WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandarynki dla mnie to zapach świat ;) zjadlabym, ale nie wiem czy gdzieś juz kupie, bo pomarancze widze wszedzie.
    mnie ost czesto rano ogolnie kłuje w brzuchu..a jak kicham to mam jakies wibracje w brzuchu...nie wiem jak to. zastanawiam sie kiedy poczuje coś w brzuchu w sensie przed ruchami dziecka ;-)

Wy o Bozym Narodzeniu, a ja wczoraj dopiero szykowałam mieszkanie na halloween, uwielbiam to świeto, już sie nawet zastanawiam jakby sie przebrac hehhe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała zimę jem mandarynki klementynki i już zacZelam rozglądać sie za nimi w markecie hehe , gdzieś czytałam ze w 3 trymestrze nie można jeść cytrusów :/ mam nadzieje ze to nie prawda

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W święta Będziemy mieć już spore brzuszki :)

Babu, Rotenkopf, Dobson, Lanusia93, dichlieb lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie nie ma chyba jeszcze mandarynek chociaz może w carrfurze tam zawsze jest wszystko ha ha

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mandarynek to można dostać, ale trzeba się nachodzic ;). Ja na początkowym etapie ciazy się objadalam wszelkimi cytrusami. Ale nie ma co się oszukiwac, cena jest powalajaca i nie zawsze udalo się trafić na smaczne

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce ostatnio widziałam mandarynki :-)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to bym wszamala truskawki takie z jogurtem, albo same...

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz polskie truskawki to tylko mrożone :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem wiem wlasnie mama mi mowila, ale to nie ten sam smak hehe;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pracuje, ale pracuje w przedszkolu - mnóstwo wirusów + 27dzieci w tym dziecko z problemami emocjonalnymi (bije, próbuje uciec z przedszkola, niszczy rzeczy wiec sprawia mnóstwo problemów )nie mam nikogo do pomocy chciałam iść na zwolnienie pod koniec listopada to będzie 20tc ale po tak ciężkich sytuacjach z tym dzieckiem i ciagle nie mogę wyjsć z przeziebienia to zaczynam sie zastanawiać nad L4 wcześniej , czy lekarze chętnie wypisują zwolnienie ? A wy pracujecie ( jeżeli tak to ile planujecie jeszcze pracować )czy jesteście na zwolnieniu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 17:28

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mandarynki w biedronce widzialam ;) e to nie te fajne mandarynki ;) na te fajne trzeba poczekac ;p a wiecie co mi sie tak swieta wspomnialy? bo ostatnio w kauflandzie widzialam juz kalendarz adwentowy haha

Co do zwolnienia to ja jestem od samego poczatku ciazy ;) i bede do samego konca ;) tez pracuje z dziecmi ale w szpitalu wiec jeszcze gorzej dlatego tez miedzy innymi nie moglam pracowac ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce pracować do kwietnia :)
    Niby nie mam żadnego kontaktu z wirusami jednak jest to praca w lesie w terenie wiec mega utrudniona przez duży brzuch będzie ale mam nadzieje ze dam rade :D :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:22

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od 11 tc :D Mój lekarz sam mi zaproponował zwolnienie, twierdzi że nie ma najmniejszego sensu się denerwować pracą, wstawaniem rano itd jeśli nie trzeba :) Jestem mu za to wdzięczna bo naprawdę chcę się cieszyć ciążą i dzidziusiem bez kolejnych zmartwień, których jak każdemu, i mnie nie brakuje... :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, prywatnie czy nie L4 liczy się tak samo :) Myślę że powinna wypisać bez problemu... Lekarzy to w sumie nie dotyczy bezpośrednio więc wydaje mi się że du=osyć chętnie wypisują zwolnienia :)

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mandarynki są w Kauflandzie już od tygodnia wcinam i są pycha słodkie ale z pestakami... Jakikolwiek lekarz wpisze to się liczy a czy chce to od lekarza zależy ale ogólnie powinien... :-D no już brzuszki będą fajne w święta będziemy się chwalić :-D a wy wstawiacie foty co tydzień bo wtedy widać jak brzuch rośnie ale ja nie umiem tu zdj wstawiać a w inny program mi się nie chce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie i tez L4 normalnie do ZUSU idzie ;) Zreszta co lepsze tersz na l4 dostaje wieksza wyplate niz jakbym na nocki i swieta pracowała hehe ;p wiec sie oplaca ;)

Lekarz musi ci wypisac l4 bo masz takie prawo ;) ale jak spokojnie zapytasz to problemu nie bedzie robil ;)

Najbardziej mnie wkurza jak niektorzy lekarze przewracaja oczami na to... :/ bezsensu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 13:22

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadeklarowalam że do końca listopada pracuje a od grudnia l4 pracuje na kasie na basenie krytym także też ludzie chlor...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dorwałam pyszne mandarynki w Biedronce ;)

Dziewczyny, chyba CZUŁAM dzisiaj Hankę! <3
    Dlaczego chyba :
    Czy dziecko może kopać co kilka sekund (!) w to samo miejsce? Śpię sobie i koło 7.30 rano czuje pod pępkiem takie właśnie jak by stukanie, ale to było na tyle częste (albo mi się zdawało przez zaspanie) że najpierw pomyślałam, że to jakieś skurcze. Obróciłam się na drugi bok (głupia ja, zamiast budzić męża to poszłam dalej spać :D) i poczułam, że mam pęcherz pełny ale chciałam jeszcze podrzemać. I znowu to się działo! Zupełnie jak by Mała dawała mi znać - Matka, ciasno tu mam, idź się do cholery wysikać! No to poszłam i jak wróciłam to wszystko się uspokoiło. I potem cały dzień czuje takie pojedyncze stuknięcia ale w tym samym miejscu.
    Co o tym myślicie? To Hanka czy moje jelita robią sobie jaja? :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ