WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Witam się z rano po nie przesłanej nocy :( Hania ma taki katar że nie nadążam z wycieranie :( mam nadzieję że Wy milej rozpoczniecie niedzielę :)

Wspolczuje .. katar to takie męczące dla dzieci i dla rodziców równa się nie przespana noc . :(
    Z mojej strony mogę Ci polecić :
    frida/katarek + sól morska + maść majerankowa + Calcium 2x3ml ( wysusza katar ) i na noc kropelki dla niemowląt nasivin do każdej dziurki 2 kropelki ... Nam po 3 dniach przechodzi z tym zestawem ;)

fabiola lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z beznadziejnym humorem, tak mnie gardlo boli ze umre... a dopiero co z przeziebienia wyszlam.. albo i nie wyszlam...
    Aale moze dzis juz do domu wyjde.. Oby!!;)
    Dzis szalenstwo na sniadanie dostalam szynke!;p chyba sie pani pomylila;p

• mania Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili zdrówka życzę i obyś wyszła do domu.
    Jamniczakuchnia piękny dzidziuś.
    Ja miałam wczoraj wyjść ale znaleźli cos nieprawidłowego w zapisie z holtera i musze zostac miałam jeszcze raz ekg będę miała dodatkowe jakies badania i badania krwi jonogram i crp najgorsze, że nikt nic nie tłumaczy i nie mówią co tam jest nie tak :( jesli jutro badania wyjdą dobrze to może wyjde ale nie zanosi się :(

Pozdrawiamy

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitalne dziewczyny trzymam kciuki żebyście już zaraz wychodziły :*

Mój mąż wczoraj popił z kumplem z radości i teraz zdycha haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania tobie tez dużo zdrowka. Ja tez jeszcze zostaje.. Juz mam dosc, leze i becze ciagle :( dołuje mnie ten szpital coraz bardziej :(

Jamniczakuchnia hehe niech pocierpi troche :))

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam tego pobytu w szpitalu ja swoje się należałam przez 3 krotne operacje na kolanie :( Im dłuższy pobyt tym gorsze samopoczucie wiec śle Wam dużo zdrówka i sił :*

Jamniczakuchnia mój małż wczoraj też popil tyle ze z sąsiadem :) jak wstanie zaserwuje mu soczystego focha bo ja miałam dziś pospać a on przejąć od rana dyżur nad małym, obiadem itp :)
    Twojego kac jest uzasadniony i jak najbardziej słuszny :D zdrowie dzidzi trzeba uczcić! :p

Ja zabieram się za obiad a potem mam pełno papierologi czyli tego co nienawidzę :/ ehh ..
    Spokojnej niedzieli kochane mamusie :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Witam się z rano po nie przesłanej nocy :( Hania ma taki katar że nie nadążam z wycieranie :( mam nadzieję że Wy milej rozpoczniecie niedzielę :)

Przybijam piątkę! Dziś Lilka pół godziny wyła w nocy, po prostu się darła. Głupie zęby :( Pierwszy raz tak dramatyzowała z powodu zębów.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) życzę cierpliwości mamusiom w szpitalach, a ja tez miałam kiepska noc z powodu pęcherza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2015, 09:48

km5smg7yv4tozota.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Aleksandrakili zdrówka życzę i obyś wyszła do domu.
    Jamniczakuchnia piękny dzidziuś.
    Ja miałam wczoraj wyjść ale znaleźli cos nieprawidłowego w zapisie z holtera i musze zostac miałam jeszcze raz ekg będę miała dodatkowe jakies badania i badania krwi jonogram i crp najgorsze, że nikt nic nie tłumaczy i nie mówią co tam jest nie tak :( jesli jutro badania wyjdą dobrze to może wyjde ale nie zanosi się :(

Pozdrawiamy

Nie znam się zupełnie na sprawach związanych z sercem, ale mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku i szybko Was wypuszczą. Niech porobią odpowiednie badania za jednym zamachem.
    Buziaki dla szpitalnych, dzielne jesteście <3

A ja miałam dziś taki realistyczny sen, śnił mi się mój ślub :D Ze wszystkimi szczegółami, obrączkami, przysięgą.

Mój mi się niedawno oświadczył, to pewnie stąd te sny :D

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny ❤ psychika siada przy takim pobycie ale dla dziecka wszystko.
    Dobrze, że towarzystwo fajne to zawsze troche przyjemniej.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda dla dziecka możemy wiele znieść , uwielbiam niedziele i ten pyszny rosołek idę gotować :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania i Aleksandrakill życzę szybkiego powrotu do domku:* w koncu dzis niedziela może stad takie uroczyste sniadanko;P ja nigdy w zycii nie lezalam w szpitalu i powiem wam ze boje sie jak zniose te doby po porodzie. Jakos mnie brzydzą i przerażają ...
    Ja nie mam pomysłu na obiad , chyba zrobie tylko jakas zupkę. A teraz mi sie zachciało bułeczki z pasztetem i korniszonem. Zaraz budze seojego niech leci po ogorki:P

Larisa lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mój sobie popije to nigdy nie mam dla niego współczucia :P Zawsze się z niego śmieje a on błaga o herbatkę i o odrobinę empatii hahaaaaaa. I zawsze jaki grzeczniutki jest - ogarnie ławę po piciu, itp. Dzisiaj jeszcze czeka go zmywanie, a ja właśnie rozsiadłam się na kanapie :D

Coś mam niedobre przeczucie, że jego rodzice dzisiaj nam się wbiją z niezapowiedzianą wizytą ;/

• jaskra Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania, a dlaczego Cię w zasadzie skierowali na tego Holtera? Coś Ci wyszło w EKG? Nie znoszę, jak lekarze nie informują. Ciekawe czy oni by chcieli sobie leżeć w szpitalu w niepewności. Szkoda, że partnerski model leczenia dopiero w Polsce zaczyna raczkować..

Dawno nie pisałam, bo miałam bardzo dużo zajęć na uczelni. W tym tygodniu musiałam odrabiać nieobecności na dyżurach (na nogach od 6.30 do 20.00), w piątek miałam zaliczenie. Ten tydzień był dla mnie na tyle pracowity, że w czwartek, mimo że wcześniej wróciłam z zajęć, to totalnie nie miałam siły się uczyć. Moje samopoczucie było fatalne, bolała mnie głowa, miałam mdłości a na wieczór z tej bezsilności się poryczałam.. Od piątku odczuwam twardnienie macicy. Biorę magnez, raz nawet no-spę wzięłam. Mam nadzieję, że to z powodu zbyt dużej liczby wychodzonych kilometrów. W sumie dzisiaj po odpoczynku jest już dużo lepiej.

Od tygodnia podsłuchuję sobie Marysię detektorem :) trochę to uspokaja.

Wczoraj zrobiłam rundkę po lumpeksach w okolicy, bo mnie Wasze relacje zachęciły, ale totalnie nic nie znalazłam. Może trafiłam na kiepskie akurat, bo nie mam w sumie doświadczenia w takich poszukiwaniach, ale zniechęciło mnie to na dobre i chyba sobie dam spokój z lumpeksami. W ogóle to wpadłam w totalny szał zakupowy. Wczoraj zaszalałam w Pepco i na wyprzedaży online w Smyku. Wylicytowałam też 3 paczuszki na allegro- na razie przyszły 2 i tylko jedna mi się podoba, bo ubranka niezniszczone. Praktycznie za każdym razem, kiedy jestem na zakupach kupuję coś dla kruszynki a jeszcze nie jestem nawet w połowie ciąży.. Nie umiem się powstrzymać ;)

dziewussia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam się z rana z beznadziejnym humorem, tak mnie gardlo boli ze umre... a dopiero co z przeziebienia wyszlam.. albo i nie wyszlam...
    Aale moze dzis juz do domu wyjde.. Oby!!;)
    Dzis szalenstwo na sniadanie dostalam szynke!;p chyba sie pani pomylila;p

Ty masz akcje w tym szpitalu... Gardło płucz solą u mnie 2 dni i po bólu mówię Ci... A czemu lezysz? Bo nie mogłam znaleźć -

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do Was po kiepskiej nocy, siku, siku, siku i ból głowy ;(
    Wieczorem miałam też problem zasnąć bo było mi tak strasznie niedobrze po witaminach, że szok.

Oby dzień był lepszy dla Nas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w szara nudna niedzielę ale fajnie leżę i nic nie robię... Jeśli chodzi o szpital to wam bardzo współczuję alby było wszystko dobrze i żebyście wyszły... Ja pod koniec ciąży aż do rozwiązania leżałam miesiąc równo miesiąc to była masakra! Wiem co czujecie... Trzymajcie się jestem z wami. Ja też mam starsza córkę i fajnie jak bedzie chłopak ale jak dziewczyna to też fajnie bo mam ciuszki i wiem z czym się to je :-D ja też mam imiona i tak już zostanie... Chyba hihi

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka189 wrote:
    Ty masz akcje w tym szpitalu... Gardło płucz solą u mnie 2 dni i po bólu mówię Ci... A czemu lezysz? Bo nie mogłam znaleźć -
    Nie dam rady solą płukać bo zaraz wymiotuje ;) Mąż przywiezie mi holsy ;)
    trafilam z silnymu bolami brzucha. czulam jakby mi brzuch wessalo caly i okropny bol.. potem przeszlo.. jedni lekarze mowia ze to skurcz drudzy nie.. jedno ze przez niedobor progesteronu inni ze nie a nawet go nie mierzyli... ehh lipa totalna ;) Czekam na meza, rosolek od mamusi i kilogram mandarynek ;) i wtedy bede szczesliwa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a powiedzieli Ci chociaz czy to czestoskurcze są czy coś innego?? Idź do lekarza i powiedz, że chcesz konkretnych informacji. I muszą Ci powiedzieć.. Chociaż zalezy jaki lekarz.. niektorzy wszystko na okretke mowia... :/

Widzisz ja do dziś leże i sama nie wiem co mi było i z czego.. Moge sobie zgadywać bo kazdy coś innego. Ale jak pojde do mojego lekarza to mysle ze dopiero konkrety usłysze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra masakra jakaś! Ja też w szpitalu miałam kilku lekarzy ale mój też tam pracował ale wszyscy mówili to samo hipotrifia malowodzie spowodowane niewydolnością łożyska wszystko skończyło się dobrze zadbali o mnie... Mam nadzieję że u Ciebie wszystko się szybko wyjaśni... Mandarynki mniam ja dziś wątróbke sobie robie :-P a rosołu nie zjem bo kurczakiem mi śmierdzi hehe

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ