X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Karpacz w Mercure a Praga w Salvator :-)
    Juz się nie mogę doczekać szaleństwa zakupów w Pradze :D haha ! :p

Uhuuuuuuu to na wypasie :D No ja też mam nadzieję trochę zaszaleję w Pradze :D

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Uhuuuuuuu to na wypasie :D No ja też mam nadzieję trochę zaszaleję w Pradze :D

A co tam :p mam nadzieje ze odpocznie o ile się da umierając z tęsknoty za pierworodnym. :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić do różnych ginekologów w nowym mieście! :)
    W ten piątek na 11:30 i 15.09 :)
    Z tych dwóch wybiorę mojego prowadzącego, zobaczę w piątek mojego Groszka! <3

ilonia1984, Heathera, Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam wizytę :) Ciekawe tylko czy lekarz zrobi mi już jutro usg czy powie żebym przyszła innego dnia. W pierwszej ciąży jak poszłam to kazał mi przyjść za 2 dni na usg własnie.
    Ktoś jeszcze jutro wizytuje ?

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Udało mi się umówić do różnych ginekologów w nowym mieście! :)
    W ten piątek na 11:30 i 15.09 :)
    Z tych dwóch wybiorę mojego prowadzącego, zobaczę w piątek mojego Groszka! <3

Super !! :-) 3 mam kciuki za dobry wybór ! :

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja!!!! Mam na 9.20. Juz sie stresuje. Pewnie dziś nie zasne.
    Ja to pewnie jutro od rana będę zestresowana chodzić, u nas nie ma na godziny ale też myślę pójść rano żeby już było po wszystkim :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiem co to strach przed wizyta. Ale musi byc dobrze dziewczyny. A czy ktoras jak ja wizytuje w czwartek?

Heathera lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się między jedna praca a druga, musze przyznać że coraz ciezej mi się pracuje przez senność i mdłości, tempo życia jakie miałam przed ciąża pomalu mnie przerasta... :/

Och co ja tu czytam, niech wasze kropeczki trzymają się dzielnie,

Co do uplawow to ja mam dużo, kolor białe ale to resztki luteiny ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. ja po pierwszym dniu w pracy dostałam boleści brzucha. pojechałam do lekarza i okazało się że mam lekko twarda macicę. Dostałam luteine i jakieś leki rozluźniające. ból przeszedł.. mam nadzieję że nie powróci.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zaczelam pracowac i zle to znosze, mam nadzieje ze po tych upalach bedzie lepiej

km5smg7yv4tozota.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis ja wizytuję w czwartek o 8:15 :)

Endzis lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Hej witam się między jedna praca a druga, musze przyznać że coraz ciezej mi się pracuje przez senność i mdłości, tempo życia jakie miałam przed ciąża pomalu mnie przerasta... :/

Och co ja tu czytam, niech wasze kropeczki trzymają się dzielnie,

Co do uplawow to ja mam dużo, kolor białe ale to resztki luteiny ;)

Ja tak samo coraz gorzej znoszę w dzień łapie mnie taka senność że nie daję rady jak wracam do domu to nie mam na nic siły padam i do tego dochodzi rozdrażnienie :(

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, z okazji tego,że mam straszny tradzik, umyłam dziś twarz peelingiem z kwasem salicylowym i ekstraktem z wierzby a pozniej w internecie przeczytałam to: kwas salicylowy i jego pochodne zawarte w peelingach, kosmetykach na trądzik, wyciągu z wierzby i olejku wintergreen – powodują wady wrodzone płodu, powikłania ciąży i zaburzenia krzepliwości krwi u noworodka.

Przeraziłam się, czy od jednego użycia może się coś stać mojemu maluszkowi?

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest z lekarzami, moj lekarz zadnych takich rad nie mowi

km5smg7yv4tozota.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mój też nie mówi..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Dzieki...powiem wam,ze coraz bardzie zaczynam panikowac,cos zlego sie ze mna dzieje...chyba dlatego,ze zbliza sie tydzien w ktorym ostatnio poronilam i zaczynam schizowac :( chciala bym juz przez to przebrnac i byc juz po tym 1 trymestrze

ja mam tak samo..;( wczoraj na prawdę już nie wytrzymałam i się rozpłakałam bo bałam się iść spać, ok kilku nocy męczą mnie sny gdzie zawsze jest krew.

poważnie z tymi peelingami?!
    cholera, 10 minut temu brałam prysznic i peelingowałam twarz bo już patrzeć nie mogłam na te wypryski i jak mi się skóra świeci...

• jaskra Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee no.. to chyba zależy co jest w tych peelingach.. Wszystkie są na bazie kwasu salicylowego? Aleksandra19, spokojnie, po jednokrotnym użyciu nic nie powinno się dziać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 18:30

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie cos rozniesie! Nienawidzę NFZ-tu!! Tsh skoczylo mi z 1 do prawie 5 w czasie ciąży. Od tego czasu próbuje dostać się do endokrynologa do którego chodzę i co? Pani z przychodni do mnie dzwoni i mówi że mam ciągle brac ta sama dawkę! Zero badań! Zero kontroli! Nic! Jak tak można? Pytam się jej czy mam czekać az mi dalej będzie rosło i cos złego się stanie i wtedy co? A ta mi dalej ta sama śpiewkę zaczyna. Poryczalam się po tym wszystkim z bezsilności :(

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    hej, z okazji tego,że mam straszny tradzik, umyłam dziś twarz peelingiem z kwasem salicylowym i ekstraktem z wierzby a pozniej w internecie przeczytałam to: kwas salicylowy i jego pochodne zawarte w peelingach, kosmetykach na trądzik, wyciągu z wierzby i olejku wintergreen – powodują wady wrodzone płodu, powikłania ciąży i zaburzenia krzepliwości krwi u noworodka.

Przeraziłam się, czy od jednego użycia może się coś stać mojemu maluszkowi?

Dzięki, że podzieliłaś się informacjami. Ja pare razy użyłam żelu punktowego z kwasem salicylowym :/ mam nadzieję, że wszystko jest ok.

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na stronie internetowej:

Oczywiście, żeby doszło do takiej reakcji, musiałabyś je stosować w niezwykle wysokich stężeniach, raczej niedostępnych w zwykłej drogerii czy aptece.

Nic nie grozi naszym groszkom:)

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ