X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

wróciłam dziś po pierwszym dniu pracy po urlopie w przedszkolu i jestem padnięta ...
    spałam całe popołudnie.

Boli mnie brzuch i w ogóle mam zle samopoczucie :(
    Mam nadzieję, że taki sajgon fizyczny i psychiczny w pracy nie zaszkodzi trochę się boję :(

f2w3rjjg787he44v.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    ja mam tak samo..;( wczoraj na prawdę już nie wytrzymałam i się rozpłakałam bo bałam się iść spać, ok kilku nocy męczą mnie sny gdzie zawsze jest krew.

poważnie z tymi peelingami?!
    cholera, 10 minut temu brałam prysznic i peelingowałam twarz bo już patrzeć nie mogłam na te wypryski i jak mi się skóra świeci...
    Biedna,mi za to dzis trupy snily,do tego je zakopywalam a jeden zyl i mnie ugryzl i zielona krew mi leciala i sie kapnelam,ze ja tez nie zyje...teraz pisze i sie smieje,ale w nocy ryczalam,jakis realistyczny ten sen byl,a kiedy kochana idziesz do gina? Moze by Cie to uspokoilo,choc ja bylam wczoraj a dzis z rana jakis kryzys,ale teraz juz mi lepiej,takie napady mam poprostu

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania24 wrote:
    Endzis ja wizytuję w czwartek o 8:15 :)
    Ja mam 14:30 ale jak o 15 wejde to bedzie ok:P dawaj znac jak tam po:)
    Co do kosmetykow antytrądzikowych to też nie wiedziałam a japka i włosy mi się strasznie szybko przetłuszczają ja używałam avene do skóry trąd. W domku sprawdze czy ma ten kwas

f2w3s65gpeorv80s.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki,ja dopiero teraz siadłam do komp i Was nadrobiłam,padam,nic mi się nie chce :(

Anaastazja-syn ma 11 lat :) Domyślna bestia ;) Ale ja mam już spory brzuchol.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez macie taki skwar? Ja rozplywam się od rana. Pokój na poddaszu wiec mam darmową saune.

Na trądzik nic nie biore chociaż mam skórę tradzikowa, całe życie się męczyłam z tym dziadostwem. Mogę polecić i co na mnie działa to kolagen w żelu :) może do twarzy pupci niemowlęcia to mi daleko... ale chociaż z czerwonymi plamami nie paraduje po mieście :)

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś robiła juz krzywą cukrową? Jakie są nowe normy?

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Zaraz mnie cos rozniesie! Nienawidzę NFZ-tu!! Tsh skoczylo mi z 1 do prawie 5 w czasie ciąży. Od tego czasu próbuje dostać się do endokrynologa do którego chodzę i co? Pani z przychodni do mnie dzwoni i mówi że mam ciągle brac ta sama dawkę! Zero badań! Zero kontroli! Nic! Jak tak można? Pytam się jej czy mam czekać az mi dalej będzie rosło i cos złego się stanie i wtedy co? A ta mi dalej ta sama śpiewkę zaczyna. Poryczalam się po tym wszystkim z bezsilności :(
    o matko to bardzo dużo Ci skoczyło ja na poczatku ciazy miałam 2.3 , ale juz nie robiłam wiecej, bo nie było potrzeby podobno..a jutro ide do endokrynologa i az strach sie bać co powie...jak mi kaze zrobic badania i znowu przyjsc to sie zalame, bo on jest co 2 tygodnie;//

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia-ja w poniedziałek idę na badania dopiero,bo w piątek 11 wizyta.
    U mnie okropny skwar :( Teraz mamy jeszcze 31 stopni :(

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia_em- Cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno kryterium:
    - glukoza na czczo 92-125 mg/dl
    - w 60. minucie >=180
    - w 120. minucie 153-199

Gdy glukoza na czczo wynosi >125 to stwierdzana jest cukrzyca w ciąży. Tak samo przy wyniku > 199 w 120. minucie.

monia_em lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam z ciekawości moj peeling z Zia - biala herbata, tymianek i bpantenol.

A swoja droga wysypało mnie pryszczami (to chyba najkonkretniejszy u mnie objaw;)) i dotychczasowy krem, który używałam, do skóry suchej zostawia mega lepka warstewke, wiec jutro po pracy na spokojnie przejdę się do jakiejś dobrej drogerii po nowy krem, z bezpiecznym ciążowym składem.

A w ogóle czy Wy też tak miewacie, zej esteście jednocześnie głodne, ale też macie takie poczucie pełności?

7v8rikgni12rlaff.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa, ale to są kryteria dla ciężarnych z diabetologii klinicznej :)

A u nieciężarnych po dwóch godzinach jeśli wynik jest między 140 a 199 rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy, a powyżej 199- cukrzycę. I to właśnie ten wynik po dwóch godzinach jest kluczowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:26

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na test obciążenia glukozą jest zdecydowanie za wcześnie . !!!! :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405, u osób z grupy ryzyka wskazane jest zrobienie testu obciążenia glukozą w pierwszym trymestrze i powtórzenie później między 24 a 28 tygodniem.

monia_em lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Wiolcia1405, u osób z grupy ryzyka wskazane jest zrobienie testu obciążenia glukozą w pierwszym trymestrze i powtórzenie później między 24 a 28 tygodniem.

Możliwe ze tak nie wiem jak jest z tą grupą ryzyka bo w niej nie jestem :p .
    Wiem tylko ze jeśli niema wskazań medycznych to wykonuje się go ok.26 tyg ciąży. :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Przeczytalam z ciekawości moj peeling z Zia - biala herbata, tymianek i bpantenol.

A swoja droga wysypało mnie pryszczami (to chyba najkonkretniejszy u mnie objaw;)) i dotychczasowy krem, który używałam, do skóry suchej zostawia mega lepka warstewke, wiec jutro po pracy na spokojnie przejdę się do jakiejś dobrej drogerii po nowy krem, z bezpiecznym ciążowym składem.

A w ogóle czy Wy też tak miewacie, zej esteście jednocześnie głodne, ale też macie takie poczucie pełności?

O tak ja tak mam np jak się najem kanapka mi a mąż np robi jajecznice... :D oczami bym jadła :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    a kiedy kochana idziesz do gina? Moze by Cie to uspokoilo,choc ja bylam wczoraj a dzis z rana jakis kryzys,ale teraz juz mi lepiej,takie napady mam poprostu

10 września. Niby z każdym dniem co raz bliżej, ale rok temu na wizycie w tym samym tygodniu (wtedy było 10+3 a teraz będzie 10+2) dowiedziałam się, że nie urodzę Maleństwa ;(

Boli mnie cały czas jedno miejsce na brzuchu, koło pępka po prawej stronie. Macica chyba nie jest jeszcze tak wysoko, nie? Więc to chyba jelita, boli od wczoraj, więc jak do jutra mi nie przejdzie chyba wybiorę się do lekarza.

A co do jedzenia - np. dzisiaj 'przed oczami' miałam dżem na który w ogóle nie mam ochoty ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:40

• jaskra Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Możliwe ze tak nie wiem jak jest z tą grupą ryzyka bo w niej nie jestem :p .
    Wiem tylko ze jeśli niema wskazań medycznych to wykonuje się go ok.26 tyg ciąży. :-)

grupy ryzyka:
    - wiek powyżej 35 lat
    - urodzenie dziecka z masą powyżej 4 kg
    - cukrzyca ciążowa w poprzedniej ciąży
    - nadwaga, otyłość
    - nadciśnienie tętnicze
    - zgony wewnątrzmaciczne
    - cukrzyca typu 2. w rodzinie

Tylko to są zalecenia Polskiego Towarzystwa DIabetologicznego, nie wiem czy Polskie Towarzystwo Ginekologiczne ma identyczne, ale na pewno podobne.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pocieszyłyście mnie z tymi peelingami :) Spróbuje z tym kolagenem w żelu, gdzie go mogę dostać?

• monia_em Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Na test obciążenia glukozą jest zdecydowanie za wcześnie . !!!! :)
    Niekoniecznie :] w pierwszej ciąży miałam cukrzycę i robie teraz i w 20 tyg.

Jaskra dzięki za info :) to sie łapie, ale jako nieciezarna mialabym juz problem. I w tej i w poprzedniej ciąży wywala mnie po 2h

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    grupy ryzyka:
    - wiek powyżej 35 lat
    - urodzenie dziecka z masą powyżej 4 kg
    - cukrzyca ciążowa w poprzedniej ciąży
    - nadwaga, otyłość
    - nadciśnienie tętnicze
    - zgony wewnątrzmaciczne
    - cukrzyca typu 2. w rodzinie

Tylko to są zalecenia Polskiego Towarzystwa DIabetologicznego, nie wiem czy Polskie Towarzystwo Ginekologiczne ma identyczne, ale na pewno podobne.
    Syn miał ponad 4 kg ale nie jest to wynik żadnej cukrzycy. :-) i pierwsze słyszę ze wyznacznik grupy ryzyka :o no ale cóż :p
    Uwielbiam pić ten cukier puder i siedzieć się nie ruszać :D pielęgniarka daje mi na szczęście z zimną wodą :D mam nadzieje ze teraz tez trafię na taką spoko babkę :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ