X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć ciocie.
    Jestem mały pikuś. Mam 3 cm co odpowiada 10tc. Serce bije mi jak dzwon (170 uderzen/min). Urodzę się dwa dni później bo 3.04.2016. Mama jest bardzo szczęśliwa bo ruszałem rączkami i nóżkami. Do tego pokazałem jej caaaały kręgosłup :):)

10-tydzien-usg.jpg
    no to mamuśka teraz pewnie dumna jak paw :D. Gratulacje :*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam wstępnie o wózku bebetto. Bardzo mi się podoba szary lub granat na białej ramie. No i jest przystępny cenowo a nas na wózek za 2-3tys niestety nie stać. A z tych tanszych to własnnie bebetto nico wydaje się być calkiem fajny. My mamy clio i nie wiem czy tam sie zmiesci bo to malutkie auto. Yrzeba bedzie każdy wózek dprawdzac:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć ciocie.
    Jestem mały pikuś. Mam 3 cm co odpowiada 10tc. Serce bije mi jak dzwon (170 uderzen/min). Urodzę się dwa dni później bo 3.04.2016. Mama jest bardzo szczęśliwa bo ruszałem rączkami i nóżkami. Do tego pokazałem jej caaaały kręgosłup :):)

10-tydzien-usg.jpg

Brawo! Piękne zdjęcie:) marzę że jutro zobaczę podobne;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Też myślałam wstępnie o wózku bebetto. Bardzo mi się podoba szary lub granat na białej ramie. No i jest przystępny cenowo a nas na wózek za 2-3tys niestety nie stać. A z tych tanszych to własnnie bebetto nico wydaje się być calkiem fajny. My mamy clio i nie wiem czy tam sie zmiesci bo to malutkie auto. Yrzeba bedzie każdy wózek dprawdzac:P

No właśnie my mamy maleństwo Ka i drugi w teren, ale bejbi będzie głównie wożone Ka, więc wózek musi się tam zmieścić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra ma Lonex'a, kolorystycznie zajebisty, niestety po roku wyszły małe problemy, ale to też może być 'taki pech' ;) Siostra namawia mnie właśnie na Bebetto ;p ale oglądać będę później jak już będzie na to czas. Jakoś się boję teraz...

Straciatellaa, piękny maluszek! ;D
    A co u reszty wizytujących ? :)

Aaaaa! Pierwszy dzień bez słońca! ;)
    Dziś rano ścigałam się z moim żołądkiem ;d zabrakło mi dosłownie dwóch minut na zrobienie śniadania, no i wylądowałam w kibelku ;/ ;p

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    no to mamuśka teraz pewnie dumna jak paw :D. Gratulacje :*

śliczne maleństwo hehe
    Gratulacje!:*

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dzięki dziewczyny, bardzo się cieszę że wszystko ok z moim malcem!
    Moja gin ma zawsze taki stały tekst "ja sobie zobaczę czy wszystko ok, a Pani zaraz wszystko opowiem" a po chwili "bez stresu ciąża żywa" - to ostatnie zdanie dla mnie najważniejsze!

23.09 idę na badania genetyczne to już za 3 tygodnie! :):)

aaaa i mam już kartę ciąży!!! Ołł yeah :P
    my mamy genetyczne 25.09 razem z wizytą kontrolną. I jakoś mi się wydaje że ten czas to wieczność :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Będę wdzięczna jak napiszesz mi jaki to dokładnie, poszukam sobie na różnych stronach :)

Na opakowaniu pisze "kolagen naturalny" kolagenowy żel do mycia. Firma col way made in Poland :)

Cenowo nie pamiętam ale mogę potwierdzić ze jest wydajny. Mi jedna buteleczka starcza na rok przy używaniu go 2 razy dziennie zamiast mydła.

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulimulia wrote:
    Na opakowaniu pisze "kolagen naturalny" kolagenowy żel do mycia. Firma col way made in Poland :)

Cenowo nie pamiętam ale mogę potwierdzić ze jest wydajny. Mi jedna buteleczka starcza na rok przy używaniu go 2 razy dziennie zamiast mydła.

ok. Dziękuje bardzo :)

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2yx2g0o.jpg
    Ja używam tego

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

Wczoraj pojawiłam się tylko rano, bo to był dla mnie straszny dzień! Najgorszy z dotychczasowych. Po powrocie z pracy byłam nieprzytomna, kręciło mi się w głowie, mdłości, które mnie męczą, męczyły mnie do wieczora, byłam słaba.

Dzisiaj rano zaliczyłam pierwsze poranne spotkanie z muszlą. Czyli objaw książkowy się pojawił. Mam nadzieję, że to tylko incydent i dobrze, że jeszcze nie wyszłam z domu, bo nie było by ciekawie.

Ten tydzień jest dla mnie najgorszy, jeśli chodzi o dolegliwości. Mdłości psują mi pół dnia, no i senność oczywiście :)

Straciatella, gratuluję pięknego pikusia :) Super, że wszystko dobrze! Do mojej wizyty jeszcze 3 tygodnie...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że chyba o tym wcześniej pisałyście ale ja nie moge znaleźć. Czy ktoraś z was ma tyłozgięcie? Ja mam i to duże i nie wiem czy nie przez to ostatnio coraz częściej boli mnie brzuch. Słyszaĺam też że u takich kobiet dużo później pojawia sie brzuch bo wpierw macica się prostuje.

dichlieb lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Moja siostra ma Lonex'a, kolorystycznie zajebisty, niestety po roku wyszły małe problemy, ale to też może być 'taki pech' ;) Siostra namawia mnie właśnie na Bebetto ;p ale oglądać będę później jak już będzie na to czas. Jakoś się boję teraz...

Straciatellaa, piękny maluszek! ;D
    A co u reszty wizytujących ? :)

Aaaaa! Pierwszy dzień bez słońca! ;)
    Dziś rano ścigałam się z moim żołądkiem ;d zabrakło mi dosłownie dwóch minut na zrobienie śniadania, no i wylądowałam w kibelku ;/ ;p

To chyba dzisiaj jest ciezki dzień dla ciężarnych...
    Przy myciu twarzy pojawiły się mdłości a pół sekundy później juz wiecie co... w każdym razie umywalce się dostało.

Dzisiaj miałam najgorszy sen odkąd jestem w ciąży. Śniło mi się, ze zniknęły mi objawy. Piersi flaczki, zero bólu, w macicy cisza no i mdłości brak. Ryczalam jak dziecko.
    Nigdy więcej...

• jaskra Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyłozgięcie. Możliwe, że to powoduje dolegliwości bólowe- w końcu macica wykonuje większą pracę, bo jeszcze się musi wyprostować. Mnie praktycznie od początku bolało podbrzusze, ale ostatnio trochę ustąpiły te bóle. A mocniej Cię boli czy częściej po prostu? Podobnie jak przed okresem?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio i mocniej i czesciej :( bol jak przed oktesem ale lżejszy
    a śpisz na brzuchu? Podobno to pomaga ale ja jakoś nie mogę się przełamać żeby się na nim położyć a co dopiero spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 10:52

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam tylozgiecie i ból odczuwam ale takie bardziej jakby klucie w macicy. Pojawia się co kilka sekund przez ok 2 dni a potem na jakis czas mam spokój

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Ostatnio i mocniej i czesciej :( a śpisz na brzuchu? Podobno to pomaga ale ja jakoś nie mogę się przełamać żeby się na nim położyć a co dopiero spać
    przez położenie na brzuchu nic się nie stanie :P - spokojnie ;). Nie zgnieciesz go :P. Póki możesz i masz ochotę to możesz leżeć na brzuchu.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Też będę potrzebowała wózka na las i krzywe chodniki w naszym mieście :) Także pompowane koła na pewno! I najchętniej kupiłabym 3w1 (gondola, spacerówka i nosidełko). Do tego wózek po złożeniu musi być mały żeby zmieścił się do bagażnika mojego forda Ka ;D

musze cie zasmucic bo x lander jest dosc duzym wozkiem :/ :(

misiu u babci jade na zrab zobaczyc co sie dzieje :d mimo l4 tak tesknie za praca :(

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć ciocie.

10-tydzien-usg.jpg

gratulacje :*:*:))

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Straciatellaa Gratulacje :)

Ja też oglądałam wózki i podobały mi się z firmy Adamex. Jestem wysoka (182cm) mąż parę cm wyższy, więc szukałam wysokiego wózka z dużą- długą gondolą. Pani poleciła mi właśnie Adamex bądź inną firmę, ale już teraz nie pamiętam ;)

Bebetto był niższy od Adamexu a X Lander ma stosunkowo krótką gondolę ;)

Zobaczyłam z różnych firm łóżeczka i pościele. hmm fajnie

Na zakupy sporo czasu, myślę że zacznę o tym na poważnie myśleć ok stycznia bądź lutego ;)

Trzymam kciuki za wizytujące :) Miłego dnia ;)

200710183334.png

201604027450.png
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ