Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Chciałam Wam powiedzieć że właśnie leże na kanapie z wtulonym we mnie psiakiem i patrzę na Haneczkę jak biega po pokoju i śmieje się z wszystkiego
Co do karmienia, podziwiam wszystkie Mamy które karmią piersią bo to na prawdę ciężka robota.
Co do porodu... mam tak straszną traumę że cały czas zastanawia się czy jednak nie zdecydować się na cesarke ( wiem ze ona tez ma mnóstwo minusów) ale myśl o tym potwornym bólu mnie wykańcza. Dodam że rodziłam w prywatnym szpitalu ale na NFZ, opieka cudowna
[/url]
-
Asiasia bardzo mi przykro ;( ją miałam dwa razy zabieg i po zabiegu wszystko się tam dłużej regeneruje i trzeba dłużej odczekać aby znów się starać... przy samooczyszczeniu wszystko szybciej przebiega lecz nigdy nie ma pewności czy wszystko "wyszło"... więc nie wiem co lepsze...
Z historii pocieszajacych to po 2 poronieniu dostałam okres i raz się z mężem kochałam i w sumie po niecałych 2 miesiącachod zabiegu byłam w ciazy i urodził się nasz synektakże wszystko jest możliwe ;* napewno wszystko się ułoży :*
Marpati trzymaj się ;* -
jaskra wrote:Dziewussia, USG nie szkodzi dziecku
Kawuszka, ja np. bałam się latać w pierwszym trymestrze- raz, że działanie zmiennego ciśnienia a dwa- promieniowanie na lotnisku. Niby ono jest bezpieczne, ale wolę dmuchać na zimne. Z drugiej strony zapewne wiele kobiet lata i nic się nie dzieje. Lekarza jednak nie pytałam.
myszka2070, brałaś paracetamol? Albo jakaś dziewczyna wcześniej zalecała smarowanie skroni amolem.
Będę musiała się dopytać lekarza, bo wiem, że jest moment od którego lekarze nie pozwalają latać, ale to już właśnie w III trymestrze podobno.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Asiasia wrote:Dziewczyny wypiszcie mnie z listy…W czw mam zabieg…serce mi peka, bo 9 miesiecy leczylam sie w klinice a maluszek sie nie rozwija… nie czekam na samoporonienie, tylko zdecydowalam sie na zabieg…nie wiem co lepsze o ile wogole tu mozna cos powiedziec o dobrze… przezyla ktora z was cos takiego?
Endzis, wiecznie, Olina, jamniczakuchnia, monia_em, ewcia21k, Anastazjaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Asia współczuję...
Ilonia gratulacje!:*
Dziewczyny dzwoniłam do inspekcji pracy jeśli po macierzyńskim chcecie od razu iść na zwolnienie to proszę bardzo nie trzeba odczekać żadnego dnia !urlop wam nie przeleciał bo jest ciągłość pracy i lata pracy lecą.
Ja wczoraj skończyłam macierzyńskiod dziś na l4.
6h do mojej wizytyilonia1984, fabiola, baba lubią tę wiadomość
-
Kawuszka, od 36 tygodnia latanie jest niewskazane, bo te zmiany ciśnień mogą spowodować przedwczesny poród. A najlepszy czas na podróżowanie samolotem jest w drugim trymestrze.
edit: ale teraz właśnie znalazłam info, że każde linie lotnicze mają odrębne przepisy dotyczące latania w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 12:33
-
Asiasia wrote:Dziewczyny wypiszcie mnie z listy…W czw mam zabieg…serce mi peka, bo 9 miesiecy leczylam sie w klinice a maluszek sie nie rozwija… nie czekam na samoporonienie, tylko zdecydowalam sie na zabieg…nie wiem co lepsze o ile wogole tu mozna cos powiedziec o dobrze… przezyla ktora z was cos takiego?
Asiasia, trzymaj się cieplutko! Bardzo mi przykro. Musisz jakoś z tym się uporać, ale pamiętaj, że to nie koniec!Asiasia lubi tę wiadomość
(Mt 6,33) -
Dziewczyny właśnie wróciłam z pracy i okazało się że nie tylko ja jestem w ciąży
ona ma starszą ciążę o 3 tygodnie. Będziemy razem chodzić z brzuchami.
Asia tak współczuję.
Ikonka gratulację.
Czytam wasze historie i trochę się martwię. To czekanie na usg jest okropne. A jak coś jest nie tak? Jejciu oszaleję...
Byłam zrobić wszystkie badania które zalecił gin. Wyniki będą dopiero w czwartek.
Chciałam zapisać się do swojego okulisty, terminy są dopiero na listopad. Śmiechu warte..ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
Wiolcia1405 wrote:Asia współczuję...
Ilonia gratulacje!:*
Dziewczyny dzwoniłam do inspekcji pracy jeśli po macierzyńskim chcecie od razu iść na zwolnienie to proszę bardzo nie trzeba odczekać żadnego dnia !urlop wam nie przeleciał bo jest ciągłość pracy i lata pracy lecą.
Ja wczoraj skończyłam macierzyńskiod dziś na l4.
6h do mojej wizytyWiolcia1405 lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Straciatellaa wrote:ja mam wizytę w środę i tez się obawiam. Jak będzie wszystko dobrze to od razu biegnę po spodnie ciążowe bo juz w nic się nie mieszcze. Moja siostra dwa dni temu przyjechała bo mieszka w innym mieście i się pytała czy to na pewno nie bliźniaki bo mam bardzo duży brzuch jak na 10 tydzień.
Dziś mam tak okropne mdłości ze nie mogę się zebrać żeby iść na rynek, boje się ze to się źle skończy.
Odnośnie spodni ciążowych macie jakieś namiary na nie? Ja wiem, że w wielu miejscach można je kupić, ale ja mam problem bo jestem wysoka. I zastanawiam się czy uda mi się znaleźć... Zawsze mam problem z nogawkami to i pewnie teraz tak będzie. Wiem, że są w H&M, w C&A koleżanka też widziała.
(Mt 6,33) -
Endzis wrote:ja mam na spzedaż nowe z metkami h&m. na mnie są za długie wiec jak jestes wysoka beda ok. tylko moje to xs
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249132002.html
sprzedam za 60+kw
XS? chyba w podstawówce nosiłam taki rozmiarzazdroszczę!
dichlieb, ilonia1984 lubią tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:Kupowałam z hm albo ze sklepów ciążowych stacjonarnych, u mnie dwa otworzyli niedaleko.
Edit: myślałam, że się nie wklei. Oto MYMoja siostra chyba przesadza?
-
Hej dziewczyny!
Kurcze, ciężko mi Was nadganiać, a nie mam nawet czasu tu zaglądać.
Straciatella, ale fajny brzusio.Ja to mam oponkę taką, tłuszczową.
Więc na razie za bardzo nic nie widać, jedynie trochę bardziej okrągło jest w okolicach podbrzusza.
Jak Wam się nowy tydzień zaczął?Udało się!
-
Straciatellaa wrote:zupełnie płaski nie był bo zazwyczaj nosiłam rozmiar M, ale teraz wchodze w L/XL. Czytałam, że przy kolejnych ciążach brzuch szybciej się uwydatnia. Co to będzie za 30 tygodni??
edit:
Dodam że schudłam 4kg w ciazy.
Czy tylko mnie strasznie cisną majtki w pasie? musze kupować za duże albo z bardzo luźną gumką.