Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWróciłam z Poznania!
Zalapaliśmy się na to usg 3d, wstęp był dla pań po 23 tc, ale przemiły pan dr nas przyjął! Chciałabym sprostować wszystkie żywieniowe zabobony - jem słodkie na potęgę, a na usg pokazał mi się 3 milimetrowy fiutek! Także mam Michała w brzuszku
Mąż przeszczęśliwy!
Aha i pewność taką 99% co do płci można mieć dopiero po 20 tc, bo te narządy są póki co podobne.
Skoczyliśmy do Ikei i kupiliśmy coś dla Michała
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3d881666543.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad1e44d09694.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/43bedda850f9.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c524f220fa3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 19:33
Endzis, Lanusia93, Rotenkopf, Straciatellaa, ważka, Wiolcia1405, mania, natalka189, dichlieb, Babu lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Śliczny synuś Jamnicza kuchnia! I super zabawki:)
Rotenkopf ja jeszcze nic nie czuje ale myślę że to bardzo możliwe że to Hania w końcu jesteś na takim etapie że wiele mamusiek już czuje swoje dzieci:)
Nie dałam rady Was przeczytać a raptem z 2 dni mnie nie było:P ktoś tu pisał o mdłościach ja mimo 2 trym. mam prawie codzien wiec niektore dni sa dla mnie wyjete z zycia:(
Ach mandarnki ja mam na nie faze juz od kilku tyg. Sa w wiekszosci marketow. Najlepsze jak dotad jadlam z biedronki bez pestek i idealnie kwasne a wczoraj kupiłam w stokrotce i każda jedna ma z 10 pestek aż nie chce mi sie ich jesc. Ja na świeta ubieram tylko choinke ale zawsze w naturalne ozdoby. Suszone plastry pomaranczy laski cynamonu pierniczki plus zapach dzrewka wiec zapach jest nieziemski:)
Przyszły mi też paczki z h&m. Najpierw leginsy a teraz jeansy zvrzeczami dla dzidzousia. Wszystko jest swietne. Leginsy i jeansy mieciutkie wygodne i nawet nie musze skracac spodni a balam sie bo te modelki takie wysokie sie na stronie wydawały.
Ide piec murzynka już od kilku dni za mna chdzi ale jakoś nie mogłam sie zebrac:)
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
natalka189 wrote:W Olsztynie nie ma problemu z położna i szpitalem ale mówię kwota zależy od położnej ja mam nadzieję że rozwiązanie będę miała przed samym weekendem majowym albo tuż po bo wtedy ta moja ciocia będzie.. A jak chcecie rodzic? Może macie wskazania na cc?
U mnie jest tak że mam wirusa HSV. Jeżeli uaktywni się po 38 tygodniu albo podczas porodu to automatycznie jestem kierowana na cc. Lekarz już mi szepnął, że jak coś mnie zacznie swędzieć w okolicy 38 tygodnia to od razu daje skierowanie.
Ale bardzo chcę rodzić naturalnie i żadna cesarka nawet nie wchodzi w grę, więc mi ta możliwość nie jest potrzebnaAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
28latkaa wrote:Cała zimę jem mandarynki klementynki i już zacZelam rozglądać sie za nimi w markecie hehe , gdzieś czytałam ze w 3 trymestrze nie można jeść cytrusów
mam nadzieje ze to nie prawda
NieprawdaAniołek (*) 12.03.2013
-
Wiolcia1405 wrote:Ja chce pracować do kwietnia
Niby nie mam żadnego kontaktu z wirusami jednak jest to praca w lesie w terenie wiec mega utrudniona przez duży brzuch będzie ale mam nadzieje ze dam rade
A kto z synkiem jest kiedy jesteś w pracy, tak z czystej ciekawości?Aniołek (*) 12.03.2013
-
jamniczakuchnia wrote:Wróciłam z Poznania!
Zalapaliśmy się na to usg 3d, wstęp był dla pań po 23 tc, ale przemiły pan dr nas przyjął! Chciałabym sprostować wszystkie żywieniowe zabobony - jem słodkie na potęgę, a na usg pokazał mi się 3 milimetrowy fiutek! Także mam Michała w brzuszku
Mąż przeszczęśliwy!
Aha i pewność taką 99% co do płci można mieć dopiero po 20 tc, bo te narządy są póki co podobne.
Ogromne gratulacje!
Mam nadzieję, że nikomu się płeć nie zmieni, przeżywałam to, dziwna sprawa
Ja pójdę na USG prywatnie jak będzie 15t2d, może coś szepnie... Na pewno będzie miał inny sprzęt niż ten mój lekarz z ZG.
Marzę o synku, żeby była parka. Ale jak będzie córcia to mam masę ubranek i będę się czuła pewniej w wychowaniu i pielęgnacjijamniczakuchnia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Rotenkopf wrote:Ja dziś dorwałam pyszne mandarynki w Biedronce
Dziewczyny, chyba CZUŁAM dzisiaj Hankę!
Dlaczego chyba :
Czy dziecko może kopać co kilka sekund (!) w to samo miejsce? Śpię sobie i koło 7.30 rano czuje pod pępkiem takie właśnie jak by stukanie, ale to było na tyle częste (albo mi się zdawało przez zaspanie) że najpierw pomyślałam, że to jakieś skurcze. Obróciłam się na drugi bok (głupia ja, zamiast budzić męża to poszłam dalej spać) i poczułam, że mam pęcherz pełny ale chciałam jeszcze podrzemać. I znowu to się działo! Zupełnie jak by Mała dawała mi znać - Matka, ciasno tu mam, idź się do cholery wysikać! No to poszłam i jak wróciłam to wszystko się uspokoiło. I potem cały dzień czuje takie pojedyncze stuknięcia ale w tym samym miejscu.
Co o tym myślicie? To Hanka czy moje jelita robią sobie jaja?
Może to już maleństwoJa jestem bardzo sceptyczna w kwestii ruchów, a teraz przy córce nawet nie mam kiedy się wsłuchać w swój organizm
Czekam aż maluch tak mi stuknie, że nie będę miała wątpliwościPóki co zwalam wszystko na jelita, bo to dopiero 14 tydzień.
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Straciatellaa wrote:aaaaa ja usg już w środę!!!!!
Nie mogę się doczekać no i mam nadzieję, że już będzie ładnie widać płeć to będzie 16t5d.
Uwielbiam siedzieć albo leżeć bo wtedy mały kriters się uaktywnia i smyra mamusię
Mojemu mężowi odwidziało się imię dla chłopca......... miał być Gabryś, ale nie będzie. Mój syn nie będzie miał imienia.
Hahahaha
"Mój syn nie będzie miał imienia"
Mój się uparł i dał córci na drugie Gabriela
Niedawno powiedziałam wszystkim, że jeśli będzie syn to Nikodem i koniec. Ja nie będę z nikim dyskutować. Najgorsze jest to, że nie mam żadnego sprzymierzeńca
Trochę to nie w porządku, bo z imieniem dla córki zrobiłam tak samo, ale teraz każdy chwali mój wybór- Lilianka to Lilianka i koniec, żadne inne imię nie opisze mojej myszkiAniołek (*) 12.03.2013
-
jamniczakuchnia wrote:Lanusia93 ja tak bardzo marzyłam o córce! A tu synek i bardzo się cieszę
Może druga będzie dziewczynka
Ja przy pierwszej ciąży nastawiłam się na chłopca (wiadomo, mój narzeczony chciał pierwszego syna i mnie tym zaraził). I potem jedno USG- syn. Kolejne USG- syn. No super, czekamy na Kacperka!
A tu w 20 tygodniu syn zmienił się w córkę, klejnoty zniknęłySzok, niedowierzanie... Przez pierwsze dni nie mogłam dojść do siebie, nikt z rodziny nie chciał mi uwierzyć. Ale jak już to do mnie dotarło to zrozumiałam, że w głębi duszy pragnęłam córki
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Ja przy pierwszej ciąży nastawiłam się na chłopca (wiadomo, mój narzeczony chciał pierwszego syna i mnie tym zaraził). I potem jedno USG- syn. Kolejne USG- syn. No super, czekamy na Kacperka!
A tu w 20 tygodniu syn zmienił się w córkę, klejnoty zniknęłySzok, niedowierzanie... Przez pierwsze dni nie mogłam dojść do siebie, nikt z rodziny nie chciał mi uwierzyć. Ale jak już to do mnie dotarło to zrozumiałam, że w głębi duszy pragnęłam córki
Dzisiaj lekarz właśnie to mi powiedział - zdarza się że to są po prostu przerośnięte wargi sromowe i to może się jeszcze zmienić, ale rzadko tak bywazobaczę na kolejnej wizycie
-
Jammiczakuchnia, gratuluje udanej wizyty i zdrowego bobaska!!
ja mialam imie syncia wybrane, ale, ze coreczka na 90% to bez imienna!!! Nie moge nic wybrac.. Ale jeszcze czas.
Dzieczyny cwiczycie cos w domu? Ja ostatnio znalazlam fajne cwiczenia na youtubie, pilates i ogolne dla kobiet w ciazy. Dosc przyjemne, lepiej sie po nich czulam
Ja tez uwielbiam choinke z naturalnymi ozdobami. Zawsze mamy normalne, plus suszone plastry pomaranczy i cytryn z wbitymi gozdzikamidekoruje je tez brokatem, wiec ladnie sie odbijaja od lampek.
Ja planuje do kwietnia pracowac, chociaz mi sie nie chce. Mi nie placa za L4 wiec lipa troche. W koncu wkrotce wpadne w szal zakupow, wiec pieniazki potrzebne
Tak myslalam, zeby kupic juz duza porcelanowa swinke skarbonke dla naszego Szkraba i powoli wrzucac jakies pieniazki.
Mialam dzisiaj w planie sernik na spodzie bananowym, ale tak zmeczona bylam, ze odechcialo mi sie czegokolwiek.. Dobrze, ze jeszcze jutro wolne!!
Dobrej nocy, wyspijcie sie!! -
Lanusia93 wrote:A kto z synkiem jest kiedy jesteś w pracy, tak z czystej ciekawości?
Moja mamaMąż jak jedzie do pracy do biura to go zawozi jak wraca to odbiera 7-15
jest to w tej samej miejscowości
Pisałam wcześniej ze zadeklarowała się moja mamina na opiekunkę wiec skorzystałam:p
Lanusia93 lubi tę wiadomość