Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja po luteinie czasem widziałam ślady białej rozpuszczone tabletki na bieliznie
teraz od tej lutki zaczynam walkę z grzybica
nystatyna VP w ruch oby pomogło
ile dni po kuracji antybiotykiem na grzybicę można współżyć?
:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 21:04
-
Dziękuję za miłe przyjęcieWiolcia1405 wrote:Ja po luteinie czasem widziałam ślady białej rozpuszczone tabletki na bieliznie
teraz od tej lutki zaczynam walkę z grzybica
nystatyna VP w ruch oby pomogło
ile dni po kuracji antybiotykiem na grzybicę można współżyć?
:p
co do współżycia to nie mam pojęcia nie pytałam dr zresztą boje się okropnie i odkąd wiemy o ciąży mamy post choć to trudne to do następnej wizyty jeszcze postanowiliśmy się wstrzymać a to jeszcze miesiąc
mi lutka tez wypływa w ciągu dnia niezbyt to przyjemne -
mania wrote:Dziękuję za miłe przyjęcie
Ja też mam infekcje od lutki i dziś tez zaczynam nystatyne mam nadzieje ze pomoże...
co do współżycia to nie mam pojęcia nie pytałam dr zresztą boje się okropnie i odkąd wiemy o ciąży mamy post choć to trudne to do następnej wizyty jeszcze postanowiliśmy się wstrzymać a to jeszcze miesiąc
mi lutka tez wypływa w ciągu dnia niezbyt to przyjemne
Dalej stosujesz luteine dopochwowo ? Mi lekarka pierwsze co kazała ja odstawić i przyjmować duphaston do końca 12 tyg.. -
Ja też biorę duphaston dwa razy dziennie. Wydzieliny mam mało, dość sucho, mi lekarz pozwolił współżyć- nie widział przeciwwskazań.
Kawuszka mnie Pani poleciła kilka firm, napiszę w kolejności od najbardziej polecanych:
ADAMEX- numer 1
TUTEK
BEBETTO
CAMARELLO
ADBOR
COLETTO
TAKO
z mniej polecanych ale też dobre to
ZAGMA
BABY MERC
Spodni ciążowych nie szukałam jeszcze, mieszczę się w tych co chodziłam.
A Ty szukałaś jakiś? Jest w Tomaszowie jeden sklep z odzieżą ciążową, ale nie miałam czasu szukać przed wyjazdem
spokojnej nocy -
A ja stosuje dopochwową. Po owulacji brałam doustną, ale właśnie po potwierdzeniu ciąży lekarz kazał mi zmienić na dopochwową. Różne są widocznie szkoły, jeden lekarz woli to inny tamto. Na szczęscie do mnie infekcja chyba się nie przyplątała, nie czuję w każdym razie żeby coś było nie tak. Tylko denerwujące jest to wypływanie tabletki, bo martwię się zawsze, czy to na pewno ona.
- szczęśliwy
-
Mynia wrote:A ja stosuje dopochwową. Po owulacji brałam doustną, ale właśnie po potwierdzeniu ciąży lekarz kazał mi zmienić na dopochwową. Różne są widocznie szkoły, jeden lekarz woli to inny tamto. Na szczęscie do mnie infekcja chyba się nie przyplątała, nie czuję w każdym razie żeby coś było nie tak. Tylko denerwujące jest to wypływanie tabletki, bo martwię się zawsze, czy to na pewno ona.
Nie niemi chodziło czy dalej stosowana jest luteina przy kuracji antybiotykiem na grzybicę. Wcześniej brałam luteine dopochwowo i lykalam duphaston a teraz przez tego grzyba mam całkowicie odstawić luteine bo ona tez może doprowadzać do grzybicy wiec nie widzę sensu leczyć jej i aplikować sobie jej przyczynę :p o to mi chodziło
W końcu jest chlodniej troszkęo 7 juz spacerowalam z pierworodnym a tutaj zmijka leży sobie przy krańcu działki
zawał pisk i tylko myśl aby za nic się nie łapać ! Taki miły poranek
hahaha
-
Wiolcia1405 wrote:Dalej stosujesz luteine dopochwowo ? Mi lekarka pierwsze co kazała ja odstawić i przyjmować duphaston do końca 12 tyg..
Ale mi się pospało juz dawno do tej godz nie spałam chyba dlatego ze w końcu sie ochłodziło i normalnie można oddychać
Dzień dobry Kwietniówkija ide na śniadanko
-
Cześć dziewczyny! Jestem i ja
Troszkę się nie odzywałam, bo byłam zalatana... Ale was czytałam w każdej wolnej chwili
Witam nowe mamusie i gratulacje
Mam taki mały problem.. we wtorek odebrałam wyniki badań i TSH wyszło mi 3,064. Z tego co mi wiadomo to nie choruje na niedoczynność tarczycy (chociaż moja mama tak i brat młodszy o rok też.. mnie jakoś ominęło). Czytałam tutaj was i zaglądałam w internet i wszędzie jest napisane, że w pierwszym trymestrze nie powinno być wyższe nie 2,5. Próbowałam zadzwonić do swojej lekarki ale na razie nie odbiera i nie wiem czy próbować jeszcze.. czy nie wyjdę na jakąś panikarę? Za tydzień mam wizytę i nie wiem czy się wstrzymać aż sama zobaczy wyniki.. -
Catelyn, zrób FT3 i Ft4 do tego. Mi też wyszło 3,16 na początku ciąży, dorobiłam FT3 i FT4 i były w normie. Kiedy powtórzyłam TSH wyszło 2,1. Nie biorę leków. TSH się charakteryzuje dużymi wahaniami. A między 2,5 i 4 jest subkliniczna niedoczynność, co do której nie ma konsensusu między ginekologami i endokrynologami.
Tutaj masz ciekawy artykuł:
http://www.endokrynologia.net/tarczyca/niedoczynno%C5%9B%C4%87-tarczycy-w-ci%C4%85%C5%BCyMalinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość