Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
wróciłam dziś po pierwszym dniu pracy po urlopie w przedszkolu i jestem padnięta ...
spałam całe popołudnie.
Boli mnie brzuch i w ogóle mam zle samopoczucie
Mam nadzieję, że taki sajgon fizyczny i psychiczny w pracy nie zaszkodzi trochę się boję -
Rotenkopf wrote:ja mam tak samo..;( wczoraj na prawdę już nie wytrzymałam i się rozpłakałam bo bałam się iść spać, ok kilku nocy męczą mnie sny gdzie zawsze jest krew.
poważnie z tymi peelingami?!
cholera, 10 minut temu brałam prysznic i peelingowałam twarz bo już patrzeć nie mogłam na te wypryski i jak mi się skóra świeci...cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Ania24 wrote:Endzis ja wizytuję w czwartek o 8:15
Co do kosmetykow antytrądzikowych to też nie wiedziałam a japka i włosy mi się strasznie szybko przetłuszczają ja używałam avene do skóry trąd. W domku sprawdze czy ma ten kwas -
Dzień dobry dziewczynki,ja dopiero teraz siadłam do komp i Was nadrobiłam,padam,nic mi się nie chce
Anaastazja-syn ma 11 latDomyślna bestia
Ale ja mam już spory brzuchol.
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Tez macie taki skwar? Ja rozplywam się od rana. Pokój na poddaszu wiec mam darmową saune.
Na trądzik nic nie biore chociaż mam skórę tradzikowa, całe życie się męczyłam z tym dziadostwem. Mogę polecić i co na mnie działa to kolagen w żelumoże do twarzy pupci niemowlęcia to mi daleko... ale chociaż z czerwonymi plamami nie paraduje po mieście
https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
wiecznie wrote:Zaraz mnie cos rozniesie! Nienawidzę NFZ-tu!! Tsh skoczylo mi z 1 do prawie 5 w czasie ciąży. Od tego czasu próbuje dostać się do endokrynologa do którego chodzę i co? Pani z przychodni do mnie dzwoni i mówi że mam ciągle brac ta sama dawkę! Zero badań! Zero kontroli! Nic! Jak tak można? Pytam się jej czy mam czekać az mi dalej będzie rosło i cos złego się stanie i wtedy co? A ta mi dalej ta sama śpiewkę zaczyna. Poryczalam się po tym wszystkim z bezsilności
-
monia_em- Cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno kryterium:
- glukoza na czczo 92-125 mg/dl
- w 60. minucie >=180
- w 120. minucie 153-199
Gdy glukoza na czczo wynosi >125 to stwierdzana jest cukrzyca w ciąży. Tak samo przy wyniku > 199 w 120. minucie.
monia_em lubi tę wiadomość
-
Przeczytalam z ciekawości moj peeling z Zia - biala herbata, tymianek i bpantenol.
A swoja droga wysypało mnie pryszczami (to chyba najkonkretniejszy u mnie objaw;)) i dotychczasowy krem, który używałam, do skóry suchej zostawia mega lepka warstewke, wiec jutro po pracy na spokojnie przejdę się do jakiejś dobrej drogerii po nowy krem, z bezpiecznym ciążowym składem.
A w ogóle czy Wy też tak miewacie, zej esteście jednocześnie głodne, ale też macie takie poczucie pełności? -
Straciatellaa, ale to są kryteria dla ciężarnych z diabetologii klinicznej
A u nieciężarnych po dwóch godzinach jeśli wynik jest między 140 a 199 rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy, a powyżej 199- cukrzycę. I to właśnie ten wynik po dwóch godzinach jest kluczowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:26
-
jaskra wrote:Wiolcia1405, u osób z grupy ryzyka wskazane jest zrobienie testu obciążenia glukozą w pierwszym trymestrze i powtórzenie później między 24 a 28 tygodniem.
Możliwe ze tak nie wiem jak jest z tą grupą ryzyka bo w niej nie jestem :p .
Wiem tylko ze jeśli niema wskazań medycznych to wykonuje się go ok.26 tyg ciąży. -
AnnaKliwijska wrote:Przeczytalam z ciekawości moj peeling z Zia - biala herbata, tymianek i bpantenol.
A swoja droga wysypało mnie pryszczami (to chyba najkonkretniejszy u mnie objaw;)) i dotychczasowy krem, który używałam, do skóry suchej zostawia mega lepka warstewke, wiec jutro po pracy na spokojnie przejdę się do jakiejś dobrej drogerii po nowy krem, z bezpiecznym ciążowym składem.
A w ogóle czy Wy też tak miewacie, zej esteście jednocześnie głodne, ale też macie takie poczucie pełności?
O tak ja tak mam np jak się najem kanapka mi a mąż np robi jajecznice...oczami bym jadła :p
-
nick nieaktualnyilonia1984 wrote:a kiedy kochana idziesz do gina? Moze by Cie to uspokoilo,choc ja bylam wczoraj a dzis z rana jakis kryzys,ale teraz juz mi lepiej,takie napady mam poprostu
10 września. Niby z każdym dniem co raz bliżej, ale rok temu na wizycie w tym samym tygodniu (wtedy było 10+3 a teraz będzie 10+2) dowiedziałam się, że nie urodzę Maleństwa ;(
Boli mnie cały czas jedno miejsce na brzuchu, koło pępka po prawej stronie. Macica chyba nie jest jeszcze tak wysoko, nie? Więc to chyba jelita, boli od wczoraj, więc jak do jutra mi nie przejdzie chyba wybiorę się do lekarza.
A co do jedzenia - np. dzisiaj 'przed oczami' miałam dżem na który w ogóle nie mam ochoty ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:40
-
Wiolcia1405 wrote:Możliwe ze tak nie wiem jak jest z tą grupą ryzyka bo w niej nie jestem :p .
Wiem tylko ze jeśli niema wskazań medycznych to wykonuje się go ok.26 tyg ciąży.
grupy ryzyka:
- wiek powyżej 35 lat
- urodzenie dziecka z masą powyżej 4 kg
- cukrzyca ciążowa w poprzedniej ciąży
- nadwaga, otyłość
- nadciśnienie tętnicze
- zgony wewnątrzmaciczne
- cukrzyca typu 2. w rodzinie
Tylko to są zalecenia Polskiego Towarzystwa DIabetologicznego, nie wiem czy Polskie Towarzystwo Ginekologiczne ma identyczne, ale na pewno podobne. -
Wiolcia1405 wrote:Na test obciążenia glukozą jest zdecydowanie za wcześnie . !!!!
Jaskra dzięki za infoto sie łapie, ale jako nieciezarna mialabym juz problem. I w tej i w poprzedniej ciąży wywala mnie po 2h
-
jaskra wrote:grupy ryzyka:
- wiek powyżej 35 lat
- urodzenie dziecka z masą powyżej 4 kg
- cukrzyca ciążowa w poprzedniej ciąży
- nadwaga, otyłość
- nadciśnienie tętnicze
- zgony wewnątrzmaciczne
- cukrzyca typu 2. w rodzinie
Tylko to są zalecenia Polskiego Towarzystwa DIabetologicznego, nie wiem czy Polskie Towarzystwo Ginekologiczne ma identyczne, ale na pewno podobne.i pierwsze słyszę ze wyznacznik grupy ryzyka :o no ale cóż :p
Uwielbiam pić ten cukier puder i siedzieć się nie ruszaćpielęgniarka daje mi na szczęście z zimną wodą
mam nadzieje ze teraz tez trafię na taką spoko babkę :p