X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja śpię na brzuchu, bo lubię i się nie boję. Póki nie mam brzuszka nie będę rezygnować z mojej ulubionej pozycji. Czasami tylko mdłości mam większe na brzuchu. Czy to pomaga na tyłozgięcie? Ja bardzo w to wątpię. Gdyby tak było pomagałoby i bez ciąży. A przecież żadnej z nas tyłozgięcie nie zniknęło od spania na brzuchu. Moim zdaniem macica i tak wykona swoją pracę i się wyprostuje i grawitacja nie jest do tego potrzebna ;)

Endzis, a może masz większą aktywność ostatnio? Ja zauważyłam, że mocniej bolało jak więcej w ciągu dnia robiłam. Kiedy masz wizytę u gina?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:

Dzisiaj miałam najgorszy sen odkąd jestem w ciąży. Śniło mi się, ze zniknęły mi objawy. Piersi flaczki, zero bólu, w macicy cisza no i mdłości brak. Ryczalam jak dziecko.
    Nigdy więcej...

Mi się dzisiaj śniło, że wyskoczyła mi macica ;/ oczywiście trochę czasu minęło za nim 'to coś' wyskoczyło ze mnie i 'się zorientowałam' co to jest a potem zalałam się krwią ;/

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Witam!
    Straciatellaa Gratulacje :)

Ja też oglądałam wózki i podobały mi się z firmy Adamex. Jestem wysoka (182cm) mąż parę cm wyższy, więc szukałam wysokiego wózka z dużą- długą gondolą. Pani poleciła mi właśnie Adamex bądź inną firmę, ale już teraz nie pamiętam ;)

Bebetto był niższy od Adamexu a X Lander ma stosunkowo krótką gondolę ;)

Zobaczyłam z różnych firm łóżeczka i pościele. hmm fajnie

Na zakupy sporo czasu, myślę że zacznę o tym na poważnie myśleć ok stycznia bądź lutego ;)

Trzymam kciuki za wizytujące :) Miłego dnia ;)
    pościele to na początek zbędny wydatek, bo ani nie położysz dziecku głowy na poduszkę ani nie nakryjesz kołderką. Na początek lepsze są chociażby śpiworki i przede wszystkim bezpieczniejsze

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ja jestem zakochana w X-landerach od kilku lat :D. I takim wózkiem będzie jeździć nasz maluch :). Zauważyłaś jakieś wady w nich?

Ja miałam xlandera na początku i mi się nie sprawdził, nie są amortyzowane i spacery w lesie z takim maluszkiem były nieprzyjemne. Po miesiącu kupiłam baby design lupo comfort I byłam BARDZO zadowolona.duży daszek,duży kosz na zakupy,amortyzacja i składał się do małych rozmiarów można powiedzieć. Gondola można całkiem na płasko złożyć.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • zizi Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, postanowiłam jednak dołączyć;) wcześniej było mi trudno pisać, bo fatalnie sie czułam. teraz jest o wiele lepiej, wróciła mi energia i optymizm, mimo, iz mdłości zostały;)

Jutro mam wizytę i mam ogromną nadzieję, że zobaczę serduszko. Termin mam na 22 kwietnia:)NA razie, wg ovu:)

miłego dnia:)

jamniczakuchnia, Rotenkopf, Lanusia93, ewcia21k, Larisa lubią tę wiadomość

f2w33e3ki0d6ir0o.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ja śpię na brzuchu, bo lubię i się nie boję. Póki nie mam brzuszka nie będę rezygnować z mojej ulubionej pozycji. Czasami tylko mdłości mam większe na brzuchu. Czy to pomaga na tyłozgięcie? Ja bardzo w to wątpię. Gdyby tak było pomagałoby i bez ciąży. A przecież żadnej z nas tyłozgięcie nie zniknęło od spania na brzuchu. Moim zdaniem macica i tak wykona swoją pracę i się wyprostuje i grawitacja nie jest do tego potrzebna ;)

Endzis, a może masz większą aktywność ostatnio? Ja zauważyłam, że mocniej bolało jak więcej w ciągu dnia robiłam. Kiedy masz wizytę u gina?
    Raczej nie wrecz przeciwnie woęcej leżę teraz. Wizytę mam jutro więc szybko się dowiem co tam się dzieję. Ale mam jakieś złe przeczucia zanik mdłości i ten nasilony ból brzucha:( ech zwariuje do jutra chyba:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Witam!
    Straciatellaa Gratulacje :)

Ja też oglądałam wózki i podobały mi się z firmy Adamex. Jestem wysoka (182cm) mąż parę cm wyższy, więc szukałam wysokiego wózka z dużą- długą gondolą. Pani poleciła mi właśnie Adamex bądź inną firmę, ale już teraz nie pamiętam ;)

Bebetto był niższy od Adamexu a X Lander ma stosunkowo krótką gondolę ;)

Zobaczyłam z różnych firm łóżeczka i pościele. hmm fajnie

Na zakupy sporo czasu, myślę że zacznę o tym na poważnie myśleć ok stycznia bądź lutego ;)

Trzymam kciuki za wizytujące :) Miłego dnia ;)

No proszę, nie spodziewałam się, że znajdę tutaj kwietnióweczkę tak wysoką jak ja :)
    Dobrze wiedzieć o o tej firmie Adamex, przypomnij sobie jaka jest ta druga firma :)

Pisałam już wcześniej o tym, ale powiedz mi proszę, upolowałaś może jakieś spodnie ciążowe długie oczywiście :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    musze cie zasmucic bo x lander jest dosc duzym wozkiem :/ :(

misiu u babci jade na zrab zobaczyc co sie dzieje :d mimo l4 tak tesknie za praca :(

X lander odpada, bo mi się nie podoba :)

• jaskra Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, spokojnie. Może teraz macica po prostu szybciej się rozciąga, bo i wzrastanie maluszka przyspieszyło :) Ja na przykład mdłości mam sporadyczne i raczej niewielkie. Jeszcze żadnego bliskiego spotkania z muszlą i postanowiłam się nie nakręcać, bo do niczego dobrego to nie prowadzi. Objawy mogą przychodzić i odchodzić, ale domyślam się, że Ciebie uspokoi jedynie jutrzejsza wizyta. Będzie dobrze :)

AnnaKliwijska, Endzis lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :*

Straciatellaa gratulacje :*

Ja też jestem wysoka (179cm) i miałam wózek tako city move, prowadził się świetnie :)

Co do peelingów ja mam dwa sposoby. Pierwszy to zaparzone fusy z kawy + olej albo żel pod prysznic a drugi sposób to ściereczka z mikrofibry ( rewelacja) pozbyłam się dzięki niej wszystkich suchych skórek :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prócz sporadycznych mdłości nie mam większych objawów.

7v8rikgni12rlaff.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej kochane meldunek z terminem na 21.04 ;) dzidziuś miał 4mm na ostatnim USG i serducho biło jak dzwon ;)

Widzę jest i moja listopadówka Mag :D

Urzęduje trochę na majówkach bo i miał być termin według OF na 1 maj przez moje nieregularne cykle ostatnio a na usg wyszło ze jednak ciąża jest starsza i termin jest na kwiecień ze względu na ovu od razu po @ ;)

Pozdrawiam mamuśki i spokojnych ciąż będę zaglądać ;)

Co do wózków z synem miałam Quinny freestyle 3xl jakoś tak a przy córce teraz espiro Enzo Evo i sobie chwale :) wygodnie się prowadzi i duży kosz ma regulowana rączkę itd wgl wszystko co mi trzeba także ja w nowy się nie zaopatruje obstaje przy tym :)

jamniczakuchnia, ewcia21k, Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tyłozgięcie i to duże. Leżenie na brzuchu podobno pomaga, bo macica się szybciej prostuje. Macica w ciąży sama wraca do prawidłowej pozycji, ale gdy leżymy na brzuchu to szybciej się dzieje (grawitacja i te sprawy;)).

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobaczcie jakie cudo :D Super sprawa :)
    https://www.youtube.com/watch?v=JQPf9nWzA0k

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda znajdzie wózek odpowiedni dla siebie :-) i pod względem pojemności bagażnika :p hi hi :-)

Dziś mnie taki nerw złapał ze myślałam że stażystke udusze :/ nie wiem jak w innych dziedzinach ale jeżeli chodzi o LAS to osoby po studiach nie będące wcześniej w technikum o tej specjalizacji mają tyle wiedzy ... co osoby w ogóle nie znające się na temacie. Sama sucha teoria i jeszcze raz teoria :( wrrr!!!! Musiałam się wyzalic, przepraszam ale aż mnie nosi!

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Każda znajdzie wózek odpowiedni dla siebie :-) i pod względem pojemności bagażnika :p hi hi :-)

Dziś mnie taki nerw złapał ze myślałam że stażystke udusze :/ nie wiem jak w innych dziedzinach ale jeżeli chodzi o LAS to osoby po studiach nie będące wcześniej w technikum o tej specjalizacji mają tyle wiedzy ... co osoby w ogóle nie znające się na temacie. Sama sucha teoria i jeszcze raz teoria :( wrrr!!!! Musiałam się wyzalic, przepraszam ale aż mnie nosi!

Oj tak, z tego mi mój ZarazMąż opowiada, to niektórzy stażyści są straszni... (on sam jeszcze jest stażystą, ale dobrym :P)

Mnie od poniedziałku tak szef wkur*** że to się w głowie nie mieści... A niby taki super, bo się ucieszył że jestem w ciąży i w ogóle. Ale pocieszam się, że od środy idę na L4 i będę miała święty spokój!

• Heathera Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam! Ciąża jest wewnątrzmaciczna czyli wszystko ok, z usg to jest 6 tydzień i 1 dzień, ma 6,2 mm lekarz mówił że wszystko ok dał skierowanie na morfologię i toxo i mam przyjść w przyszłym tygodniu to założymy kartę ciąży. W sumie nie powiedział jaki mam termin porodu ale na usg jest podane dwie daty: 27.04.2016 więc podejrzewam ze to termin porodu i jeszcze 21.07.2015 i to jak liczyłam ze 6 tydzien i 1 dzien to wychodzi ze to juz jest data poczęcia tzn zagniezdzenia więc teraz uwaga WYCHODZI NA TO że to sie stało 17 lipca bo wtedy to robiliśmy bez zabezpieczenia i to był przedostatni dzień mojego okresu czaicie ? w okres zaszłam :O a ja myślałam że to tego 30 lipca w ostatni dzień płodny jakimś cudem się udało a tu taka niespodzianka że w niepłodne i to jeszcze w okres o.O a na usg jest 21 lipca więc po 4 dniach było zagnieżdżenie :P

dichlieb, Anastazjaaa, ilonia1984, ewcia21k, jamniczakuchnia, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Dziewczyny wiem że chyba o tym wcześniej pisałyście ale ja nie moge znaleźć. Czy ktoraś z was ma tyłozgięcie? Ja mam i to duże i nie wiem czy nie przez to ostatnio coraz częściej boli mnie brzuch. Słyszaĺam też że u takich kobiet dużo później pojawia sie brzuch bo wpierw macica się prostuje.

Hej kochana. Ja też mam tyłozgięcie. Bolał mnie brzuch i pojechałam do lekarza. Powiedział że w ciąży to nie powinien w ogóle boleć. Jeżeli odczuwasz ból to znaczy że coś się dzieje. To są jego słowa. Przepisał leki rozkurczowe i luteine. Na szczęście przeszło :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na krótko przed praca.
    Co do macicy też mam tylozgiecie, na razie nicnie boli i nie wiem czy to powód do radości czy zmartwienia.

Codo wózków to już mam wybrany, mój typ to 4moms origami. Może w końcu się go doczekam.

Jest mi mega niedobrze, a jak mdłości ustają to się martwie eh masz ci los

Kawuszka jak twoje dolegliwości żołądkowe, u mnie trochę się uspokoiło

Życzę udanych wizyt i miłego dnia

Lecę do pracydzis do 24 :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej kochana. Ja też mam tyłozgięcie. Bolał mnie brzuch i pojechałam do lekarza. Powiedział że w ciąży to nie powinien w ogóle boleć. Jeżeli odczuwasz ból to znaczy że coś się dzieje. To są jego słowa. Przepisał leki rozkurczowe i luteine. Na szczęście przeszło :)
    Jak nie powinien?to 90 % kobiet boli brzuch tz ze u wszyatkich z nas jest cos nie tak hm...moj lekarz jak mu powiedzialam,ze mnie czasem ciagnie i pobolewa po bokach stwierdzil,ze to rozciagajace sie wiazadla,rosnaca macina a nawet inaczej funkcjoonujacy zoladek i jelita i ze wiekszosc kobiet czuje takie klucia i pobolewania...a co lekarz to inne ppdejscie i inne tlumaczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:46

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ