X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć ciocie.
    Jestem mały pikuś. Mam 3 cm co odpowiada 10tc. Serce bije mi jak dzwon (170 uderzen/min). Urodzę się dwa dni później bo 3.04.2016. Mama jest bardzo szczęśliwa bo ruszałem rączkami i nóżkami. Do tego pokazałem jej caaaały kręgosłup :):)

10-tydzien-usg.jpg
    Ooo jaki sliczny juz duzy czlowieczek :) gratuluje

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Moglabym do Was dolaczyc? Wstepny termin mam na 11 kwietnia. W poniedzialek bylam u gin i jestem w 8 tyg. Serduszko pieknie bije, nawet slyszelismy, mi oczywiscie ze wzruszenia grochy polecialy :-)
    Ale tez sie zmartwilam bo z prawej strony mam krwiaka..gin kazal sie az tak nie martwic bo nie jest przyczepiony tylko oddalony o 5cm (ale jak tu sie nie denerwowac?). W 5 tyg mialam tez mala cyste na lewym jajniku ale teraz nic nie bylo widac wiec chyba sie wchlonela.
    Nic nie mowil o lezakowaniu, w sumie do piatku mam urlop ale od pon wracam do pracy, nie wiem co robic czy prosic o zeolnienie? Powiedzial, ze moge pracowac bo mam siedzaca prace..sama nie wiem.

Co do wozkow polecam Wam swietna str: dino.sklep.pl mozna zamowic bezposrednio od nich, maja wszystkie firmy i duzo artykulow. Ja mieszkam za granica i na pewno kupie wozek z tej strony (jak wszystko bedzie dobrze..)

Ale sie rozpisalam!!

Pozdrawiam!

dichlieb lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej kochana. Ja też mam tyłozgięcie. Bolał mnie brzuch i pojechałam do lekarza. Powiedział że w ciąży to nie powinien w ogóle boleć. Jeżeli odczuwasz ból to znaczy że coś się dzieje. To są jego słowa. Przepisał leki rozkurczowe i luteine. Na szczęście przeszło :)
    Ja kiedy mówiłam, że mnie boli, to stwierdziła, że to nic groźnego raczej. Wszystko się teraz rozciąga i przesuwa, a macica rozrasta, więc to naturalne. Martwić się mogę, kiedy ból byłby pulsujacy albo z krwawieniem. Też mam tylozgiecie, więc zrzucam ból na to:D Właśnie teraz leżę, bo dziś mnie boli. I cycki mnie swedza, że wytrzymać nie mogę:D

ilonia1984, dichlieb lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Wróciłam! Ciąża jest wewnątrzmaciczna czyli wszystko ok, z usg to jest 6 tydzień i 1 dzień, ma 6,2 mm lekarz mówił że wszystko ok dał skierowanie na morfologię i toxo i mam przyjść w przyszłym tygodniu to założymy kartę ciąży. W sumie nie powiedział jaki mam termin porodu ale na usg jest podane dwie daty: 27.04.2016 więc podejrzewam ze to termin porodu i jeszcze 21.07.2015 i to jak liczyłam ze 6 tydzien i 1 dzien to wychodzi ze to juz jest data poczęcia tzn zagniezdzenia więc teraz uwaga WYCHODZI NA TO że to sie stało 17 lipca bo wtedy to robiliśmy bez zabezpieczenia i to był przedostatni dzień mojego okresu czaicie ? w okres zaszłam :O a ja myślałam że to tego 30 lipca w ostatni dzień płodny jakimś cudem się udało a tu taka niespodzianka że w niepłodne i to jeszcze w okres o.O a na usg jest 21 lipca więc po 4 dniach było zagnieżdżenie :P
    No to ulga,ze wszystko gra:) gratuluje ;)
    Sunday dolanczaj,jasne :) co do krwiaka to dziewczyny tu mialy i sie wchlonely po paru tygodniach,ale.to.dzieczyny Ci musza napisac na ten temut co i jak ;)tak ze spokojnie,wszystko bedzie dobrze ;)

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sunday i gratuluję oczywiście :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Czesc Dziewczyny!
    Moglabym do Was dolaczyc? Wstepny termin mam na 11 kwietnia. W poniedzialek bylam u gin i jestem w 8 tyg. Serduszko pieknie bije, nawet slyszelismy, mi oczywiscie ze wzruszenia grochy polecialy :-)
    Ale tez sie zmartwilam bo z prawej strony mam krwiaka..gin kazal sie az tak nie martwic bo nie jest przyczepiony tylko oddalony o 5cm (ale jak tu sie nie denerwowac?). W 5 tyg mialam tez mala cyste na lewym jajniku ale teraz nic nie bylo widac wiec chyba sie wchlonela.
    Nic nie mowil o lezakowaniu, w sumie do piatku mam urlop ale od pon wracam do pracy, nie wiem co robic czy prosic o zeolnienie? Powiedzial, ze moge pracowac bo mam siedzaca prace..sama nie wiem.

Co do wozkow polecam Wam swietna str: dino.sklep.pl mozna zamowic bezposrednio od nich, maja wszystkie firmy i duzo artykulow. Ja mieszkam za granica i na pewno kupie wozek z tej strony (jak wszystko bedzie dobrze..)

Ale sie rozpisalam!!

Pozdrawiam!
    w większości przy krwiakach dziewczyny dostają progesteron i nakaz oszczędzania się, a czasami i leżenia

Witamy w naszych progach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:47

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Twój lekarz miał na myśli bardzo silny ból brzucha?
    Bo myślę, że każda z nas mogłaby podnieść rękę, przy pytaniu o to czy czuje różne "boleści" w podbrzuszu. Ciągnięcie, kłucie, trochę jak na okres, pobolewanie.
    Wydaje mi się, że to by było bardzo dziwne, gdyby zupełnie NIC się tam nie czuło. W końcu właśnie dzieją się w macicy niesamowite rzeczy, non stop mnożą się tysiące komórek, przepływa więcej krwi, to chyba nawet trzeba czuć, prawda?

ilonia1984, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Jak nie powinien?to 90 % kobiet boli brzuch tz ze u wszyatkich z nas jest cos nie tak hm...moj lekarz jak mu powiedzialam,ze mnie czasem ciagnie i pobolewa po bokach stwierdzil,ze to rozciagajace sie wiazadla,rosnaca macina a nawet inaczej funkcjoonujacy zoladek i jelita i ze wiekszosc kobiet czuje takie klucia i pobolewania...a co lekarz to inne ppdejscie i inne tlumaczenie

Masz rację co lekarz to inna opinia. Ja tylko powtórzyłam jego słowa.
    Pozdrawiam

ilonia1984 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam miesiączkowe bóle. Powiedział że nie muszę się tym bardzo martwić. Zalecił leki.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam bole od pare dni po bokach,tak jak by jajnik promieniujscy do pachwiny,jak bylam w pon u lekarza to mi powiedzial zebym sie nie martwila I kazal mi sie uciskac po macicy,i faktycznie macica rosnie...naciagaja sie wiazadla ktore ja podtrzymuja i mnie boli wlasnie to,mowi ze w tych tygodniach najczesciej kobiety sie skarzy na bole w 7,8,9 potem bole powoli lagodnieja i organizm sie przestawia na szybsze obroty,ja biore luteine a i tak mnie ciagnie,a nospy nie biore bo na to mi nie pomaga :) kazda z nas tez jest inna i inaczej ja kluje,ciagnie boli...ale faktycznie taki parodniowy mocniejszy ciagly bol warto skataktowac z lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:06

• Heathera Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mi powiedzcie które informacje mam czytać np w kalendarzu ciązy gdzie opisują ciążę tydzień po tygodniu, bo z @ jestem w 7 tyg i 2 dni czyli mam czytać na 8 tydzien czy jak z usg wyszło 6 tydzien 1 dzień to czytać na 6 czy 7 tydzien ? Bo ja już się pogubiłam...

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiam ;d

Heathera lubi tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaczęła boleć mnie głowa masakra. Mogę wziąć jakąś tabletkę czy nie za bardzo? i zaliczałam pierwsze przytulanko z kibelkiem hehe

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Ale zaczęła boleć mnie głowa masakra. Mogę wziąć jakąś tabletkę czy nie za bardzo? i zaliczałam pierwsze przytulanko z kibelkiem hehe
    Mi pomogl ostatnio apap i mozna bez problemu ;)ja z usg jestm na 7t6dz to czytam na 7 jak bede miala 8tydz 1 dz to bede czytac na 8 ale,zauwazylam,ze roznie z tym bywa na roznych stronach,roznie to interpretuja,wiec sama do konca nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:30

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    A teraz mi powiedzcie które informacje mam czytać np w kalendarzu ciązy gdzie opisują ciążę tydzień po tygodniu, bo z @ jestem w 7 tyg i 2 dni czyli mam czytać na 8 tydzien czy jak z usg wyszło 6 tydzien 1 dzień to czytać na 6 czy 7 tydzien ? Bo ja już się pogubiłam...
    Z usg masz 6t1d, wiec zaczelas 7 tydzień :). Masz 6 pełnych tygodni i teraz lecą Ci dni z 7 tygodnia. Więc wg mnie powinnaś czytać 7 tydzień, bo teraz on się dzieje. Tak to przynajmniej ja rozumiem ;)

Heathera, monia_em lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Czesc Dziewczyny!

Ale sie rozpisalam!!

Pozdrawiam!

Witaj :-) ja jestem z tych od krwiaka :-) . Byłam u gin jak był jeszcze malutki pęcherzyk ale okazało się ze obok niego ulukowany jest krwiak długi I wąski w każdym bądź razie nie duży ;) lekarka kazała leżeć leżeć i jeszcze raz leć wstawać tylko do toalety i pod prysznic :-) dostałam luteine dopochwowo duphaston i nospe forte :-) ... wiec : starałam się leżeć jak najwięcej ale nie leżałam plackiem wstawałam chodziłam po domu bawiłam się z synem siedziałam. Przede wszystkim oszczedzalam się bardzo i uważałam na siebie , nie dzwigalam nie robiłam gwałtownych ruchów nie kochałam się i nie denerwowalam. Po niecałych 2 tyg na wizycie po krwiaku ani śladu ciąża żywa z dzidzia 0.22cm i pięknie bijącym serduchem. :-)
    Ahh i jeszcze dostałam opiernicz bo na dzień dobry mowie do niej ze nic z tym krwiakiem się nie dzieje bo ani nie plamie ani nie krwawienia a wszędzie w internecie jest napisane że kobiety plamily jak się oproznial wiec mnie opierniczyla ze niepotrzebnie słucham tego co piszą w internecie bo większość krwiakow się wchłania a nie wydala :)

Bądź dobrej myśli :) a wszystko będzie okej, nie taka ta bestia straszna jak ja malują :)
    Pozdrawiam :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie dobrze mówi :) Jestem w 8t2d, więc czytan info dla 9. tygodnia, bo 8 tygodni już za mną.

monia_em lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Z usg masz 6t1d, wiec zaczelas 7 tydzień :). Masz 6 pełnych tygodni i teraz lecą Ci dni z 7 tygodnia. Więc wg mnie powinnaś czytać 7 tydzień, bo teraz on się dzieje. Tak to przynajmniej ja rozumiem ;)
    Ok czyli będę czytać te z usg a nie z okresu :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 dziekuje!!! Ciesze sie, ze u Ciebie sie tak szybko wchlonal!! Tez teraz leze, w sumie do niedzieli bede lezakowala.
    15 wrzesnia mam nastepna wizyte. Ale jak zle sie poczuje to pojde na zwolnienie. Wlasnie, nie ma co w internecie zbytnio szukac bo sie zalamac mozna. Musze byc dobrej mysli!!

A tak poza tym to mam mdlosci ale wieczorne..ale wszystkie damy rade, silne kobietki jestesmy.

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z wiecznie - analogicznie ja mam skonczonych 7 tygodni, więc czytam informacje dla tygodnia ósmego, bo to on teraz obowiązuje.

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ