X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Cześć dziewczyny! Nie pisałam trochę, ale jestem z Wami na bieżąco. Ja odpoczywam, czuje się dobrze- jutro jedziemy na baseny termalne do Cieplic.
    Jak uważacie mogę wejść do jacuzzi??
    Saunę będę musiała odpuścić sobie prawda??
    pozdrawiam
    spokojnej nocy ;)
    Tez jezdze tam na basen jest extra,co do jacuzi wlasnie.wyczytalam,ze sie powinno unikac,bo sa w nim jakies bardzo grozne bakterie,lepiej nie ryzykuj ;)i blogoe lenistwo sie.skonczylo,tak bym pospala bo pogoda sie spitolilo z czego sie ciesze,a tu trzeba core wyprawic do szkoly,wiec jak juz wstaje to.pojde na wyniki odrazu,ciezko tak na czczo ale moze nie padne i jakos dam rade ;)

dziewussia lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Dzis bylismy na wizycie, malenstwo ma 19,2 mm- wychodzi nam 8w3d i serduszko pika w rytmie cza cza cza :) niestety fotki mam strasznie slabej jakosci. Zapislaam sie od razu na usg genetyczne. Juz sie nie moge doczekac :) nie zagladalam tu dzis caly dzien, zaraz zerkne co u was slychac, mam nadzieje ze same dobre nowiny dzis tu znajde :)

Gratuluje :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć :-) ja juz czekam w kolejce do gin. Masakra tak się denerwuje. Mój mąż twierdzi ze jestem dziwna bo sobie wmawiam. Trzymajcie kciuki!!
    Trzymam kciuki ! :-) daj znać po wizycie :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Straciatellaa :)

ja się dzisiaj stresuję, bo wizytuję u dziekana z moim podaniem o indywidualną organizację studiów. Trzymajcie kciuki, żeby nie było utrudnień :)

Heathera, ewcia21k, Rotenkopf, Lanusia93, fabiola, dichlieb lubią tę wiadomość

beta HcG 14 dpo 47
    beta HcG 16 dpo 74,7
    beta HcG 19 dpo 116 😢
    beta HcG 21 dpo 219 (promyczek nadziei)

202606212751.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaraz wychodzę do lekarza wiec też trzymajcie kciuki :)

Endzis, jaskra, ewcia21k, ilonia1984, Rotenkopf, triste, Lanusia93, dichlieb, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki. Dawajcie znać po:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za wszystkie wizytujace;) ja sobie leżę pod kocykiem i leniuchuje. Nie ma jak u mamy:D a z przeziębieniem wygrywam z pomocą miodu i cytryny w ilościach hurtowych:)
    W ogóle to wczoraj wstępnie wybrałam już wózek dla Groszka. Bebetto Luca- mialyscie z nim kiedyś do czynienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:28

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :) i czekam na same dobre wiadomości :)

Ja jestem w grupie ryzyka i dlatego też w poniedziałek idę na glukozę,jeśli ktoś tak jak ja nie daje rady wypić tego cudownego napoju można do niego wcisnąć świeży sok z cytryny lub przegryść kawałkiem cytryny,w tamtej ciąży pani,która robiła mi to paskudztwo tak doradziła.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Heathera wrote:
    A ja zaraz wychodzę do lekarza wiec też trzymajcie kciuki :)
    Straciatellaa wrote:
    Cześć :-) ja juz czekam w kolejce do gin. Masakra tak się denerwuje. Mój mąż twierdzi ze jestem dziwna bo sobie wmawiam. Trzymajcie kciuki!!
    Trzymam kciuki dziewczyny :). Dajcie znać po wizytach.
    AnnaKliwijska wrote:
    A w ogóle czy Wy też tak miewacie, zej esteście jednocześnie głodne, ale też macie takie poczucie pełności?
    Zdecydowanie tak :P. Zjadłabym dużo więcej niż pozwala mi żołądek :P
    Olina wrote:
    o matko to bardzo dużo Ci skoczyło ja na poczatku ciazy miałam 2.3 , ale juz nie robiłam wiecej, bo nie było potrzeby podobno..a jutro ide do endokrynologa i az strach sie bać co powie...jak mi kaze zrobic badania i znowu przyjsc to sie zalame, bo on jest co 2 tygodnie;//
    To te 2,3 to nie jest zły wynik, ale raczej pewnie będziesz musiała kontrolować co jakiś czas - tak mi się wydaje. Daj znać co powie Ci lekarz.

Mój doktorek z kliniki (dzięki któremu mamy ciążę) na szczęście jest też endokrynologiem i to on mnie uratował i zwiększył dawkę. W przychodni endokrynologicznej na NFZ odsyłali mnie ciągle przez miesiąc i na koniec powiedzieli to co powiedzieli :/. Zestresowałam się wczoraj tak tą sytuacją, że oparłam się wieczorem na SORze, bo tak miałam spięty brzuch aż promieniowało mi pod żebra :(. Obejrzał mnie ginekolog i chirurg. Dostałam no-spę domięśniowo i na szczęście pomogła. Widziałam też maluszka. Serduszko biło :) i malec ma już prawie 2 cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:38

ewcia21k, Endzis, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 mam kciuki za wszystkie dziewczyny wizytujace :)

Wózki Bebetto mają ramę niby aluminiową a tak na prawdę jest pokryta nią tylko w małej ilości. .. do tego koła z których łatwo schodzi powietrze.
    Ja mam x-landera nie narzekam wręcz chwale. Jedna siostra miała quinny tez chwali. . Druga sis miała Bebetto jaki model nie wiem ale właśnie to co wyżej napisałam ja spotkało. Możliwe ze trafiła na taką sztuke nie wiem, ogolnie ten wozek ładnie się prezentuje i jest lekki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:43

fabdorota lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kosmetyków to unikać trzeba m.in.:
    - parabenów - na szczęście coraz więcej produktów można już dostać bez nich;
    - witaminy A i jej pochodnych (retinolu) - w kremach bardzo często jest;
    - tetracykliny, które są w kosmetykach na trądzik;
    - kwasy owocowe AHA - też są w kremach i peelingach;
    - nawet fluor zawarty w płynach do jamy ustnej;
    - niektóre olejki (nie pamiętam tylko już które);
    - triklosan - jest w mydłach antybakteryjnych i żelach pod prysznic;
    - olej sojowy i wyciąg z soi

To tyle co ja jakiś czas temu wyczytałam, jak szukałam sobie czegoś do smarowania brzuszka ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • fabdorota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wiolcia:) o
    ramie czytałam już w paru miejscach, ale z kołami mnie zaskoczylas. To już większy problem niż rama... Ale nadal dużo zalet za nim przemawia:D Spędziłam wczoraj w sklepie ponad godzinę i ten najbardziej mnie uwiodl. Coś jak miłość od pierwszego wejrzenia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:46

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :) i czekam na same dobre wiadomości :)

Ja jestem w grupie ryzyka i dlatego też w poniedziałek idę na glukozę,jeśli ktoś tak jak ja nie daje rady wypić tego cudownego napoju można do niego wcisnąć świeży sok z cytryny lub przegryść kawałkiem cytryny,w tamtej ciąży pani,która robiła mi to paskudztwo tak doradziła.

U nas w laboratorium w którym robiłam można zapomnieć o takich rarytasach :/:( zimna woda była zbawieniem z ciepłą ponoć masakra.. :/

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    3 mam kciuki za wszystkie dziewczyny wizytujace :)

Wózki Bebetto mają ramę niby aluminiową a tak na prawdę jest pokryta nią tylko w małej ilości. .. do tego koła z których łatwo schodzi powietrze.
    Ja mam x-landera nie narzekam wręcz chwale. Jedna siostra miała quinny tez chwali. . Druga sis miała Bebetto jaki model nie wiem ale właśnie to co wyżej napisałam ja spotkało. Możliwe ze trafiła na taką sztuke nie wiem, ogolnie ten wozek ładnie się prezentuje i jest lekki :)
    Ja jestem zakochana w X-landerach od kilku lat :D. I takim wózkiem będzie jeździć nasz maluch :). Zauważyłaś jakieś wady w nich?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 09:49

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dzięki Wiolcia:) o ramię czytałam już w paru miejscach, ale z kołami mnie zaskoczylas. To już większy problem niż rama... Ale nadal dużo zalet za nim przemawia:D Spędziłam wczoraj w sklepie ponad godzinę i ten najbardziej mnie uwiodl. Coś jak miłość od pierwszego wejrzenia:)

Wózek bardzo ładny :-) siostra miała granatowy z białą rama a ponoć można wybierać do koloru do wyboru wiec to jest też plus. :-) moim zdaniem najważniejsze aby nam się podobało i aby był dość funkcjonalny i mało wadliwy. :-)

Ja teraz zakochuje się w mura :D :D strasznie strasznie mi się podoba... :D

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 11 tygodniu ciąży, ale to szybko leci :D Za tydzień mam wizytę u gina. Wczoraj odebrałam wyniki - krew, mocz, tsh, glukoza w porządku :)

Mam dzisiaj takie wzdęcia, że wyglądam jakbym miała rodzić :D

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytujące!

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja jestem zakochana w X-landerach od kilku lat :D. I takim wózkiem będzie jeździć nasz maluch :). Zauważyłaś jakieś wady w nich?
    Szczerze ? Nie, są rewelacyjne.. sprawdzają się w kazdym terenie. My mamy las dookoła wiec po lesie spacerowalismy żadne konary ani nic nie były nam straszne!:D w mieście idzie leciutko i tak właśnie się go prowadzi .. lekko a to ważne, jest super zwrotny i synek ładnie w nim spał i siedział. Polecam szczerze!
    Cena może straszyć ale jest on warty tej ceny ! :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Witam się w 11 tygodniu ciąży, ale to szybko leci :D Za tydzień mam wizytę u gina. Wczoraj odebrałam wyniki - krew, mocz, tsh, glukoza w porządku :)

Mam dzisiaj takie wzdęcia, że wyglądam jakbym miała rodzić :D

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytujące!
    ale czas leci :D

Super, że wyniki w porządku :) - oby tak dalej :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Szczerze ? Nie, są rewelacyjne.. sprawdzają się w kazdym terenie. My mamy las dookoła wiec po lesie spacerowalismy żadne konary ani nic nie były nam straszne!:D w mieście idzie leciutko i tak właśnie się go prowadzi .. lekko a to ważne, jest super zwrotny i synek ładnie w nim spał i siedział. Polecam szczerze!
    Cena może straszyć ale jest on warty tej ceny ! :)

Też będę potrzebowała wózka na las i krzywe chodniki w naszym mieście :) Także pompowane koła na pewno! I najchętniej kupiłabym 3w1 (gondola, spacerówka i nosidełko). Do tego wózek po złożeniu musi być mały żeby zmieścił się do bagażnika mojego forda Ka ;D

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Też będę potrzebowała wózka na las i krzywe chodniki w naszym mieście :) Także pompowane koła na pewno! I najchętniej kupiłabym 3w1 (gondola, spacerówka i nosidełko). Do tego wózek po złożeniu musi być mały żeby zmieścił się do bagażnika mojego forda Ka ;D
    ja odkryłam ostatnio że taniej nam wyjdzie jak kupimy wózek 2w1 i oddzielnie fotelik maxi cosi. Zestawy 3w1 z fotelikami maxi cosi wychodziły drożej nawet o 200 zł.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ