X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja śpię na brzuchu, bo lubię i się nie boję. Póki nie mam brzuszka nie będę rezygnować z mojej ulubionej pozycji. Czasami tylko mdłości mam większe na brzuchu. Czy to pomaga na tyłozgięcie? Ja bardzo w to wątpię. Gdyby tak było pomagałoby i bez ciąży. A przecież żadnej z nas tyłozgięcie nie zniknęło od spania na brzuchu. Moim zdaniem macica i tak wykona swoją pracę i się wyprostuje i grawitacja nie jest do tego potrzebna ;)

Endzis, a może masz większą aktywność ostatnio? Ja zauważyłam, że mocniej bolało jak więcej w ciągu dnia robiłam. Kiedy masz wizytę u gina?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:

Dzisiaj miałam najgorszy sen odkąd jestem w ciąży. Śniło mi się, ze zniknęły mi objawy. Piersi flaczki, zero bólu, w macicy cisza no i mdłości brak. Ryczalam jak dziecko.
    Nigdy więcej...

Mi się dzisiaj śniło, że wyskoczyła mi macica ;/ oczywiście trochę czasu minęło za nim 'to coś' wyskoczyło ze mnie i 'się zorientowałam' co to jest a potem zalałam się krwią ;/

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Witam!
    Straciatellaa Gratulacje :)

Ja też oglądałam wózki i podobały mi się z firmy Adamex. Jestem wysoka (182cm) mąż parę cm wyższy, więc szukałam wysokiego wózka z dużą- długą gondolą. Pani poleciła mi właśnie Adamex bądź inną firmę, ale już teraz nie pamiętam ;)

Bebetto był niższy od Adamexu a X Lander ma stosunkowo krótką gondolę ;)

Zobaczyłam z różnych firm łóżeczka i pościele. hmm fajnie

Na zakupy sporo czasu, myślę że zacznę o tym na poważnie myśleć ok stycznia bądź lutego ;)

Trzymam kciuki za wizytujące :) Miłego dnia ;)
    pościele to na początek zbędny wydatek, bo ani nie położysz dziecku głowy na poduszkę ani nie nakryjesz kołderką. Na początek lepsze są chociażby śpiworki i przede wszystkim bezpieczniejsze

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja jestem zakochana w X-landerach od kilku lat :D. I takim wózkiem będzie jeździć nasz maluch :). Zauważyłaś jakieś wady w nich?

Ja miałam xlandera na początku i mi się nie sprawdził, nie są amortyzowane i spacery w lesie z takim maluszkiem były nieprzyjemne. Po miesiącu kupiłam baby design lupo comfort I byłam BARDZO zadowolona.duży daszek,duży kosz na zakupy,amortyzacja i składał się do małych rozmiarów można powiedzieć. Gondola można całkiem na płasko złożyć.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, postanowiłam jednak dołączyć;) wcześniej było mi trudno pisać, bo fatalnie sie czułam. teraz jest o wiele lepiej, wróciła mi energia i optymizm, mimo, iz mdłości zostały;)

Jutro mam wizytę i mam ogromną nadzieję, że zobaczę serduszko. Termin mam na 22 kwietnia:)NA razie, wg ovu:)

miłego dnia:)

jamniczakuchnia, Rotenkopf, Lanusia93, ewcia21k, Larisa lubią tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ja śpię na brzuchu, bo lubię i się nie boję. Póki nie mam brzuszka nie będę rezygnować z mojej ulubionej pozycji. Czasami tylko mdłości mam większe na brzuchu. Czy to pomaga na tyłozgięcie? Ja bardzo w to wątpię. Gdyby tak było pomagałoby i bez ciąży. A przecież żadnej z nas tyłozgięcie nie zniknęło od spania na brzuchu. Moim zdaniem macica i tak wykona swoją pracę i się wyprostuje i grawitacja nie jest do tego potrzebna ;)

Endzis, a może masz większą aktywność ostatnio? Ja zauważyłam, że mocniej bolało jak więcej w ciągu dnia robiłam. Kiedy masz wizytę u gina?
    Raczej nie wrecz przeciwnie woęcej leżę teraz. Wizytę mam jutro więc szybko się dowiem co tam się dzieję. Ale mam jakieś złe przeczucia zanik mdłości i ten nasilony ból brzucha:( ech zwariuje do jutra chyba:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Witam!
    Straciatellaa Gratulacje :)

Ja też oglądałam wózki i podobały mi się z firmy Adamex. Jestem wysoka (182cm) mąż parę cm wyższy, więc szukałam wysokiego wózka z dużą- długą gondolą. Pani poleciła mi właśnie Adamex bądź inną firmę, ale już teraz nie pamiętam ;)

Bebetto był niższy od Adamexu a X Lander ma stosunkowo krótką gondolę ;)

Zobaczyłam z różnych firm łóżeczka i pościele. hmm fajnie

Na zakupy sporo czasu, myślę że zacznę o tym na poważnie myśleć ok stycznia bądź lutego ;)

Trzymam kciuki za wizytujące :) Miłego dnia ;)

No proszę, nie spodziewałam się, że znajdę tutaj kwietnióweczkę tak wysoką jak ja :)
    Dobrze wiedzieć o o tej firmie Adamex, przypomnij sobie jaka jest ta druga firma :)

Pisałam już wcześniej o tym, ale powiedz mi proszę, upolowałaś może jakieś spodnie ciążowe długie oczywiście :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    musze cie zasmucic bo x lander jest dosc duzym wozkiem :/ :(

misiu u babci jade na zrab zobaczyc co sie dzieje :d mimo l4 tak tesknie za praca :(

X lander odpada, bo mi się nie podoba :)

• jaskra Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, spokojnie. Może teraz macica po prostu szybciej się rozciąga, bo i wzrastanie maluszka przyspieszyło :) Ja na przykład mdłości mam sporadyczne i raczej niewielkie. Jeszcze żadnego bliskiego spotkania z muszlą i postanowiłam się nie nakręcać, bo do niczego dobrego to nie prowadzi. Objawy mogą przychodzić i odchodzić, ale domyślam się, że Ciebie uspokoi jedynie jutrzejsza wizyta. Będzie dobrze :)

AnnaKliwijska, Endzis lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :*

Straciatellaa gratulacje :*

Ja też jestem wysoka (179cm) i miałam wózek tako city move, prowadził się świetnie :)

Co do peelingów ja mam dwa sposoby. Pierwszy to zaparzone fusy z kawy + olej albo żel pod prysznic a drugi sposób to ściereczka z mikrofibry ( rewelacja) pozbyłam się dzięki niej wszystkich suchych skórek :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prócz sporadycznych mdłości nie mam większych objawów.

7v8rikgni12rlaff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kochane meldunek z terminem na 21.04 ;) dzidziuś miał 4mm na ostatnim USG i serducho biło jak dzwon ;)

Widzę jest i moja listopadówka Mag :D

Urzęduje trochę na majówkach bo i miał być termin według OF na 1 maj przez moje nieregularne cykle ostatnio a na usg wyszło ze jednak ciąża jest starsza i termin jest na kwiecień ze względu na ovu od razu po @ ;)

Pozdrawiam mamuśki i spokojnych ciąż będę zaglądać ;)

Co do wózków z synem miałam Quinny freestyle 3xl jakoś tak a przy córce teraz espiro Enzo Evo i sobie chwale :) wygodnie się prowadzi i duży kosz ma regulowana rączkę itd wgl wszystko co mi trzeba także ja w nowy się nie zaopatruje obstaje przy tym :)

jamniczakuchnia, ewcia21k, Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tyłozgięcie i to duże. Leżenie na brzuchu podobno pomaga, bo macica się szybciej prostuje. Macica w ciąży sama wraca do prawidłowej pozycji, ale gdy leżymy na brzuchu to szybciej się dzieje (grawitacja i te sprawy;)).

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczcie jakie cudo :D Super sprawa :)
    https://www.youtube.com/watch?v=JQPf9nWzA0k

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda znajdzie wózek odpowiedni dla siebie :-) i pod względem pojemności bagażnika :p hi hi :-)

Dziś mnie taki nerw złapał ze myślałam że stażystke udusze :/ nie wiem jak w innych dziedzinach ale jeżeli chodzi o LAS to osoby po studiach nie będące wcześniej w technikum o tej specjalizacji mają tyle wiedzy ... co osoby w ogóle nie znające się na temacie. Sama sucha teoria i jeszcze raz teoria :( wrrr!!!! Musiałam się wyzalic, przepraszam ale aż mnie nosi!

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Każda znajdzie wózek odpowiedni dla siebie :-) i pod względem pojemności bagażnika :p hi hi :-)

Dziś mnie taki nerw złapał ze myślałam że stażystke udusze :/ nie wiem jak w innych dziedzinach ale jeżeli chodzi o LAS to osoby po studiach nie będące wcześniej w technikum o tej specjalizacji mają tyle wiedzy ... co osoby w ogóle nie znające się na temacie. Sama sucha teoria i jeszcze raz teoria :( wrrr!!!! Musiałam się wyzalic, przepraszam ale aż mnie nosi!

Oj tak, z tego mi mój ZarazMąż opowiada, to niektórzy stażyści są straszni... (on sam jeszcze jest stażystą, ale dobrym :P)

Mnie od poniedziałku tak szef wkur*** że to się w głowie nie mieści... A niby taki super, bo się ucieszył że jestem w ciąży i w ogóle. Ale pocieszam się, że od środy idę na L4 i będę miała święty spokój!

• Heathera Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Ciąża jest wewnątrzmaciczna czyli wszystko ok, z usg to jest 6 tydzień i 1 dzień, ma 6,2 mm lekarz mówił że wszystko ok dał skierowanie na morfologię i toxo i mam przyjść w przyszłym tygodniu to założymy kartę ciąży. W sumie nie powiedział jaki mam termin porodu ale na usg jest podane dwie daty: 27.04.2016 więc podejrzewam ze to termin porodu i jeszcze 21.07.2015 i to jak liczyłam ze 6 tydzien i 1 dzien to wychodzi ze to juz jest data poczęcia tzn zagniezdzenia więc teraz uwaga WYCHODZI NA TO że to sie stało 17 lipca bo wtedy to robiliśmy bez zabezpieczenia i to był przedostatni dzień mojego okresu czaicie ? w okres zaszłam :O a ja myślałam że to tego 30 lipca w ostatni dzień płodny jakimś cudem się udało a tu taka niespodzianka że w niepłodne i to jeszcze w okres o.O a na usg jest 21 lipca więc po 4 dniach było zagnieżdżenie :P

dichlieb, Anastazjaaa, ilonia1984, ewcia21k, jamniczakuchnia, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Dziewczyny wiem że chyba o tym wcześniej pisałyście ale ja nie moge znaleźć. Czy ktoraś z was ma tyłozgięcie? Ja mam i to duże i nie wiem czy nie przez to ostatnio coraz częściej boli mnie brzuch. Słyszaĺam też że u takich kobiet dużo później pojawia sie brzuch bo wpierw macica się prostuje.

Hej kochana. Ja też mam tyłozgięcie. Bolał mnie brzuch i pojechałam do lekarza. Powiedział że w ciąży to nie powinien w ogóle boleć. Jeżeli odczuwasz ból to znaczy że coś się dzieje. To są jego słowa. Przepisał leki rozkurczowe i luteine. Na szczęście przeszło :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na krótko przed praca.
    Co do macicy też mam tylozgiecie, na razie nicnie boli i nie wiem czy to powód do radości czy zmartwienia.

Codo wózków to już mam wybrany, mój typ to 4moms origami. Może w końcu się go doczekam.

Jest mi mega niedobrze, a jak mdłości ustają to się martwie eh masz ci los

Kawuszka jak twoje dolegliwości żołądkowe, u mnie trochę się uspokoiło

Życzę udanych wizyt i miłego dnia

Lecę do pracydzis do 24 :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej kochana. Ja też mam tyłozgięcie. Bolał mnie brzuch i pojechałam do lekarza. Powiedział że w ciąży to nie powinien w ogóle boleć. Jeżeli odczuwasz ból to znaczy że coś się dzieje. To są jego słowa. Przepisał leki rozkurczowe i luteine. Na szczęście przeszło :)
    Jak nie powinien?to 90 % kobiet boli brzuch tz ze u wszyatkich z nas jest cos nie tak hm...moj lekarz jak mu powiedzialam,ze mnie czasem ciagnie i pobolewa po bokach stwierdzil,ze to rozciagajace sie wiazadla,rosnaca macina a nawet inaczej funkcjoonujacy zoladek i jelita i ze wiekszosc kobiet czuje takie klucia i pobolewania...a co lekarz to inne ppdejscie i inne tlumaczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:46

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ