WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie z serii głupich :D Czy przy kichaniu i kasłaniu boli Was brzuch, jakbyście miały zakwasy? Od trzech dni mi to dokucza i przybiera na sile i oczywiście nie wiem, czy to norma, czy powinnam się martwić...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie z serii głupich :D Czy przy kichaniu i kasłaniu boli Was brzuch, jakbyście miały zakwasy? Od trzech dni mi to dokucza i przybiera na sile i oczywiście nie wiem, czy to norma, czy powinnam się martwić...

Mam identycznie :)

fabdorota lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie. No i mam straszne parcie na pęcherz. Co łyka wypiję to jestem zaraz w toalecie i mam wrażenie że moja cewka moczowa jest przepracowana bo czasami zakłuje. Kurcze żeby to tylko nie zapalenie pęcherza... :-? ale zaraz lecę do lekarza pierwszego kontaktu skonsultować wyniki tarczycy, więc i o to zapytam oraz o potworne zapowietrzanie się jak małe dziecko po każdym posiłku :-/ ehh...

dziewussia lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działacie na mnie jak balsam. Od razu się uspokajam :D
    Z tym sikaniem, to ja też biegam jak szalona i czasem mam wrażenie, jakby mój pęcherz chciał się opróżnić, a nie mógł...
    Trzymam kciuki za tą tarczycę!

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    U mnie podobnie. No i mam straszne parcie na pęcherz. Co łyka wypiję to jestem zaraz w toalecie i mam wrażenie że moja cewka moczowa jest przepracowana bo czasami zakłuje. Kurcze żeby to tylko nie zapalenie pęcherza... :-? ale zaraz lecę do lekarza pierwszego kontaktu skonsultować wyniki tarczycy, więc i o to zapytam oraz o potworne zapowietrzanie się jak małe dziecko po każdym posiłku :-/ ehh...

ja też tak mam z tym zapowietrzaniem, aż mi nie dobrze jest. Oczami bym wszystko zjadła, ale zjem kęs i oddaje mężowi. Tak dziwnie. Bardzo duże wzdęcia mam.Wy też?

200710183334.png

201604027450.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Witam nowe Dziewczęta :)
    Byłam na wyjeździe tydzień czasu, wracam a tu takie zmiany na forum! Najważniejsze, że się odnalazłyśmy!!

Smarujecie się już specyfikami na rozstępy???

Ja od 3 miesiąca smarowałam się i po porodzie cc jak się zobaczyłam w lustrze to się wystraszyłam jak mi powychodziły rozstępy (brzuch miałam duży, prawie wszystkie kg tam się nalazły). Smarowałam się Ziaja mama.
    No ale pewnie winne geny.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A ja z serii fast foodów. Mam taką wielką ochotę na hhamburgera z McDonald's. Jak zjem jednego to myślicie że mocno zgrzesze? :p

Myślę że nie zgrzeszysz nic a nic :D Jestem za tym żeby zaspokajać swoje zachcianki! Także ja np. ostatnio miałam ochotę na kfc, więc zjadłam bsmarta i od razu lepiej :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wspomnę o tym, że praktycznie wszystko co jem jest słodkie... Obym nie wyglądała jak szafa 5-cio drzwiowa :D

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 8 tygodniu ;)

U Nas dzisiaj ciekawie synusiowi chyba bunt 3 latka się zaczyna już po obiedzie i spacerku zaraz kładę spać córeczkę na drugą drzemkę :)

Z objawów różnie raz są raz nie ma mdłości raz są raz nie raz cały dzień muli a raz wcale ich nie odczuwam; ) tylko to sianie w nocy i w dzień :P w dzień senność wieczorem bezsenność to kiedy spać przy 2 dzieci :P no ale daje rade ;) tylko się zastanawiam jak to jest jak ten mój prawie 15kg synusio chce co raz na ręce czy na kolanka jeżeli wszystko ok to chyba nie ma przeciwwskazań by go czasem podnieść przytulić wycałować ;) bo córa to ledwie 8kg także luzik ;) hmm co więcej piersi raz bolą raz nie ale non stop wrażliwe na dotyk ale urosły już bo ze stanika wypływają wręcz wiec trzeba dokupić większe albo przerzuce się na sportowe ;) no i juz czuje więzadła bywa że tak pociągnie w pachwinach I tak po bokach podbrzusza jak kuchni że płakać się chce ale ogólnie jest ok

A zachcianki hmm słodkie nie fast foody nie ziemniaki w każdej postaci bym jadła ;) teraz chodzi za mną babka ziemniaczana i ogórkowa ew bym chyba usiadła i kg ogórków kiszonych zjadła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:13

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A ja z serii fast foodów. Mam taką wielką ochotę na hhamburgera z McDonald's. Jak zjem jednego to myślicie że mocno zgrzesze? :p
    raz na jakiś czas można zgrzeszyć :D. Ja od czasu do czasu muszę np zjeść frytki z McDonalda, bo ciągle o nich myślę :P i nie mam wyrzutów sumienia :P

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    My myślimy już o pokoiku. Wiemy już jaki mniej więcej zrobimy wystrój i jakich mebelków potrzebujemy (łóżeczko, szafa, komoda/szafka z przewijakiem i marzę o wielkim fotelu :D ). Do sypialny wstawimy kołyskę, bo łóżeczko za dużo miejsca będzie zajmowało ;)

O takim samym zestawie myślimy. Zastanawialiśmy się właśnie również nad kołyską, ale ta na którą patrzyłam jest tylko o 6cm węższa od łóżeczka, także zbyt wiele nam to nie zmieni, bo też nie mamy takiej wielkiej przestrzeni, żeby swobodnie wstawić łóżeczko. Trzeba będzie łóżko przestawić. Ja też już mniej więcej mam wystrój w głowie :) Nie mogę się doczekać realizacji :) Musimy pokój przygotować, bo do tej pory był składzikiem różnych rzeczy, siłownią i suszarnią :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Ja juz myslalam!! A tu jeszcze tyle czasu, hihi. A co myslicie o lozeczkach dostawianych? Mi sie podobaja, mysle, ze praktyczne bo dzieciatko bedzie obok no i bezpieczne :-)

To jest fajna opcja, bo wygodna dla mamusi również, bo czasami wystarczy dziecko pomiziać po rączce żeby spokojniej spało :) Moja bratowa fajnie to rozwiązała, mieli takie łóżeczko z wyjmowanymi szczebelkami. Po ich wyjęciu było takie właśnie dostawiane :) A jak synek podrósł no to normalnie szczebelki były na swoim miejscu.

Sunday lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Witajcie wszystkie nowe kwietnióweczki! :)
    Ejj, powiem Wam, że sporo nas już :) I pomyśleć, że prawie każdego dnia któraś z nas urodzi dzidziusia w kwietniu :) Ale szał :)

Myślicie już o akcesoriach dla dzieci, o pokoju dziecięcym, łóżeczku itp? Wiadomo, że noworodkowi niepotrzebny pokój, ale ja chcę urządzić go dla maleństwa w te podstawowe rzeczy, przewijak i jakaś komódka. Myślę, że łóżeczko na pewno będzie w naszej sypialni na początku.

Ja mam wszystko po córeczce :) Przewijak służył nam krótko, ok. 2 miesięcy, przewijałam na łóżku, bo tak łatwiej :) Lilianna będzie spała w łóżeczku w swoim pokoiku (już ją przeniosłam), a maluszek ze mną na łóżku :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    W sumie to racja, ale wpadly mi w oko. Moja znajoma ma i sa zadowoleni ale lepiej od poczatku uczyc dziecko zeby spalo w swoim lozeczku bo pozniej klopot. :-)

Wcale nie kłopot ;) Moja malutka z dnia na dzień po kilku miesiącach spania ze mną w łóżku zaczęła spać w swoim łóżeczku. Zero płaczu. To naprawdę zależy od dziecka, a na początku potrzebuje jedynie bliskości mamy :) Ale życie zweryfikuje nasze poglądy ciążowe ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny..wczoraj miałam zły dzien...niezbyt udana wizyta u lekrza, potem stresy az dzis mnie bolał z tego wszystkiego brzuch ;((

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego niezbyt udana?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do akcesoriów to przewijaka nie używałam wcale w łóżeczku śpi córka od początku ale czasami przy karmieniu nocnym już nie odkładałam teraz śpi do rana i dosypia ze mną :P ale syn np spał prawie ciągle ze mną lozeczko zlozylam jak mial 10msc bo niepotrzebne było jak córka się urodziła przeniósł się na swoje łóżko i tam śpi bez problemu żadnego wymuszanie ani nic z dnia na dzień spał sam ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki!
    Ja już po wizycie, kamień spadł mi z serca. Tak się martwiłam tym zanikiem mdlości a groszek ma się dobrze. Ma już 17,4mm. Serducho pika 180 na minutę.
    Wstawiam zdjęcie nie wiem czy mi się uda:P
    cca60abc31df933cmed.jpg

xpatiiix3, jaskra, ilonia1984, fabdorota, dziewussia, AnnaKliwijska, triste, Lanusia93, Funky09, Sunday, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Anastazjaaa, Malinkowe oczekiwanie, Mynia, ewcia21k lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    witajcie dziewczyny..wczoraj miałam zły dzien...niezbyt udana wizyta u lekrza, potem stresy az dzis mnie bolał z tego wszystkiego brzuch ;((

co się stało? Co mówił lekarz?? Jestem z Tobą ;)

Endzis Gratulacje ;) Ja też się martwię tym zanikiem mdłości i mniejszą wrażliwością piersi ;) Ślicznego masz groszka ;)

200710183334.png

201604027450.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Dziewczynki!
    Ja już po wizycie, kamień spadł mi z serca. Tak się martwiłam tym zanikiem mdlości a groszek ma się dobrze. Ma już 17,4mm. Serducho pika 180 na minutę.
    Wstawiam zdjęcie nie wiem czy mi się uda:P
    cca60abc31df933cmed.jpg
    Ale juz duzy bobasek,gratuluje ;)A jaki masz termin z usg,taki sam? Bo ja to calkiem inny,bym prosila o zmiane z 7 na 13 ;)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ