X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia właśnie z usg mam teraz na 9.04 bo pokazuje 8t6, a z om mam 8t3d.

Dziewusia dziękuje:) jak widać nie ma co się martwic tylko cieszyc że czujemy się dobrze a znaszymi groszkami na pewno wszystko ok:)

Olina a czemu wizyta nieudana ?

Co do zakupów dla dziecka to na poczatku jak poznam płec pewnę zaczne kompletować ubranka. No i ostatnio patrzyłam wózki i jak gdzieś wcześniej pisałam spodobał mi się bebetto nico. łożeczko i komodę wiem, że chcę białe ale jeszcze się nie rozglądałam za konkretnymi modelami :P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    witajcie dziewczyny..wczoraj miałam zły dzien...niezbyt udana wizyta u lekrza, potem stresy az dzis mnie bolał z tego wszystkiego brzuch ;((

Mam nadzieje, ze to nic powaznego! Chociaz ja po poniedzialkowej wizycie oczy wyplakalam, byle myslec pozytywnie a musi byc dobrze.. :-*

Chcialam Was zapytac czy miewacie lekkie bole w podbrzuszu? Ja dzisiaj rano mialam lekkie klucie, teraz tez.. Mam nadzieje, ze to tylko powiekszajaca sie macica a nie cos innego..bo oczywiscie juz znalazlam pare info w necie, niekoniecznie pozytywne..koniec czytania w internecie!
    Bardzo bym chciala miec sprzet do robienia USG!! Oj wtedy to bym byla spokojna, hehe. Byle do 15!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Mamusie :)
    Właśnie oglądałam pierwszą stronę i jestem pozytywnie zaskoczona ile nas jest i w ogóle jest prze piękna :*

Co do balsamów ja uzywałam w 1 ciąży i teraz też używam palmers - ale niestety ma silny zapach który nie każdej może podejść.

Teraz tak z innej beczki 19.09 robimy potrójną impreze urodzinową (Hania 19.09, Mąż 25.09 i ja 28.09) wynajeliśmy salę i kucharza plus DJ. Będzie ok 40 osób. Pewnie pomyślicie że wariatka ze mnie ale prawdopodobnie to ostatnia impreza w mojej rodzinie gdzie wszyscy będziemy a bardzo mi na tym zależy :) w każdym razie czuje że jestem w lesie: ozdoby nie wybrane, torty nie zamówione, menu nie wybrane ehh... jakoś mnie to przytłacza...

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dobre wiesci z wyzyt czytam i gratuluje serduszek i zdrowych okruszkow <3

A mój synek 2 dni temu skończył pół roku ;)
    00a1bcadfcbec7c9med.jpg

3c27bec4c4310f6fmed.jpg

fabiola, ilonia1984, Olina, Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, jamniczakuchnia, triste, mania, Anastazjaaa, dziewussia, Rotenkopf, ewcia21k, gosiunia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • just_me Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po pierwszej wizycie. Groszek ma prawie 4 mm i pikające, maleńkie serduszko :)
    Mam nadzieję, że teraz już będzie tylko dobrze. Że nie będzie powtórki z poprzedniej ciąży... Po trzech latach starań chyba w końcu powinno, nie?

Malinkowe oczekiwanie, Lanusia93, jamniczakuchnia, mania, Endzis, dziewussia, Rotenkopf, ewcia21k lubią tę wiadomość

2x[*] luty 2015

201604267252.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj poszłam do endokrynologa z wynikami tsh 2 tygodniowymi no moze lekko dłuzej bo to juz wrzesien i mnie wysłał z kwitkiem nic absolutnie nie powiedział tylko tyle, że mam zrobic nowe tsh...szkoda, ze nie powiedział mi nikt tego wczesniej..jak byłam u gina to mowiła, zebym nie przesadzala tak z tym pobieraniem ths, wiec nie przesadzałam i teraz nie wiem nic...do tego pan doktor wzial 100zł za to, że powiedział, ze mam zrobic nowe badania i przyjsc do niego za tydzien....tyle, że ja juz jestem bankrutem...a tak naprawde on za taka wizyte nie powinnien wgl wziasc 100zł....nawet babka do ktorej chodze ginekolog jak poszłam po zwolnienie na 2 tyg nie chciała pieniedzy co było dla mnie mega wielkim szokiem...a tu taki zawód i z tej okazji nic nie wiem jak mam brac leki, ani nic a tsh wynosiło 2.3 od ost krwi nie podkoczyło zbyt wiele, bo ja ciagle jestem na euthyroxie..

załamka maks!

a wuzytuje u gina dopiero 16wrzesnia

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam tsh 3.9 do tego ft3 5 i byłam dziś u lekarza pierwszego kontaktu. Nic mi nie dała bo powiedziała, że gdybym nie była w ciąży to mieszczę się w normach i się tego nie leczy. Hello! Ale ja jestem w ciąży! a wizytę u endo mam dopiero 17 września. Mam nadzieję że groszkowi nic przez to nie będzie. Ft4 dla ciąży jest w normie.

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinkowe oczekiwanie widze, ze jestesmy razem w tej sytuacji! ja mam tsh w normie od 3 lat i ciagle zazywam leki...faktycznie 3.9 to norma , ale w ciazy powinno byc do 2.5 a najlepiej to 1..

a lekarze 1 kontaktu to zawsze tak mowia, ze norma heh
    najlepiej jeszcze przed tym 17 zrob sobie badania na tarczyce, zeby byly ze tak powiem ''świeże'' bo ja już panikuje od wczoraj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:31

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 3 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie... ale nie mam wyjścia jak czekać do 17-tego i modlić się żeby to nie miało wpływu na moje maleństwo...

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis byłam na nfz poprosić o skierowanie, bo do tego faceta już nie pójde, bo mysle, ze na nast wizycie znowu mi coś wymysli i kolejne 100zł...ja nie jestesm jaka pazerna na pieniadze, ale jesli ktos mnie traktuje jak idiotke no to chyba coś jest nie tak...
    na skierowaniu mi napisze, ze pilne, bo ciąza to oby jak najszybciej mnie zapisali

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) jestem w 5tc +6 dni ,z obliczen moich wynika ze termin mam na 29.04.2016. powiedzcie mi jkie macie objawy ? mnie momentami boli brzuch, nie mam planien, krwawien itd..

• Olina Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc zuzia ;) gratulacje ;) ja poza bolem piersi i sluzem białym nie mam zadnych innch objawów, pozdrawiam

zuzia24 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png

Wysłany: 3 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie kilka dni pod rząd boli podbrzusze potem cisza i znowu. Śluzu nie zauważam, wkładki nie są konieczne. Okropne wzdęcia na porządku dziennym. Poza tym raczej nic. Jakieś tam sporadyczne odczucia.

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • triste Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim wizytującym w dniu dzisiejszym i witam nowe osóbki, ciągle nas przybywa, no ale za chwilę będą już majówki ;P

Co do pokoików to mam go w głowie chyba od dwóch lat ;) łóżeczko i krzesełko do karmienia już jest - stare po mężu, na szczęście uwielbiam retro :) a jak podliczyłam ile trzeba wydać; od smoczka po wózek to wyszło mi ok 6000zł!!! Niektóre rzeczy pozwolę sobie kupić z wyższej półki (te które zostaną z nami dłużej) a reszta będzie szukana na promocji ;) Lista zrobiona i od października powoli będą kompletować.

Wizytę mam w poniedziałek i mam chyba większego stracha niż przed pierwszą... mam nadzieję że kropek jest zdrowy i pięknie urósł. Potem będzie już z górki ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie dziękuję za wpisanie na listę ♡

Dziewczyny chciałam Was zapytać co myślicie o detektorze tętna może któraś miała?? czy warto go kupić w opisie pisze ze od 12 tyg juz dobrze słychać maluszka tylko się zastanawiam jak maluch się przekreci i nie znajdę tetna to pewnie będzie panika. Ale z drugiej str czekając miesiąc od wizyty do wizyty będzie można malucha słuchać :) no i sama nie wiem

Malinkowe oczekiwanie, ewcia21k lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I proszę nie robić mi już smaka na maca i kfc :P postanowiłam że dopiero od drugiego trymestru zacznę podjadać fast foody ;) póki co pozwalam sobie na ciasta i batoniki od czasu do czasu ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

ckai9jcg2r8f85gp.png

Wysłany: 3 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wy prowadzicie ciążę prywatnie czy na nfz? Co jaki czas macie wizyty? bo ja na nfz i ostatnim razem jak byłam to kolejną wizytę wyznaczyli mi dopiero za miesiąc. Nie wytrzymam tyle absolutnie i będę chciała prywatnie podejrzeć malucha w połowie miesiąca.

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 3 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triste wrote:
    I proszę nie robić mi już smaka na maca i kfc :P

łooo matkoooo.... big mac... mmmmmm.... chcem absolutnie! :) no nie... będzie wycieczka zaraz ;)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • triste Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Malinkowe oczekiwanie dziękuję za wpisanie na listę ♡

Dziewczyny chciałam Was zapytać co myślicie o detektorze tętna może któraś miała?? czy warto go kupić w opisie pisze ze od 12 tyg juz dobrze słychać maluszka tylko się zastanawiam jak maluch się przekreci i nie znajdę tetna to pewnie będzie panika. Ale z drugiej str czekając miesiąc od wizyty do wizyty będzie można malucha słuchać :) no i sama nie wiem

Słyszałam różne opinie, jedne sobie chwalą inne mówią że jest więcej przy tym stresu... Osobiście nie zamierzam kupować, pewnie stresowałabym się cały czas i chyba miałabym go cały czas włączony. od 20tyg będzie maluszek sam dawał znać o swoim istnieniu a do tego czasu jakoś przetrwam ;)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywatnie i po pierwszej wizycie kazał się zjawić za 3 tygodnie, ale potem mówi, że co 4. Więc też co miesiąc. W sumie nie ma potrzeby raczej chodzenia częściej (jesli nic sie nie dzieje).

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ