X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć ciocie.
    Jestem mały pikuś. Mam 3 cm co odpowiada 10tc. Serce bije mi jak dzwon (170 uderzen/min). Urodzę się dwa dni później bo 3.04.2016. Mama jest bardzo szczęśliwa bo ruszałem rączkami i nóżkami. Do tego pokazałem jej caaaały kręgosłup :):)

10-tydzien-usg.jpg
    no to mamuśka teraz pewnie dumna jak paw :D. Gratulacje :*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam wstępnie o wózku bebetto. Bardzo mi się podoba szary lub granat na białej ramie. No i jest przystępny cenowo a nas na wózek za 2-3tys niestety nie stać. A z tych tanszych to własnnie bebetto nico wydaje się być calkiem fajny. My mamy clio i nie wiem czy tam sie zmiesci bo to malutkie auto. Yrzeba bedzie każdy wózek dprawdzac:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć ciocie.
    Jestem mały pikuś. Mam 3 cm co odpowiada 10tc. Serce bije mi jak dzwon (170 uderzen/min). Urodzę się dwa dni później bo 3.04.2016. Mama jest bardzo szczęśliwa bo ruszałem rączkami i nóżkami. Do tego pokazałem jej caaaały kręgosłup :):)

10-tydzien-usg.jpg

Brawo! Piękne zdjęcie:) marzę że jutro zobaczę podobne;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Też myślałam wstępnie o wózku bebetto. Bardzo mi się podoba szary lub granat na białej ramie. No i jest przystępny cenowo a nas na wózek za 2-3tys niestety nie stać. A z tych tanszych to własnnie bebetto nico wydaje się być calkiem fajny. My mamy clio i nie wiem czy tam sie zmiesci bo to malutkie auto. Yrzeba bedzie każdy wózek dprawdzac:P

No właśnie my mamy maleństwo Ka i drugi w teren, ale bejbi będzie głównie wożone Ka, więc wózek musi się tam zmieścić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma Lonex'a, kolorystycznie zajebisty, niestety po roku wyszły małe problemy, ale to też może być 'taki pech' ;) Siostra namawia mnie właśnie na Bebetto ;p ale oglądać będę później jak już będzie na to czas. Jakoś się boję teraz...

Straciatellaa, piękny maluszek! ;D
    A co u reszty wizytujących ? :)

Aaaaa! Pierwszy dzień bez słońca! ;)
    Dziś rano ścigałam się z moim żołądkiem ;d zabrakło mi dosłownie dwóch minut na zrobienie śniadania, no i wylądowałam w kibelku ;/ ;p

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    no to mamuśka teraz pewnie dumna jak paw :D. Gratulacje :*

śliczne maleństwo hehe
    Gratulacje!:*

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dzięki dziewczyny, bardzo się cieszę że wszystko ok z moim malcem!
    Moja gin ma zawsze taki stały tekst "ja sobie zobaczę czy wszystko ok, a Pani zaraz wszystko opowiem" a po chwili "bez stresu ciąża żywa" - to ostatnie zdanie dla mnie najważniejsze!

23.09 idę na badania genetyczne to już za 3 tygodnie! :):)

aaaa i mam już kartę ciąży!!! Ołł yeah :P
    my mamy genetyczne 25.09 razem z wizytą kontrolną. I jakoś mi się wydaje że ten czas to wieczność :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Będę wdzięczna jak napiszesz mi jaki to dokładnie, poszukam sobie na różnych stronach :)

Na opakowaniu pisze "kolagen naturalny" kolagenowy żel do mycia. Firma col way made in Poland :)

Cenowo nie pamiętam ale mogę potwierdzić ze jest wydajny. Mi jedna buteleczka starcza na rok przy używaniu go 2 razy dziennie zamiast mydła.

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Na opakowaniu pisze "kolagen naturalny" kolagenowy żel do mycia. Firma col way made in Poland :)

Cenowo nie pamiętam ale mogę potwierdzić ze jest wydajny. Mi jedna buteleczka starcza na rok przy używaniu go 2 razy dziennie zamiast mydła.

ok. Dziękuje bardzo :)

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2yx2g0o.jpg
    Ja używam tego

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Wczoraj pojawiłam się tylko rano, bo to był dla mnie straszny dzień! Najgorszy z dotychczasowych. Po powrocie z pracy byłam nieprzytomna, kręciło mi się w głowie, mdłości, które mnie męczą, męczyły mnie do wieczora, byłam słaba.

Dzisiaj rano zaliczyłam pierwsze poranne spotkanie z muszlą. Czyli objaw książkowy się pojawił. Mam nadzieję, że to tylko incydent i dobrze, że jeszcze nie wyszłam z domu, bo nie było by ciekawie.

Ten tydzień jest dla mnie najgorszy, jeśli chodzi o dolegliwości. Mdłości psują mi pół dnia, no i senność oczywiście :)

Straciatella, gratuluję pięknego pikusia :) Super, że wszystko dobrze! Do mojej wizyty jeszcze 3 tygodnie...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że chyba o tym wcześniej pisałyście ale ja nie moge znaleźć. Czy ktoraś z was ma tyłozgięcie? Ja mam i to duże i nie wiem czy nie przez to ostatnio coraz częściej boli mnie brzuch. Słyszaĺam też że u takich kobiet dużo później pojawia sie brzuch bo wpierw macica się prostuje.

dichlieb lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Moja siostra ma Lonex'a, kolorystycznie zajebisty, niestety po roku wyszły małe problemy, ale to też może być 'taki pech' ;) Siostra namawia mnie właśnie na Bebetto ;p ale oglądać będę później jak już będzie na to czas. Jakoś się boję teraz...

Straciatellaa, piękny maluszek! ;D
    A co u reszty wizytujących ? :)

Aaaaa! Pierwszy dzień bez słońca! ;)
    Dziś rano ścigałam się z moim żołądkiem ;d zabrakło mi dosłownie dwóch minut na zrobienie śniadania, no i wylądowałam w kibelku ;/ ;p

To chyba dzisiaj jest ciezki dzień dla ciężarnych...
    Przy myciu twarzy pojawiły się mdłości a pół sekundy później juz wiecie co... w każdym razie umywalce się dostało.

Dzisiaj miałam najgorszy sen odkąd jestem w ciąży. Śniło mi się, ze zniknęły mi objawy. Piersi flaczki, zero bólu, w macicy cisza no i mdłości brak. Ryczalam jak dziecko.
    Nigdy więcej...

• jaskra Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyłozgięcie. Możliwe, że to powoduje dolegliwości bólowe- w końcu macica wykonuje większą pracę, bo jeszcze się musi wyprostować. Mnie praktycznie od początku bolało podbrzusze, ale ostatnio trochę ustąpiły te bóle. A mocniej Cię boli czy częściej po prostu? Podobnie jak przed okresem?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio i mocniej i czesciej :( bol jak przed oktesem ale lżejszy
    a śpisz na brzuchu? Podobno to pomaga ale ja jakoś nie mogę się przełamać żeby się na nim położyć a co dopiero spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:52

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam tylozgiecie i ból odczuwam ale takie bardziej jakby klucie w macicy. Pojawia się co kilka sekund przez ok 2 dni a potem na jakis czas mam spokój

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ostatnio i mocniej i czesciej :( a śpisz na brzuchu? Podobno to pomaga ale ja jakoś nie mogę się przełamać żeby się na nim położyć a co dopiero spać
    przez położenie na brzuchu nic się nie stanie :P - spokojnie ;). Nie zgnieciesz go :P. Póki możesz i masz ochotę to możesz leżeć na brzuchu.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Też będę potrzebowała wózka na las i krzywe chodniki w naszym mieście :) Także pompowane koła na pewno! I najchętniej kupiłabym 3w1 (gondola, spacerówka i nosidełko). Do tego wózek po złożeniu musi być mały żeby zmieścił się do bagażnika mojego forda Ka ;D

musze cie zasmucic bo x lander jest dosc duzym wozkiem :/ :(

misiu u babci jade na zrab zobaczyc co sie dzieje :d mimo l4 tak tesknie za praca :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć ciocie.

10-tydzien-usg.jpg

gratulacje :*:*:))

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Straciatellaa Gratulacje :)

Ja też oglądałam wózki i podobały mi się z firmy Adamex. Jestem wysoka (182cm) mąż parę cm wyższy, więc szukałam wysokiego wózka z dużą- długą gondolą. Pani poleciła mi właśnie Adamex bądź inną firmę, ale już teraz nie pamiętam ;)

Bebetto był niższy od Adamexu a X Lander ma stosunkowo krótką gondolę ;)

Zobaczyłam z różnych firm łóżeczka i pościele. hmm fajnie

Na zakupy sporo czasu, myślę że zacznę o tym na poważnie myśleć ok stycznia bądź lutego ;)

Trzymam kciuki za wizytujące :) Miłego dnia ;)

200710183334.png

201604027450.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ