X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdecia ja też mam ale biorę nospe forte i migusiem przechodzi.

Lecę się szykować na wizytę i w drogę. . Do Sopotu się dostać wrr!! :-)
    3 majcie kciuki !:*

ilonia1984, jamniczakuchnia, Larisa lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z lataniem samolotem najlepiej wstrzymać się do 2 trymestru,tak w ostatniej ciąży powiedziała mi gin jak chciałam lecieć do męża a w 3 trymestrze każde linie lotnicze mają swoje terminy do którego można latać.

Brzuszki śliczne :D

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    Baba, dziecko rodzi się z cofniętą żuchwą (czyli tzw. dolną szczęką) i do ok 4-5 miesiąca życia powinna się ona wysunąć. Sprzyja temu karmienie naturalne, a niestety przeszkadza sztuczne. Dziecku faktycznie łatwiej jest ssać z otworu butelki, przez co żuchwa nie jest pobudzana do wzrostu, do tego butelka może uciskać bródkę.
    Jest to więc wynik karmienia sztucznego, a nie przyczyna.

Czytałam o tym. właśnie po tym jak zwróciła mi na to lekarka. Też przypatrzyłam się mojej rodzinie i genetycznie u mnie i mojej mamy jest cofniecie dolnej szczęki. Po prostu jak się przyjrzy zwłaszcza mojej mamie to u niej to widać. Swoją drogą też trochę odpuściłam, żal mi jej było tak wyła.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez ten upał mam (jak to się śmieje mój mąż) NZK czyli nerwice z kurwicą ;p ale poważnie, byliśmy na zakupach i na parkingu wydarłam się na obcą babę, bo szła z kilkuletnim dzieckiem, wózkiem na zakupy i nawet nie raczyła spojrzeć na to, czy coś jedzie tylko heja przed siebie byle do auta.

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Witaj pucek:) mamy ten sam termin :)
    hej, jak się czujesz?

Larisa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • baba Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie rano byłam u gin. Wymacał mnie i wypisał skierowania. Stwierdził, że jak drugie dzidzi będzie ważyć powyżej 3.500 g to lepiej ciąć. Odrazu stwierdził, że mój bliznowiec po cc nadaje się do wycięcia. Ogólnie to bym mnie najchętniej ciął, ja mu powiedziałam,że się jeszcze okaże.
    Skierowanie na usg ma na 10.09. Wtedy się okaże co i jak.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się muszę wyżalić. Jak wróciłam do domu to od męża usłyszałam że mam bazjel w kuchni i chyba z rok nie sprzątałam blatu. Zapomniałam kupić najważniejszego srajtaśmy to były pretensję że tylko kasę niepotrzebnie wydałam na inne rzeczy. Nawet nie zapytał jak na wizycie. Miał zły humor bo przez godzinę dziecka nie umiał uśpić . Ja się nie lubię kłócić, przemilczałam, dokończyłam sprzątanie.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też teraz chodzi i stroi fochy bo sprząta kuchnie i wszystkie zwala na mnie, że to brudne, że tamto nie tam gdzie trzeba...
    masakra z tymi facetami.

alsina lubi tę wiadomość

• AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TY MASZ BAJZEL W KUCHNI? Lol. A przepraszam bardzo, to wynajmujesz to pomieszenie osobno, do niego nie należy? On nie je posiłków? Chyba najwyższa pora uświadomić męża, że on też ma dwie ręce.

Rotenkopf, Olina, ilonia1984, monia_em, Lanusia93 lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    Asiasia bardzo mi przykro ;( ją miałam dwa razy zabieg i po zabiegu wszystko się tam dłużej regeneruje i trzeba dłużej odczekać aby znów się starać... przy samooczyszczeniu wszystko szybciej przebiega lecz nigdy nie ma pewności czy wszystko "wyszło"... więc nie wiem co lepsze...
    Dlatego nie wiem co robic...lekarz mi niby powiedzial ze po zabiegu z 2 do 3 miesiecy musze odczekac. U mnie nie wiadomo kiedy by sie mialo to zdzarzyc w sposob naturalny, dlatego nie wiem co robic...gdyby do samooczyszenia mialo nie dojsc to i tak bedzie zabieg..jestem zalamana i do tego przerazona (narkoza etc)

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    bardzo mi przykro....ja przezylam to samo i to w maju..nie dawno prawda?powiem tak przezylam najgorszy koszmar swojego zycia,rozmawialam z wieloma lekarzami na temat tego kiedy mozna sie starac jeden,starszy pan stwierdzil,ze pol roku drugi moj ginekolog stwierdzil,ze po 2 okresie moge sie starac wkoncu wyladowalam w szpitalu gdzie przyjmowal mnie 23 latni chlopak i stwierdzil,ze wychodzi sie teraz calkiem z czekania,ze robi sie usg po 1 okresie i jesli wszystko jest pogojone i niema przeciwskazan to mozna sie starac...i to trzymalo mnie przy zyciu,wiem,ze to Cie teraz nie pocieszy,ale mi dawalo nadzieje ;( w 1 cyklu nie wyszlo,wydaje mi sie,ze organizm nie byl gotowy jeszcze w drugim zalapalam
    Mi lekrz powiedzial o 2,3 miesiacach odczekania. Czyli rowniez mialas zabieg? Problem w tym, ze ja leczylam sie w klinice i u mnie nic sie nie dzieje od tak sobie, o 2 owulacje walcyzlam 9 miesiecy :/ Dzis zawalil mi sie swiat :(

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego wolałam wrócić do pracy i w pewien sposób odpocząć od tego. Chociaż u mnie praca też nie łatwa i do tego stresująca.
    I gdzie tu sprawiedliwość jedne tak poprostu zachodzą w ciąże a inne męczą się długimi latami a jak się uda to drżą o ciąże w każdej minucie.
    Szczere ubolewania Asiasia. Życie jest niesprawiedliwe.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Asiasia lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie miałam wyboru bo już z nieżyjącym Maleństwem chodziłam 3 tygodnie, lekarz bał się czy nie wdało się zakażenie.

Asiasia, zrobisz to co uznasz za słuszne dla siebie samej, posłuchaj swojego głosu. ;* i pamiętaj, że jestem z Tobą myślami.

Asiasia lubi tę wiadomość

• Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mi tez robi awantury ze nic nie robie...a wczesniej fruwałam ze szmatą codziennie.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to nie takie awanturowy, bo sprzata, ale jak ja mu czesto mowie, zeby posprzatl po sobie co zaraz mi wymawia , z ena biurku wszytsko porozwalane hehhe ;p

Asiaasia kochana trzymaj sie mocno

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Mnie od jakis 3-4dni boli glowa.. nie jakos tam strasznie-bo tak lekko jak narazie no ale boli calymi dniami.. Znacie jakies sposoby???

Pytałam się mojego gina co mogę wziąć na ból głowy to mi się zapytał czy dużo pije wody. Zaprzeczylam zgodnie z prawdą i poradził pić dużo wody nawet do 3 l dziennie.
    Zmuszam się do picia takiej ilości ale w moim przypadku zadziałało. Głowa mnie boli mniej:)

monia_em lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzis mnie o 5 wybudzil i kurwowal,ze koszulek nie ma zadnych do pracy,no tak nie pralam dawno jego lachow...oczywiscie sie wscieklam i go zjebalam,ze jak mu nie pasi to niech sobie sam pierze wyszedl i nawet nie dal buziaka...ale tez ma cos dzis zly dzien,mruczy cos dzis i sie krzywi meble przywiezli mlodej i wkurzany ze nosic trzeba hehe a jakos mi go noe szkoda za kare ;)Chlopy czasem sa tak nie rozumni,ze szkoda gadac...ale na glowe sobie.wejsc nie mozna dac,nie posprzatane!nie pasuje niech podwijaja rekawy i do roboty a coooo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 19:12

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wychodzi na to ze teraz w tym czasie jak nic nie robimy - tak jak oni zazwyczaj- to my jestesmy te złe i niedobre..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 19:13

ilonia1984 lubi tę wiadomość

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój owszem ma dwie ręce ale obie lewe. Kloce się z nim że kompletnie nic nie pomaga ale jak pomoże to jeszcze gorzej bo mam dwa razy więcej roboty żeby popoprawiac co spieprzyl... ;/ Ehhh

W poprzedniej ciazy robiłam wszystko co przed nawet w piecu codziennie paliłam... on w domu palcem nie kiwnie b do jego obowiązków należy noszenie ogrodu i zajmowanie się psem... haha masakra bo to nie ma się co śmiać....

Teraz jest to samo plus do tego pół roczne dziecko którego on nigdy nie przebierał ani nie przewijal... a kapal go ze mną może 3 razy....

Poprostu od rana do późnego wieczora zapieprz a ten przyjdzie i też fochy od progu bo coś mu każe zrobić...

Ale przynajmniej mam mojego synka ktory poprawi najgorszy dzien jednym swoim uśmiechem <3

Liczę na to że organizm cały czas na wysokich obrotach od dawna to sobie fasolka poradzi... ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2015, 19:19

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Dziewczyny, mój mąż w życiu nie zwróciłby mi uwagi, że coś jest nie posprzątane. To jest też jego mieszanie, moim obowiązkiem jest sprzątanie, bo mam pochwe? Matko, nie mieści mi się to w głowie, robić awanturę o takie rzeczy. W ogóle robić awantury.

jamniczakuchnia, Anastazjaaa, Wiolcia1405, monia_em, ilonia1984, Suerte, dziewussia lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ