X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    hej, jak się czujesz?

Czuje się bardzo dobrze,na wieczór chyba mnie wzdyma bo brzuch robi się okraglejszy i chce mi się tak bardzo spać! Dzisiaj wieczorem jajnik czy coś mnie bolało, ale Oki, a Ty?;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Aha no i syn wczoraj zapytał mnie czy w ciąży jestem :)Powiedziałam,że tak i zapytałam czy się cieszy,powiedział,że trochę tak i trochę nie,wiem,że i on się boi,żeby historia się nie powtórzyła.
    A w jakim jest wieku? Mój nic nie wie postanowlam przeczekać ten czas największego zagrożenia.

Dziś w pracy miałam mega kryxys, już myślałam że nie wytrzymam i zabiorę manatki i pójdę dodomu, tak mi było niedobrze, chyba strulam się czymś....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Wróciłam od gin. Zrobiła cytologię, założyła kartę ciąży, skierowała na pilne usg (w słowniku nfz "pilne" oznacza 10.09 ;/), żeby oznaczyć wiek ciąży, bo nijak się on ma do OM, dała skierowanie na krew i mocz. Zaleta w tym wszystkim taka, że nie muszę za to płacić ani złotówki. Ale z drugiej strony tyyyyle czekania :(.
    To wizytujemy się razem ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia trzymaj się mocno! ;*

Mój ZarazMąż na szczęście nie jest z tych fochastych :) Zamiata, myje naczynia, robi obiady i jest złotą rączką. Oprócz pracy i obowiązków domowych ma też hodowlę gołębi pocztowych i naprawdę ma co robić z tym wszystkim. Marudzę na niego czasami, wiadomo ;P Ale jest przekochany i wiem że mi pomoże, chociaż czasami muszę mu przypominać kilka razy ;)

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Czy tylko mnie strasznie cisną majtki w pasie? musze kupować za duże albo z bardzo luźną gumką.
    Witam w klubie też zastanawiam się nad zmianą bielizny na większą ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Matko, Dziewczyny, mój mąż w życiu nie zwróciłby mi uwagi, że coś jest nie posprzątane. To jest też jego mieszanie, moim obowiązkiem jest sprzątanie, bo mam pochwe? Matko, nie mieści mi się to w głowie, robić awanturę o takie rzeczy. W ogóle robić awantury.
    Oj mój by tylko spróbował.... Ja yez pracuje cały etat tak jak on, obowiązkami w domu się nie dzielimy, wszystko robię ja ale jak mi się czegosnie chce to mi nie zwróci uwagi, przecież też mam prawo byczmeczona

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Pytałam się mojego gina co mogę wziąć na ból głowy to mi się zapytał czy dużo pije wody. Zaprzeczylam zgodnie z prawdą i poradził pić dużo wody nawet do 3 l dziennie.
    Zmuszam się do picia takiej ilości ale w moim przypadku zadziałało. Głowa mnie boli mniej:)

potwierdzam. Przy bólu głowy trzeba jak najwięcej wody w siebie wlewać

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ja juz po wizycie ... :) wszystko jest super po krwiaku ani śladu !!! Do tego maleństwo z pięknie bijącym serduszkiem <3 <3
    Według usg jest to 5t5d :-) karta założona badania na przyszłą wizytę za miesiąc ! :-)

Wiec idę się cieszyć z rocznicy :-) w weekend roczek synka a 14 Karpacz i Praga <3

Buziaki :*

Anastazjaaa, ilonia1984, Rotenkopf, AnnaKliwijska, jamniczakuchnia, Larisa, Malinkowe oczekiwanie, monia_em, madziutek 23, dziewussia, Funky09, Olina, Heathera, ewcia21k lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Hej Kochane ja juz po wizycie ... :) wszystko jest super po krwiaku ani śladu !!! Do tego maleństwo z pięknie bijącym serduszkiem <3 <3
    Według usg jest to 5t5d :-) karta założona badania na przyszłą wizytę za miesiąc ! :-)

Wiec idę się cieszyć z rocznicy :-) w weekend roczek synka a 14 Karpacz i Praga <3

Gratuluje,wszystkie widze prawie mamy mlodsze ciaze z usg,ja mam az o 6 dni gdzies,a wiem kiedy ovu byla,ale lekarz mowi,ze to moze byc od poznego zagniezdzwnia a do tego ze ta data jeszcze sie zmieni pare razy ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:

Gratulacje :). Oby takich wiadomości więcej :)

Ja mam ciążę 2 dni starsza wg usg ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny ;) no ja na swojego męża tez nie moge narzekać. Sprząta, Bo każdy ma u nas swoje pomieszczenia do sprzątania, gotuje, nie marudzi także luzik;) a wracając do wizyty to u mnie był widoczny zarodek 7,58 mm i w sumie byłam tak zestresowana ze nie zapytałam lekarki czy serduszko biło czy nie ale migała taka kropeczka czy to moglibyc serduszko? Bede wdzięczna za odp. Wg usg jestem w 6 tyg i 4 d i termin sie zmienił na 21.04. Lekarka mówi ze wszystko bardzo prawidłowo.

Anastazjaaa, Malinkowe oczekiwanie, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mj1991 wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny ;) no ja na swojego męża tez nie moge narzekać. Sprząta, Bo każdy ma u nas swoje pomieszczenia do sprzątania, gotuje, nie marudzi także luzik;) a wracając do wizyty to u mnie był widoczny zarodek 7,58 mm i w sumie byłam tak zestresowana ze nie zapytałam lekarki czy serduszko biło czy nie ale migała taka kropeczka czy to moglibyc serduszko? Bede wdzięczna za odp. Wg usg jestem w 6 tyg i 4 d i termin sie zmienił na 21.04. Lekarka mówi ze wszystko bardzo prawidłowo.
    Tak, to zapewne serduszko. Dostalas fotkę z usg? Jeśli tak to tam powinnaś miec zapisane FHR :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiola1405 i Mj1991 gratuluję :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewczyny.
    Tak ta migajaca kropka to serducho. Powinnas miec na wydruku tski wykres uderzen serca:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój przyszły mąż na szczęście też sam garnie się do sprzątania a gotować uwielbia :) tylko krzyczy na mnie, że to ja nic nie robię hehe ale jak się ma takiego faceta to nie zostaje nic do roboty :P

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt ;) mam nadzieje, że moja też taka będzie tylko mam ją dopiero za 10 dni i już odliczam z niecierpliwością.. szczególnie, że jak doktorka nie będzie miała nic przeciwko to zabiorę przyszłego tatusia ze sobą ;D

madziutek 23 lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Mj1991 Koleżanka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odp dziewczyny. Ja dzisiaj byłam na bezpłatnej wizycie zeby tylko potwierdzić ze jest zarodek, odebrać l4 i dostałam skierowanie na badania do laboratorium. ;) zdjęcie mam, pózniej zobaczę co tam dokładnie jest ale wykresu jeszcze nie miałam może dopiero za 2 tyg mi da, bo ta wizyta była taka dodatkowa bo ostatnio nie było jeszcze widać zarodka a tylko pęcherzyk 10,5 mm a dzisiaj był zarodek i tak migała kropeczka. ;) o wszystko zapytam 16 na wizycie. Oby maluszek sie ładnie rozwijał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:

Super super! :)A plany wakacyjne mamy takie same i w tym samym terminie :D

• baba Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, widzę że moje żale podniosły wrzawę na temat mężów. Mój jest pracowity, bo jak się mieszka w domu jednorodzinnym to jest co robić. Jeszcze jeździ do swojej babki by koło niej zrobić i w domu (demencja starcza). No ale zawsze tak jest, że znajdzie się powód do sporu jak się jest "fofiastą" istotą. Ja całą dobę mam co robić, a on to przynajmniej noc ma dla siebie, zrobi swoje i może leżeć.
    Marzą mi się przespane noce, ewentualnie z 1 pobudką mogą być, pomyśleć że miałam tak do 6 miesiąca małej - wspaniałe czasy to były.

Dziś lekarz wyznaczyła mi datę usg na 10.09, nie mogę się doczekać. Zaznaczył jednocześnie, że mogę jutro prywatnie w innej przychodni. Tak fajnie ale jeszcze rok temu to ja pamiętam że w tej przychodni to sprzęt był dość stary, no chyba że się coś zmieniło, więc podziękowałam. Wolę poczekać bo tam gdzie chodzę to sprzęt ma bardzo dobry. To lekarz z dość ciętym językiem ale jak dotąd mi nic w nim nie przeszkadzało, dogadywaliśmy się, nawet go parę razy porządnie rozśmieszyłam na wizycie i przez to mnie lepiej zapamiętał. Nie narzekam.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ! Może ten sam hotel ? Gdzie się zatrzymujecie ? :p

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko ale naskrobały :) mam nadzieję, że nic nie pominęłam :)

dziewussia lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ