X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Cześć ciocie.
    Jestem mały pikuś. Mam 3 cm co odpowiada 10tc. Serce bije mi jak dzwon (170 uderzen/min). Urodzę się dwa dni później bo 3.04.2016. Mama jest bardzo szczęśliwa bo ruszałem rączkami i nóżkami. Do tego pokazałem jej caaaały kręgosłup :):)

10-tydzien-usg.jpg
    Ooo jaki sliczny juz duzy czlowieczek :) gratuluje

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Moglabym do Was dolaczyc? Wstepny termin mam na 11 kwietnia. W poniedzialek bylam u gin i jestem w 8 tyg. Serduszko pieknie bije, nawet slyszelismy, mi oczywiscie ze wzruszenia grochy polecialy :-)
    Ale tez sie zmartwilam bo z prawej strony mam krwiaka..gin kazal sie az tak nie martwic bo nie jest przyczepiony tylko oddalony o 5cm (ale jak tu sie nie denerwowac?). W 5 tyg mialam tez mala cyste na lewym jajniku ale teraz nic nie bylo widac wiec chyba sie wchlonela.
    Nic nie mowil o lezakowaniu, w sumie do piatku mam urlop ale od pon wracam do pracy, nie wiem co robic czy prosic o zeolnienie? Powiedzial, ze moge pracowac bo mam siedzaca prace..sama nie wiem.

Co do wozkow polecam Wam swietna str: dino.sklep.pl mozna zamowic bezposrednio od nich, maja wszystkie firmy i duzo artykulow. Ja mieszkam za granica i na pewno kupie wozek z tej strony (jak wszystko bedzie dobrze..)

Ale sie rozpisalam!!

Pozdrawiam!

dichlieb lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Hej kochana. Ja też mam tyłozgięcie. Bolał mnie brzuch i pojechałam do lekarza. Powiedział że w ciąży to nie powinien w ogóle boleć. Jeżeli odczuwasz ból to znaczy że coś się dzieje. To są jego słowa. Przepisał leki rozkurczowe i luteine. Na szczęście przeszło :)
    Ja kiedy mówiłam, że mnie boli, to stwierdziła, że to nic groźnego raczej. Wszystko się teraz rozciąga i przesuwa, a macica rozrasta, więc to naturalne. Martwić się mogę, kiedy ból byłby pulsujacy albo z krwawieniem. Też mam tylozgiecie, więc zrzucam ból na to:D Właśnie teraz leżę, bo dziś mnie boli. I cycki mnie swedza, że wytrzymać nie mogę:D

ilonia1984, dichlieb lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Wróciłam! Ciąża jest wewnątrzmaciczna czyli wszystko ok, z usg to jest 6 tydzień i 1 dzień, ma 6,2 mm lekarz mówił że wszystko ok dał skierowanie na morfologię i toxo i mam przyjść w przyszłym tygodniu to założymy kartę ciąży. W sumie nie powiedział jaki mam termin porodu ale na usg jest podane dwie daty: 27.04.2016 więc podejrzewam ze to termin porodu i jeszcze 21.07.2015 i to jak liczyłam ze 6 tydzien i 1 dzien to wychodzi ze to juz jest data poczęcia tzn zagniezdzenia więc teraz uwaga WYCHODZI NA TO że to sie stało 17 lipca bo wtedy to robiliśmy bez zabezpieczenia i to był przedostatni dzień mojego okresu czaicie ? w okres zaszłam :O a ja myślałam że to tego 30 lipca w ostatni dzień płodny jakimś cudem się udało a tu taka niespodzianka że w niepłodne i to jeszcze w okres o.O a na usg jest 21 lipca więc po 4 dniach było zagnieżdżenie :P
    No to ulga,ze wszystko gra:) gratuluje ;)
    Sunday dolanczaj,jasne :) co do krwiaka to dziewczyny tu mialy i sie wchlonely po paru tygodniach,ale.to.dzieczyny Ci musza napisac na ten temut co i jak ;)tak ze spokojnie,wszystko bedzie dobrze ;)

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sunday i gratuluję oczywiście :)

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Czesc Dziewczyny!
    Moglabym do Was dolaczyc? Wstepny termin mam na 11 kwietnia. W poniedzialek bylam u gin i jestem w 8 tyg. Serduszko pieknie bije, nawet slyszelismy, mi oczywiscie ze wzruszenia grochy polecialy :-)
    Ale tez sie zmartwilam bo z prawej strony mam krwiaka..gin kazal sie az tak nie martwic bo nie jest przyczepiony tylko oddalony o 5cm (ale jak tu sie nie denerwowac?). W 5 tyg mialam tez mala cyste na lewym jajniku ale teraz nic nie bylo widac wiec chyba sie wchlonela.
    Nic nie mowil o lezakowaniu, w sumie do piatku mam urlop ale od pon wracam do pracy, nie wiem co robic czy prosic o zeolnienie? Powiedzial, ze moge pracowac bo mam siedzaca prace..sama nie wiem.

Co do wozkow polecam Wam swietna str: dino.sklep.pl mozna zamowic bezposrednio od nich, maja wszystkie firmy i duzo artykulow. Ja mieszkam za granica i na pewno kupie wozek z tej strony (jak wszystko bedzie dobrze..)

Ale sie rozpisalam!!

Pozdrawiam!
    w większości przy krwiakach dziewczyny dostają progesteron i nakaz oszczędzania się, a czasami i leżenia

Witamy w naszych progach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:47

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Twój lekarz miał na myśli bardzo silny ból brzucha?
    Bo myślę, że każda z nas mogłaby podnieść rękę, przy pytaniu o to czy czuje różne "boleści" w podbrzuszu. Ciągnięcie, kłucie, trochę jak na okres, pobolewanie.
    Wydaje mi się, że to by było bardzo dziwne, gdyby zupełnie NIC się tam nie czuło. W końcu właśnie dzieją się w macicy niesamowite rzeczy, non stop mnożą się tysiące komórek, przepływa więcej krwi, to chyba nawet trzeba czuć, prawda?

ilonia1984, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

7v8rikgni12rlaff.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Jak nie powinien?to 90 % kobiet boli brzuch tz ze u wszyatkich z nas jest cos nie tak hm...moj lekarz jak mu powiedzialam,ze mnie czasem ciagnie i pobolewa po bokach stwierdzil,ze to rozciagajace sie wiazadla,rosnaca macina a nawet inaczej funkcjoonujacy zoladek i jelita i ze wiekszosc kobiet czuje takie klucia i pobolewania...a co lekarz to inne ppdejscie i inne tlumaczenie

Masz rację co lekarz to inna opinia. Ja tylko powtórzyłam jego słowa.
    Pozdrawiam

ilonia1984 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam miesiączkowe bóle. Powiedział że nie muszę się tym bardzo martwić. Zalecił leki.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np mam bole od pare dni po bokach,tak jak by jajnik promieniujscy do pachwiny,jak bylam w pon u lekarza to mi powiedzial zebym sie nie martwila I kazal mi sie uciskac po macicy,i faktycznie macica rosnie...naciagaja sie wiazadla ktore ja podtrzymuja i mnie boli wlasnie to,mowi ze w tych tygodniach najczesciej kobiety sie skarzy na bole w 7,8,9 potem bole powoli lagodnieja i organizm sie przestawia na szybsze obroty,ja biore luteine a i tak mnie ciagnie,a nospy nie biore bo na to mi nie pomaga :) kazda z nas tez jest inna i inaczej ja kluje,ciagnie boli...ale faktycznie taki parodniowy mocniejszy ciagly bol warto skataktowac z lekarzem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:06

• Heathera Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mi powiedzcie które informacje mam czytać np w kalendarzu ciązy gdzie opisują ciążę tydzień po tygodniu, bo z @ jestem w 7 tyg i 2 dni czyli mam czytać na 8 tydzien czy jak z usg wyszło 6 tydzien 1 dzień to czytać na 6 czy 7 tydzien ? Bo ja już się pogubiłam...

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nad tym zastanawiam ;d

Heathera lubi tę wiadomość

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zaczęła boleć mnie głowa masakra. Mogę wziąć jakąś tabletkę czy nie za bardzo? i zaliczałam pierwsze przytulanko z kibelkiem hehe

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Ale zaczęła boleć mnie głowa masakra. Mogę wziąć jakąś tabletkę czy nie za bardzo? i zaliczałam pierwsze przytulanko z kibelkiem hehe
    Mi pomogl ostatnio apap i mozna bez problemu ;)ja z usg jestm na 7t6dz to czytam na 7 jak bede miala 8tydz 1 dz to bede czytac na 8 ale,zauwazylam,ze roznie z tym bywa na roznych stronach,roznie to interpretuja,wiec sama do konca nie wiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 14:30

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    A teraz mi powiedzcie które informacje mam czytać np w kalendarzu ciązy gdzie opisują ciążę tydzień po tygodniu, bo z @ jestem w 7 tyg i 2 dni czyli mam czytać na 8 tydzien czy jak z usg wyszło 6 tydzien 1 dzień to czytać na 6 czy 7 tydzien ? Bo ja już się pogubiłam...
    Z usg masz 6t1d, wiec zaczelas 7 tydzień :). Masz 6 pełnych tygodni i teraz lecą Ci dni z 7 tygodnia. Więc wg mnie powinnaś czytać 7 tydzień, bo teraz on się dzieje. Tak to przynajmniej ja rozumiem ;)

Heathera, monia_em lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Czesc Dziewczyny!

Ale sie rozpisalam!!

Pozdrawiam!

Witaj :-) ja jestem z tych od krwiaka :-) . Byłam u gin jak był jeszcze malutki pęcherzyk ale okazało się ze obok niego ulukowany jest krwiak długi I wąski w każdym bądź razie nie duży ;) lekarka kazała leżeć leżeć i jeszcze raz leć wstawać tylko do toalety i pod prysznic :-) dostałam luteine dopochwowo duphaston i nospe forte :-) ... wiec : starałam się leżeć jak najwięcej ale nie leżałam plackiem wstawałam chodziłam po domu bawiłam się z synem siedziałam. Przede wszystkim oszczedzalam się bardzo i uważałam na siebie , nie dzwigalam nie robiłam gwałtownych ruchów nie kochałam się i nie denerwowalam. Po niecałych 2 tyg na wizycie po krwiaku ani śladu ciąża żywa z dzidzia 0.22cm i pięknie bijącym serduchem. :-)
    Ahh i jeszcze dostałam opiernicz bo na dzień dobry mowie do niej ze nic z tym krwiakiem się nie dzieje bo ani nie plamie ani nie krwawienia a wszędzie w internecie jest napisane że kobiety plamily jak się oproznial wiec mnie opierniczyla ze niepotrzebnie słucham tego co piszą w internecie bo większość krwiakow się wchłania a nie wydala :)

Bądź dobrej myśli :) a wszystko będzie okej, nie taka ta bestia straszna jak ja malują :)
    Pozdrawiam :*

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie dobrze mówi :) Jestem w 8t2d, więc czytan info dla 9. tygodnia, bo 8 tygodni już za mną.

monia_em lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Z usg masz 6t1d, wiec zaczelas 7 tydzień :). Masz 6 pełnych tygodni i teraz lecą Ci dni z 7 tygodnia. Więc wg mnie powinnaś czytać 7 tydzień, bo teraz on się dzieje. Tak to przynajmniej ja rozumiem ;)
    Ok czyli będę czytać te z usg a nie z okresu :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 dziekuje!!! Ciesze sie, ze u Ciebie sie tak szybko wchlonal!! Tez teraz leze, w sumie do niedzieli bede lezakowala.
    15 wrzesnia mam nastepna wizyte. Ale jak zle sie poczuje to pojde na zwolnienie. Wlasnie, nie ma co w internecie zbytnio szukac bo sie zalamac mozna. Musze byc dobrej mysli!!

A tak poza tym to mam mdlosci ale wieczorne..ale wszystkie damy rade, silne kobietki jestesmy.

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z wiecznie - analogicznie ja mam skonczonych 7 tygodni, więc czytam informacje dla tygodnia ósmego, bo to on teraz obowiązuje.

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ