Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja śpię na brzuchu, bo lubię i się nie boję. Póki nie mam brzuszka nie będę rezygnować z mojej ulubionej pozycji. Czasami tylko mdłości mam większe na brzuchu. Czy to pomaga na tyłozgięcie? Ja bardzo w to wątpię. Gdyby tak było pomagałoby i bez ciąży. A przecież żadnej z nas tyłozgięcie nie zniknęło od spania na brzuchu. Moim zdaniem macica i tak wykona swoją pracę i się wyprostuje i grawitacja nie jest do tego potrzebna
Endzis, a może masz większą aktywność ostatnio? Ja zauważyłam, że mocniej bolało jak więcej w ciągu dnia robiłam. Kiedy masz wizytę u gina? -
nick nieaktualnyBulimulia wrote:
Dzisiaj miałam najgorszy sen odkąd jestem w ciąży. Śniło mi się, ze zniknęły mi objawy. Piersi flaczki, zero bólu, w macicy cisza no i mdłości brak. Ryczalam jak dziecko.
Nigdy więcej...
Mi się dzisiaj śniło, że wyskoczyła mi macica ;/ oczywiście trochę czasu minęło za nim 'to coś' wyskoczyło ze mnie i 'się zorientowałam' co to jest a potem zalałam się krwią ;/
-
dziewussia wrote:Witam!
Straciatellaa Gratulacje
Ja też oglądałam wózki i podobały mi się z firmy Adamex. Jestem wysoka (182cm) mąż parę cm wyższy, więc szukałam wysokiego wózka z dużą- długą gondolą. Pani poleciła mi właśnie Adamex bądź inną firmę, ale już teraz nie pamiętam
Bebetto był niższy od Adamexu a X Lander ma stosunkowo krótką gondolę
Zobaczyłam z różnych firm łóżeczka i pościele. hmm fajnie
Na zakupy sporo czasu, myślę że zacznę o tym na poważnie myśleć ok stycznia bądź lutego
Trzymam kciuki za wizytująceMiłego dnia
-
wiecznie wrote:Ja jestem zakochana w X-landerach od kilku lat
. I takim wózkiem będzie jeździć nasz maluch
. Zauważyłaś jakieś wady w nich?
Ja miałam xlandera na początku i mi się nie sprawdził, nie są amortyzowane i spacery w lesie z takim maluszkiem były nieprzyjemne. Po miesiącu kupiłam baby design lupo comfort I byłam BARDZO zadowolona.duży daszek,duży kosz na zakupy,amortyzacja i składał się do małych rozmiarów można powiedzieć. Gondola można całkiem na płasko złożyć. -
Cześć, postanowiłam jednak dołączyć
wcześniej było mi trudno pisać, bo fatalnie sie czułam. teraz jest o wiele lepiej, wróciła mi energia i optymizm, mimo, iz mdłości zostały;)
Jutro mam wizytę i mam ogromną nadzieję, że zobaczę serduszko. Termin mam na 22 kwietnia:)NA razie, wg ovu:)
miłego dnia:)jamniczakuchnia, Rotenkopf, Lanusia93, ewcia21k, Larisa lubią tę wiadomość
-
jaskra wrote:ja śpię na brzuchu, bo lubię i się nie boję. Póki nie mam brzuszka nie będę rezygnować z mojej ulubionej pozycji. Czasami tylko mdłości mam większe na brzuchu. Czy to pomaga na tyłozgięcie? Ja bardzo w to wątpię. Gdyby tak było pomagałoby i bez ciąży. A przecież żadnej z nas tyłozgięcie nie zniknęło od spania na brzuchu. Moim zdaniem macica i tak wykona swoją pracę i się wyprostuje i grawitacja nie jest do tego potrzebna
Endzis, a może masz większą aktywność ostatnio? Ja zauważyłam, że mocniej bolało jak więcej w ciągu dnia robiłam. Kiedy masz wizytę u gina? -
dziewussia wrote:Witam!
Straciatellaa Gratulacje
Ja też oglądałam wózki i podobały mi się z firmy Adamex. Jestem wysoka (182cm) mąż parę cm wyższy, więc szukałam wysokiego wózka z dużą- długą gondolą. Pani poleciła mi właśnie Adamex bądź inną firmę, ale już teraz nie pamiętam
Bebetto był niższy od Adamexu a X Lander ma stosunkowo krótką gondolę
Zobaczyłam z różnych firm łóżeczka i pościele. hmm fajnie
Na zakupy sporo czasu, myślę że zacznę o tym na poważnie myśleć ok stycznia bądź lutego
Trzymam kciuki za wizytująceMiłego dnia
No proszę, nie spodziewałam się, że znajdę tutaj kwietnióweczkę tak wysoką jak ja
Dobrze wiedzieć o o tej firmie Adamex, przypomnij sobie jaka jest ta druga firma
Pisałam już wcześniej o tym, ale powiedz mi proszę, upolowałaś może jakieś spodnie ciążowe długie oczywiście
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
Endzis, spokojnie. Może teraz macica po prostu szybciej się rozciąga, bo i wzrastanie maluszka przyspieszyło
Ja na przykład mdłości mam sporadyczne i raczej niewielkie. Jeszcze żadnego bliskiego spotkania z muszlą i postanowiłam się nie nakręcać, bo do niczego dobrego to nie prowadzi. Objawy mogą przychodzić i odchodzić, ale domyślam się, że Ciebie uspokoi jedynie jutrzejsza wizyta. Będzie dobrze
AnnaKliwijska, Endzis lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny :*
Straciatellaa gratulacje :*
Ja też jestem wysoka (179cm) i miałam wózek tako city move, prowadził się świetnie
Co do peelingów ja mam dwa sposoby. Pierwszy to zaparzone fusy z kawy + olej albo żel pod prysznic a drugi sposób to ściereczka z mikrofibry ( rewelacja) pozbyłam się dzięki niej wszystkich suchych skórek
[/url]
-
Hej hej kochane meldunek z terminem na 21.04
dzidziuś miał 4mm na ostatnim USG i serducho biło jak dzwon
Widzę jest i moja listopadówka Mag
Urzęduje trochę na majówkach bo i miał być termin według OF na 1 maj przez moje nieregularne cykle ostatnio a na usg wyszło ze jednak ciąża jest starsza i termin jest na kwiecień ze względu na ovu od razu po @
Pozdrawiam mamuśki i spokojnych ciąż będę zaglądać
Co do wózków z synem miałam Quinny freestyle 3xl jakoś tak a przy córce teraz espiro Enzo Evo i sobie chwalewygodnie się prowadzi i duży kosz ma regulowana rączkę itd wgl wszystko co mi trzeba także ja w nowy się nie zaopatruje obstaje przy tym
jamniczakuchnia, ewcia21k, Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Każda znajdzie wózek odpowiedni dla siebie
i pod względem pojemności bagażnika :p hi hi
Dziś mnie taki nerw złapał ze myślałam że stażystke uduszenie wiem jak w innych dziedzinach ale jeżeli chodzi o LAS to osoby po studiach nie będące wcześniej w technikum o tej specjalizacji mają tyle wiedzy ... co osoby w ogóle nie znające się na temacie. Sama sucha teoria i jeszcze raz teoria
wrrr!!!! Musiałam się wyzalic, przepraszam ale aż mnie nosi!
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiolcia1405 wrote:Każda znajdzie wózek odpowiedni dla siebie
i pod względem pojemności bagażnika :p hi hi
Dziś mnie taki nerw złapał ze myślałam że stażystke uduszenie wiem jak w innych dziedzinach ale jeżeli chodzi o LAS to osoby po studiach nie będące wcześniej w technikum o tej specjalizacji mają tyle wiedzy ... co osoby w ogóle nie znające się na temacie. Sama sucha teoria i jeszcze raz teoria
wrrr!!!! Musiałam się wyzalic, przepraszam ale aż mnie nosi!
Oj tak, z tego mi mój ZarazMąż opowiada, to niektórzy stażyści są straszni... (on sam jeszcze jest stażystą, ale dobrym)
Mnie od poniedziałku tak szef wkur*** że to się w głowie nie mieści... A niby taki super, bo się ucieszył że jestem w ciąży i w ogóle. Ale pocieszam się, że od środy idę na L4 i będę miała święty spokój! -
Wróciłam! Ciąża jest wewnątrzmaciczna czyli wszystko ok, z usg to jest 6 tydzień i 1 dzień, ma 6,2 mm lekarz mówił że wszystko ok dał skierowanie na morfologię i toxo i mam przyjść w przyszłym tygodniu to założymy kartę ciąży. W sumie nie powiedział jaki mam termin porodu ale na usg jest podane dwie daty: 27.04.2016 więc podejrzewam ze to termin porodu i jeszcze 21.07.2015 i to jak liczyłam ze 6 tydzien i 1 dzien to wychodzi ze to juz jest data poczęcia tzn zagniezdzenia więc teraz uwaga WYCHODZI NA TO że to sie stało 17 lipca bo wtedy to robiliśmy bez zabezpieczenia i to był przedostatni dzień mojego okresu czaicie ? w okres zaszłam
a ja myślałam że to tego 30 lipca w ostatni dzień płodny jakimś cudem się udało a tu taka niespodzianka że w niepłodne i to jeszcze w okres
a na usg jest 21 lipca więc po 4 dniach było zagnieżdżenie
dichlieb, Anastazjaaa, ilonia1984, ewcia21k, jamniczakuchnia, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, dziewussia lubią tę wiadomość
-
Endzis wrote:Dziewczyny wiem że chyba o tym wcześniej pisałyście ale ja nie moge znaleźć. Czy ktoraś z was ma tyłozgięcie? Ja mam i to duże i nie wiem czy nie przez to ostatnio coraz częściej boli mnie brzuch. Słyszaĺam też że u takich kobiet dużo później pojawia sie brzuch bo wpierw macica się prostuje.
Hej kochana. Ja też mam tyłozgięcie. Bolał mnie brzuch i pojechałam do lekarza. Powiedział że w ciąży to nie powinien w ogóle boleć. Jeżeli odczuwasz ból to znaczy że coś się dzieje. To są jego słowa. Przepisał leki rozkurczowe i luteine. Na szczęście przeszło -
Witam się na krótko przed praca.
Co do macicy też mam tylozgiecie, na razie nicnie boli i nie wiem czy to powód do radości czy zmartwienia.
Codo wózków to już mam wybrany, mój typ to 4moms origami. Może w końcu się go doczekam.
Jest mi mega niedobrze, a jak mdłości ustają to się martwie eh masz ci los
Kawuszka jak twoje dolegliwości żołądkowe, u mnie trochę się uspokoiło
Życzę udanych wizyt i miłego dnia
Lecę do pracydzis do 24 -
dichlieb wrote:Hej kochana. Ja też mam tyłozgięcie. Bolał mnie brzuch i pojechałam do lekarza. Powiedział że w ciąży to nie powinien w ogóle boleć. Jeżeli odczuwasz ból to znaczy że coś się dzieje. To są jego słowa. Przepisał leki rozkurczowe i luteine. Na szczęście przeszło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:46
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami16.04.2016