X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Nieśmiało się tu pojawiam bo pierwsze USG przede mną ( w sobotę ).
    Beta 11dpt 158
    Beta 14dpt 622
    Potem już żadnych badań nie robiłam i cierpliwie czekam na pierwszą wizytę po transferze.
    Na dzień dzisiejszy data porodu to 24.04.2016, ale dam znać po usg czy tak zostanie.
    Jestem bardzo podekscytowana, ale również zdenerwowana tą wizytą, bo to pierwsza taka...Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
    Pozdrawiam wszystkie Kwietniowe Mamy :)

Malinkowe oczekiwanie, wiecznie, jamniczakuchnia, Kawuszka, Wiolcia1405, mania, dziewussia, agulas, fabdorota, ewcia21k, Mynia, Rotenkopf, xpatiiix3, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Różyczko! Gratulujemy i trzymamy kciuki za USG. A tym czasem dodaję Cię do grona kwietniówek które nam się regularnie powiększa. Super :)

Różyczka lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj i ja :)
    Mam za sobą pierwsze mdłości i wymioty:/ Teraz już ok, mam nadzieję że nie będę miała tak samo jak w pierwszej ciąży (wymioty na okrągło przez 3 miesiące :/)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Niedawno dotarłam do domu. Dziś od rana urzędowałam w dwóch laboratoriach. W jednym siedziałam w wielgachnej kolejce, a w drugiej przyszłe mamy mają przywilej i wchodzą w trybie pilnym :D, więc tylko weszłam i wyszłam :). Wyniki jutro.
    agulas wrote:
    Witam nowe Dziewczęta :)
    Byłam na wyjeździe tydzień czasu, wracam a tu takie zmiany na forum! Najważniejsze, że się odnalazłyśmy!!

Smarujecie się już specyfikami na rozstępy???
    ja już smaruję :). Używam lotion Babydream fur mama. Ma bardzo dobry skład i jest tani :)

Witam nowe koleżanki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 11:36

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Witam nowe Dziewczęta :)
    Byłam na wyjeździe tydzień czasu, wracam a tu takie zmiany na forum! Najważniejsze, że się odnalazłyśmy!!

Smarujecie się już specyfikami na rozstępy???

Ja używam balsamu Babydream fur Mama do całego ciała, a na brzuch i uda oliwkę dla niemowląt Hipp :) Bardzo dobre składy, bez parafiny i innych paskudztw.

agulas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Jestem tu nowa, wczoraj miałam pierwszą wizytę i jest fasolka i serduszko. Termin porodu 24.04.2016 więc się dołączam ;)
    Pozdrawiam Was serdecznie ;)

Malinkowe oczekiwanie, mania, jamniczakuchnia, dziewussia, agulas, fabdorota, ewcia21k, Różyczka, Rotenkopf, xpatiiix3, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Wysłany: 3 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Lila, rozgość się u nas :) Gratulujemy fasoleczki!

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia wrote:
    Ja też biorę duphaston dwa razy dziennie. Wydzieliny mam mało, dość sucho, mi lekarz pozwolił współżyć- nie widział przeciwwskazań.

Kawuszka mnie Pani poleciła kilka firm, napiszę w kolejności od najbardziej polecanych:

ADAMEX- numer 1
    TUTEK
    BEBETTO
    CAMARELLO
    ADBOR
    COLETTO
    TAKO

z mniej polecanych ale też dobre to

ZAGMA
    BABY MERC

Spodni ciążowych nie szukałam jeszcze, mieszczę się w tych co chodziłam.
    A Ty szukałaś jakiś? Jest w Tomaszowie jeden sklep z odzieżą ciążową, ale nie miałam czasu szukać przed wyjazdem ;)
    spokojnej nocy ;)

Super, dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Ja jeszcze nie szukałam spodni bo też się spokojnie mieszczę, ale wiem, że muszę już namierzać coś, bo znaleźć długie ciążowe to nie będzie tak, że pójdę i kupię. Zazwyczaj są krótkie. Popatrzę co mają w sieciówkach, może w jakiś mniejszych butikach no i oczywiście internet. Zobaczymy, jeszcze jest chwila :)

dziewussia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie nowe kwietnióweczki! :)
    Ejj, powiem Wam, że sporo nas już :) I pomyśleć, że prawie każdego dnia któraś z nas urodzi dzidziusia w kwietniu :) Ale szał :)

Myślicie już o akcesoriach dla dzieci, o pokoju dziecięcym, łóżeczku itp? Wiadomo, że noworodkowi niepotrzebny pokój, ale ja chcę urządzić go dla maleństwa w te podstawowe rzeczy, przewijak i jakaś komódka. Myślę, że łóżeczko na pewno będzie w naszej sypialni na początku.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe jak będziesz miała czas i chęci to prosiłabym o zmianie bo mój termin porodu jest zmieniony na 25.04 :-)

Witam kolejne nowe kwietniowki! :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Ejj, powiem Wam, że sporo nas już :) I pomyśleć, że prawie każdego dnia któraś z nas urodzi dzidziusia w kwietniu :) Ale szał :)

Myślicie już o akcesoriach dla dzieci, o pokoju dziecięcym, łóżeczku itp? Wiadomo, że noworodkowi niepotrzebny pokój, ale ja chcę urządzić go dla maleństwa w te podstawowe rzeczy, przewijak i jakaś komódka. Myślę, że łóżeczko na pewno będzie w naszej sypialni na początku.
    My myślimy już o pokoiku. Wiemy już jaki mniej więcej zrobimy wystrój i jakich mebelków potrzebujemy (łóżeczko, szafa, komoda/szafka z przewijakiem i marzę o wielkim fotelu :D ). Do sypialny wstawimy kołyskę, bo łóżeczko za dużo miejsca będzie zajmowało ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png

Wysłany: 3 września 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Malinkowe jak będziesz miała czas i chęci to prosiłabym o zmianie bo mój termin porodu jest zmieniony na 25.04 :-)

Zrobione :)

Wiolcia1405 lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

My niestety nie mamy tyle pomieszczeń by przeznaczyć dziecku osobny pokoik ;) Na początku będzie miało kącik z łóżeczkiem i komódką w naszej sypialni (podejrzewam że przez pierwsze pół roku życia), a później kącik ten zostanie przeniesiony do drugiego pokoju :)

Kawuszka lubi tę wiadomość

• Sunday Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

Ja juz myslalam!! A tu jeszcze tyle czasu, hihi. A co myslicie o lozeczkach dostawianych? Mi sie podobaja, mysle, ze praktyczne bo dzieciatko bedzie obok no i bezpieczne :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Ja juz myslalam!! A tu jeszcze tyle czasu, hihi. A co myslicie o lozeczkach dostawianych? Mi sie podobaja, mysle, ze praktyczne bo dzieciatko bedzie obok no i bezpieczne :-)

Widziałam takie łóżeczka, ale nie przekonują mnie :) Jestem zdania że dzieciątko powinno spać w zwykłym łóżeczku przez pierwsze parę miesięcy w sypialni rodziców, a później już w drugim pokoju :)

Heathera, baba lubią tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Widziałam takie łóżeczka, ale nie przekonują mnie :) Jestem zdania że dzieciątko powinno spać w zwykłym łóżeczku przez pierwsze parę miesięcy w sypialni rodziców, a później już w drugim pokoju :)
    My też mamy taki plan, że na początku maluszek będzie z nami, a później będziemy chcieli żeby już spał w swoim pokoiku. Plan jest, ale życie wszystko może zweryfikować ;)

jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy niewielkie mieszkanko, więc kącik dla dziecka zrobimy raczej u nas w sypialni. Tym bardziej, że mamy tak zmyślnie "oddzielone" strefy w tym pokoju, bo część jest na podeście. I na tym podeście będzie właśnie miejsce dla Maluszka :): łóżeczko i komoda z przewijakiem :). Już powolutku myślimy o organizacji, ale raczej głównie w kontekście planowania wydatków. Musimy kupić niedługo samochód, dobrze by było, gdybyśmy wymienili meble, no i wyprawka to niemały wydatek :) Kiedy teraz byłam u rodziców, to wyhaczyłam tam hurtownie, w której, kiedy kompletuje się większość wyprawki za jednym zamachem to doliczają ekstra rabat, a ceny już mają konkurencyjne. Więc cały majdan będziemy wozić stamtąd do Łodzi, bo oszczędność będzie spora. Co prawda wtedy omija mnie przyjemność kupowania wszystkiego "powolutku" :D Tylko ciuszki sobie pozwolę kupować na raty :P

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smarowania, to ja od jakiegoś czasu używam tego lotiona z babydream, ale powoli zaczyna mnie drażnić jego zapach:/. Niby ma dobry skład, ale mocno zajeżdża mi chemią.
    Dostałam też w prezencie krem na rozstępy z pharmaceris, ale on jest do użytku dopiero od 4 miesiąca... A szkoda, bo bym się chętnie na niego przerzuciła.
    W ogóle to ja jestem z tych, które bardzo jarają się kosmetykami i uwielbiają się smarować różnościami, ale teraz mam duuuuży problem z zapachem większości z nich. Wszystko po pewnym czasie mnie drażni ;/.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia wózek z ADBOR-a miałam dla syna (to było 11 lat temu,wtedy zapłaciliśmy za niego 1500zł) ale wózek do tej pory jest używany w rodzinie mojego męża :) Jest w idealnym stanie,nie do zjeżdżenia,że tak się wyrażę ;) Super zwrotny,lekki. Teraz są jeszcze fajniejsze :)

Witam nowe mamusie i ich fasolki :) Gratuluję :)

dziewussia lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    My też mamy taki plan, że na początku maluszek będzie z nami, a później będziemy chcieli żeby już spał w swoim pokoiku. Plan jest, ale życie wszystko może zweryfikować ;)

W sumie to racja, ale wpadly mi w oko. Moja znajoma ma i sa zadowoleni ale lepiej od poczatku uczyc dziecko zeby spalo w swoim lozeczku bo pozniej klopot. :-)

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ