Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewussia wrote:Cześć dziewczyny! Nie pisałam trochę, ale jestem z Wami na bieżąco. Ja odpoczywam, czuje się dobrze- jutro jedziemy na baseny termalne do Cieplic.
Jak uważacie mogę wejść do jacuzzi??
Saunę będę musiała odpuścić sobie prawda??
pozdrawiam
spokojnej nocydziewussia lubi tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016
-
Ameiva wrote:Dzis bylismy na wizycie, malenstwo ma 19,2 mm- wychodzi nam 8w3d i serduszko pika w rytmie cza cza cza
niestety fotki mam strasznie slabej jakosci. Zapislaam sie od razu na usg genetyczne. Juz sie nie moge doczekac
nie zagladalam tu dzis caly dzien, zaraz zerkne co u was slychac, mam nadzieje ze same dobre nowiny dzis tu znajde
Gratuluje -
Powodzenia Straciatellaa
ja się dzisiaj stresuję, bo wizytuję u dziekana z moim podaniem o indywidualną organizację studiów. Trzymajcie kciuki, żeby nie było utrudnieńHeathera, ewcia21k, Rotenkopf, Lanusia93, fabiola, dichlieb lubią tę wiadomość
-
Trzymam za wszystkie wizytujace;) ja sobie leżę pod kocykiem i leniuchuje. Nie ma jak u mamy:D a z przeziębieniem wygrywam z pomocą miodu i cytryny w ilościach hurtowych:)
W ogóle to wczoraj wstępnie wybrałam już wózek dla Groszka. Bebetto Luca- mialyscie z nim kiedyś do czynienia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:28
-
Dzień dobry dziewczynki
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytyi czekam na same dobre wiadomości
Ja jestem w grupie ryzyka i dlatego też w poniedziałek idę na glukozę,jeśli ktoś tak jak ja nie daje rady wypić tego cudownego napoju można do niego wcisnąć świeży sok z cytryny lub przegryść kawałkiem cytryny,w tamtej ciąży pani,która robiła mi to paskudztwo tak doradziła. -
Dzień dobry
Heathera wrote:A ja zaraz wychodzę do lekarza wiec też trzymajcie kciukiStraciatellaa wrote:Cześćja juz czekam w kolejce do gin. Masakra tak się denerwuje. Mój mąż twierdzi ze jestem dziwna bo sobie wmawiam. Trzymajcie kciuki!!
. Dajcie znać po wizytach.
AnnaKliwijska wrote:A w ogóle czy Wy też tak miewacie, zej esteście jednocześnie głodne, ale też macie takie poczucie pełności?. Zjadłabym dużo więcej niż pozwala mi żołądek
Olina wrote:o matko to bardzo dużo Ci skoczyło ja na poczatku ciazy miałam 2.3 , ale juz nie robiłam wiecej, bo nie było potrzeby podobno..a jutro ide do endokrynologa i az strach sie bać co powie...jak mi kaze zrobic badania i znowu przyjsc to sie zalame, bo on jest co 2 tygodnie;//
Mój doktorek z kliniki (dzięki któremu mamy ciążę) na szczęście jest też endokrynologiem i to on mnie uratował i zwiększył dawkę. W przychodni endokrynologicznej na NFZ odsyłali mnie ciągle przez miesiąc i na koniec powiedzieli to co powiedzieli. Zestresowałam się wczoraj tak tą sytuacją, że oparłam się wieczorem na SORze, bo tak miałam spięty brzuch aż promieniowało mi pod żebra
. Obejrzał mnie ginekolog i chirurg. Dostałam no-spę domięśniowo i na szczęście pomogła. Widziałam też maluszka. Serduszko biło
i malec ma już prawie 2 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:38
ewcia21k, Endzis, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
3 mam kciuki za wszystkie dziewczyny wizytujace
Wózki Bebetto mają ramę niby aluminiową a tak na prawdę jest pokryta nią tylko w małej ilości. .. do tego koła z których łatwo schodzi powietrze.
Ja mam x-landera nie narzekam wręcz chwale. Jedna siostra miała quinny tez chwali. . Druga sis miała Bebetto jaki model nie wiem ale właśnie to co wyżej napisałam ja spotkało. Możliwe ze trafiła na taką sztuke nie wiem, ogolnie ten wozek ładnie się prezentuje i jest lekkiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:43
fabdorota lubi tę wiadomość
-
A co do kosmetyków to unikać trzeba m.in.:
- parabenów - na szczęście coraz więcej produktów można już dostać bez nich;
- witaminy A i jej pochodnych (retinolu) - w kremach bardzo często jest;
- tetracykliny, które są w kosmetykach na trądzik;
- kwasy owocowe AHA - też są w kremach i peelingach;
- nawet fluor zawarty w płynach do jamy ustnej;
- niektóre olejki (nie pamiętam tylko już które);
- triklosan - jest w mydłach antybakteryjnych i żelach pod prysznic;
- olej sojowy i wyciąg z soi
To tyle co ja jakiś czas temu wyczytałam, jak szukałam sobie czegoś do smarowania brzuszka -
Dzięki Wiolcia:) o
ramie czytałam już w paru miejscach, ale z kołami mnie zaskoczylas. To już większy problem niż rama... Ale nadal dużo zalet za nim przemawia:D Spędziłam wczoraj w sklepie ponad godzinę i ten najbardziej mnie uwiodl. Coś jak miłość od pierwszego wejrzenia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:46
Wiolcia1405 lubi tę wiadomość
-
ewcia21k wrote:Dzień dobry dziewczynki
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytyi czekam na same dobre wiadomości
Ja jestem w grupie ryzyka i dlatego też w poniedziałek idę na glukozę,jeśli ktoś tak jak ja nie daje rady wypić tego cudownego napoju można do niego wcisnąć świeży sok z cytryny lub przegryść kawałkiem cytryny,w tamtej ciąży pani,która robiła mi to paskudztwo tak doradziła.
U nas w laboratorium w którym robiłam można zapomnieć o takich rarytasachzimna woda była zbawieniem z ciepłą ponoć masakra..
-
Wiolcia1405 wrote:3 mam kciuki za wszystkie dziewczyny wizytujace
Wózki Bebetto mają ramę niby aluminiową a tak na prawdę jest pokryta nią tylko w małej ilości. .. do tego koła z których łatwo schodzi powietrze.
Ja mam x-landera nie narzekam wręcz chwale. Jedna siostra miała quinny tez chwali. . Druga sis miała Bebetto jaki model nie wiem ale właśnie to co wyżej napisałam ja spotkało. Możliwe ze trafiła na taką sztuke nie wiem, ogolnie ten wozek ładnie się prezentuje i jest lekki. I takim wózkiem będzie jeździć nasz maluch
. Zauważyłaś jakieś wady w nich?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:49
-
fabdorota wrote:Dzięki Wiolcia:) o ramię czytałam już w paru miejscach, ale z kołami mnie zaskoczylas. To już większy problem niż rama... Ale nadal dużo zalet za nim przemawia:D Spędziłam wczoraj w sklepie ponad godzinę i ten najbardziej mnie uwiodl. Coś jak miłość od pierwszego wejrzenia:)
Wózek bardzo ładnysiostra miała granatowy z białą rama a ponoć można wybierać do koloru do wyboru wiec to jest też plus.
moim zdaniem najważniejsze aby nam się podobało i aby był dość funkcjonalny i mało wadliwy.
Ja teraz zakochuje się w murastrasznie strasznie mi się podoba...
-
nick nieaktualnyWitam się w 11 tygodniu ciąży, ale to szybko leci
Za tydzień mam wizytę u gina. Wczoraj odebrałam wyniki - krew, mocz, tsh, glukoza w porządku
Mam dzisiaj takie wzdęcia, że wyglądam jakbym miała rodzić
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytujące!Rotenkopf lubi tę wiadomość
-
wiecznie wrote:Ja jestem zakochana w X-landerach od kilku lat
. I takim wózkiem będzie jeździć nasz maluch
. Zauważyłaś jakieś wady w nich?
w mieście idzie leciutko i tak właśnie się go prowadzi .. lekko a to ważne, jest super zwrotny i synek ładnie w nim spał i siedział. Polecam szczerze!
Cena może straszyć ale jest on warty tej ceny ! -
jamniczakuchnia wrote:Witam się w 11 tygodniu ciąży, ale to szybko leci
Za tydzień mam wizytę u gina. Wczoraj odebrałam wyniki - krew, mocz, tsh, glukoza w porządku
Mam dzisiaj takie wzdęcia, że wyglądam jakbym miała rodzić
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytujące!
Super, że wyniki w porządku- oby tak dalej
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiolcia1405 wrote:Szczerze ? Nie, są rewelacyjne.. sprawdzają się w kazdym terenie. My mamy las dookoła wiec po lesie spacerowalismy żadne konary ani nic nie były nam straszne!
w mieście idzie leciutko i tak właśnie się go prowadzi .. lekko a to ważne, jest super zwrotny i synek ładnie w nim spał i siedział. Polecam szczerze!
Cena może straszyć ale jest on warty tej ceny !
Też będę potrzebowała wózka na las i krzywe chodniki w naszym mieścieTakże pompowane koła na pewno! I najchętniej kupiłabym 3w1 (gondola, spacerówka i nosidełko). Do tego wózek po złożeniu musi być mały żeby zmieścił się do bagażnika mojego forda Ka
-
jamniczakuchnia wrote:Też będę potrzebowała wózka na las i krzywe chodniki w naszym mieście
Także pompowane koła na pewno! I najchętniej kupiłabym 3w1 (gondola, spacerówka i nosidełko). Do tego wózek po złożeniu musi być mały żeby zmieścił się do bagażnika mojego forda Ka