, że może moje wyobrażenie jest bliskie amerykańskim filmom :P Ale tak czy inaczej jakoś nie widzę się oddychającej wspólnie z jakimiś obcymi kobietami :P A opiekę nad dzieckiem mam na szczęście okazję podejrzeć i popraktykować teraz na maluszkach w rodzinie i u przyjaciółki. Natomiast co do późniejszego wsparcia, to zawsze będę stawiać na swoją mamę i siostry i nikogo więcej nie będę słuchać :P

Miłego weekendu kochane! :* Ja się biorę za sprzątanie - w końcu mam jakiś przypływ chęci i energii, przeziębienie odpuściło, juhu!

P.S. Właśnie, coś nam część mamusiek zamilkła... Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Was :*

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Olsztynie nie ma problemu z położna i szpitalem ale mówię kwota zależy od położnej ja mam nadzieję że rozwiązanie będę miała przed samym weekendem majowym albo tuż po bo wtedy ta moja ciocia będzie.. A jak chcecie rodzic? Może macie wskazania na cc?

• Babu Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczynki... dzisiaj w biegu bo na 15 do pracy... idę robić rybkę na obiad...

Miłego dnia

Iwonkaaa, sorry, że tak bezpośrednio zapytam, ale masz zamiar jeszcze popracować czy już myślisz o L4? Może wybierz się już, skoro Ci dokuczają bóle pośladków i kręgosłupa? :( Szkoda, żebyś się tak męczyła, tym bardziej, że na pewno w pracy masz kontakt z ludźmi, a teraz sezon chorobowy i te godziny pracy masz ciężkie :/

*Hehe, ja to teraz jestem taka mądra i doradzam, bo aż pękam ze szczęścia na myśl o tym, że ja już nie będę musiała jeździć po 3h dziennie i stać w korkach :P Niby jestem dopiero od czwartku na L4, ale już czuję, że zaczynam wypoczywać. I brzuch dużo mniej boli. Także polecam ;)

ckai3e3k0s8hy0lf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babu ahh to fajnie masz :-D ja będę przez całą ciążę pracować i czasami po urodzeniu niestety jak ma się coś swojego to trzeba robić.... A jak masz pracowników to ich pilnować. Fakt że nie tyle co normalnie pracowałam ale codziennie... A jeżeli któraś może skorzystać z L4 to również polecam bo ciąża to super stan którym trzeba się cieszyć i delektować :-D

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    W Olsztynie nie ma problemu z położna i szpitalem ale mówię kwota zależy od położnej ja mam nadzieję że rozwiązanie będę miała przed samym weekendem majowym albo tuż po bo wtedy ta moja ciocia będzie.. A jak chcecie rodzic? Może macie wskazania na cc?

Ja mam termin na 25 kwietnia :-)
    Moja gin mi mówi ze od 38 tc może mi dać skierowanie na dowolny wybrany dzień na CC ( pierwsza cesarka ) albo mogę próbować VBAC czyli rodzic normalnie po przebytym wcześniej cięciu .. no i tego się trzymam haczyk w tym ze akcja musi sama się rozkręcić a ona da mi czas do majówki :D ale to z nią ponegocjuje.
    Poza tym będę miała w 36 tyg spotkanie kwalifikujace do kliniki wiec na tamtych lekarzach będę się opierać :)

Siedzę u tesciowej i jak widać rozmowa tak się klei ze aż tutaj pisze :D syn się jej boi ja się z tego śmieje a jej jest ogromnie głupio i dobrze ; ) w ciągu 13 miesięcy na tym świecie widział ja kilka razy :D musze znaleźć jakiś powód i uciekać stąd w pioruny! Hahaha :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ