Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatellaa wrote:Cześć ciocie.
Jestem mały pikuś. Mam 3 cm co odpowiada 10tc. Serce bije mi jak dzwon (170 uderzen/min). Urodzę się dwa dni później bo 3.04.2016. Mama jest bardzo szczęśliwa bo ruszałem rączkami i nóżkami. Do tego pokazałem jej caaaały kręgosłup
. Gratulacje :*
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Też myślałam wstępnie o wózku bebetto. Bardzo mi się podoba szary lub granat na białej ramie. No i jest przystępny cenowo a nas na wózek za 2-3tys niestety nie stać. A z tych tanszych to własnnie bebetto nico wydaje się być calkiem fajny. My mamy clio i nie wiem czy tam sie zmiesci bo to malutkie auto. Yrzeba bedzie każdy wózek dprawdzac:P
-
Jestem mały pikuś. Mam 3 cm co odpowiada 10tc. Serce bije mi jak dzwon (170 uderzen/min). Urodzę się dwa dni później bo 3.04.2016. Mama jest bardzo szczęśliwa bo ruszałem rączkami i nóżkami. Do tego pokazałem jej caaaały kręgosłup
Brawo! Piękne zdjęcie:) marzę że jutro zobaczę podobne;)
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEndzis wrote:Też myślałam wstępnie o wózku bebetto. Bardzo mi się podoba szary lub granat na białej ramie. No i jest przystępny cenowo a nas na wózek za 2-3tys niestety nie stać. A z tych tanszych to własnnie bebetto nico wydaje się być calkiem fajny. My mamy clio i nie wiem czy tam sie zmiesci bo to malutkie auto. Yrzeba bedzie każdy wózek dprawdzac:P
No właśnie my mamy maleństwo Ka i drugi w teren, ale bejbi będzie głównie wożone Ka, więc wózek musi się tam zmieścić -
nick nieaktualnyMoja siostra ma Lonex'a, kolorystycznie zajebisty, niestety po roku wyszły małe problemy, ale to też może być 'taki pech'
Siostra namawia mnie właśnie na Bebetto ;p ale oglądać będę później jak już będzie na to czas. Jakoś się boję teraz...
Straciatellaa, piękny maluszek!
A co u reszty wizytujących ?
Aaaaa! Pierwszy dzień bez słońca!
Dziś rano ścigałam się z moim żołądkiem ;d zabrakło mi dosłownie dwóch minut na zrobienie śniadania, no i wylądowałam w kibelku ;/ ;p -
Straciatellaa wrote:Dzięki dziewczyny, bardzo się cieszę że wszystko ok z moim malcem!
Moja gin ma zawsze taki stały tekst "ja sobie zobaczę czy wszystko ok, a Pani zaraz wszystko opowiem" a po chwili "bez stresu ciąża żywa" - to ostatnie zdanie dla mnie najważniejsze!
23.09 idę na badania genetyczne to już za 3 tygodnie!
aaaa i mam już kartę ciąży!!! Ołł yeah -
Aleksandra19 wrote:Będę wdzięczna jak napiszesz mi jaki to dokładnie, poszukam sobie na różnych stronach
Na opakowaniu pisze "kolagen naturalny" kolagenowy żel do mycia. Firma col way made in Poland
Cenowo nie pamiętam ale mogę potwierdzić ze jest wydajny. Mi jedna buteleczka starcza na rok przy używaniu go 2 razy dziennie zamiast mydła.https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Bulimulia wrote:Na opakowaniu pisze "kolagen naturalny" kolagenowy żel do mycia. Firma col way made in Poland
Cenowo nie pamiętam ale mogę potwierdzić ze jest wydajny. Mi jedna buteleczka starcza na rok przy używaniu go 2 razy dziennie zamiast mydła.
ok. Dziękuje bardzo -
Hej dziewczynki!
Wczoraj pojawiłam się tylko rano, bo to był dla mnie straszny dzień! Najgorszy z dotychczasowych. Po powrocie z pracy byłam nieprzytomna, kręciło mi się w głowie, mdłości, które mnie męczą, męczyły mnie do wieczora, byłam słaba.
Dzisiaj rano zaliczyłam pierwsze poranne spotkanie z muszlą. Czyli objaw książkowy się pojawił. Mam nadzieję, że to tylko incydent i dobrze, że jeszcze nie wyszłam z domu, bo nie było by ciekawie.
Ten tydzień jest dla mnie najgorszy, jeśli chodzi o dolegliwości. Mdłości psują mi pół dnia, no i senność oczywiście
Straciatella, gratuluję pięknego pikusiaSuper, że wszystko dobrze! Do mojej wizyty jeszcze 3 tygodnie...
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Dziewczyny wiem że chyba o tym wcześniej pisałyście ale ja nie moge znaleźć. Czy ktoraś z was ma tyłozgięcie? Ja mam i to duże i nie wiem czy nie przez to ostatnio coraz częściej boli mnie brzuch. Słyszaĺam też że u takich kobiet dużo później pojawia sie brzuch bo wpierw macica się prostuje.
dichlieb lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Moja siostra ma Lonex'a, kolorystycznie zajebisty, niestety po roku wyszły małe problemy, ale to też może być 'taki pech'
Siostra namawia mnie właśnie na Bebetto ;p ale oglądać będę później jak już będzie na to czas. Jakoś się boję teraz...
Straciatellaa, piękny maluszek!
A co u reszty wizytujących ?
Aaaaa! Pierwszy dzień bez słońca!
Dziś rano ścigałam się z moim żołądkiem ;d zabrakło mi dosłownie dwóch minut na zrobienie śniadania, no i wylądowałam w kibelku ;/ ;p
To chyba dzisiaj jest ciezki dzień dla ciężarnych...
Przy myciu twarzy pojawiły się mdłości a pół sekundy później juz wiecie co... w każdym razie umywalce się dostało.
Dzisiaj miałam najgorszy sen odkąd jestem w ciąży. Śniło mi się, ze zniknęły mi objawy. Piersi flaczki, zero bólu, w macicy cisza no i mdłości brak. Ryczalam jak dziecko.
Nigdy więcej...https://www.maluchy.pl/li-72361.png -
Ja mam tyłozgięcie. Możliwe, że to powoduje dolegliwości bólowe- w końcu macica wykonuje większą pracę, bo jeszcze się musi wyprostować. Mnie praktycznie od początku bolało podbrzusze, ale ostatnio trochę ustąpiły te bóle. A mocniej Cię boli czy częściej po prostu? Podobnie jak przed okresem?
-
Endzis wrote:Ostatnio i mocniej i czesciej
a śpisz na brzuchu? Podobno to pomaga ale ja jakoś nie mogę się przełamać żeby się na nim położyć a co dopiero spać
- spokojnie
. Nie zgnieciesz go
. Póki możesz i masz ochotę to możesz leżeć na brzuchu.
-
jamniczakuchnia wrote:Też będę potrzebowała wózka na las i krzywe chodniki w naszym mieście
Także pompowane koła na pewno! I najchętniej kupiłabym 3w1 (gondola, spacerówka i nosidełko). Do tego wózek po złożeniu musi być mały żeby zmieścił się do bagażnika mojego forda Ka
musze cie zasmucic bo x lander jest dosc duzym wozkiem
misiu u babci jade na zrab zobaczyc co sie dzieje :d mimo l4 tak tesknie za praca -
gratulacje :*:*)
-
Witam!
Straciatellaa Gratulacje
Ja też oglądałam wózki i podobały mi się z firmy Adamex. Jestem wysoka (182cm) mąż parę cm wyższy, więc szukałam wysokiego wózka z dużą- długą gondolą. Pani poleciła mi właśnie Adamex bądź inną firmę, ale już teraz nie pamiętam
Bebetto był niższy od Adamexu a X Lander ma stosunkowo krótką gondolę
Zobaczyłam z różnych firm łóżeczka i pościele. hmm fajnie
Na zakupy sporo czasu, myślę że zacznę o tym na poważnie myśleć ok stycznia bądź lutego
Trzymam kciuki za wizytująceMiłego dnia