X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Chciałam Wam powiedzieć że właśnie leże na kanapie z wtulonym we mnie psiakiem i patrzę na Haneczkę jak biega po pokoju i śmieje się z wszystkiego :)

Co do karmienia, podziwiam wszystkie Mamy które karmią piersią bo to na prawdę ciężka robota.

Co do porodu... mam tak straszną traumę że cały czas zastanawia się czy jednak nie zdecydować się na cesarke ( wiem ze ona tez ma mnóstwo minusów) ale myśl o tym potwornym bólu mnie wykańcza. Dodam że rodziłam w prywatnym szpitalu ale na NFZ, opieka cudowna :) :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Olina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam, że po cesarce dochodzi sie do siebie nawet 3 miesiace, ale to chyba zalezy od organizmu. Jak byłam w szpitalu to taka dziewczyna miała cesarke i mowiła, ze była taka słaba, ze dziecka nie mogła wgl wziasc na rece.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia bardzo mi przykro ;( ją miałam dwa razy zabieg i po zabiegu wszystko się tam dłużej regeneruje i trzeba dłużej odczekać aby znów się starać... przy samooczyszczeniu wszystko szybciej przebiega lecz nigdy nie ma pewności czy wszystko "wyszło"... więc nie wiem co lepsze...

Z historii pocieszajacych to po 2 poronieniu dostałam okres i raz się z mężem kochałam i w sumie po niecałych 2 miesiącachod zabiegu byłam w ciazy i urodził się nasz synek ;) także wszystko jest możliwe ;* napewno wszystko się ułoży :*

Marpati trzymaj się ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Dziewussia, USG nie szkodzi dziecku :)

Kawuszka, ja np. bałam się latać w pierwszym trymestrze- raz, że działanie zmiennego ciśnienia a dwa- promieniowanie na lotnisku. Niby ono jest bezpieczne, ale wolę dmuchać na zimne. Z drugiej strony zapewne wiele kobiet lata i nic się nie dzieje. Lekarza jednak nie pytałam.

myszka2070, brałaś paracetamol? Albo jakaś dziewczyna wcześniej zalecała smarowanie skroni amolem.

Będę musiała się dopytać lekarza, bo wiem, że jest moment od którego lekarze nie pozwalają latać, ale to już właśnie w III trymestrze podobno.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziewczyny wypiszcie mnie z listy…W czw mam zabieg…serce mi peka, bo 9 miesiecy leczylam sie w klinice a maluszek sie nie rozwija… nie czekam na samoporonienie, tylko zdecydowalam sie na zabieg…nie wiem co lepsze o ile wogole tu mozna cos powiedziec o dobrze… przezyla ktora z was cos takiego?
    bardzo mi przykro....ja przezylam to samo i to w maju..nie dawno prawda?powiem tak przezylam najgorszy koszmar swojego zycia,rozmawialam z wieloma lekarzami na temat tego kiedy mozna sie starac jeden,starszy pan stwierdzil,ze pol roku drugi moj ginekolog stwierdzil,ze po 2 okresie moge sie starac wkoncu wyladowalam w szpitalu gdzie przyjmowal mnie 23 latni chlopak i stwierdzil,ze wychodzi sie teraz calkiem z czekania,ze robi sie usg po 1 okresie i jesli wszystko jest pogojone i niema przeciwskazan to mozna sie starac...i to trzymalo mnie przy zyciu,wiem,ze to Cie teraz nie pocieszy,ale mi dawalo nadzieje ;( w 1 cyklu nie wyszlo,wydaje mi sie,ze organizm nie byl gotowy jeszcze w drugim zalapalam a na pocieszenie przedstawiam wam moja 12 mm rybke http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf5ce6906df9.jpg jeszcze poltora tygodnie temu mialo tylko 3,9 mm,nie wiem dlaczego zrobil mi zdjecie tak z dala,ale nie chcialam juz marudzic,bylo juz widac raczki i nozeczki i glowke <3

Endzis, wiecznie, Olina, jamniczakuchnia, monia_em, ewcia21k, Anastazjaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia współczuję...
    Ilonia gratulacje! :-) :*

Dziewczyny dzwoniłam do inspekcji pracy jeśli po macierzyńskim chcecie od razu iść na zwolnienie to proszę bardzo nie trzeba odczekać żadnego dnia ! :-) urlop wam nie przeleciał bo jest ciągłość pracy i lata pracy lecą.
    Ja wczoraj skończyłam macierzyński :-) od dziś na l4.

6h do mojej wizyty :-(

ilonia1984, fabiola, baba lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, od 36 tygodnia latanie jest niewskazane, bo te zmiany ciśnień mogą spowodować przedwczesny poród. A najlepszy czas na podróżowanie samolotem jest w drugim trymestrze.

edit: ale teraz właśnie znalazłam info, że każde linie lotnicze mają odrębne przepisy dotyczące latania w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 12:33

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Dziewczyny wypiszcie mnie z listy…W czw mam zabieg…serce mi peka, bo 9 miesiecy leczylam sie w klinice a maluszek sie nie rozwija… nie czekam na samoporonienie, tylko zdecydowalam sie na zabieg…nie wiem co lepsze o ile wogole tu mozna cos powiedziec o dobrze… przezyla ktora z was cos takiego?

Asiasia, trzymaj się cieplutko! Bardzo mi przykro. Musisz jakoś z tym się uporać, ale pamiętaj, że to nie koniec!

Asiasia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wróciłam z pracy i okazało się że nie tylko ja jestem w ciąży :) ona ma starszą ciążę o 3 tygodnie. Będziemy razem chodzić z brzuchami.
    Asia tak współczuję.
    Ikonka gratulację.
    Czytam wasze historie i trochę się martwię. To czekanie na usg jest okropne. A jak coś jest nie tak? Jejciu oszaleję...

Byłam zrobić wszystkie badania które zalecił gin. Wyniki będą dopiero w czwartek.
    Chciałam zapisać się do swojego okulisty, terminy są dopiero na listopad. Śmiechu warte..

ilonia1984 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Asia współczuję...
    Ilonia gratulacje! :-) :*

Dziewczyny dzwoniłam do inspekcji pracy jeśli po macierzyńskim chcecie od razu iść na zwolnienie to proszę bardzo nie trzeba odczekać żadnego dnia ! :-) urlop wam nie przeleciał bo jest ciągłość pracy i lata pracy lecą.
    Ja wczoraj skończyłam macierzyński :-) od dziś na l4.

6h do mojej wizyty :-(
    bedzie dobrze...wiem,ze to stres tez sie martwilam...trzymam kciuki :)

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Olina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano sie zamartwialam że mam zaparcia a terz biegunka i bóle brzucha.....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja mam wizytę w środę i tez się obawiam. Jak będzie wszystko dobrze to od razu biegnę po spodnie ciążowe bo juz w nic się nie mieszcze. Moja siostra dwa dni temu przyjechała bo mieszka w innym mieście i się pytała czy to na pewno nie bliźniaki bo mam bardzo duży brzuch jak na 10 tydzień.

Dziś mam tak okropne mdłości ze nie mogę się zebrać żeby iść na rynek, boje się ze to się źle skończy.

Odnośnie spodni ciążowych macie jakieś namiary na nie? Ja wiem, że w wielu miejscach można je kupić, ale ja mam problem bo jestem wysoka. I zastanawiam się czy uda mi się znaleźć... Zawsze mam problem z nogawkami to i pewnie teraz tak będzie. Wiem, że są w H&M, w C&A koleżanka też widziała.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    (Mt 6,33)
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na spzedaż nowe z metkami h&m. na mnie są za długie wiec jak jestes wysoka beda ok. tylko moje to xs
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249132002.html
    sprzedam za 60+kw

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 13:04

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałaś płaski brzuszek przed ciążą? jesli tak to naprawde sporo urósł. ja mam cały czas jak przed ciążą

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    ja mam na spzedaż nowe z metkami h&m. na mnie są za długie wiec jak jestes wysoka beda ok. tylko moje to xs
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249132002.html
    sprzedam za 60+kw

XS? chyba w podstawówce nosiłam taki rozmiar :D zazdroszczę!

dichlieb, ilonia1984 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Kupowałam z hm albo ze sklepów ciążowych stacjonarnych, u mnie dwa otworzyli niedaleko.

10-tydzien.jpg
    Edit: myślałam, że się nie wklei. Oto MY :P Moja siostra chyba przesadza?
    rzeczywiście już duży brzuszek jak na ten tydzień :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:

myszka2070, brałaś paracetamol? Albo jakaś dziewczyna wcześniej zalecała smarowanie skroni amolem.

nie jakaś, tylko JA :D :D :D

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia współczuje i ściskam!
    Ilona gratulacje :)

Asiasia lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Kurcze, ciężko mi Was nadganiać, a nie mam nawet czasu tu zaglądać. :(

Straciatella, ale fajny brzusio. :D Ja to mam oponkę taką, tłuszczową. :P Więc na razie za bardzo nic nie widać, jedynie trochę bardziej okrągło jest w okolicach podbrzusza. ;)

Jak Wam się nowy tydzień zaczął? :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    zupełnie płaski nie był bo zazwyczaj nosiłam rozmiar M, ale teraz wchodze w L/XL. Czytałam, że przy kolejnych ciążach brzuch szybciej się uwydatnia. Co to będzie za 30 tygodni?? :P
    edit:
    Dodam że schudłam 4kg w ciazy.
    Czy tylko mnie strasznie cisną majtki w pasie? musze kupować za duże albo z bardzo luźną gumką.
    bielizna mnie nie ciśnie, ale prawie wszystkie spodnie, spodenki, spódnice :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ